как да върна предварението на 320 Д 136кс.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: как да върна предварението на 320 Д 136кс.
/ASTERIX/ написа:milennyc написа:Вече го написах че се отцепва по горе. А и тази помпа без скобата отпреде няма как да се избие?!?! Кое ще държи веригата и ангренажното колело?![]()
Отвиваш болта няколко оборота и с рязък удар излиза на секундата,свалил съм поне пет без никакви скоби
но преди това всичко ли по помпата трябва да е разкачено и това можеше ли да се избие преди помпата да е лашната от 4-те държащи я болта.Искам само да се отлепи колелото от оста на помпата да я върна малко и да стегна пак.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
/ASTERIX/ написа:milennyc написа:Вече го написах че се отцепва по горе. А и тази помпа без скобата отпреде няма как да се избие?!?! Кое ще държи веригата и ангренажното колело?![]()
Отвиваш болта няколко оборота и с рязък удар излиза на секундата,свалил съм поне пет без никакви скоби
Сагласен съм че можеш да я отцепиш така, ама кое държи после ангренажното колело като я няма помпата(свалена)?
п.п. Това на око трудно ще го върнеш говорим за части от мм настройка.... ама най много да не запали, поне няма какво да чупиш

в крайна сметка никой не каза може ли да се отцепи от колелото без да се демонтира помпата или не 

- milennyc
-
-
Не може нали този конус е забит в колелото
- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
bmwman написа:в крайна сметка никой не каза може ли да се отцепи от колелото без да се демонтира помпата или не
Според мен това ще ти е много трудно а и дори да успееш трябва някак си да предвидиш и технологичния луфт на веригата,напреви си предварително няколко белега с маркер поне ако не се получи да си я върнеш обратно.
- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
А и проблема може да ти идва не от зацепването на помпата с ангренажното колело,а от самата центровка на помпата на теста преди да е качена.
- milennyc
-
-
/ASTERIX/ написа:А и проблема може да ти идва не от зацепването на помпата с ангренажното колело,а от самата центровка на помпата на теста преди да е качена.
Е тук съм сагласен на 10001% с тебе
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
А колеги примерно, колата няма добро предварение и се завие болта на помпата,за да се застопори вала й и се отвие отпред болта за да се отцепи от ангренажа, после се врътне малко коляновия напред и се гледа на програмата какво става, докато се получи правилното предварение...възможно ли е така да се оправи проблема??
- milennyc
-
-
Ти как мислиш ...
Това въртене е части от мм. Говорли сме с тебе по телефона това ако ставаше с въртене на ръка нямаше да има стенд нямаше да има индикатори. Но това може да го пробваш само гледай да не чупиш мотора че така кат въртиш коляновия вал на ОКО
да няма клапаните долу. Знаеш че съм правил вече доста такива помпи. Сега и софта който имам за диагностика на помпата си струва да разбереш какво не е на ред на самата помпа, а не да гледаш пред ОБД и да ти каже "проблем с помпата" ако въобще каже

- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Просто ми е интересно Милене, защото ми казаха, че и така ставало и интересно ми е ако наиситна влезе по комп в градуси дали ще се оправи???
- milennyc
-
-
bojky написа:Просто ми е интересно Милене, защото ми казаха, че и така ставало и интересно ми е ако наиситна влезе по комп в градуси дали ще се оправи???
Божо тя си е в градуси

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
milennyc написа: То даже пише до 3 затягания после нов болт
Точно така,аз като правих ремонт на мотора в ремонтния комплект имаше такъв болт.
- milennyc
-
-
Знам колега.... нали с тези помпи и ремонти се занимавам
Правил съм поне 30-тина помпи VP44, ремонти, зацепвания.... и при тази помпа нещата на ОКО не става, за разлика от ТДС-а там с бутане на плочка става, но тук се отцепва помпата от ангренажа за този аванс който колегата е пуснал темата.

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2