Предно или задно на сняг (хлъзгав път)???
Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
dokie написа:...Германците вярвам знаят какво е зима, а сега за Сибир може и да не стават - там братушките са на власт в автомобилостроенето.
а ладите и москвичите са със ... задно :mha: :mha:
- Angel-E30drift
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 с50б32 :)
- Детайли за колата: само дразни
Ясно е и е доказано че колата с предно предаване е по надежна от тази със задно при зимни условия и не само......
Много от този форум се качват на витоша ,на плана да си пързалят докато има сняг ,аз съм един от тях .Имам и кола с предно и смея да твърдя че на сняг тя е мн по надежна от тази със задно ,но кефа и удоволствието са неописуеми когато владееш кола със задно на сняг .
Следователно колата със задно е за хора които имат някъкви умения и си праят кеф ,тоест ,възползват се от задното......
А колата с предно е за чичковци,баби , дядовци,лели.....и не подготвени индивиди ,но тях не ги спасява нито предно нито 4Х4,удара е неизбежен
Много от този форум се качват на витоша ,на плана да си пързалят докато има сняг ,аз съм един от тях .Имам и кола с предно и смея да твърдя че на сняг тя е мн по надежна от тази със задно ,но кефа и удоволствието са неописуеми когато владееш кола със задно на сняг .
Следователно колата със задно е за хора които имат някъкви умения и си праят кеф ,тоест ,възползват се от задното......
А колата с предно е за чичковци,баби , дядовци,лели.....и не подготвени индивиди ,но тях не ги спасява нито предно нито 4Х4,удара е неизбежен

dokie написа:Ами аз се съмнявам, че и автора на темата знае какво точно иска да попита - по-скоро се заръчква и пали хората тук, които си обичат колите...
Няма кола за зимно и за лятно - има различни хора и различни предпочитания за коли (или нужди). Ако искам да ходя на планински пресечени терени (на лов и т.н.) не задно, не предно, а и 4х4 с нови зимни може да не ми помогне - ще си взема Джоган. Що се касае до нашите машини - абсолютно достатъчни са да се стигне от точка А до точка Б по всяко време на годината (освен ако не живеете някъде където снегорини не минават и не се опесъчава и има виелици и снежни бури и т.н.).Германците вярвам знаят какво е зима, а сега за Сибир може и да не стават - там братушките са на власт в автомобилостроенето.
А това, че не било за зимата го слушам най-често от хора, които карат като баща ми - с 50 навсякъде - ами то така няма никакви проблеми с каквото и да е предаване (шъ съ науча и аз така да карам). Проблемите обикновено са в задкормилното устройство на което му щракат още едни бутала в главата и дава газ на 2-ра в завоите и се кефи :mha: - ама всичко е до време...
Няма по-голяма радост от задното в завойте зимата... който го може и не цели бордюрите
Няма по-лесно паркиране от предното зимата... с ръчната и газ...
Няма по-бързо потегляне от двойното зимата... само как се спира после
И внимавайте - не сте сами на пътя,че вчера един удари друг на светофара и другия спря в мен, докато си чаках на червено.
Колега не ме разбирай погрешно не ми е била целта да паля спорове между хората. За мен няма по добра кола която да караш за удоволствие именно за това и карам БМВ. Но ме дразнят твърдения като на първия пост след като пуснах темата 4е в завой като ти занесе колата и даваш яко газ и тя влиза в пътя има и оше други...Наистина не очаквам някой да нахрани БМВ в този форум не е и това целта и аз съм стигал кадето ми е трябвало с БМВ, но друга беше идеята: на коя кола можеш повече да разчиташ....
Хубавите ябълки прасетата ги ядат!!!
Angel-E30drift написа:Ясно е и е доказано че колата с предно предаване е по надежна от тази със задно при зимни условия и не само......
Съгласен съм, тук много хора разират тва което казвам че имам предвид че кола със задно не може да се кара на зимни условия...съшо се съгласявам че е и по готино но през цялото време си говорим за надеждност при шофирането... и аз съм се качвал след копитото да си правя кефа като има сняг, като е по хлузгаво в софия и аз си влизам в завои със врати но друга беше идеята...
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
стан написа:dokie написа:...Германците вярвам знаят какво е зима, а сега за Сибир може и да не стават - там братушките са на власт в автомобилостроенето.
а ладите и москвичите са със ... задно :mha: :mha:
Ама ладите и москвичите са 50-70-100 коня с Волгите, а Бумер-ите почват от толкова - има значение... и все пак да - със задно са, но преди 20-тина години правят 2140 и масово народа се хвърля на него... Ладата остава нещо като лимозина пред този танк.
А за сибир са камионите (което имах впредвид) и УАЗ - със задвижване на всички оси.
Колегата Angel-E30drift го е казал кратко точно и ясно.

Milcho написа:pen4ooo написа:... и никой обаче не ми каза защо по дяволите няма кола за зимни условия със задно 1 модел бе
Какво разбираш под "кола за зимни условия"?
Също така кой модел ти е БМВ-то и с какви зимни гуми е (марка, модел, отпред, отзад, нови, стари)?
за първото ти запитване какво имам предвид под кола за зимни условия: ВОЛВО и СААБ, не знам дали си наясно с какви системи излизат тези коли и двете са със предно или 4х4
За второто: е36 с Goodyear i e60 Michelin и на двете не знам моделите
Re: Предно или задно на сняг (хлъзгав път)???
zazomazo написа:pen4ooo написа:... моля без излишни обиди и прочие...темата има поучителен характер
пишман шофьори дето не могат да си изкарат БМВ-то от паркинга да го продават веднага и да си взимат трактор- с него нема грижи зимата
Не знам какво искаш да кажеш с това но при положение че просто се качвам и колата не помръдва нито напред нито назад значи се обръщам към теб да ми дадеш съвет какво трябва да направя без да излизам от колата...като почне само да мига жълтата лампичка и нищо не става... сега тук очаквам да ми кажеш да изключа всичко ненужно... еми тогава просто почват задните гуми да си се въртят по бъзро на 1 място... за шофюрски умения на човек който не познаваш не мисля че е удачно да говориш...
dokie написа:стан написа:dokie написа:...Германците вярвам знаят какво е зима, а сега за Сибир може и да не стават - там братушките са на власт в автомобилостроенето.
но преди 20-тина години правят 2140 и масово народа се хвърля на него... Ладата остава нещо като лимозина пред този танк.
Колегата Angel-E30drift го е казал кратко точно и ясно.
Хвърлят се масово щото не е имало друго по добро... тука малко неподготвено се изказа

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
pen4ooo написа:zazomazo написа:pen4ooo написа:... моля без излишни обиди и прочие...темата има поучителен характер
пишман шофьори дето не могат да си изкарат БМВ-то от паркинга да го продават веднага и да си взимат трактор- с него нема грижи зимата
Не знам какво искаш да кажеш с това но при положение че просто се качвам и колата не помръдва нито напред нито назад значи се обръщам към теб да ми дадеш съвет какво трябва да направя без да излизам от колата...като почне само да мига жълтата лампичка и нищо не става... сега тук очаквам да ми кажеш да изключа всичко ненужно... еми тогава просто почват задните гуми да си се въртят по бъзро на 1 място... за шофюрски умения на човек който не познаваш не мисля че е удачно да говориш...
че предното се кара по-лесно ще се съглася ,ама да не може да се кара задното през зимата

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
///M Power написа:pen4ooo написа:zazomazo написа:pen4ooo написа:... моля без излишни обиди и прочие...темата има поучителен характер
че предното се кара по-лесно ще се съглася ,ама да не може да се кара задното през зимата![]()
лек ден
явно само 1 пост си прочел...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
pen4ooo написа:///M Power написа:pen4ooo написа:zazomazo написа:pen4ooo написа:... моля без излишни обиди и прочие...темата има поучителен характер
че предното се кара по-лесно ще се съглася ,ама да не може да се кара задното през зимата![]()
лек ден
явно само 1 пост си прочел...
прочел съм всичко, двете коли (предно и задно ) ще стигнат до едно и също място ако има кой да ги кара както трябва ! Предното се кара по-лесно и затова повечето хора си мислят че е по-проходимо...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
pen4ooo написа:Хвърлят се масово щото не е имало друго по добро... тука малко неподготвено се изказа
Извинявай - объркал съм номера 2141 имах впредвид - този първия (реално не е пръв) с предно... 2140 е следващото поколение 12-так и е със задно. А по-добро е имало... ама пари явно е нямало...
dokie написа:pen4ooo написа:Хвърлят се масово щото не е имало друго по добро... тука малко неподготвено се изказа
Извинявай - объркал съм номера 2141 имах впредвид - този първия (реално не е пръв) с предно... 2140 е следващото поколение 12-так и е със задно. А по-добро е имало... ама пари явно е нямало...
еми значи сам си отговори на въпроса...
Да обобщя накратко 1 отговор от мен за да няма пак недоразбра ли какво искам да кажа:
С кола с предно - по стабилно или ако мога да кажа друго яче по можеш да разчиташ че няма да закъсаш някъде
Кола със задно - по-голям FUN(не невъзможно)
pen4ooo написа:...Не знам какво искаш да кажеш с това но при положение че просто се качвам и колата не помръдва нито напред нито назад значи се обръщам към теб да ми дадеш съвет какво трябва да направя без да излизам от колата...
гуми бате, гуми.... и не само марката им е важна

щото не е важно, че са Гудиър- ако са 10 годишни са станали пластмасови и нема файда

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Относно поднасянето всичко е въпрос на ситуация.
От моя 3 годишен опит като шофьор съм стигнал до извода че ми е по лесно да контролирам кола със задно предаване.
Предполагам всичко е въпрос на усещане и нагласа м/у шофьор,кола и път.
Относно закъсването на сняг(случва се не от снега ,а от леда под снега).
Единствения начин да тръгнеш в такава ситуация със задното е да подаваш много леко газ и да излезеш пълзешком на полу съединител.
Ако срещнеш затруднение с това може да опиташ на задна с леко газ и веднага 1-ва отново на полу съединител и така се стреми да уцелваш момента на инерция на колата и ще излезнеш от всяка ситуация.
От моя 3 годишен опит като шофьор съм стигнал до извода че ми е по лесно да контролирам кола със задно предаване.
Предполагам всичко е въпрос на усещане и нагласа м/у шофьор,кола и път.
Относно закъсването на сняг(случва се не от снега ,а от леда под снега).
Единствения начин да тръгнеш в такава ситуация със задното е да подаваш много леко газ и да излезеш пълзешком на полу съединител.
Ако срещнеш затруднение с това може да опиташ на задна с леко газ и веднага 1-ва отново на полу съединител и така се стреми да уцелваш момента на инерция на колата и ще излезнеш от всяка ситуация.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle