ченгета - тарикати
Модератори: mitaka7, Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
ченгета - тарикати
днес ми се случи интересна,не но поучителна случка предстои да ви я разкажа ама ме боли показалеца така че накратко.
та карам си аз моя мечо по правите старозагорски улици и спирам на един стоп,предстоеше ми ляв завои и на около 200 метра фиксирам ченгетата.естественно запасвам колана вклучвам мигач и газ 1...2ра....
едното от ченгетата тича кьм средата на платното и маха.спирам и правя бьрзо равносметка каде сгреших за тези 200метра,не ми идва нищо на альла и затова започвам да си мисля,че ще е само проверка.
отварям джама и чакам ама никои не иде,което ме изнерви допьлнително и реших сам да си занеса парапатките.единият ме посрещна с думите: "браво ве,ти незнаиш ли с колко се кара в града,кви са тия 70 тук трябва с 40".
дигна ми се кравното и му обеснявам,че сега сьм взел завоя и е вьзможно да бьрка.тогава се намесва другия:"да ама караш без колан".
аз пребледнях от ярост,но в този момент другия му убясни че наистина сьм бил запасан при което започна пак с тия 70 км с които сьм карьл.
спорихме доста защото ги усетих че нещо не са сигурни.последния ни диалог бе:
-"красимирчо,аз те знам ти си от сьстезателите"
-"да,от тях сьм но не карах с 70"
-"да ве щеше да е много нагло да ни виждаш и да караш с 70.лек ден ви пожелавам"
мьча се да се сетя защо бе всичко и единственното което се сещам е че те са се заблудили от бученето на гьрнето и просто са решили да ме бльфират.
аз на тькива не се давам
та карам си аз моя мечо по правите старозагорски улици и спирам на един стоп,предстоеше ми ляв завои и на около 200 метра фиксирам ченгетата.естественно запасвам колана вклучвам мигач и газ 1...2ра....
едното от ченгетата тича кьм средата на платното и маха.спирам и правя бьрзо равносметка каде сгреших за тези 200метра,не ми идва нищо на альла и затова започвам да си мисля,че ще е само проверка.
отварям джама и чакам ама никои не иде,което ме изнерви допьлнително и реших сам да си занеса парапатките.единият ме посрещна с думите: "браво ве,ти незнаиш ли с колко се кара в града,кви са тия 70 тук трябва с 40".
дигна ми се кравното и му обеснявам,че сега сьм взел завоя и е вьзможно да бьрка.тогава се намесва другия:"да ама караш без колан".
аз пребледнях от ярост,но в този момент другия му убясни че наистина сьм бил запасан при което започна пак с тия 70 км с които сьм карьл.
спорихме доста защото ги усетих че нещо не са сигурни.последния ни диалог бе:
-"красимирчо,аз те знам ти си от сьстезателите"
-"да,от тях сьм но не карах с 70"
-"да ве щеше да е много нагло да ни виждаш и да караш с 70.лек ден ви пожелавам"
мьча се да се сетя защо бе всичко и единственното което се сещам е че те са се заблудили от бученето на гьрнето и просто са решили да ме бльфират.
аз на тькива не се давам

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Няма какво да си говориме аз като се прибирам всяка вечер на спускането към квартала има светофар и десен завой....и после много широко
сещате се каква ми е мисълта
и знам че има ушки след това но просто звука ме подтиква към глупости...и взимам си аз завоя на 2-ра
изнасям се разбира се малко и като смърся газта и онея полицаите от 50 метра по надолу виждат изяществото на цялата ми кола
но-о-о-о аз съм старо куче - гася халогени слагам колани всичко каквото се сети човек което би ги накарало да ми се издървят. Оня ме спира с мощен замах на палката
еджа не я изпусна
та спирам аз и онзи:
-Добър вечер, документите за проверка!
Давам му аз документите и тоя ми изтърсва:
- Наркотици, оръжие?, Аз отговарям скромно:
- На такъв ли ти приличам.
И тоя ми наднича в джоба на вратата и чак ми отваря вратата да погледне дали няма нещо в джоба и от там троснато изтърсва:
- защо карате с превишена скорост?
- Не карам с превишена скорост - отговарям аз
а той казва:
- Движехте се поне с 80 км/ч!
При което аз се очудвам как прецени понеже нямаше радар и му отговарям
- Грешите г-н полицай, взех завоя с 30 и после колата ми се занесе, наистина километража показваше 80, но не съм се движел с повече от 45 км/ч;
При което той почна да ми чете лекция как било опасно можело някой да пострада и накрая след цялата апатия от моя страна ми върна нервно документите и изсъска през зъби:
- Ще ми паднеш ти някой ден!
Тогава ме обзе едно такова блаженно чувство което не може да се опише
Мисля че всеки би ме разбрал!

-Добър вечер, документите за проверка!
Давам му аз документите и тоя ми изтърсва:
- Наркотици, оръжие?, Аз отговарям скромно:
- На такъв ли ти приличам.

И тоя ми наднича в джоба на вратата и чак ми отваря вратата да погледне дали няма нещо в джоба и от там троснато изтърсва:
- защо карате с превишена скорост?
- Не карам с превишена скорост - отговарям аз
а той казва:
- Движехте се поне с 80 км/ч!
При което аз се очудвам как прецени понеже нямаше радар и му отговарям
- Грешите г-н полицай, взех завоя с 30 и после колата ми се занесе, наистина километража показваше 80, но не съм се движел с повече от 45 км/ч;
При което той почна да ми чете лекция как било опасно можело някой да пострада и накрая след цялата апатия от моя страна ми върна нервно документите и изсъска през зъби:
- Ще ми паднеш ти някой ден!

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
[quote="Penchev"]...но-о-о-о аз съм старо куче - гася халогени...
Правили ли са ви проблем за халогените??? Знам че не може да се кара с тях ако не си на габарити, но аз си ги карам на включени фарове и до сега не са се заяждали куките с мен
Правили ли са ви проблем за халогените??? Знам че не може да се кара с тях ако не си на габарити, но аз си ги карам на включени фарове и до сега не са се заяждали куките с мен

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Не за габарити.....вадиха ми закон
в него пише че допълнителните фарове (или халогените) е разрешено да се ползват само при намалена видимост!
Ако решат и за гумите могат да ми отрежат главата, веднага почват да оформят акта и се туткат за някой лев

Ако решат и за гумите могат да ми отрежат главата, веднага почват да оформят акта и се туткат за някой лев

На мен това ми е първата глоба :-)
Таман си бях подкарал първи ден ладичката , а предишният собственик сложил халогените да светят заедно с късите.
КАТ ме спират, карат ме да ги включа и изключа два пъти и разбират, че халогените работят заедно с късите. После единият каза:
" По член.... ъ ..ъ ..от закона за движение по пътищата, светлините за мъгла трябва да се включват от отделен ключ на таблото!"
И ме глоби 5лв. Като казвам глоби - наистина ми написа фиш.
Така че, член от закона за халогените има , ама кой точно :-)
Таман си бях подкарал първи ден ладичката , а предишният собственик сложил халогените да светят заедно с късите.
КАТ ме спират, карат ме да ги включа и изключа два пъти и разбират, че халогените работят заедно с късите. После единият каза:
" По член.... ъ ..ъ ..от закона за движение по пътищата, светлините за мъгла трябва да се включват от отделен ключ на таблото!"
И ме глоби 5лв. Като казвам глоби - наистина ми написа фиш.
Така че, член от закона за халогените има , ама кой точно :-)
по-принчип в европейските страни е забранено да включваш халогените...даже има доста солена глоба за тях..някъде 70 евро и над 5 точки ти отнемат когато си пуснал халогените за гъзария... затова не им давайте повод на неграмотните ченгета да ви праат на 5 стинки всеки път само и само да си печелят по някое левче...те не знаят как да си сложат подписа си а пък лекция за членове на закона да ви напраат... 

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
були не се ли познавате вече с органите на реда в града
Аз тук гледам да им говоря някакви весели глупости, че ме пускат по-лесно, а и ме помнят с добро. Да може следващия път само да им махам и да си продължавам 

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
тькмо се запознаеш с тьпите ченгета и те вземат че ги сменят,е мога ли да ги храня всички та те се вьзпроизвеждат сьс светлинна скорост

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
Иво написа:були не се ли познавате вече с органите на реда в градаАз тук гледам да им говоря някакви весели глупости, че ме пускат по-лесно, а и ме помнят с добро. Да може следващия път само да им махам и да си продължавам
Аз днес се оправих с едни във вашия район така - само с дбро - оказаха се много готини пичове / да не повярваш/. Та останах 10-ина мин. после да си поговорим

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
и такива има, аз винаги опитвам с добро и досега само веднъж не ми е провървяло. Като видят, че не се правиш на тарикат и като че ли посмекчават тона....
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
12 мнения
• Страница 1 от 1