имам нужда от съвет за избора ма бмв
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- soulkiller
- Потребител
-
имам нужда от съвет за избора ма бмв
Първо здравейте на всички бмв маняци! Имам едно питане към вас, настоящ собственик съм на киа спортейдж както имам и 2 мазди за продан (мх-3 и 323ф БА) и съм пред една дилема в момента, имам 2 оферти за бартер на джипката ми която е 97 година 2.0ТДИ с дгивател на мазда без климатик и джанти и едната ми опция е да я дам нея+ 4000 лева за едно бмв 316 1.9 2000 г. производство но първа регистрация 2002 година с клима ел пакет бла бла тъмно сив металик обаче не му работи климатроника, казва че няма фреон както и цената на която ми го предложи кеш е 8800 лв с коментар и ми се струва че има нещо съмнително! Другото което ми е по на сърцето е да дам джипа и 6000 лева за 320Д 99 година като собсвеника казва че няма никакви забележки колата и вс работи перфектно, черен цвят с джанти и хубав светал салон, та парите наистина са повече но пък колата е регистирана а другото бмв трябва да му зимам гуми джанти регистрация, пък само като сметна разликата в разхода ми се връзва около 700 лева икономия на година. Аз смятам че тъй като зимам кола за себе си да се возя не за продан е по добре да дам 2000 лева повече за по-хубавата кола с комонрейл двигател, какво бихте ме посъветвали вие?
П.С. нямам предпочитание дизел бензин от 2 години почти имам книжка продал съм 10тина коли карал съм и бензин и дизел и стига да има мощност колата не ме бърка каква е.
П.С. нямам предпочитание дизел бензин от 2 години почти имам книжка продал съм 10тина коли карал съм и бензин и дизел и стига да има мощност колата не ме бърка каква е.
Последна промяна soulkiller на 20 Апр 2009, 14:57, променена общо 1 път
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Здраей колега
Първо 320д 99година не е комън-реъл
Второ 320д си е по скъпа от 316ка, върви повече, харчи по-малко.
Гледай екстри и състояние
От цени на пазара на коли не се интересувам и не ги следя, така че ти като по-вещ може сам да си прецениш кое е изгодно и кое не (още повече твойте коли са ми непознати).
Това за климатроника е малко притеснително, по-добре да провериш дали е само фреон или нещо по-сериозно.
Абе ако ще купуваш Е46 първо го диагностицирай , защото ремонтите са си скъпи
Успех с покупката
ПП:също така при важните теми има и съвети за покупка, може да ги погледнеш

Първо 320д 99година не е комън-реъл

Второ 320д си е по скъпа от 316ка, върви повече, харчи по-малко.
Гледай екстри и състояние

Това за климатроника е малко притеснително, по-добре да провериш дали е само фреон или нещо по-сериозно.
Абе ако ще купуваш Е46 първо го диагностицирай , защото ремонтите са си скъпи

Успех с покупката
ПП:също така при важните теми има и съвети за покупка, може да ги погледнеш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Здрасти колега, и двете баварки са хубави и няма да сбъркаш с избора. 320д 99-та не е комънрейл, но пак си върви (аз имам такава и съм повече от доволен). Моето лично мнение е, че от двете посочени дизела е по-добрия вариант - повече върви със сигурност, разхода на гориво е значително по-малък. Но пък ти идва по-соленко ако нещо се скапе. Ако решиш да вземеш дизела, горещо ти препоръчвам да идеш в Дарукар или друг оторизиран БМВ сервиз да ти разгледат обстойно колата. Иначе успех с покупката и добре дошъл в клуба
ПП: kriso85, направо ме отнесе
бърз си, да не си чипвал 

ПП: kriso85, направо ме отнесе

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
soulkiller написа:как така 99 година 320д не е комън-рейл ? не са ли всички 3ки от този модел 98-2002 с дюза-помпа?
Цъ
Но е добре да погледнаш темата на Модератора за избора на колицата и тогава пускай нова тема. Така ще ти я заключат
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
soulkiller написа:как така 99 година 320д не е комън-рейл ? не са ли всички 3ки от този модел 98-2002 с дюза-помпа?
Не е помпа-дюза, такива са само колите на концерна Фолксваген. Комънрейла е след 2001ва и той е 150 коня. Двигателя на 320д 136 коня е някаква вариация на ТДС доколкото знам...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
По-скоро до 9.2001г. са си турбо-дизели, но с доста по-високо налягане от тдс и други по-стари технологии . Помпа-дюза е на други производители технологията.

едит: тоя път колегата Zagy ме изревари

Последна промяна kriso85 на 20 Апр 2009, 15:05, променена общо 1 път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- soulkiller
- Потребител
-
извинявам се ако доблирам някоя тема просто исках да събера пресни мнения от хора които разбират от тези коли щото се оказа че съм доста заблуден, понеже съм чул от някъде че тези бмвта са комонрейл и веднага свързах малкия разход с цди двигателите на мерцедес си помислих че са с подобна система
Помпа-дюза е технология на VAG , обаче маи и те вече на последните аудита слагат common rail. Аз имам такава кола каквато търсиш - не е common rail, следващия двигател - на 320д фейслифт е вече такъв, или пък на 330д преди фейслифта също е common rail. Обаче това да не те притеснява - както каза Zagy колата си върви прилично. Също така ако си фен на по-голямата мощност доколкото знам на този двигател се слага доста успешно чип ( в смисъл че няма да ти гръмне турбото за нула време) и колата става някъде към 160 - 170 кс.
- soulkiller
- Потребител
-
значи аз вече пробвах това което е 1.9 118 коня и вървеше доста прилично,а до колкото разбрах тук от форума 320д върви и повече + това аз не съм вен на високите скорости а на ускорението, има известна разлика 

- soulkiller
- Потребител
-
карал съм предимно мазди, в момента имам една мх-3 90 коня която до 100 км не забелязах разлика в ускорението с това бмв което е 118 коня, въпреки че е естестевено че на по-големите скорости бмвто ще издуха маздата
, вече 3 часа ровя из форума та виждам много хора са написали че 320д двигателите били проблемни, а в моя случай бензинката е италянка, а 320д е от германия което за мен е много сериозен + тъй като най-добрия ми приятел беше 1 година в италия и ми е разправял как се отнасят масово с колите си, пък аз вече 1 път си го набих с едно бмв е36 компакт от явно некадърен собсвеник та съм леко наплашен 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
+ 1 гласа за 320, първо си карал 1.9 на 118 коня... това е БМВ 318 а не 316, но както и да е 320 върви повече и от 2те. Пък и ти е изпаднала 320ка от германия .... не се замисляй... но ти си решаваш де
Успех
П.С. 320 бил проблемен .... те тука 50% са с този двигател, нормално да има повече оплаквания, все пак са повече народ. И пак да кайа ВИЧКО Е ДО КЪСМЕТ !!!

П.С. 320 бил проблемен .... те тука 50% са с този двигател, нормално да има повече оплаквания, все пак са повече народ. И пак да кайа ВИЧКО Е ДО КЪСМЕТ !!!
Моето също е от Германия. Сега е някъде на 260 000 км. и нямам проблеми с двигателя. По едно време имаше едно леко замисляне за около 1 секунда при ускорение някъде около 2500 оборота ( има голяма тема по въпроса) обаче напоследък почти го няма. Иначе със стар дизел рискуваш най-вече да ти се наложи смяна на турбо. Вярно е че има оплаквания от този двигател - но имай впредвид че 320д е доста разпространен и това е все пак технически форум - логично е че тук ще се пише за проблемите. Не виждам как някой ще напише тема " Колко безпроблемна ми е колата ".
Разхода ми на гориво е доста приличен - 5.4 - 5.6 извънградско ( без да я настъпвам супер много , но и без да я пазя ). Така че смятам че ако колата ти е в добро състояние и продължиш да я подържаш в такова без да издевателстваш над нея ще ти се отплати с безпроблемна работа. 

soulkiller може да зададеш всички въпроси в тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=144992
пишете каквото искате, но само в онази тема
пишете каквото искате, но само в онази тема
15 мнения
• Страница 1 от 1