Nesto Interesno pokrai Moreto :)
Модератори: mitaka7, Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- npocTo_Taka
- кандидат ентусиаст
-
Nesto Interesno pokrai Moreto :)
Sobstvenik sum na e30 318 / 89g.
Predi 7 dena bqh trygnal kum Kiten na more sus oste 2-ma priqteli. Ot Ruse do Kiten se minava za nai naprqko prez Rijkiq prohod. Tam be6e golqmo mu4enie zastoto bmw-to e mnogo smuknato fabri4no sus gazovi amortisiori i sportni prujini a kakvi dupki ima6e samo
Imah 4uvstvoto 4e ste se razpadne kolata no kak da e izdyrja do razklona za Karnobat, kadeto se izliza na sofiiskiq put. Tam ima6e stra6no dvijenie kakto vinagi i si vikam sega e momenta da pokarame malko po ludi4ko a i putq sto gore stava6e. Vsi4ko normalno no po edno vreme mi se lepna edin MB 124-ka 3000 dizel mai be6e, stana leko sme6en 4oveka. Karam si sus 140 i onq tukmo da me izprevarva az davam gaz i onq se pribira otzad napravo se be6e pobyrkal ot qd
Taka do Aitos onq se otbi nqkude dosta razo4arovan:))). Posle mejdu Burgas i Sozopol ima edin gore dolu hubav put sus 4 platna. Tam si karam sus 130 nqkude spokoini4ko i gledam otzad vuv ogledaloto nqkakvo sinio jiguli me nastiga byrzo. Ostanah mnogo iznenadan kogato me nastigna i trygna da me izprevarva ve4e bqh sus 140. Pusnah go az da go razgledam sto za 4udo e no na pryv pogled syvsem obiknvenno izglejda6e tova jiguli.Kara6e nqkyv pi4 s edno devoi4e do nego. No gledam kak onq trygna ve4e sus 160 nqkude. Trygnah da go gonq da vidq sto za rabota e tova i povqrwaite mi pi4a si kara6e spokoino sus 180 bez da mu puka ot nikogo i si razminava6e razni golf-4eta i rena bez problem. Nakraq minah go da ne se posramq no gledam kilometraja mi pokazva 210 kato go minah . Zna4i kak e karal tozi neznam i sto za jiguli be6e tova no napravo gledah kato grumnat. Zastoto tazi skorost s koqto se dvije6e tozi s jigulata ne be6e momentna a si q podurja6e bez problem.
Predi 7 dena bqh trygnal kum Kiten na more sus oste 2-ma priqteli. Ot Ruse do Kiten se minava za nai naprqko prez Rijkiq prohod. Tam be6e golqmo mu4enie zastoto bmw-to e mnogo smuknato fabri4no sus gazovi amortisiori i sportni prujini a kakvi dupki ima6e samo

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
отг::Nesto Interesno pokrai Moreto :)
Ako jigulata e bila swetlo sinia, kombi i sys registracia Sofia Okryg znai che te e pusnal da go minesh shtoto e bil na kef. Twa e edna ot nai-izwestnite jiguli... samo korubata e na jigula, s dwigatel ot Ritmo Abarth 130PS, sys smeneni wsmukatelen i izpuskatelen kolektor... smenen wal, tuk, tame e pilnato abe dokarali sa go okolo 200ps. i nai-wajnoto e che kogato q widqh za pryw pyt (predi okolo 2 meseca) beshe na 15 xil. km. ot osnowen
abe kwi jiguli ima ne e istina :-)
:-)

abe kwi jiguli ima ne e istina :-)

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
egati swqra
as bqh 4uwal sa jiguli s mo6tnost okolo 140hp,no nasti naprawo me hwurli w tu4 s taq 200hp jigula.egati swerowete se dwijat po na6te puti6ta:))))))
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
az naprawo se plasha shtoto kato znam che sa samodelki na nekwi garajni maistori i me hwashta golem strah da ne poleti nqkoe takowa kym men bez wyzmojnost za bqgane ili spirane
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
da,praw si.to ne se snae,dali i toi ne iska da spre,no prosto da ne moje,6toto ne sa naprawili ne6to kato horata.kolkoto i da e dobur maistora,oka4waneto i hodowata 4ast ne isdurjat takiwa skorosti,a edwa li nqkoi se sanimawa s raspredelenie na tejestta itn.to si e samoubiistwo,da kara6 s 180 i powe4e s takowa ne6to,no e saplaha i sa drugite u4astnizi
Az syshto karam 1,8i(M40), no ne sym zabelqzal da moge da vdiga 210?! Ti da ne si s 16" ili ....?
BMW 318i touring E30 '90
BMW 318i touring E30 '90
- LordDigital
- кандидат ентусиаст
-
EEEe Nasti ,kvo sa napraili tez bre - te sa sa zabraili ot tesli:)
Aide ,da rechem sa slozili Abarth motor ,ma e pratkicheski nevyzmozno da go razpilqt to 200PS bes da izpolzvat nqkakyv vid prinuditelno pylnene:)
Inache iz BG ima dosta zigulita naduti qko ,Orginalen motor no primerno ednata pruzinka za butalata struva kolkoto 1 a moze bi 2 Zigulita:) Pri takiva slucai zimate kubaturata na motorU ,i delite na 10 pri koeto e polucavat nai-golqmata mosnost do koqto gi razpilvat da stovarvat na mahovika.
'96 - NissaN Sentra B14
Aide ,da rechem sa slozili Abarth motor ,ma e pratkicheski nevyzmozno da go razpilqt to 200PS bes da izpolzvat nqkakyv vid prinuditelno pylnene:)
Inache iz BG ima dosta zigulita naduti qko ,Orginalen motor no primerno ednata pruzinka za butalata struva kolkoto 1 a moze bi 2 Zigulita:) Pri takiva slucai zimate kubaturata na motorU ,i delite na 10 pri koeto e polucavat nai-golqmata mosnost do koqto gi razpilvat da stovarvat na mahovika.
'96 - NissaN Sentra B14
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Lorde,
FIAT 131 Abarth Rallye
1990cm3
16v dva razpredelitelni vala
Kugelfischer Mechanical Fuel Injection System
210PS
1990sm3
2xWebber 45DCOE
175PS
Sashtija motor se slaga na Ritmo Abarth...
Zhigulka s motor 1.3 razpilen do 1590cm3 s 2xWebber 45DCOE, gas flowed head, gas flowed intake and exhaust manifold, heavy duty valve springs, heavy duty fuel pump, electronic ignition, lightened flywheel, heavy duty oil pump i oshte malki modifikaciiki stiga do 8000rpm bez problemi, razvivaiki 160PS...

FIAT 131 Abarth Rallye
1990cm3
Kugelfischer Mechanical Fuel Injection System
210PS
1990sm3
2xWebber 45DCOE
175PS
Sashtija motor se slaga na Ritmo Abarth...
Zhigulka s motor 1.3 razpilen do 1590cm3 s 2xWebber 45DCOE, gas flowed head, gas flowed intake and exhaust manifold, heavy duty valve springs, heavy duty fuel pump, electronic ignition, lightened flywheel, heavy duty oil pump i oshte malki modifikaciiki stiga do 8000rpm bez problemi, razvivaiki 160PS...
Abe i az sam vijdal lada 200hp no sastezatelna na edin poznat na sastezanieto pista sofia v boiana,no na neq si i lichi ce e barza zashtoto gumite edvam gi bqha slojil bqhq nad 300
89'316i
89'316i
- LordDigital
- кандидат ентусиаст
-
Mda ,sicki go imahme toz Abarth Rallye ,osobeno sled kato bylgarite prekopiraha modela ot MachBox. Sysnost az imam i orginala koito e bql i bylgarskata gadna zelena versia - znaci imam 2:))
Tva obache syvsem ne mi pomaga da povqrvam che nqkoi si nasenec e vzel motor ot Ritmo Abarth ,koito spored tova che e bil 120 konq moze da si napravim izvoda che e bil ot Ritmo Abarth 125 ,i se e hvanal da go pili che go e dokaral dori i nqkyde blizo do rally avtomobila im ,syglasen?
A za zigulata dobyr primer ,samo se chidq zasto ne sa pocnali ot 1600cc? Moito syvsem skromno mnenie e che 1300 motora e Nai-shibanata kombinaciq mezdu hod na butalo i diametyr koqto Vaz nqkoga sa praveli za taz seriq motori.
'96 - NissaN Sentra B14
Tva obache syvsem ne mi pomaga da povqrvam che nqkoi si nasenec e vzel motor ot Ritmo Abarth ,koito spored tova che e bil 120 konq moze da si napravim izvoda che e bil ot Ritmo Abarth 125 ,i se e hvanal da go pili che go e dokaral dori i nqkyde blizo do rally avtomobila im ,syglasen?
A za zigulata dobyr primer ,samo se chidq zasto ne sa pocnali ot 1600cc? Moito syvsem skromno mnenie e che 1300 motora e Nai-shibanata kombinaciq mezdu hod na butalo i diametyr koqto Vaz nqkoga sa praveli za taz seriq motori.
'96 - NissaN Sentra B14
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Za tova ne znam, imam dosta knizhki, puk i bashta mi beshe navigator na vremeto, dazhe na "Dinamo Sliven" bjaha pechellili, ta i v knigite i bashta mi kazva, che po princip se izpolzva bloka ot 1.3... Prepolagam, che na 1.6 blok njama mnogo ostaveno da "sturzhesh":-)
E Astor ne se izlagai, az sam sas 1,8i(M10) i gi vdigam 210 na prav i hubav pat (a pak ako e i po nadolnishte ...)
A ot Burgas nadolu do Sozopol patia e shto gode hubav, viz sled Sozopol kam Kiten ne chak tolkova :-(
Dancho

A ot Burgas nadolu do Sozopol patia e shto gode hubav, viz sled Sozopol kam Kiten ne chak tolkova :-(
Dancho
- LordDigital
- кандидат ентусиаст
-
Znaci i az tyrsih tuka knizki ,ma nemam:)
Zaradi tva po spmeni...
Ladovite motori sa sys 2 hoda na butalo ,2 diametyra => 4 kubaturi. 1300 motora e sys kys hod i golqm diametyr ,a 1600 sys dylag hod i golqm diametyr. Mislq che beha 70:80mm ma ne sym siguren ,kakto i da tva nema mnogo znacenie stoto pak ne mi e qsno kak ot 1300 motora sha razpilqt do 1600:) prosto butaloto trebe da pocne da vliza vyv vodata ili po-tocno kazano da izlezne napravo navynka ,togaz sha napravqt pyrviq vyv sveta motor sys vynsno gorene:)))
Chisto lubopitstvo ,a moderatorite tuka dano da ne si spuqt che malko na Ladov forum go obyrnahme:P
'96 - NissaN Sentra B14
Zaradi tva po spmeni...
Ladovite motori sa sys 2 hoda na butalo ,2 diametyra => 4 kubaturi. 1300 motora e sys kys hod i golqm diametyr ,a 1600 sys dylag hod i golqm diametyr. Mislq che beha 70:80mm ma ne sym siguren ,kakto i da tva nema mnogo znacenie stoto pak ne mi e qsno kak ot 1300 motora sha razpilqt do 1600:) prosto butaloto trebe da pocne da vliza vyv vodata ili po-tocno kazano da izlezne napravo navynka ,togaz sha napravqt pyrviq vyv sveta motor sys vynsno gorene:)))
Chisto lubopitstvo ,a moderatorite tuka dano da ne si spuqt che malko na Ladov forum go obyrnahme:P
'96 - NissaN Sentra B14
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Аз също карам 318i M10 и вдигам даже 240 на прав път ама Астор кара Touring все пак.Друга е концепцията.
87'318i
FIRES ON ALL CYLINDERS
87'318i
FIRES ON ALL CYLINDERS
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
А моита 316-ка вдига 300 отвреме навреме ...

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3