12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Re: 12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир
Колеги едно да знаете,направихте нещо което хора с години немогат да съберат смелост,да направят,а то е ПРОМЯНА!!Това което направихте не е малко,със всяка измината година става все по добре и по добре!!Поклон пред вас

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
B U L L I написа:колеги не ни спестявайте негативите от събора и не мислете че ще бъдат изтрити.
това което съм написал,че съм изтрил е за друго място.
уверявам ви демокрацията е жива
Аз вече изказах радостта си от събитието , но има нещо което се премълчава . Защо не се забрани АЛКОХОЛА

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Пиенето Ачка ако се забрани, то пак ще се пие, ама "нелегално".
Който иска да се качва после, то си е негов проблем. А и има хора, които поради тази причина ходят на събор.

Който иска да се качва после, то си е негов проблем. А и има хора, които поради тази причина ходят на събор.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
© написа:Има ли един събор без скандали за конкурсите? Аз не помня такъв![]()
Миналата година на е36 бяхме жури с Leon и мога да гарантирам, че всичко си беше така както е по листа с точките. Не познавах този, който стана първи с плевенската Е36 за сметка на останалия на 2 място- Сашо и третия- Грешката, който е и модератор. Разликата беше само 1 точка между първия и втория, а наградата бяха едни нелоши джанти 18-ки ако не се лъжа. Тъй, че тогава ако имаше нещо да се наглася имаше всички условия и предпоставки да се направи.
Кой какво направил на предния и по-предния или сегашния не ме интересува, но не съм съгласен да се генерализира защото аз може и един път да съм бил жури при подобен конкурс и не искам името ми да се замесва в подобни непочтени схеми.
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
На пук на повечето мнения си мисля,че се получи доста приличен събор,незнам дали е най-добрия на който съм бил,но пък на мен ми беше най-веселия.Единственото, което не ми допадна беше начина и критериите за оценяване на конкурса за външен вид.Лично бях свидетел как някои коли спечелиха по презумция а дори не бяха на обозначеното за съответния модел място.Като цяло някакви субективни фактори развалиха идеята и смисъла на този конкурс.Според мен би било хубаво да не се допускат подобни грешки за следващи събори и си мисля,че организаторите ще си вземат поука от това.
Иначе като цяло впечатленият ми са добри с оглед на малкото време,за което беше сътворен събора

Иначе като цяло впечатленият ми са добри с оглед на малкото време,за което беше сътворен събора
- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
Много съм доволен от събора и ми беше много хубаво ,само това ще кажа 

bum_bum написа:© написа:Има ли един събор без скандали за конкурсите? Аз не помня такъв![]()
Миналата година на е36 бяхме жури с Leon и мога да гарантирам, че всичко си беше така както е по листа с точките. Не познавах този, който стана първи с плевенската Е36 за сметка на останалия на 2 място- Сашо и третия- Грешката, който е и модератор. Разликата беше само 1 точка между първия и втория, а наградата бяха едни нелоши джанти 18-ки ако не се лъжа. Тъй, че тогава ако имаше нещо да се наглася имаше всички условия и предпоставки да се направи.
Кой какво направил на предния и по-предния или сегашния не ме интересува, но не съм съгласен да се генерализира защото аз може и един път да съм бил жури при подобен конкурс и не искам името ми да се замесва в подобни непочтени схеми.
Сигурно си прав, малко е обобщено изказването ми, защото не съм ги следил в детайли през всички тези години, но обикновено има конкурси - има проблем

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
© написа:........ има конкурси - има проблем
Проблеми има, понеже не може да се явиш на конкурс и да претендираш за автентичност, а колата ти да е с цвят на моторния кош, различен от купето, да си с М-пакет и на мястото за ауспуха което е 10см. да стърчи един виснал клюн, да си изшил сенник от стъклопласт яко със силикон, да си поставил ксенони от нейде си и кабелите да са навързани като на Спайдър-мен магистралата, стъклата на фаровете да са ти марка не знам си каква и не на последно място да не си се измил дори моторния отсек, а да си ударил един парцал ей така!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
M2PR написа:deyan-enchev написа:На магистралата 2-3 пъти щяхме да се нанижем във верижна ... повече в колона няма да карам особено към събора, особено като има идиоти ...
Входа на събора беше тотална трагедия, хората си бутаха колите ...
Отделно който водеше колоната изглежда не беше видял откъде се влиза в Пловдив и се набиха всички още в първата отбивка, а не втората както беше планирано от организаторите
35КМ/Ч![]()
![]()
![]()
/и то не инцидентно, ами средна скорост/ при изкачването преди Вакарел...
Чат-пат яко набиване на спирачки и после пак костенурките нинджа...
Като цяло, според мен, тая година колоната беше що-годе културна - адекватно реагиране от страна на колегите, при неадекватни маневри на някви вчерашни сульовци...но никой от тях няма вина, по една проста причина :
Към Косата един съвет - моля, другия път когато пишеш "как все било едно и също" /по повод на карането в колона; че не мога да изровя постовете/ - първо, и преди всичко, си изберете адекватен "водач", за който средната скорост не е 70км/ч, и който е така да се каже....инструктиран, защото аз лично, бидейки на всеки един събор от 2006та насам, на по-голямо пълзене не съм присъствала.
До сега съм бил на няколко събора, но за първи път пътувам с колоната и не съм сигурен, че ще го направя пак. Рязко набиване на спирачки, на моменти каране с под 50 км/ч и каране в двете ленти. За последното нямам идея, защото хора каращи с под 100 км/ч са запушили лявата лента и хора, които си имат път и бързат трябва да страдат или да изпреварват през аварийната лента заради тяхната глупост. Също така и неориентираната водеща кола повела хората през първият вход за Пловдив (в темата за колоната от София имаше колега, които си беше направил труда да извади линкове от google maps с точното място на влизане и т.н., но вместо да ги погледнат хората, му обясниха как го знаят пътя).
Иначе самия събор много ми хареса. Тъй като съм си от Пловдив, отидох, оставих си колата, върнах се с едно такси и се отдадох на бира, скара и зрелище

Относно мнението, че не трябва да има алкохол, не съм съгласен. На събор, като на събор. Трябва да има бира и скара, за нас селските парчета. Това ми е 5 или 6 пореден събор, не помня да съм си тръгнал от някой трезвен и гладен. Това е и причината, поради която не шофирам по такива мероприятия. Не меша

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Искам да изкажа благодарността си на организаторите на мероприятието. Като за последния момент - нещата се получиха много добре.
Искам да благодаря и на хората, които вместо да си седят по шатрите, работиха за да направят нещата за нас по-лесни, добри и интересни.
Наистина се получи нещо доста различно и интересно. Разположението на "дрифт ринга" беше страхотно. Тези които бяхме на паркинга се накефихме на макс. Всичко се виждаше и наистина беше страхотно.
За мен единственото лошо беше, че в ранния следобед стана еднообразно и някак си духа на панаира се усети - сергии, разни мадами с брошури, много микрофонен анонс (На Калояново поради постоянното присъствие на и около пистата, това като че ли не се усеща толкова силно)- като че ли цялото събитие беше с чисто комерсиална цел и някак си между другото имаше някаква програма.
За догодина може да се помисли за съботно-неделен събор.
Събота - В панаира - конкурса за външен вид, игри за регионалните структури, малко дрифт и донът шоу.
Неделя - На Калояново - дрифт, драг, тайм атак
Така би трябвало всички да са доволни.
Колоната на източната дивизия протече много добре ( за което искам да благодаря специално на Дончеффф и Владо (Магьосника) ), докато не подминахме Стара Загора.
Тогава се нагледахме на дивотии предимно от коли със Старозагорски и Сливенски регистрации.
Колеги, знаем 20ските колко не вървят. Няма нужда да ни го демонстрирате изпреварвайки в аварийната лента, подминавайки и пречкащи се на пилотните коли, както набиването на рязки спирачки и т.н.
Както сами видяхте колкото и да бързахте - 15 минути ни чакахте на Ален Мак, защото не знаехте на къде сте.
Радвам се, че преди да поведа колоната след Стара Загора закачих GoPro-то на задния си прозорец. Тази седмица ще прегледам по-обстойно клипа и понеже явно някой доста държаха да се изявят, ще кача изпълненията заедно с номерата им, за да може всички подобаващо да оценят геройските изпълнения и липсата на възпитание
Искам да благодаря и на хората, които вместо да си седят по шатрите, работиха за да направят нещата за нас по-лесни, добри и интересни.
Наистина се получи нещо доста различно и интересно. Разположението на "дрифт ринга" беше страхотно. Тези които бяхме на паркинга се накефихме на макс. Всичко се виждаше и наистина беше страхотно.
За мен единственото лошо беше, че в ранния следобед стана еднообразно и някак си духа на панаира се усети - сергии, разни мадами с брошури, много микрофонен анонс (На Калояново поради постоянното присъствие на и около пистата, това като че ли не се усеща толкова силно)- като че ли цялото събитие беше с чисто комерсиална цел и някак си между другото имаше някаква програма.
За догодина може да се помисли за съботно-неделен събор.
Събота - В панаира - конкурса за външен вид, игри за регионалните структури, малко дрифт и донът шоу.
Неделя - На Калояново - дрифт, драг, тайм атак
Така би трябвало всички да са доволни.

Колоната на източната дивизия протече много добре ( за което искам да благодаря специално на Дончеффф и Владо (Магьосника) ), докато не подминахме Стара Загора.
Тогава се нагледахме на дивотии предимно от коли със Старозагорски и Сливенски регистрации.
Колеги, знаем 20ските колко не вървят. Няма нужда да ни го демонстрирате изпреварвайки в аварийната лента, подминавайки и пречкащи се на пилотните коли, както набиването на рязки спирачки и т.н.
Както сами видяхте колкото и да бързахте - 15 минути ни чакахте на Ален Мак, защото не знаехте на къде сте.
Радвам се, че преди да поведа колоната след Стара Загора закачих GoPro-то на задния си прозорец. Тази седмица ще прегледам по-обстойно клипа и понеже явно някой доста държаха да се изявят, ще кача изпълненията заедно с номерата им, за да може всички подобаващо да оценят геройските изпълнения и липсата на възпитание

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Събора беше супер
по организацията:
- според мен публиката беше прекалено близко, до дрифтещите машини. имаше моменти в които можеше да се стигне до неприятни инциденти.
още повече, че бяха пуснати хора с реално неизвестни и недоказани възможности
- фотографите се разхождаха из трасето, без дори жилетки
добре, че всичко мина добре

по организацията:
- според мен публиката беше прекалено близко, до дрифтещите машини. имаше моменти в които можеше да се стигне до неприятни инциденти.
още повече, че бяха пуснати хора с реално неизвестни и недоказани възможности

- фотографите се разхождаха из трасето, без дори жилетки

добре, че всичко мина добре

Последна промяна Convertible на 27 Май 2013, 13:20, променена общо 1 път

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Нямам идея за конкурси и други такива,ама те нали са пак средство за някакъв вид забавление,или някой е отишъл там за наградите ли
...иначе от събора съм супер доволен:
-организацията на ниво -хора още от булеварда ме посрещнаха да ме насочат,след входа човек на паркинга .С две думи хаос нулев по тоя въпрос;
-видях се с приятели,хапнахме пихме по бира,в обстановка в наш вкус;
-запознах се с хора,скоито бях общувал само виртуално ;
-видях доста стойностни коли;
С две думи само положителни емоции мога да споделя,тъкмо прибиращ се от Пловдив и още чистя каучук от очите
п.п. една забележка....да благодаря на колегите с е36,които влезнаха на паркинга и решиха ,че са с някакви коли с ядрени ускорители та събраха за нула време охраната ,която реагира бързо и адекватно.Все пак паркинга не е писта за малолитражки

-организацията на ниво -хора още от булеварда ме посрещнаха да ме насочат,след входа човек на паркинга .С две думи хаос нулев по тоя въпрос;
-видях се с приятели,хапнахме пихме по бира,в обстановка в наш вкус;
-запознах се с хора,скоито бях общувал само виртуално ;
-видях доста стойностни коли;
С две думи само положителни емоции мога да споделя,тъкмо прибиращ се от Пловдив и още чистя каучук от очите

п.п. една забележка....да благодаря на колегите с е36,които влезнаха на паркинга и решиха ,че са с някакви коли с ядрени ускорители та събраха за нула време охраната ,която реагира бързо и адекватно.Все пак паркинга не е писта за малолитражки

by ''kompleksa''
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Събора беше на изключително добро ниво имайки предвид малкото време което имаше за подготовка. От обяд на 24-ти бях в панаира и мога да твърдя, че повечето пишещи тук нямат ни най-малка представа за каква подготовка става дума! Организацията по напътстването към входовете на 25-ти беше изключително добра и най-важното, че в този голям трафик момчетата запазиха самообладание и бяха супер отзивчиви. Срещнах се с много познати, запознах се с още доста хора и съм много доволен, само дето изгорях като винкел в пещ на Стомана Перник ама то това се очакваше. 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Искам да благодаря на всички организатори за това което сътвориха!
За мен събора беше 1-ви. С мен бяха хора които само бяха чували за съборите на BMW организирани от BMW CLUB Bulgaria!
Останах адски очарован и със затаен дъх до следващия!
Адреналин имаше достатъчно организация също.
Ако всеки се понапъне може да намери кусури вярвам в това, но далеч не всеки ако се понапъне може да организира такъв кеф за толкова много хора!
Благодаря ВИ че направихте възможен 12тия национален БМВ Събор!
С най- голямо желание очаквам 13тия!!!
За мен събора беше 1-ви. С мен бяха хора които само бяха чували за съборите на BMW организирани от BMW CLUB Bulgaria!
Останах адски очарован и със затаен дъх до следващия!
Адреналин имаше достатъчно организация също.
Ако всеки се понапъне може да намери кусури вярвам в това, но далеч не всеки ако се понапъне може да организира такъв кеф за толкова много хора!
Благодаря ВИ че направихте възможен 12тия национален БМВ Събор!
С най- голямо желание очаквам 13тия!!!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .