Последно за масло за дифа!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Re: Последно за масло за дифа!?

Мнение от Face » 09 Мар 2010, 16:49

Аз си взех от М-кар Пловдив наливно OSP SAX-XO(вискозитет във фактурата не пише),номенклатурния му номер е 91229407768.Интересно ми е обаче,че колегите по горе са писали,че нужното количество е 1.1-1.3л,а на мен ми наляха 1л. точно(толкова показва системата по вин),та да очаквам ли проблеми или да долея докато не е вече късно?
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 10 Мар 2010, 11:35

zlati79 написа:
martin_g60 написа:Не виждам защо се заяждаш-кой трупа мнения?Какво печеля аз че имам 1000+ мнения или другите колеги,които са споделили някаква информация,хем искаш мнение хем не си доволен от него.Какво е практически опит-може и да не разглабям дифове но преди да съм го сменил съм изчел доста теми,включително по чужди форуми!Мисля че е неуважение към колегите тази твоя реакция но със здраве и дано си намерил отговора на въпроса ти ;)

споко колега! не го приемай лично, по скоро виж поста след твоя и онзи пост на колегата с Е39 и добрия турски, от който още чакам инфо за сервизните програми! може би идеята за по-малко мения,но по-качесвени не е много полулярна!
иначе по темата-Castrol SAF-XO 75W-90 при офециалния дилар няма в наличност, евентуално туба от 25л. може да е останала в някой от сладовете им, което не е вариант, освен това казват че вече е извън каталога им, т.е. не се произвежда!
SAF-X 75W-140 също нямат, което дори не съм убеден че е вариант! имат само
SAF-XJ 75W-140 в разфасовки по един литър, но то е за шперове! - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=12
в Бова кар Бургас ми казаха да си донеса "компотено бурканче" да ми налеят 1-2л. от нещо си........ може би е SAF-XO 75W-90 от 25л., но......... :roll: , в Тандер Бургас и другите по-изискани магазини за части и консумативи се затрудняват! Някой с идея..........?!

Колега-това са разфасовките,25л.туби но те ще ти отлеят ако си донесеш "бурканче".Така е защото ако го смениш при тях няма и да рзбереш но като си го сменяме ние няма как :mhihi: 75в-140 В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ-това е масло за шпер и ше си счупиш дифа.Ако искаш аз мога да ти купя от ВиаИнтеркар и ще ти го пратя-ако те устройва пиши едно ЛС ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 10 Мар 2010, 13:51

[/quote]Колега-това са разфасовките,25л.туби но те ще ти отлеят ако си донесеш "бурканче".Така е защото ако го смениш при тях няма и да рзбереш но като си го сменяме ние няма как :mhihi: 75в-140 В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ-това е масло за шпер и ше си счупиш дифа.Ако искаш аз мога да ти купя от ВиаИнтеркар и ще ти го пратя-ако те устройва пиши едно ЛС ;)[/quote]
не е точно така! има и разфасовка от 1л. - http://www.opieoils.co.uk/p-737-castrol ... icant.aspx , за сега търся нея или същото пакетирано за БМВ пак по 1л. Наливне не ми се слага! а за шперовото е повече от ясно, само че има и друго 75w140 което за е за обикновен диф, но няма одобрение за БМВ - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=80! търся парт.номер по БМВ на маслото за обикновен диф!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 10 Мар 2010, 15:54

.
Последна промяна stilko на 10 Мар 2010, 22:41, променена общо 1 път

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 10 Мар 2010, 17:40

Не знаех че има и литър но това на Кастрол аз лично отворих тубата от 25л(понеже аз им я донесох от "Мотобул" не питай защо :mhihi: ) и налях колкото ми трябва но ако има пакетирано търси него но ще и трябва малко повече от 1литър ;)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Мар 2010, 19:10

zlati79 написа:
....[/quote]

Минах през Дару Кар...само наливно (не си направих труда да питам за вискозитет и т.н.)
Шишенце да си нося...сухо и чисто...продавало се на 100-грамки :no:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 10 Мар 2010, 19:16

мерси все пак колега! :bowdown: ще дерзая!!!!! :confused:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Мар 2010, 19:50

За нищо, колега.
Ако мога да помогна с нещо - само свиркай!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 11 Мар 2010, 1:21

Dimitroff написа:Шишенце да си нося...сухо и чисто...продавало се на 100-грамки :no:

В М-кар ми го опаковаха в пластмасови кофички и ми го сложиха в хартиени чантички с връвчици като тези по моловете и с логото на бмв :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 12 Мар 2010, 21:32

еееееееееее много мнения много нещо колеги тва е като да носиш едни обувки 15 години и да са като нови :shock: :shock: :shock: маслата са да се сменят и така трябва стига с тия иконоомиии за 100 лв ставате за смех
на М двигателите знаете ли на колко се сменят маслата ае малко помщ на 35,000 кутия и 50,000 дифа
само за чек на 50,000 валовете са навън клапи дроселни на 65,000 е ако продалжа некои от евтините ще каже че съм луд то БМВ се купува лесно ама трудно се подаржа от тук вие си правете сметка :bchug: писна ми от калпаци дето купуват 328 и после им е скапо маслото за 100 лв ааааааман от псевдо терикати като им е скъпо да карат астра или голфффф

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от jeki_tdi » 12 Мар 2010, 21:48

прав си лесно се купува ама трудно се подържа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 12 Мар 2010, 23:26

miroalpina написа:еееееееееее много мнения много нещо колеги тва е като да носиш едни обувки 15 години и да са като нови :shock: :shock: :shock: маслата са да се сменят и така трябва стига с тия иконоомиии за 100 лв ставате за смех
на М двигателите знаете ли на колко се сменят маслата ае малко помщ на 35,000 кутия и 50,000 дифа
само за чек на 50,000 валовете са навън клапи дроселни на 65,000 е ако продалжа некои от евтините ще каже че съм луд то БМВ се купува лесно ама трудно се подаржа от тук вие си правете сметка :bchug: писна ми от калпаци дето купуват 328 и после им е скапо маслото за 100 лв ааааааман от псевдо терикати като им е скъпо да карат астра или голфффф

е нямаше по-абсурдно и нелепо мение колега! мерси за което! то изрязавя цялата основна идея на подобен вид форуми! благодаря ти за което и поднасям изкрените си извинения за това че съм/сме те накари да се чувстваш така, ....че ти е писнало и дотегнало от тарикати и калпаци! съжалявам!!!!

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 13 Мар 2010, 0:23

zlati79 написа:
miroalpina написа:еееееееееее много мнения много нещо колеги тва е като да носиш едни обувки 15 години и да са като нови :shock: :shock: :shock: маслата са да се сменят и така трябва стига с тия иконоомиии за 100 лв ставате за смех

е нямаше по-абсурдно и нелепо мение колега! мерси за което! то изрязавя цялата основна идея на подобен вид форуми! благодаря ти за което и поднасям изкрените си извинения за това че съм/сме те накари да се чувстваш така, ....че ти е писнало и дотегнало от тарикати и калпаци! съжалявам!!!!

:mhihi: Май наистина темата е за ключ-свят широк,хора свякакви.Мисля че точно в този форум са най-големите фанатици,които гледат колата си(включително и аз :twisted:) по-добре от жената си ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 13 Мар 2010, 0:25

:mhihi: Недей писа такива неща, че и моята чете :) Тя темата отдавна е за катинара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 13 Мар 2010, 7:40

направо ще ме засреляте....една свестна тема няма вече
Изображение

Предишна

Назад към E46