климатроник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46

климатроник

Мнение от malkiat66 » 12 Мар 2010, 0:31

здрасти, аз сам нов вав форума.имам е46 320д 2003г и искам да разбера как точно дейсъва климатроника през зимата.и каква рола играе копчето под това за нагреване на задното стакло.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 318i 99'

Re: климатроник

Мнение от ganecabul » 12 Мар 2010, 9:37

Единствената функция на климатроника е да подържа определена температура. През зимата не може да духа топло още при самото стартиране, а ще чакаш да загрее колата.
А копчето за нагряване на задното стъкло си е само за него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Мар 2010, 10:56

malkiat66 написа:здрасти, аз сам нов вав форума.имам е46 320д 2003г и искам да разбера как точно дейсъва климатроника през зимата.и каква рола играе копчето под това за нагреване на задното стакло.

Колега да не се бъркаш нещо и да имаш предвид под копчето за дефрос или за размразяване на предното стъкло защото под това за задното няма нищо.
Това копче за което говориш е със снежинка на него и служи за включване на компресора когато ползваш климатроника на охлаждане, тогава и централната клапа над радиото трябва да е на студените точки.
Иначе климатроника си топли зимата и лятото охлажда, като при топлене използва топлото от охладителната течност на двигателя, като на всички коли с обикновенно парно, а лятото когато включиш компресора охлажда това е.
Ползвай търсачката има доста теми за климатроника. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 12 Мар 2010, 15:22

malkiat66 написа:здрасти, аз сам нов вав форума.имам е46 320д 2003г и искам да разбера как точно дейсъва климатроника през зимата.и каква рола играе копчето под това за нагреване на задното стакло.

Колега, добре дошъл във форума и преди да си "изяден" поради проява на мързел за чете на важните теми, прочети си и ръководството за колата.

Я дай снимка на това копче. :dunno: Описано то теб по принцип е последно и под него няма друго копче.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 12 Мар 2010, 19:53

pazokolarov написа: прочети си и ръководството за колата.

Добре де. Моето ръководство е на Италиянски да ти го дам да ми го приведеш? И след това няма да се обаждам никога повече в тоз форум! За да не те дразнят такива незнаещи колеги като мене. :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 12 Мар 2010, 23:27

Всички незнаещи могат да станат занаещи, стига да искат :idea:
Аз също не съм се родил научен.
Важните теми в началото на форума са за това - да спестят максимално мъките на незнаещите да станат знаещи. Щото всеки присетил се че си е купил Е46 и почва да задава вековечните въпроси, и форума е станал 70-80 страници с теми от които 90 % са безмислени, а в тях 80% са едни и същи.

В този торент сайт
http://xtremebg.com/search2.php?search= ... &x=30&y=16
съм качил почти всичко необходимо за Е46, има и няколко ръководства, на английски.

И стига сте ревали като ощипани попадии, когато ви напомнят за търсене и четене.
Изображение
ИзображениеИзображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 13 Мар 2010, 1:09

Много интересно торентче си дал колега-браво,вече няколко неща са на прицел :clap: :yes:

Назад към E46