проблем с климатроника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с климатроника

Мнение от skana » 27 Фев 2010, 11:41

здравеите,проблем имам с климатроника-немога да си нагласям градосите,и на 20 градоса да го направя пак духа топло помогнете бмв е46 136

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: проблем с климатроника

Мнение от oci » 27 Фев 2010, 19:35

еми ще духа ако не си натиснал снежинката няма как да дойде студеното и горе средната конзола трябва де е на сините точки. И ако не дойде студено значи или няма фреон или нещо се прецакало по системата.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 01 Мар 2010, 10:28

колегата едва ли не знае как да си пусне климата,т.е да натисне снежинката :mhihi: ,по скоро няма фреон в системата :!:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Мар 2010, 10:46

jbankov написа:колегата едва ли не знае как да си пусне климата,т.е да натисне снежинката :mhihi: ,по скоро няма фреон в системата :!:

Или от централната конзола, където са 2те клапи е оставена на "червено", вместо на "синьо"...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Мар 2010, 14:20

Dimitroff написа:
jbankov написа:колегата едва ли не знае как да си пусне климата,т.е да натисне снежинката :mhihi: ,по скоро няма фреон в системата :!:

Или от централната конзола, където са 2те клапи е оставена на "червено", вместо на "синьо"...

Е така де и аз това написах, но може и да не знае попадал съм на всякакви случай има хора който си мислят, че на БМВ като сваляш или качваш температурата трябва автоматично да се включи и компресора спрямо зададените градуси.
Другото което е централната конзола трябва де е на сините точки иначе студеното няма да влезне в купето. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F10

Мнение от bmwman » 02 Мар 2010, 11:44

Лятото при мен беше така и ми беше блокирал клапана за парното намиращ се отпред в двигателния отсег.Пускаше постоянно топлата течност към радиаторчето за парното и затова духаще топло.Смених го и сега е лед :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от skana » 04 Мар 2010, 22:50

oci написа:еми ще духа ако не си натиснал снежинката няма как да дойде студеното и горе средната конзола трябва де е на сините точки. И ако не дойде студено значи или няма фреон или нещо се прецакало по системата.

зна4и средната конзола е на сините то4ки по4ва да духа студено само на решетките кадето са срещу мен а на стъклото пак топло не мога да си го обясня,зна4и нямам фреон в системата защото свалях компресора за ремонт но не би ли трябвало и без фреон пак да си прави градусите например на дълъг път като ка направя на 20 градуса духа топло и съм на сините то4ки

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 05 Мар 2010, 13:54

skana написа:
oci написа:еми ще духа ако не си натиснал снежинката няма как да дойде студеното и горе средната конзола трябва де е на сините точки. И ако не дойде студено значи или няма фреон или нещо се прецакало по системата.

зна4и средната конзола е на сините то4ки по4ва да духа студено само на решетките кадето са срещу мен а на стъклото пак топло не мога да си го обясня,зна4и нямам фреон в системата защото свалях компресора за ремонт но не би ли трябвало и без фреон пак да си прави градусите например на дълъг път като ка направя на 20 градуса духа топло и съм на сините то4ки

е щом си свалял компресора и си без фреон в системата това обяснява всичко.
Ти искаш да свали градусите без да работи компресора то по принцип когато работи компресора при 25 гр. външна температура на изхода на духалките е около 6-7 градуса.
А щом ти е правил проблеми ел. клапана провери го пак не е изключено да пуска при затворен клапан и затова когато си на студено да ти вкарва топъл въздух.

Назад към E46