проблем с климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с климатроника
здравеите,проблем имам с климатроника-немога да си нагласям градосите,и на 20 градоса да го направя пак духа топло помогнете бмв е46 136
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: проблем с климатроника
еми ще духа ако не си натиснал снежинката няма как да дойде студеното и горе средната конзола трябва де е на сините точки. И ако не дойде студено значи или няма фреон или нещо се прецакало по системата.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
колегата едва ли не знае как да си пусне климата,т.е да натисне снежинката
,по скоро няма фреон в системата 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
jbankov написа:колегата едва ли не знае как да си пусне климата,т.е да натисне снежинката,по скоро няма фреон в системата
Или от централната конзола, където са 2те клапи е оставена на "червено", вместо на "синьо"...
- oci
- старши ентусиаст
-
Dimitroff написа:jbankov написа:колегата едва ли не знае как да си пусне климата,т.е да натисне снежинката,по скоро няма фреон в системата
Или от централната конзола, където са 2те клапи е оставена на "червено", вместо на "синьо"...
Е така де и аз това написах, но може и да не знае попадал съм на всякакви случай има хора който си мислят, че на БМВ като сваляш или качваш температурата трябва автоматично да се включи и компресора спрямо зададените градуси.
Другото което е централната конзола трябва де е на сините точки иначе студеното няма да влезне в купето.

Лятото при мен беше така и ми беше блокирал клапана за парното намиращ се отпред в двигателния отсег.Пускаше постоянно топлата течност към радиаторчето за парното и затова духаще топло.Смених го и сега е лед 

oci написа:еми ще духа ако не си натиснал снежинката няма как да дойде студеното и горе средната конзола трябва де е на сините точки. И ако не дойде студено значи или няма фреон или нещо се прецакало по системата.
зна4и средната конзола е на сините то4ки по4ва да духа студено само на решетките кадето са срещу мен а на стъклото пак топло не мога да си го обясня,зна4и нямам фреон в системата защото свалях компресора за ремонт но не би ли трябвало и без фреон пак да си прави градусите например на дълъг път като ка направя на 20 градуса духа топло и съм на сините то4ки
- oci
- старши ентусиаст
-
skana написа:oci написа:еми ще духа ако не си натиснал снежинката няма как да дойде студеното и горе средната конзола трябва де е на сините точки. И ако не дойде студено значи или няма фреон или нещо се прецакало по системата.
зна4и средната конзола е на сините то4ки по4ва да духа студено само на решетките кадето са срещу мен а на стъклото пак топло не мога да си го обясня,зна4и нямам фреон в системата защото свалях компресора за ремонт но не би ли трябвало и без фреон пак да си прави градусите например на дълъг път като ка направя на 20 градуса духа топло и съм на сините то4ки
е щом си свалял компресора и си без фреон в системата това обяснява всичко.
Ти искаш да свали градусите без да работи компресора то по принцип когато работи компресора при 25 гр. външна температура на изхода на духалките е около 6-7 градуса.
А щом ти е правил проблеми ел. клапана провери го пак не е изключено да пуска при затворен клапан и затова когато си на студено да ти вкарва топъл въздух.
8 мнения
• Страница 1 от 1