За украса ли са огледалата ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

За украса ли са огледалата ?

Мнение от BlackTown » 15 Дек 2007, 20:17

Привет колеги , това което ще напиша някой от вас ще решат ,че е хулиганство други ще ме разберат , трети ще кажат че е неправилно да се кара така . Повечето от нас , караме бмв-тата като крадени балканчета по магистралите и на почти всички от нас ни се случва да бъдем засичани от други автомобили. Днес от София към Пловдив тръгнахме две 7ми серий на десният завой на Ихтиман влязохме с около 240/250 кхм когато по средата на завоя от дясната лента в лявата застана една Форд Фиеста и започна да изпреварва бял микробус с 81кхм а буса се движеше с 80! Пуснах дълги светках скачах на тях на 99% съм сигурен че шофиора на форда хвана тен и му загуряха ушите естествено не се мръдна ! Тираджйите са същата картинка. Някой може ли да ми обясни тези хора нарочно ли не мръдват в страни за да ни покажат че не сме нищо като караме по 500 коня коли , или просто ги мързи да погледнат огледалото ? Сега ще кажете как може да караш така ? Нека ви отговоря.
Мотора ръмжи под краката ви всичко се движи бързо това те държи концентриран. Правилата за движение по пътя са направени за да се спазват от ПОВЕЧЕТО за да има ред иначе всеки щеше да кара колкото може ! Винаги има и опастност някой дядо решил да пресече да прекопае бостана. За момент всичко се преплита в много рефлекси умение машина , съдба, късмет ето защо е много сложно да се даде подходяща скорост.
Машината се движи отлично , имам контрол над нея , аз определям дали да увелича до 290 , знам че машината ще издържи , усещам експлозийте в двигателя да се сливат в заглушаващ тътен , усещам как оборотите се вдигат до небесата Усещам къде и кога да спра. Знам, че не съм безсмъртен, по дяволите. Понякога да караш и с 40 са много - по натоварен път или по такъв с дупки (това всеки ден през седмицата каране ми се случва). Понякога някой да те ограничи на 90 е безобразие на гладък прав път, без да срещаш кола в продължение на половин час Още не съм катастрофирал , и не искам да го правя. Не го пожелавам на никой. Няма да карам бавно, а РАЗУМНО.

И все пак моля ви гледайте огледалата
Последна промяна BlackTown на 16 Дек 2007, 15:44, променена общо 1 път

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 15 Дек 2007, 20:24

Истина е това че много тръгват да изпреварват без да погледнат в огледалата и става бела ... Ама съдба както каза ти единствено може да те спаси това че след като си му присветнал ще се прибере или ти ще успееш да намалиш .
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 15 Дек 2007, 20:55

:mhihi:

Мишел е прав! Мен лично ме вбесяват разни светкащи кретени, но има и такива които са си прави понякога. Все пак трябва да сме толерантни към другите по пътя, защото приятелю не всеки кара кола 500 коня и на безумните ни магистрали с тия наклони изавои не всек иможе да изпреварва с 300. И аз не карам бавно, но ако настигна някой с по-слаба от моята кола и кара с прилична скорост, го изчаква да си свърши и спреварването и си го минавам. Ако ми се изсере от нищото и без мигач с 80 го осветквам, усвирквам и квот се сетиш, защото това вече е селения! Моят съвет е като имаш такива големи възможности да си направиш писта и да гъзиш седмицата на нея, ако пък не ти се занимава има такива на които можеш да платиш някой лев и да се повозиш :winky:
И в заключение... за някои неща те разбирам, но за други не си прав. Дано съм написал досатъчно ясно по-горе какво имам предвид, ако не е ясно с радост ще обясна пак .... ;)

П.С. И все пак ограничението на магистрала е 130 км/ч, на извънградски път е 90 км/ч, а в населени места 50 км/ч. Съобразявай се и с това. А, за камионите е с 10 отдолу, като на магистрала е 100 ;)
За справка ЗДвП :winky:
_!_

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitro^ » 15 Дек 2007, 21:05

Да има хора,които забравят да гледат в огледалата - такъв съм и аз.Но от друга страна как очакваш хората да те видят след като летиш с такава скорост.Човека поглежда - няма никой, в следващият момент ти си долетял зад него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2007, 21:57

Дам. И аз се чудя как така очакваш форда да те е видял по средата на завоя като ти се движиш с 250, а той с 80, т.е. разлика от 170км/ч :shock:
С тази скорост се приближаваш с 69 метра в секунда :shock: Ако шофьорът на форда е погледнал в огледалото и те е видял на половин километър зад него, то ти си го застигнал за около 10 секунди. А ако се беше движил с максимално допустимата скорост, както е логично да предположи човека с форда, ти би го застигнал за около 40 секунди, може би напълно достатъчно време за да си завърши маневрата.

А понеже ти питаше в една др тема дали всички собственици на е36 си мислят, че карат самолети без крила. Аз пък да те питам ти като караш Шницел да не си мислиш, че си фанал бога за брадата и всички трябва да тръпнат в страхопочитание щом стъпиш на пътя, и лявата лента да е резерве за теб :?:

И друго нещо ме озадачи също, като сте сварили човека в средата на изпреварването и при положение, че колата му немой повече (вярвай ми в момента в който две седмици са му се залепили отзад е дал всичко от себе си) на къде очакваше да мръдне, че се чудиш, че не мръднал? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alehandro » 15 Дек 2007, 22:28

Май нито светенето нито бързата скорост ти дават право да искаш предимство - това което правиш е наказуемо и се ще ти пишат акт за "изнудване на водач и принуждаването му да сасе път...." което последно преди да увеличат глобите беше 100-тина лева ... сега сигурно е към 200-250 но какво те притеснява теб ... нали си баровец ..
Обаче си мисля че ако в средната лента има бус или нещо друго а в лявата друга кола, която изпреварва - те няма да скочат саможертвено в мантинелата само за да не ти прекъсват траекторията на полета ... аз също не бих ... просто не карай толкова бързо и не ми обяснявай колко владееш колата ... дано имаш късмет по пътя, щом такова ти е поведението и си толккова уверен ... незнам каква реакция очакваш, но не си първия, който е карал мощна кола и ние знаем това онова, и да ти кажа някъде над 160-180км/ч си просто свидетел ако недай боже нещо трепне и загубиш контрол ... така че спокойно - помисли ти и твоите хора струва ли си и дали сте по-малко мъже ако карате със 150-160 например вместо с над 200 ...

П.С. още нещо - тракшън контрола и еърбеците се тестват от автомобилните асоциации за безопастност до 60 мили в час или 100км. оттам нагоре никой никаква гаранция не ти дава ... може и да реагира добре, но модерните автомобили с новите деформационни зони са все по "меки" и съприкосновението с висока скорост направо ги разрушава ... и както казваше един любим мой типаж "тези които карат с 200 си мислят че е безопасно ... до последната секунда ... преди да загинат..."
Lope De Vega

Потребител
Аватар

Мнение от Slayera » 15 Дек 2007, 22:31

bum_bum е много прав. като си решил да се трепаш,не въвличай и други хора с теб. в нормалните държави хората изчакват изпреварващите да си завършат маневрата. и с какво измери,че форда се е движел с 80 а не със 130,защото в случая за теб и с 80 и със 130 да се е движил е нямало никакво значение.
и един съвет от мен: не си безсмъртен нищо,че го осъзнаваш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Дек 2007, 22:40

тцкцкцкц ... колега с тоя ракетоизтребител давай по умната че да не те четем по вестниците после ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BlackTown » 15 Дек 2007, 22:49

bum_bum написа:Дам. И аз се чудя как така очакваш форда да те е видял по средата на завоя като ти се движиш с 250, а той с 80, т.е. разлика от 170км/ч :shock:
С тази скорост се приближаваш с 69 метра в секунда :shock: Ако шофьорът на форда е погледнал в огледалото и те е видял на половин километър зад него, то ти си го застигнал за около 10 секунди. А ако се беше движил с максимално допустимата скорост, както е логично да предположи човека с форда, ти би го застигнал за около 40 секунди, може би напълно достатъчно време за да си завърши маневрата.

А понеже ти питаше в една др тема дали всички собственици на е36 си мислят, че карат самолети без крила. Аз пък да те питам ти като караш Шницел да не си мислиш, че си фанал бога за брадата и всички трябва да тръпнат в страхопочитание щом стъпиш на пътя, и лявата лента да е резерве за теб :?:

И друго нещо ме озадачи също, като сте сварили човека в средата на изпреварването и при положение, че колата му немой повече (вярвай ми в момента в който две седмици са му се залепили отзад е дал всичко от себе си) на къде очакваше да мръдне, че се чудиш, че не мръднал? :roll:

Такам парво относно Шницела който карам. Ами немисля че съм хванал нито господ за полата нито дявола за ръката! Нека да спомена че съм и моторист и карам професионално от години Шницела не е най мощната кола която съм карал . Как може преди аз да изпреварвам когато се движа да се заглеждам в огледалото как приближава автомобила от зад а останалите не? Да за ограниченията си прав но аз карам с изключено ДСЦ движа се само и единствено с S EDC не разчитам те да се махнат заради мен а да се оглеждат не е въпроса във Форда! Имал съм поне 30 случая когато умишлено не ме пускат да изпревря. Относно книжката хах щом карам така и имам и мотор дали въобще имам книжка ? Просто ми беше интересно мнението ви.

П.С
А от друга страна съм 100 % сигурен че никой ама никой от вас не кара с 130 на магистралата

Потребител
Аватар

Мнение от skyfish » 15 Дек 2007, 23:15

теб ще те гледаме по новините май скоро време.

спри наркотиците и си бии два шамара да се осафериш малко пич,това че си 'професионален моторист' няма да ти помогне като се размажш.
няма да ти помогне и като се изправиш пред роднините на някой,чиито череп си пръснал на предния капак на твоя изтребител.

Потребител
Аватар

хах

Мнение от BlackTown » 15 Дек 2007, 23:28

Това започна да се превръща в скандал... много добре знаете че не съм само аз. Посочете ми 1 само 1 човек тук който си е купил кола с 12 цилиндъра и да спазва ограниченията ! Всъщност ми кажете има ли някой с над 3000 кубика който да спазва законите за движение по пътя. S 500 , S 600 , E 500 , S 8 , S6 , M3,5,6 Porsche и тн както и самите вие.

П.С
Няма смисал да ми казвате какво ще се случи , достатъчно ми е да виждам как майка ми пали свещ като ме види да излизам.
BlackTown | Living oN A Video !!!

Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!

ИС-пушил ентусиаст
Аватар

Мнение от Mishel_Vaian » 15 Дек 2007, 23:35

Никой не спазва законът :!: Само дето го има ... Някой друг изгаря и това е

Потребител
Аватар

Мнение от BlackTown » 15 Дек 2007, 23:37

skyfish написа:теб ще те гледаме по новините май скоро време.

спри наркотиците и си бии два шамара да се осафериш малко пич,това че си 'професионален моторист' няма да ти помогне като се размажш.
няма да ти помогне и като се изправиш пред роднините на някой,чиито череп си пръснал на предния капак на твоя изтребител.

Не си ме разбрал относно това с мото спорта. Не го споменах във връзка че съм добър шоф6ор ! Просто ако не си забелязал хората на две колела намираме скорост от сорта на 260 / 310 за нещо съвсем нормално. Не съм се и опитвал да твърдя че 250 кhm е малка скорост за 4 колела. Скоростта е убийствено висока и това е ясно . Аз искам да ви дам един савет на всички.
Когато карате с скорост до 180 khm при не много натоварен трафик , по - добре карайте предимно в средна лента , никога неможе да знаете кога някой на две колела ще долети с 300 кхм отзад или някой с кола. Защото най-бърз на пътя няма винаги има по- устойчив , по-бърз по - ненормален. Пък ако не ви затруднява поглеждайте в огледалата.
BlackTown | Living oN A Video !!!

Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2007, 23:39

Не е работата там колко кубика ти е колата и над колко като е можеш да караш като изоглавен. Аз мога да твърдя, че в голяма част от случаите спазвам ограничението на магистрала и то не защото колата ми не може да вдигне повече.
Просто ти дадох някои идеи за да не се чудиш защо не те е видял ;)

Edit:
Иначе Шницела ти е много убав, ама не го оставяй без надзор, че ше треба ти поръчваме емблеми от ибея :mhihi:
Изображение

ИС-пушил ентусиаст
Аватар

Мнение от Mishel_Vaian » 16 Дек 2007, 0:26

Шшш сега видях снимките такава седмица с такива Шнитцер емблеми имасхе и в Бургас :D Иначе колата е ай чао направо :D

Следваща

Назад към Страхотни истории