Вибрации във волана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Вибрации във волана
Здравейте колеги, имам вибрации във волана когато минавам през паваш примерно или през някоя дупка. Интересното е, че и когато колата е спрала и като мърдам волана, пак се усещат вибрации. Скоро съм сменил носачи, тампони на носачите и биалетки. Накрайниците на рейката са добре, поне според един майстор. Мисля си, че рейката е за рециклиране...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Вибрации във волана
Те и при мене се усещат ма имам само една разбита биалетка,поне така каза един майстор,бих те посъветвал да отидеш и при друг,аз поне така ще направя че не ми харесва нещо на пътя колата.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
съвет към всички колеги!
ако нямате доверен човек или сервиз за диагностика и не може да разчитате на лична преценка ходете на повече от два сервиза или т.н. "майстори" без да ги насочвате към източника на проблема.
те са като докторите!
ако трима ви кажат едно и също, значи може да е то....... ако всеки казва различно.......
ако нямате доверен човек или сервиз за диагностика и не може да разчитате на лична преценка ходете на повече от два сервиза или т.н. "майстори" без да ги насочвате към източника на проблема.
те са като докторите!

ако трима ви кажат едно и също, значи може да е то....... ако всеки казва различно.......
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Това е абсолютна истина, просто работата на майсторите и лекарите е сходна- трябва да се постави диагноза и да се проведе лечение. Уви, ние, лекарите, сме много зле с резервните части.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
По скоро питайте някой,който е доволен вече от някой майстор,тука поне във форума има доста компетентни хора.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
divvakka написа:Здравейте колеги, имам вибрации във волана когато минавам през паваш примерно или през някоя дупка. Интересното е, че и когато колата е спрала и като мърдам волана, пак се усещат вибрации. Скоро съм сменил носачи, тампони на носачите и биалетки. Накрайниците на рейката са добре, поне според един майстор. Мисля си, че рейката е за рециклиране...
Можеш ли една идея по-точно да определиш вибрациите,в смисъл по паваж ясно,а зслушвал ли си се дали "припуква",или примерно съвсем леко като сложиш ръцете на волана дори само с пръсти усеща ли се като почукване във волана.
Питам те защото и аз съм така и си мисля ,че проблема не е от рейката а нялъде по кормилната уредба,но не съм се наел да ходя да я гледат,още не ме дразни много

От биелета,не съм забелязвал подобни вибраци - поне аз лично,дори и със скъсани такива ,преди да ги сменя,милите издържаха 20-а хил км

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
вибрациите са все едно от разбит лагер.Самия волан има луфт и като минавам по паваж волана се тресе.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
divvakka написа:вибрациите са все едно от разбит лагер.Самия волан има луфт и като минавам по паваж волана се тресе.
Еми по обясненията ти ,звучи еднакъв "проблем"

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Подобен ли е проблема? - http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 6#p2726956
Si non confectus, non reficiat.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Подобен ли е проблема? - http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 6#p2726956

11 мнения
• Страница 1 от 1