Хонда Сивик или как с дъщеря ми защитихме честа на марката

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Хонда Сивик или как с дъщеря ми защитихме честа на марката

Мнение от TheBoss » 14 Май 2004, 12:13

Най-накрая и аз да имам какво да разкажа. :)
Във вторник дъщеря ми ме изнуди да я закарам на училище. Хубав пролетен ден. Разплули сме се в колата и не си давам много зор. От няколко дена ме гони манията да не вдигам повече от 2500 оборота (което за машината си е просто мъка, но за сега ме търпи). Спирам на светофара на 54-то училище и в този момент звъни благоверната да ни провери какво правиме в момента. Светна зелено и аз верен на идеята тръгвам баааааааавно. До спирката вече се влача с 35-40 на трета (колицата вече ме е намразила окончателно) и си говоря с жена ми. В този момент забелязвам една Хонда Сивик с багажник(извинете ме за невежеството, че не знам точно какъв е тоя дарак, но въобще не съм им фен на джапанките), която седеше отдясно през една кола на светофара да се напъва да ме издуха. Аз нямах никаква идея да се дърпам с него по разбираеми причини ;), но не ми се искаше после да се фука как изкъртил мивката на една 520-ка. И така както си говорех по гсм-то -> междинна газ -> втора -> газ до долу. Но не мога да кажа на жена ми: скъпа аре чао, че тука с един си правиме ластик, а детето се шашка какво стана та тигъра така започна да ръмжи. И с едната ръка дъжа телефона, с другата кормилото. Да де ама 6200 и ограничителя сработи и ррррррррр, муцуната наби надолу :(. За мой късмет обаче задкормилното устройство на Хондата беше доста слабо и не се възползва от моето нещастие :) и аз бързо трета. Добре че е на право та можеше да пусна кормилото за малко. И пак гааааааааз. Да де ама точно в началото на надлеза един пешак реши че може да пресече пред нас двамата. Клаксона до дупка ->човечеца се шашка, добре че можа да се върне назад иначе как ли щеше да се чувства межди двама идиоти профучаващи с над 100 покрай него :(. До този момент аз бях успял да се отърва от жена ми без да ме заподозре ;) пък и бях вкарал колицата в обороти. Та младежът с Хондата нямаше никакъв шанс да ме настигне. Към средата на надлеза реших че карам много бързо за София(140 км./ч) и отпуснах газта. Младежът обаче май не разбра, че ластика свърши и след около 3-4 сек. ме изпревари и сигурно си е мислил: "Еееееех как го издухах тоя."
Та ако някъде срещнете този мераклия, не му се притеснявайте, а просто му покажете коя е по-добрата кола. :) :) :)

П.С. Съзнавам че ако бяхме тръгнали от място щеше да ме скъса. Но АКО.... :)
Изображение

Назад към Страхотни истории