Пак червената лампа за маслото...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пак червената лампа за маслото...

Мнение от ivsan_82 » 18 Фев 2010, 22:25

Знам,че има няколко теми за лампа на маслото,дори една от тях бях пуснал аз преди време,но този път случаят е малко по-различен.
Става въпрос за 320 дизел,2001г.Черврната лампа за налягането на маслото свети постоянно,единствено като премина точно 2500 оборота,изгасва.Естествено оборотите като паднат отново под 2500,пак си свети.
Нивото на маслото беше много над максимума-направо го смених с Кастрол 10-40.
Изключвам като вероятност да е датчика или онзи 'суич',защото когато на предишното ми бензиниво Бмв светеше същата лампа,то тя не изгасваше при каквито и да е обороти,а именно датчика беше проблема.
Най-вероятно причината е помпата,но като махна капачката на двигателя,пръска масло,макар и малко.А дали просто помпата не се е скапала напълно,а да е тръгнала,както се казва.
Иначе двигателя определено си работи малко по-шумно,отколкото трябва и в ниските обороти колата ми се струва доста мудна.
Със сигурност има проблем и ще ходя на сервиз да замерят налягането на маслото и да видим откаде идва проблема.
Но ако някой има представа откъде другаде може да е,ще съм благодарен да сподели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Re: Пак червената лампа за маслото...

Мнение от jeki_tdi » 06 Мар 2010, 9:59

датчика или помпата на маслото - и най лошото лагерите на к,вал .дано не е от тях че..

Назад към E46