Въпрос за тръгване на сняг и лед

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Re: Въпрос за тръгване на сняг и лед

Мнение от chl » 09 Фев 2010, 6:26

Mitko195 написа:8 часа сутринта от Бизнес парка към Г.М.Димитров- сняг 15 см, гадост пълна обаче колата наистина си вървеше прилично, ASC то общо взето мога да си го святкам като поискам аз, иначе рядко се включва неочаквано, но без него ми се струва, че тръгва много по- добре...лично мнение. Гумите са good year UG на 3 сезона...

Колкото пъти съм закъсвал в снеговете , толкова пъти съм излизал без АСЦ-то.. напред назад и то става, като изровя половината път :D Мойте гуми са Dunlop WS 3D 205/55/16 DOT 09 нямал съм проблем никаде до сега ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 09 Фев 2010, 8:22

То нали си пише и в книжката да се изключва ASCto при влизане в дълбок сняг.Иначе не можеш да излезеш.Вчера пред нас беше натрупало доста сняг.С ASC не можа да мръдне но като го изключих нямаше проблем-с буксуване и излезе.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 09 Фев 2010, 9:44

chl написа:
Mitko195 написа:8 часа сутринта от Бизнес парка към Г.М.Димитров- сняг 15 см, гадост пълна обаче колата наистина си вървеше прилично, ASC то общо взето мога да си го святкам като поискам аз, иначе рядко се включва неочаквано, но без него ми се струва, че тръгва много по- добре...лично мнение. Гумите са good year UG на 3 сезона...

Колкото пъти съм закъсвал в снеговете , толкова пъти съм излизал без АСЦ-то.. напред назад и то става, като изровя половината път :D Мойте гуми са Dunlop WS 3D 205/55/16 DOT 09 нямал съм проблем никаде до сега ;)

Това е гумата!
Не знам вече за кой път го казвам, но до сега не съм карал с по-добра зимна гума от тази!!
Убийствено поведение на сняг, лед и дъжд!
Миналата година тръгнахме 3 коли за Боровец.
Аз с въпросните гуми и без вериги - никакви проблеми.
Една Вектра с добри гуми (но на 4 сезона) - наложи и се да слага вериги.
Една Ц класа с доста добри гуми, но пак на 4-5 сезона - нея даже я дърпах :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 09 Фев 2010, 12:50

chl написа:

Не знам как очакваш АСЦ да те измъкне при затъване,след като да излезеш трябва да побоксуваш,а системата не позволява.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Мнение от chl » 09 Фев 2010, 17:51

Face написа:
chl написа:

Не знам как очакваш АСЦ да те измъкне при затъване,след като да излезеш трябва да побоксуваш,а системата не позволява.

Не само като затъна и по принцип понякога ми е по лесно без, но повечето пъти ми помага ... зависи от ситуацията и тн:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 11 Фев 2010, 22:03

Dimitroff написа:
chl написа:

Това е гумата!
Не знам вече за кой път го казвам, но до сега не съм карал с по-добра зимна гума от тази!!
Убийствено поведение на сняг, лед и дъжд!
Миналата година тръгнахме 3 коли за Боровец.
Аз с въпросните гуми и без вериги - никакви проблеми.
Една Вектра с добри гуми (но на 4 сезона) - наложи и се да слага вериги.
Една Ц класа с доста добри гуми, но пак на 4-5 сезона - нея даже я дърпах :mhihi:

Dunlop Wинтер Sпорт 3D vs Good Year Ultra Grip 7 = ?
колеги малко бягам от темата ,но мисля 4е въпроса ми е за тук.
Предстои ми покупка на нови зимни гуми (15'') ,колебая се м/у по-горе посо4ените 2 марки ,дайте предложение или поне съвет.Цената е близка около 110-120 лв бройката . Аз мисля 4е това са 2-те най-престижни и добри зимни гуми,но.... :roll:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Фев 2010, 10:13

Dunlop Wинтер Sпорт 3D vs Good Year Ultra Grip 7 = ?

Това са висок клас зимни гуми и която и марка да предпочетеш - няма да сбъркаш!
Интересното при мен е, че преди да сложа Dunlop Winter Sport 3d бях точно с Ultra Grip 6...при мен нещата са ясни и категорични - САМО Dunlop Winter Sport 3D! (за следващата зима ще оборудвам другата Е46ца пак с такива!)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 12 Фев 2010, 13:56

Dimitroff написа:Интересното при мен е, че преди да сложа Dunlop Winter Sport 3d бях точно с Ultra Grip 6...при мен нещата са ясни и категорични - САМО Dunlop Winter Sport 3D! (за следващата зима ще оборудвам другата Е46ца пак с такива!)

Ultra Grip 6 са си направо старо поколение гуми.
Технологиите при производството на гуми са с доста голяма динамика на развитие и глемите в бранша се редуват за призовото място всяка година. Според мен най-точна информация за най-добрата към момента гума може да се получи от тестовте на ADAC, които се провеждат всяка година.
Но да не отклоняваме темата в друга посока.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 12 Фев 2010, 19:55

gocho_ написа: Не са го измислили немците .... много е слабичка в сняг нещо!

Абе немецът много добре си ги мисли нещата, ама няма как да ги измисли специално за места, където улиците не се чистят въобще, където аборигените чакат снега да се стопи, а асфалтът е научно-фантастично понятие, виждано само по телевизията....тук сме всичките за верижни машини или айде, поне за оф-роуд чудовища, ама това е съвсем отделен въпрос :ranting:
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 12 Фев 2010, 21:27

fen_na_bmw написа:Да като си купиш нови зимни гуми
A... аз като съм със нови зимни че голям праз... - убих са да рина сняг и да ма бутат и теглят. Комшиите бактисаха с мене. Що псувни отнесе туи задно предаване и това че е ниска колата...

Си е*ало майката тая зима тоз път мн зла :mhihi: У багажника имам цели ДВЕ лопати :mhihi:

В тоя сняг спасението е фадрома или гредер. Нашите таралясници не са за тия жалки подобия на пътища.
Цяла Варна е в дупки. С колело да съм.. пак не мога да ги избегна . И снега като не чистят .. е тогава става мамата си тракало из уличките... Както пее Бат Милко - боксуваи на мястооооо :dunno: :mhihi: :mhihi: :driving:

Колкото до asc -тая сутрин смея да кажа , че ми спаси задника на един полу заледен завои.. :bowdown:

колкото до газене в снега.. ти влез у сняг далбок над 20см пък чакаи после asc да та изкара...

Нямали сте проблеми щото не е имало достатъчно сняг :) Преди 2 седмици карам зад един снегорин.. викам си ааа Паднах си на оная работа има кои да чисти ся пред мен.. и изруда взе че закъса на един баир.. :mhihi: Засилих са мъжката.. изпреварих го минах и заминах.. оня ма гледа изкоран като подплашена антилопа... Надолнищата е по лесно - там деистваш по законите на физиката - засилваш са и гас надоле и ако не закъсаш си касметлия :lol:
Но имах случаи в които не прецених далбочината на снега и се наврях у пряспа кам 50-60 сантима. Там ме дърпа гореспоменатия Гредер :mhihi:

Тъи че Asc помага до едно време. Нагазиш ли.. ако ще и с вериги да си .. фаида никва.
Последна промяна Kalinski на 12 Фев 2010, 21:43, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 12 Фев 2010, 21:41

Онзи ден в големия сняг и аз имах кофти преживелица сутринта. Колата беше паркирана леко под наклон и трябваше да изляза назад..... последва 30 минутна битка с природата! Забелязал съм, че в подобна ситуация ако трябваше да изляза напред щеше да стане без проблем. Както и да е, при зимни условия има разни тънки моменти, но като гледам повечето "шофери" действат по максимата "ще изпиля снега с гуми докато стигна до твърда земя" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Фев 2010, 16:53

По малко атмосверки в гумата по добро вцепление със снегът, но пък повече шум.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 17 Фев 2010, 17:36

prel написа: Както и да е, при зимни условия има разни тънки моменти, но като гледам повечето "шофери" действат по максимата "ще изпиля снега с гуми докато стигна до твърда земя" :mhihi:

И това пробвах ,ама и така не става :mhihi:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 17 Фев 2010, 23:33

И аз съм малко скептично настроен към поведението на Е46 в сняг, но
в понеделник сутринта рано пътувах към София точно в снега. Естествено на участъка от магистралата преди Перник подминах машината дето хвърляше пясък и карах по изцяло заснежен/заледен път. Всички коли караха в дясно (и с предно, и с задно). Аз реших да пробвам новите ми Дънлоп 3д и наистина бях очарован от поведението. Няма го гадното претрисане когато минавам от отъпкан към неотъпкан сняг. Колата се държеше много стабилно ( е все пак не съм прекалявал с резките движения и маневри).
На влизане в София (след 2 часа на Владая задръстване) основните булеварди вече бяха изчистени. Но ми се наложи да мина по няколко малки квартални улички , по които естествено снегорин не беше минавал и отново бях приятно изненадан от гумите.
Предишните зими карах с Дебика, сега с Дънлоп и мога да кажа че по-качествената гума си е от значение :yes: Е46 си се движи в сняг, но трябват хубави гуми (не само нови, но и по-висок клас) и познаване на колата и най-вече задното предаване (първата зима с Е36цата закъсвах на такива места, през които сега ще мина с летните гуми).
И в край на сметка предпочитам да си карам джипа когато вали сняг, някак си ми е по-спокойно :lalala:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Предишна

Назад към E46