Свирене на накладки и продукт за премахването му
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Свирене на накладки и продукт за премахването му
Здравейте, колеги! Наскоро смених накладки и дискове. Разбира се със спирачната система компромиси от към качество заради цена не съм правил, но вчера вечерта ми направи впечатление, че когато се движа доста бавно 10-15 км/час се чува гадното свирене от допира на накладките в дисковете, затова се поразтърсих и намерих този продукт:
"Bardahl - Спрей против свирене на накладки
Професионална формула създадена на базата на синтетична грес и графит, позволяваща смазването на спирачни механизми и премахването на скърцане и свирене на спирачките причинено от механичното триене на феродото върху дисковете. Изключително ефикасен за смазване и защита на лагерите, шайбите, осите и тн...
Използва се във всички области на действие: леки коли, мотори, АТВ, тежко-товарни автомобили и тн...
Препоръчва се от най-големите автомобилни конструктори.
Съставен от гъста грес и графит освободен от хлориран разтворител. Благодарение на свойствата си, препаратът:
Издържа на високи температури (200°С). Издържа на вибрации и на високо. Премахва вибрациите, шумовете и скърцането от спирачки. Отлично прилепва , не тече, съхне бързо. Има добра нагревателна трансмисия между елементите. Неразтворим е във вода и във солни пръски. Да се разклати добре преди употреба"
Въпросът ми е, някой ползвал ли е този спрей или подобен на него? Заслужава ли си? И най-важното влияе ли на спирачките, в смисъл спирачният път дали не се удължава?
"Bardahl - Спрей против свирене на накладки
Професионална формула създадена на базата на синтетична грес и графит, позволяваща смазването на спирачни механизми и премахването на скърцане и свирене на спирачките причинено от механичното триене на феродото върху дисковете. Изключително ефикасен за смазване и защита на лагерите, шайбите, осите и тн...
Използва се във всички области на действие: леки коли, мотори, АТВ, тежко-товарни автомобили и тн...
Препоръчва се от най-големите автомобилни конструктори.
Съставен от гъста грес и графит освободен от хлориран разтворител. Благодарение на свойствата си, препаратът:
Издържа на високи температури (200°С). Издържа на вибрации и на високо. Премахва вибрациите, шумовете и скърцането от спирачки. Отлично прилепва , не тече, съхне бързо. Има добра нагревателна трансмисия между елементите. Неразтворим е във вода и във солни пръски. Да се разклати добре преди употреба"
Въпросът ми е, някой ползвал ли е този спрей или подобен на него? Заслужава ли си? И най-важното влияе ли на спирачките, в смисъл спирачният път дали не се удължава?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Свирене на накладки и продукт за премахването му
Не разчитай много на този препарат... Най-вероятно си сложил по-твърди накладки, а те са доста "музикални" 
Изчакай малко да се напаснат дисковете и накладките и ако продължи да свири и те дразни - или си пускай музиката по-силно, или смени накладките с по-меки такива.

Изчакай малко да се напаснат дисковете и накладките и ако продължи да свири и те дразни - или си пускай музиката по-силно, или смени накладките с по-меки такива.
Si non confectus, non reficiat.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега,
потърси във форума, наскоро имаше подобна тема. Аз поне бях пуснал снимки и инфо за 2 от въпросните продукти. С тях се третират водачите и гърба на накладките, в никакъв случай не се маже феродото. Освен това имаше и линк с полезен клип.
потърси във форума, наскоро имаше подобна тема. Аз поне бях пуснал снимки и инфо за 2 от въпросните продукти. С тях се третират водачите и гърба на накладките, в никакъв случай не се маже феродото. Освен това имаше и линк с полезен клип.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sannikolaus написа:Наскоро смених накладки и дискове. Разбира се със спирачната система компромиси от към качество заради цена не съм правил
А с какви наклдаки си и дискове съответно...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing

текстар са добри на оригиналните дискове, на цимерман не съм пробвал
купи си хубави накладки ако си сложин някои ментета
АТЕ или текстар поне

купи си хубави накладки ако си сложин някои ментета
АТЕ или текстар поне
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing

комбинацията работи безотказно!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
karnak написа::yes: Препоръчвам АТЕ накладки с диск брембо
комбинацията работи безотказно!
A комплект АТЕ не е ли още по-добре

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Като гледам колегата вече е сложил дисковете и накладките и едвали ще ги смени заради едно леко свирукане (аз небих), не става дума за лев два все пак. Моя съвет е изчакай да се напаснат хубаво, явно са твърди накладките така че може и малко по-дълго време да се напасват. После ако има проблем, което ме съмнява ще го мислиш, пък и идва зима, ще си пускаш парното, ще караш на затворени прозорци и няма да ти правят впечатление.
важното е да има качествени спирачки

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Сменях дискове и накладки задни преди около месец и на мен първите 2-3 седмици се чуваше свирукането при ниска скорост като спирах. Напаснаха се накладките и вече нищо не се чува, така че карай си ще се оправи 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз за 5 комплекта Текстар на БМВ-та нямам случай да свирят, първото АТЕ, което сложих свири 20к км и не се напаснаха, докато ги изхвърлих. По темата - ако свиренето е в движение, без да пипаш педала на спирачката, проблема ти не е в накладките, а в апаратите. Ако свири на леко натисната спирачка и не изчезне няколко стотин км след смяната, няма да изчезне въобще. Или си караш докато свършат, или сменяш с други.
Never mistake motion for action...
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Текстар съм сложил. Но предните дискове не бяха износени, явно скоро са сменявани защото нямаха почти никакъв ръб и в сервиза ми казаха, че няма смисъл сега да ги сменявам. А и свиренето се чува точно от предните колела. Дали да не сменя и предните дискове? Въпреки че днес свиренето го нямаше! Странна работа 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Да не би да свирят, защото накладките са чистак-бърсак нови? При съвсем нови накладки е нормално да просвирват първите 200-300км, докато се напаснат. След това свиренето ще изчезне.
Si non confectus, non reficiat.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Заги, може и от това да е. Поне се надявам да си прав
. Явно няма какво повече да се каже по темата. Ключ!

14 мнения
• Страница 1 от 1