Проблем 320Д - гърми мека връзка преди ЕГР-а
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем 320Д - гърми мека връзка преди ЕГР-а
Колеги имам сериозен проблем,
ЕГР-а е премахнат още преди 2 години, но от скоро започна да ми гърми гофрираната тръба (мека връзка), която се намира между изходящите колектори и цилиндъра за охлаждане на горещия въздух. В рамките на 2 месеца тази тръба буквално се разцепи 3 пъти, явно се създава много високо налягане и не издържа. Затапването е с метална пластина веднага след този цилиндър, а клапана е премахнат и заменен с тръба ! Имал ли е някой такъв проблем и как го е решил ? Благодаря предварително.
Днес ходих в сервиза на М-комплект 33 и ми провериха цялата генерация, но не намериха проблем ! Казаха, че те нямат никаква идея какво да проверяват !
Поздрави,
С.Кирчев
ЕГР-а е премахнат още преди 2 години, но от скоро започна да ми гърми гофрираната тръба (мека връзка), която се намира между изходящите колектори и цилиндъра за охлаждане на горещия въздух. В рамките на 2 месеца тази тръба буквално се разцепи 3 пъти, явно се създава много високо налягане и не издържа. Затапването е с метална пластина веднага след този цилиндър, а клапана е премахнат и заменен с тръба ! Имал ли е някой такъв проблем и как го е решил ? Благодаря предварително.
Днес ходих в сервиза на М-комплект 33 и ми провериха цялата генерация, но не намериха проблем ! Казаха, че те нямат никаква идея какво да проверяват !
Поздрави,
С.Кирчев
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Проблем 320Д - гърми мека връзка преди ЕГР-а
Хора - дайте идея кво се случва с тая кола, че е много гадно... разни майсторчета разправят да се перне планка на изхода за газовете към ЕГР-а, но с такова налягане там да не вземе всичко да отиде в турбото и да има мяу... засега мислим да върнем ЕГР-а в работещо положение и да видим как ще се държи колата.
Si non confectus, non reficiat.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Дали ще пернеш планка или ще изолираш АГР а не е ли едно и също...Най добре автора да си върне всичко как си е блило.
- Zagy
- нафтения
-
Идеята е, че майсторите са му казали да сложи дебела планка на колектора на мястото, от което тръгва тръбара за ЕГР-а. Досега тая тръба обираше голямото налягане като просто се пръскаше - с една 3-4мм планка всичкото това ще остава в колектора и не се знае накъде ще избие.
Иначе и аз съм на мнение, че трябва да върне ЕГР-а - но това само ще маскира проблема. Аз съм със същия сетъп и вече 2 години нямам никакви проблеми...
Иначе и аз съм на мнение, че трябва да върне ЕГР-а - но това само ще маскира проблема. Аз съм със същия сетъп и вече 2 години нямам никакви проблеми...
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
жокер;тръбата се къса от вибраций не от налягане
затапвайте го от колектора смело!

- Zagy
- нафтения
-
Сигурен ли си? Защото ако е така ще го затапим. Но пък и аз съм по същия начин и при мен няма никакъв проблем, а даже съм чипосан...
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
karnak написа:жокер;тръбата се къса от вибраций не от налягане![]()
Това е абсолютно верно не се къса от налягане, а от вибраций огледайте добре там има 4 болта(2х2) който държат тази гофрета и ако е сваляно нещо после не са сложени 2та болта и се къса аз съм имал такива проблеми с такава кола

- Zagy
- нафтения
-
Мерси, Милене и karnak - ще направим една планка и ще я сложим на отвора на колектора - дано проблемите свършат.
Колеги,
Тази гофрирана тръба би трябвало да обира вибрации и да издържа. Освен това след премахването на ЕГР-а единият и край е свободен (не е фиксирана). Все пак вибрациите звучат логична причина, понеже започна да гърми, след като в един сервиз при смяна на ремък и ролки, ми откъртиха металния капак към мотора, на който се захващат ролките на пистовия ремък и го замениха с друг употребяван. Евентуално ако не е поставен добре може да предава вибрации. Преди месец ми се скъса и един вакуум, а пролетта ми се беше скъсала тръба от генерацията! Обмислям възможността тези дни да върна ЕГР клапана, и ако пак се скъса, ще отхвърля причината прекомерно високо налягане. Интересува ме ако затапя при колекторите, има ли опасност да навредя на турбината или нещо друго?
Тази гофрирана тръба би трябвало да обира вибрации и да издържа. Освен това след премахването на ЕГР-а единият и край е свободен (не е фиксирана). Все пак вибрациите звучат логична причина, понеже започна да гърми, след като в един сервиз при смяна на ремък и ролки, ми откъртиха металния капак към мотора, на който се захващат ролките на пистовия ремък и го замениха с друг употребяван. Евентуално ако не е поставен добре може да предава вибрации. Преди месец ми се скъса и един вакуум, а пролетта ми се беше скъсала тръба от генерацията! Обмислям възможността тези дни да върна ЕГР клапана, и ако пак се скъса, ще отхвърля причината прекомерно високо налягане. Интересува ме ако затапя при колекторите, има ли опасност да навредя на турбината или нещо друго?
- karnak
- младши ентусиаст
-
Затапвай я смело направо от колектора,помисли малко колко налягане има там?Тази тръба наистина е направена с гофра да убира МАЛКИ вибраций, но тя най вероятно не е закрепена както е в заводския си вид,поради това че,е неръждавейка и то много тънка се къса 

Благодаря ти колега, мисля че така ще го затапя, въпреки че вече купих тръбите за връщането на ЕГР-а.
- Zagy
- нафтения
-
Снощи сложихме една 3мм стоманена планка на изхода на колектора и сега ще видим дали ще има проблеми...
Тези дни направих едни бързи 1200км - колата се държеше сравнително добре, но струва ми се, че при настъпване мотора по-шумен ?
- karnak
- младши ентусиаст
-
14 мнения
• Страница 1 от 1