ТестДрайв с хондичка
Модератори: mitaka7, Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
ТестДрайв с хондичка
Лелее сега като се прибирах и си карам по стамболийски икономично и се оглеждам наляво надясно и нещо ме човърка от вътре
търся си конкуренция да си направя ластик с някой
някой от тея дето подценяват 6-таците
и си карам пенсионерската и стъпвам на жълтите павета и на светофара с Раковска си потръгвам с повечко газ та да ми бега задника (там нали е лек наклон:)) и в един момент от платното за ляв завой изфърча една хондичка за направо и муш пред мене най-нахално
оглеждам я ... цивиц ма не витек ми няква изкъртена, с онея ауспусите
тип (извинявам се за сравнението) "китайска пишка"
И тоя се пържи пред мен а аз съответно карам мойта "катафалка" в обороти та да не ми се хвали оня после наляво надясно че дръпнал 320-ка
и така до светофара с бул."Васил Левски" (мисля че ви стана ясно
движиме се посока Младост:)), и там оня чешит се излетя в платното за десен завой (както всеки път и аз правя, щотото в другото опашката е до люлин:)) и аз по него разбира се
Тръгваме надолу бавно и там полицайчета забавяме .....спираме в лявото платно на орловия мост м/у мене и него едно мондео ТДЦИ, тръгваме и гледам оня пред мене светка бясно на някъф и аз отзад вече не издържам търся пролука да се бодна в дясно (там както винаги има най-малко коли:)). И кво става настигам го оня пич малко преди печатницата и му се бучнах в бронята разбира се да дразя на халогени
Оня и наби камшиците и в дясно и от там жадния за безин шестак който цял ден чака това (след цялото това пенсионерско каране:)) усети третата предавка и педала в ламарината
в нанагорното като набрах щях да го засиля тоя (явно нямаше много голям въртящ момент да преодолее наклона:)) и от там намаляваме щото познатите чичковци седят при "Гостилница Българка" и тоя ме пуска
явно реши че няма да успее. Не знам дали видя че сме 5 човека или надписа 320 го амбицира отново, но забелязах в лявото огледало как ме настига бързо и аз кротко върнах 4-та и пак го пуснах пред мен
той беше вече набрал и очевидно доволен че ме изпревари но дистанцията си беше все същата и даже бързо я стопявах
напълних си оборотомера на 4-та (там е леко нанадолно:)) като го изчаквах да ми направи место и той мина в дясно, пак си я настъпих свърши ми 4-та и оня изоставаше
на пета продължих в нанагорното преди "Окръжна" и след 180 оня пич го нямаше вече
и аз си намалих понеже няма да си паля накладките са щяло и нещяло
След това доволен отворих "тефтера"
и записах записах въпросната хонда след предната жертва на същото място - Уно Турбо
Сега катафалката (както я нарича майка ми:)) доволно почива на паркинга и чака с недоволство утрешната доза пенсионерско каране....освен ако няма някой друг чешит който ми е по силите

Сега катафалката (както я нарича майка ми:)) доволно почива на паркинга и чака с недоволство утрешната доза пенсионерско каране....освен ако няма някой друг чешит който ми е по силите

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
- Penchev
- Сватбаря
-
Само един път ходих на божурище, гледах цяла вечер и накрая се пуснах с един Голф 2 - Гти, но тоя не 16 клапановия
дръпна ме накрая на правата задницата му беше на мойта предница
тоя пич седеше до мене на оградата и после каза че му е пипан инжекциона и му е сменяна скоростаната кутия
, както и да е преживях го и точно си спирам колата и един пич с една 320-ка ма седан вика аре да ги пробваме
отпред с жанти алпина беше тъмна - няква лъщежна
личеше си че е гледана и ми беше ясно че ще ме дръпне понеже съм комби но нали трябва да проверя с колко
и той по същия начин като голфа ме дръпна
само дето ме изненада - диференциала му беше същия като моя
и скоростите са по къси
От тогава не съм се пускал - бих отишъл но се развали времето а и колата бяга на дълго, 400 метра не е кой знае какво все пак и дават ускорение 11,5 сек 0-100
Но пък на 5-та си пълни оборотомера
Когато се човъркам с някой гледам да е надълго щото тея бегачки малките ги няма никви на дълго - камоли в леко нанагорно

Когато се човъркам с някой гледам да е надълго щото тея бегачки малките ги няма никви на дълго - камоли в леко нанагорно

- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-
С цялото си уважение -
Не мисли че колата ти върви кой знае колко,
ще те накаже грозно някой Голф 16в
Гледай си кефа и не се заяждай с който и да било по Цариградско - там с 140 ми е изкачал човек на хотел Плиска на 15 м пред мен в май лявата лента, средната и крайна дясна бяха заети до мен.......... Не искам да ти опиша какво ми мина през главата. Добре че тъпата офца ( беше некво момиче на 20 год) се сети и се качи обратно на мантинелата.........
Айде и безаварийно
Не мисли че колата ти върви кой знае колко,
ще те накаже грозно някой Голф 16в
Гледай си кефа и не се заяждай с който и да било по Цариградско - там с 140 ми е изкачал човек на хотел Плиска на 15 м пред мен в май лявата лента, средната и крайна дясна бяха заети до мен.......... Не искам да ти опиша какво ми мина през главата. Добре че тъпата офца ( беше некво момиче на 20 год) се сети и се качи обратно на мантинелата.........
Айде и безаварийно

- Penchev
- Сватбаря
-
Cult Society написа:Не мисли че колата ти върви кой знае колко,
ще те накаже грозно някой Голф 16в...
Не съм казал че колата ми върви КОЙ знае колко и ми е пределно ясно че 16 волтовия голф ще ме накаже:
Пенчев написа:...и колата бяга на дълго, 400 метра не е кой знае какво все пак и дават ускорение 11,5 сек 0-100...
А на скапания голф максималната му скорост е 200, болшинството от голфовете който бръмчат по софия с в такова окаяно състояние, че едва ли ще направи 200 км/ч

tsvet40 написа:И аз така мисля - особено тая бангия Уно Турбо ще те смаже по всички точки, освен на магистрала над 200 км.!!! А на 400 метра нямаш НИКАКЪВ шанс...
...добре знам на Уно Турбо колко му е ускорението, но за въпросното Уно съм писал историята някъде другаде не си спомням в коя тема, не си измислям, даже не бях сам имаше още трима човека с мен

0-100 км/ч - 8,5 сек
Максимална скорост - 190
Имай в предвид че на БМВ-то може да му дават максимална скорост 195 но без проблем с лекота прави 210 а имам приятел (с уно турбо 1,4) дето се ръчка на божурище едно зелено грозно

Cult Society написа:Гледай си кефа и не се заяждай с който и да било по... не искам да ти опиша какво ми мина през главата....
Знам много добре, че не е редно - не на Цариградско, ми където и да било и е много опасно да летя с такава скорост

Знам че го казваш като поука да го имам в предвид и те уверявам че напълно те разбирам......
И без лоши чувства

Благорадя много!
- Penchev
- Сватбаря
-
naskoksan написа:...ама честно да ви кажа бих се чувствал доста по добре в едно Е30 комби със 200 км/ч отколкото в някаква консервна кутия...
Като каза за това и се сетих...на едно место по време на гонката оня се опита да мине отдясно и го позасекоха и от 130 като наби кучките имах чуството че колата му щеше да се обърне...почна да осцилира м/у няй-дясното платно и средното въпреки огромните усилия който шофьора полагаше да го усмири

А и като вземем в предвид това което бях писал в горния пост и техническите характеристики...едва ли ще направи повече от 200 км/ч

ХАХАХА!!!
Няма спор за това - Уното не е кола. Но на къси разстояния има много малко коли до 150 коня, които могат да му се опънат сериозно! Пример - един познат на Божурище предложи на един пич с 325 Е30 да се дръпнат - пича каза, че му е слаба колата
Щях да падна, но истината е, че уното е твърде леко, пък и не е останала много тенекия от ръждата да тежи

Няма спор за това - Уното не е кола. Но на къси разстояния има много малко коли до 150 коня, които могат да му се опънат сериозно! Пример - един познат на Божурище предложи на един пич с 325 Е30 да се дръпнат - пича каза, че му е слаба колата

- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-

Да така е, всеки се е ръчкал из Софийските улици

Обаче последното преживяване не беше приятно - по България един такъв Голф ми се опъна, ръчкааааааааааааааа и влизаме с 170 в завоя преди светофара ( Този преди Екото - като се пускаш от Бояна)
Аз съм след него - и тоя като се заклатиииииии - нямаше здрав амортесьор явно - оттам аз бягам в най- дясната лента и си спирам..... пред него разбира се

Тоя оттам полудя и щеше да се удари в 3-4 коли да ги изтика и да ме изпревари.............е, изпревари ме:):):):)
Обаче с цената на какво - риск за катастрофа - нещо което не бих допуснал ако ще да ме бега и Фиат Чинкуеченто

Предпочитам тия спорове да се решават на по безлюден път, където може да се видят истинските качества на комбинацията шофьор-автомобил

коли всякакви. има голфове по 400 коня и такива по 75- и външноста лъже много така че изказвания от рода на "не ти върви колата, щото така и така, този казал това, оня направил онова" са доста безсмислени- винаги има някои дето изглежда по -грозно но е по-бърз от тебе...
и обратното- може да изглежда по-добре и да е по-бавен
така че, споделяйте си личния опит тука но се въздържайте от коментари от рода на "да, ама еди кои си е по-бърз"...
а споровете се решават само по един начин- и тои не е тука
мое си мнение де

така че, споделяйте си личния опит тука но се въздържайте от коментари от рода на "да, ама еди кои си е по-бърз"...
а споровете се решават само по един начин- и тои не е тука

мое си мнение де
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Penchev
- Сватбаря
-
Така е но в един момент човек много не мисли и
следват такива гонки по оживени улици и булеварди
Аз лично съм безкрайно доволен от автомобила си и не ме интересува че някъф голф е по-бърз от мен
всяка кола си има някакви качества - определено предпочитам тези на БМВ 320 комби пред бързината на голф 2 гти 16 волта
Удобството и комфорта са много над нивото на Голф, Уно, Астра
това ме радва мен (в автомобилите - пък иначе автомобила е една ужасно малка част от живота на човека - не мисля нито да и робувам нито да съм зависим от нея
важното е да я цениш):!:

Аз лично съм безкрайно доволен от автомобила си и не ме интересува че някъф голф е по-бърз от мен

Удобството и комфорта са много над нивото на Голф, Уно, Астра

- Mitko_TURBO
- Потребител
-
*** тук легени няма
Иво
----
Пич тва Уно сигурно е било нещо или прецакано, или воабще не е било ТУРБО......НАЛИ ЗНАЕШ ГАЗЕТАТА СА ГОЛЕМИ МАНИАЦИ НА МЕНТАЛАЖНИТЕ ТУРБО-МУРБО ТАБЕЛКИ
....
Само за инфото да ти кажа, че леко пипнато Уно на 180-200К км. ( на КРЕМАТОР ) прави 7.3 сек. до 100, и 15.?? сек. на 400м засичани с G-Tech PRO competition
........
И тва е кола на 200К км., така че разбираш ли за какво си говорим....
Няма кво да споменавам правените Уна, спецялно тези дето са с по 150+ к.с......на малко километри, с живи моторчета
.......
П.с 200км/ч му дават макс. скорост на 1301сс ТУРБО Уното.......
Аз съм се возил с 220-30 по-километраж
.........
Колата беше на 187К като я взехме.....

Иво
----
Пич тва Уно сигурно е било нещо или прецакано, или воабще не е било ТУРБО......НАЛИ ЗНАЕШ ГАЗЕТАТА СА ГОЛЕМИ МАНИАЦИ НА МЕНТАЛАЖНИТЕ ТУРБО-МУРБО ТАБЕЛКИ

Само за инфото да ти кажа, че леко пипнато Уно на 180-200К км. ( на КРЕМАТОР ) прави 7.3 сек. до 100, и 15.?? сек. на 400м засичани с G-Tech PRO competition

И тва е кола на 200К км., така че разбираш ли за какво си говорим....
Няма кво да споменавам правените Уна, спецялно тези дето са с по 150+ к.с......на малко километри, с живи моторчета

П.с 200км/ч му дават макс. скорост на 1301сс ТУРБО Уното.......
Аз съм се возил с 220-30 по-километраж

Колата беше на 187К като я взехме.....
Rapid!!!
http://www.tuningvideo.com/Foto_Pagina_ ... d_prog=201
http://www.tuningvideo.com/Foto_Pagina_ ... d_prog=201
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2