Свирене на място и на ход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Свирене на място и на ход
Здравейте колеги!
Някой имал ли е следният проблем: Свирене (подобно на ремък) при Е46 318 (118к.с.). След смяна на ремъците и на ролките, проблема не се отстрани. Характерно е, че свиренето се появява и изчезва. При свалени ремъци не се губи, което игнорира дефект във водна помпа и генератор. Смених и въздушен клапън на ижекциона. Прави впечатление, че когато се появи въпросното свирене, при подаване на гас се губи и при отнемане на гаста се появява отново.
Някои имал ли е такъв проблем и на какво би могло да се дължи?
Някой имал ли е следният проблем: Свирене (подобно на ремък) при Е46 318 (118к.с.). След смяна на ремъците и на ролките, проблема не се отстрани. Характерно е, че свиренето се появява и изчезва. При свалени ремъци не се губи, което игнорира дефект във водна помпа и генератор. Смених и въздушен клапън на ижекциона. Прави впечатление, че когато се появи въпросното свирене, при подаване на гас се губи и при отнемане на гаста се появява отново.
Някои имал ли е такъв проблем и на какво би могло да се дължи?

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
Тъй като мина доста време, а все още не мога да установя кой е виновника за неприятния шум, забелязах че разходомера не показва правилно. В смисъл такъв: Движа се на първа предавка, с около 1-1500 оборота, а той отчита 10-12/100. Изключвам от скоросто - свободна, при което стрелката буквално "скача" из веднъж на 20 и след секунда застава (връща си се) на нула. На изкачване, при нормално каране 11-12, настъпя ли го 3-4000 оборота, залепя 20 от раз!
Възможно ли е този уред да "смуче" въздух и от него да идва "свистене/пищенето"
Вие какви наблюдения имате над вашите бими относно него?
Възможно ли е този уред да "смуче" въздух и от него да идва "свистене/пищенето"

Вие какви наблюдения имате над вашите бими относно него?

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
имах същото свирене и заради него сменях амортисьорчето на ремъка.
та при мен беше от тампоните на гърнето, но някъде по предните.
та при мен беше от тампоните на гърнето, но някъде по предните.
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
мисля си че всички говорите zа свиренето което идва от системата zа врьшане на не напьлно иzгорелите гаzове обратно zа доиzгаряне. и аz си мислех че е от ремьк или ролка но майстора ми каzа че zвука идва от тая система. когато колата zагрее тоя zвук спира, ако е така не се косете а си карайте баварците спокойно
[/url]

за свиренето което не можеш да засечеш
Това се дължи на изпускателен клапан на картерните газове.цената му е около 80лв.Намира се в задната част на двигателя.Трябва да се свали капсуловката на филтър-купе и се сваля лесно.При висока външна температура свиренето е по силно.Забележи че при нощно каране няма да свири защото няма достатъчно силни газове да надуват съответния клапан
pinek66
Вадя темата от прахта. И при мен се появи въпросното свирукане. Може ли да дадете малко инфо кой как се е оправил, че се виждат различни решения на проблема, а никой не е драснал как става и къде оправията.
При мен е по следния начин.
Когато карам 50-60 км извънграда или 10-15 градско започва ей така отникъде да свири, нискочестотен гаден писък, наподобява свиренето когато накладките са изтъркани и предпазителите се трият в дисковете. Ролките и ремъците са прегледани и всичко е ок. Накладките са ок. Когато подам газ свиренето изчезва, когато отнема започва.
Давайте акъл.
При мен е по следния начин.
Когато карам 50-60 км извънграда или 10-15 градско започва ей така отникъде да свири, нискочестотен гаден писък, наподобява свиренето когато накладките са изтъркани и предпазителите се трият в дисковете. Ролките и ремъците са прегледани и всичко е ок. Накладките са ок. Когато подам газ свиренето изчезва, когато отнема започва.
Давайте акъл.
14 мнения
• Страница 1 от 1