12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: 12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир

Мнение от zzuzi » 26 Май 2013, 22:11

Първо да благодаря на организаторите за труда и усилията,които са вложили,за да се проведе този събор.После да почвам с коментарите по хронологичен ред :mhihi:
- Софийската колона в началото беше много зле-скорост 40-50-70,тамън наберем някаква скорост и драматични спирания,засичания,престроявания..."Никакви изпреварвания в колоната" се казва всеки път,но очевадно на никой не му дреме,защото след 10км път от някъде в средата на колоната бях вече от последните коли.В лявата и в аварийната лента повече бмвта от колкото в дясната.Влизането в пловдив от грешния вход и осирането на куките няма да го коментирам,само Евала на организаторите,които горе долу успяха да компенсират липсата на полиция и се опитваха да организират движението.
-Паркирането - много добре,че повечето коли бяха на сянка и на асфалт и под гъза на собствениците си,малко кофти,че тези които бяха спрели там където стоеше публиката накрая имаха повече семки и боклуци по колите,от колкото имаше в кофите за боклук.Тук ше поздравя специално състезателя(и повечето му роднини) с червената Е46 със сини номера,който си направи собствено дрифт трасе между паркиралите коли и хората.Единствения недостатък,който виждам е,че няма как да се правят яките снимки със стотици БМВта паркирани едно до друго на открито,но няма пълно щастие
-Подреждането на нещата в панаирното градче ми хареса-място за манджичка,място за лафче,място да се радваш на позьорските коли и място за дишане на пушек.
-Програмата ...е това ми уби кефа от целия събор.Имах доста високи очаквания на фона на досегашните събори,но този път бях неприятно изненадан -откриването не беше нищо кой знае какво (на 10 и 11 събор беше брутално,с "хореографията" на БМВтата,с ефектите,балоните,пушеците,момичетата).Тази година го нямаше грандиозното "избухване",липсваше му атмосферата.Дрифта и бърнаутите на обикновените коли (дето всеки можеше да си кара) пък беше най-голямата загуба на мозъчни клетки.Сигурен съм,че на никой освен на каращите не му е било забавно да гледа агонията на коли по 150 коня със стоково окачване,и "пилоти",които си правят кръгчета като на паркинга на Баухаус(тук изключвам 2-3 наистина подготвени коли,които показаха нещо).Почти никой не знаеше какво точно трябва да прави-няма трасе,няма правила,няма организираност.

В крайна сметка събора беше доста под очакванията ми,но се надявам на следващия всичко да е наред и всички да са доволни
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Нищо в момента
Мечтае да кара: BMW E36 GTR

Мнение от BavarianBoy » 26 Май 2013, 22:29

intention написа:Искам да благодаря на всички организатори за това което сътвориха!
За мен събора беше 1-ви. С мен бяха хора които само бяха чували за съборите на BMW организирани от BMW CLUB Bulgaria!

Останах адски очарован и със затаен дъх до следващия!
Адреналин имаше достатъчно организация също.
Ако всеки се понапъне може да намери кусури вярвам в това, но далеч не всеки ако се понапъне може да организира такъв кеф за толкова много хора!

Благодаря ВИ че направихте възможен 12тия национален БМВ Събор!

С най- голямо желание очаквам 13тия!!!

Както се казва за "сефте" бях на наш събор поради ред причини, не съм присъствал на другите, но мога да благодаря искрено на всички вас които направихте 25 май най-специалния ден за мен а надявам се и за другите баварски момчета, до година пак и още по-грандиозно благодаря Ви за емоциите, за шоуто, за двете марки Monster Energy и BMW
ИзображениеИзображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Май 2013, 22:35

B U L L I написа:внимавайте с тона и престанете да си мерите пишките.
ако аз се занимавах с конкурсните листове след галимацията по бързото напускане на панаира щях да си ги навра някъде отзад тия конкурсни листове,събора едва приключи и вие искате обяснения.
ако някой се опитва да обвини журито в съпричастност към колата която е била на 1во място нека си го каже,а не да пълни темата с недомлъвки.
има си тема за конкурсите, там мрънкай колега.но в темата за впечатления, където модерирам аз няма да допусна никой на никого да държи тон нито ти нито дел

аааа да аз съм човека който трие постовете и на двама ви :help:

Поне двама го обвинихме в съпричастност,какви недомлъвки? :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 26 Май 2013, 23:16

Lattri написа:За първи път идвам на Събор. Много ми хареса и останах много доволен. Благодаря много на организаторите!!

Плюсове:

+ Страхотно много бмв-та събрани в любимия ми град - Пловдив. Имаше хора от Турция и Македония и то не малко със сините номера.
+ Много готини мацки (незнам от къде бяха дошли, можеби местни Пловдивчанки, обаче повече се заглеждах по тях от колкото по лъснатите бмв-та).
+ Закрит паркинг на който да си оставиш колата с достатъчно осигурени места.
+ Сянка над главите (ако наблюдаваш от паркинга).
+ Страхотна гледка от паркинга. Полигона се виждаше невероятно от там. Уви за тези, които са били долу. Паркинга беше достатъчно далече и близо за да не вдишваш изгорелите гуми и газове от колите и за да се наслаждаваш идеално на гледката (нещо като при футболен мач, гледайки от високите трибуни).
+ Вкусна храна и напитки + понички (много го обичам) и сладолед, които може да хапнеш на удобни местенца предвидени за това, далеч от димящия полигон.
+ Добра организация на влизане в панаирчето. Имаше доста хора, които да те упътят и въпреки лекото задръстване, успяхме всички да влезнем на за откриването на събора.
Колегите и пилотите, които удряха прекъсвачи и пукаха гуми в продължение на 6 часа. Това може би най много ми хареса и ми се насълзиха очите от кеф по едно време. Отдадеността и старанието да зарадват цялата публика :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Минуси:

- Може би цената на скарата. Не, че нещо ама 1,50 за кебабче/кюфте е малко пренасилено.
- Кошчета само около кетъринга както спомена един колега по горе.

Пак едно огромно благодаря за всичко!!! Да живее БМВ Клуб България!!!!

+1 ...описа го,все едно аз го направих :bowdown: ,а написаното с червено... :bowdown: :bowdown: :bowdown: за колегите,на мен ми се насълзиха на няколко пъти,не веднъж :mhihi:

Благодаря на всички за това изживяване !!!

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 26 Май 2013, 23:52

Относно 35км/ч...имаше 3 водещи коли,каращи с 120км/ч(такава беше уговорката с организаторите)....и средна кола,която разделяше колоната на 2 части....2-рата част явно е страдала,от нейните намалявания и тн...защото до преди входа на Пловдив,никоя от предните водещите коли не е намалявала или спирала.Относно влизането през неправилния вход...Водеща кола в този момент,беше колегата с Е46.Той избра този път,защото е по-добър за ниски коли(никакви дупки спряло карловско шосе),причината за каране от доста колеги в лява лента през цялото време(прекрасната магистрала).Само не знам за къде всички бързаха,при положение,че пристигнахме 1ч преди официалното откриване. :dunno:
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Май 2013, 0:02

Stoicho написа:.Той избра този път,защото е по-добър за ниски коли(никакви дупки спряло карловско шосе)

Следващият път си изберете за водач на колоната, някой дето е ходил в Пловдив през последните 5 години :mhihi:

Карловско шосе беше основно асфалтирано МАРТ месец.
И няма нито една дупка по избраният от организаторите маршрут. За сметка на Голямоконарско, особено на 2рото кръстовище след КАТ, където въпросните лоурайдъри не знам как са преживяли старият прелез :mrgreen:

След това не знам от къде сте минали, но ако е било по бул.Дунав 100% сте упражнявали зиг-заг между изпъкналите шахти :wave:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 27 Май 2013, 8:05

M2PR написа:
deyan-enchev написа:На магистралата 2-3 пъти щяхме да се нанижем във верижна ... повече в колона няма да карам особено към събора, особено като има идиоти ...
Входа на събора беше тотална трагедия, хората си бутаха колите ...
Отделно който водеше колоната изглежда не беше видял откъде се влиза в Пловдив и се набиха всички още в първата отбивка, а не втората както беше планирано от организаторите :lalala:

35КМ/Ч :!: :!: :!: :shock: /и то не инцидентно, ами средна скорост/ при изкачването преди Вакарел...
Чат-пат яко набиване на спирачки и после пак костенурките нинджа...
Като цяло, според мен, тая година колоната беше що-годе културна - адекватно реагиране от страна на колегите, при неадекватни маневри на някви вчерашни сульовци...но никой от тях няма вина, по една проста причина :
Към Косата един съвет - моля, другия път когато пишеш "как все било едно и също" /по повод на карането в колона; че не мога да изровя постовете/ - първо, и преди всичко, си изберете адекватен "водач", за който средната скорост не е 70км/ч, и който е така да се каже....инструктиран, защото аз лично, бидейки на всеки един събор от 2006та насам, на по-голямо пълзене не съм присъствала.

Иначе за събора /или по-скоро феста, не знам как да го нарека.../ - да, мястото е ОК. Но, ако пак се провежда някога там, трябва да се предвиди по-добро позициониране на свободните зони и шатри, защото всичко беше разхвърляно и отдалечено (Да, нека да е в обособени отделни части, далеч от "трасето", но нека все пак да е малко по-сбито и подредено).

Имаше от всичко по много; браво на организаторите че успяха да се мобилизират в последния момент дет' се вика.
Като цяло, тръгнах скептично натам и тази ми представа се оправда - но от друга гледна точка - всичко мнооого хубаво, ама селянина си е селянин където и да отиде - друго си е да си прикара каруцата до софрата, да се правят бесни скандали за глупости и да крещи като на ожесточена свада в Столипиново...ебати и "ентусиастите", ебати и бмв спирита...
Висенето за входа...и то беше "заеби" ... а пък тва бутане - мани бегай....

За конкурсите няма да коментирам - май доста се изписа, и категорично подкрепям колегите.

Дано догодина имаме късмет за Долна Митрополия... :bchug:
а ти беше ли там за да разбереш за какво стана всичко или...?!?!
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 27 Май 2013, 8:18

ogata написа:
Stoicho написа:.Той избра този път,защото е по-добър за ниски коли(никакви дупки спряло карловско шосе)

Следващият път си изберете за водач на колоната, някой дето е ходил в Пловдив през последните 5 години :mhihi:

Карловско шосе беше основно асфалтирано МАРТ месец.
И няма нито една дупка по избраният от организаторите маршрут. За сметка на Голямоконарско, особено на 2рото кръстовище след КАТ, където въпросните лоурайдъри не знам как са преживяли старият прелез :mrgreen:

След това не знам от къде сте минали, но ако е било по бул.Дунав 100% сте упражнявали зиг-заг между изпъкналите шахти :wave:

Aма какво значи "той избра"? След като :

Stoicho написа : Сборния пункт на Софийската група тръгваща на 25-ти е паркингът на бензиностация Лукойл Църна Маца (след караулката на изхода на София – посока Пловдив). Час на срещата 7:00. Тръгване 7:30-45. Колоната ще бъде водена от мен – Е36 СА3982МВ(с жълта сигнална лампа), и помощни коли: Е36 С1117ХР, Е46 СА2337ТА, Е38 С5386НА.Колоната ще се движи в средната и дясната летна на автомастрала Тракия!Моля без излизашни изпреварвания,каране в най-лява или аварийна лента!Пожелавам приятно и безаварийно пътуване!

"Оправданието е като задника - всеки го носи със себе си" ;)
По-добре не се опитвай да се оправдаваш с други, защото става смешно. И преди е имало водачи, и "помощни" но такова оправдаване не е било - като не ти се получава муув оувър както пише на лентите на бързите 36ци :mhihi: , прехвърляй буркана на друг и той да си носи отговорността.
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 27 Май 2013, 8:20

bavareca_86 написа:
M2PR написа:
deyan-enchev написа:На магистралата 2-3 пъти щяхме да се нанижем във верижна ... повече в колона няма да карам особено към събора, особено като има идиоти ...
Входа на събора беше тотална трагедия, хората си бутаха колите ...
Отделно който водеше колоната изглежда не беше видял откъде се влиза в Пловдив и се набиха всички още в първата отбивка, а не втората както беше планирано от организаторите :lalala:

35КМ/Ч :!: :!: :!: :shock: /и то не инцидентно, ами средна скорост/ при изкачването преди Вакарел...
Чат-пат яко набиване на спирачки и после пак костенурките нинджа...
Като цяло, според мен, тая година колоната беше що-годе културна - адекватно реагиране от страна на колегите, при неадекватни маневри на някви вчерашни сульовци...но никой от тях няма вина, по една проста причина :
Към Косата един съвет - моля, другия път когато пишеш "как все било едно и също" /по повод на карането в колона; че не мога да изровя постовете/ - първо, и преди всичко, си изберете адекватен "водач", за който средната скорост не е 70км/ч, и който е така да се каже....инструктиран, защото аз лично, бидейки на всеки един събор от 2006та насам, на по-голямо пълзене не съм присъствала.

Иначе за събора /или по-скоро феста, не знам как да го нарека.../ - да, мястото е ОК. Но, ако пак се провежда някога там, трябва да се предвиди по-добро позициониране на свободните зони и шатри, защото всичко беше разхвърляно и отдалечено (Да, нека да е в обособени отделни части, далеч от "трасето", но нека все пак да е малко по-сбито и подредено).

Имаше от всичко по много; браво на организаторите че успяха да се мобилизират в последния момент дет' се вика.
Като цяло, тръгнах скептично натам и тази ми представа се оправда - но от друга гледна точка - всичко мнооого хубаво, ама селянина си е селянин където и да отиде - друго си е да си прикара каруцата до софрата, да се правят бесни скандали за глупости и да крещи като на ожесточена свада в Столипиново...ебати и "ентусиастите", ебати и бмв спирита...
Висенето за входа...и то беше "заеби" ... а пък тва бутане - мани бегай....

За конкурсите няма да коментирам - май доста се изписа, и категорично подкрепям колегите.

Дано догодина имаме късмет за Долна Митрополия... :bchug:
а ти беше ли там за да разбереш за какво стана всичко или...?!?!

Да ти кажа честно седях си там още от преди да се появиш ти, и другите "разтърваващи" ;) Смешна работа верно. Пътя от маймуната до човека е бил дълъг и труден ей...
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 27 Май 2013, 8:24

и кво видя кат си била там и по скоро ти кво щеше да направиш ако беше залята така?
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 27 Май 2013, 8:38

bavareca_86 написа:и кво видя кат си била там и по скоро ти кво щеше да направиш ако беше залята така?

Откровено казано, нито една от 2те групи не бяха трезви. Но тая махленска разправа е като за цигански събор. Хората познават далеч по-интелигентни начини за уреждане на каквито и да било сметки.
Малшанс, че един пиян искаше да залее приятеля си с бира, ма беше толкова зле ,че заля съвсем други хора, далеч не е фактор и оправдание за тая селяния и простотия.
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 27 Май 2013, 8:50

M2PR написа:
bavareca_86 написа:и кво видя кат си била там и по скоро ти кво щеше да направиш ако беше залята така?

Откровено казано, нито една от 2те групи не бяха трезви. Но тая махленска разправа е като за цигански събор. Хората познават далеч по-интелигентни начини за уреждане на каквито и да било сметки.
Малшанс, че един пиян искаше да залее приятеля си с бира, ма беше толкова зле ,че заля съвсем други хора, далеч не е фактор и оправдание за тая селяния и простотия.
донякаде си права,но случаино или не тя беше като мокра кокошка!!! както и да е излишен спор :yes:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Май 2013, 9:06

:!:

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

Мнение от Тоо Cool » 27 Май 2013, 9:44

Първо да кажа ЕВАЛА на организаторите! По всичко, което чета тук и чувам от хора, които са присъствали си личи, че е било наистина страхотно!!!! За съжаление ние с колегата Литъл Рок сме малко на изток и не можахме да присъстваме, но живи и здрави догодина!!!

Ахахаха-ей сега видях, че има коментари как така колата на Войков е спечелила първо място....пак...!!!! Еми хора вие не знаете ли, че това е човека с най, най , най, по-по-по най колите бе!!! Няма да забравя първия събор, на който присъствах-мисля, че беше в Търново-5-ти поред май беше...не помня точно, но тогава въпросния пич имаше Е36 318ис и естествено спечели първо място!!! (въпреки, че точно тогава в конкурса участваше колата на Жоро от Аутофешън 3003, която още тогава беше на светлинни години от тая на г-н Войков)....и после като разбрах, че същия (г-н Войков) е бил член на журито и е неква голема батка във форума-еми бях просто леко удивен!!! (да не забравяме все пак, че тогава първа награда беше рейн сензор струващ около 300 кинта)- еми нямаше как наградата да не отиде при нашето момче не мислите ли!!!!! Обаче тогава аз познавах общо 5 човека от клуба и форума и всички ми обясняваха авторитетно как г-н В. е НАЙ....хахахахаха....с годините видях реално за какво става дума!!! Интересно ми е сега наградата каква е била за първо място за Е39-ГАРАНЦИЯ ще покачи цената на тая кола (която и бездруго е уникална, без забележки и прочие....).
Та явно историята се повтаря хехехехехе!!!! Отново съжалявам, че не съм бил!!!!!! Щеше да ми е много забавно да видя тоя сеир, а и доколкото разбрах е имало някакво малко физическо стълкновение-защо винаги изпускам най-интересното по дяволите???????????
Нищо-феста наближава-ще наваксаме!!!
А-бай дъ уей-може ли някакви снимки на колите спечелили конкурсите????
Поздрави на всички!!! :winky:
Последна промяна Тоо Cool на 27 Май 2013, 9:56, променена общо 1 път
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

Потребител
Аватар
Кара: E36 318

Мнение от procomps » 27 Май 2013, 9:54

http://youtu.be/EaFPP9Rrk9M - Закриването беше много ефектно ;-) Програмата не беше пропагандирана достатъчно по време на феста и повечето си тръгнаха преди да видят зрелищното закриване, но общо взето всичко беше супер.

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия