Да бъдем толерантни един към друг!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Да бъдем толерантни един към друг!

Мнение от BateValcho » 27 Фев 2006, 17:35

Нещо, което е извън техническите теми, но според мен е не по-малко важно. А именно - поведението ни на пътя.
Какво ми се случи миналата събота? Карам си по автомагистралата на път за едни приятели в Плевен. По пътя задминах един колега "баварец", май с 320 d беше. След малко пича ме настига и ми свири с клаксона, маха нещо към колата ми. Аз се сетих защо е, но намалих и си говорим през прозореца: Нещо отдолу ти се е охлабило! Зная - казвам - това е една кора, дето е останала само полбовината от хубавите ни пътища. Ясно, казва пича, приятен път. Мерси, колега, успехи и на теб!!
Стана ми и хубаво и изпитах малко гордост от това, че "тия с баварките" сме все пак свестни хора и си помагама, когато е необходимо. Това е и моя начин на поведение, особено когато става въпрос за баварише!
Желая на всички да си карате без ядове и да си правим уважение по пътищата - от един отбор сме, все пак!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 01 Мар 2006, 15:41

Добър призив!
Но...
Това май е за срахотни истории, а не за "Сервизи и магазини за части!"

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 01 Мар 2006, 19:52

Точно така трябва да е.Трябва да си помагаме все пак всички сме в отбора.
Niki Lauda

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4akala » 01 Мар 2006, 20:00

Алилуя!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 02 Мар 2006, 2:42

да споделя и аз една история ... прибирам се късно от сбирката на Еко-то и точно на караулката на излизане ог сф пред мен едно гф4 обаче нещо отзад тече като от чешма ... викам си ся като мина полицаите ше се прая на екшън герой и ще ги спирам .. и точно след полице има 2 ленти и право платно газзз на бимата и се изравнявам с голфа гледам една кака ... почнах да свиркам да светкам обаче не тя горката сама в колата не смее да се усмихне :mhihi: .. явно си е казала край ше ми праят карамба само изчакаха да мина полицаите ... заминала сам си :mhihi: .. пуснах я да мине пред мен и пак гледам тфа отзад тече ли тече аз светкам ли светкам обаче каката явно се спекла газ та газ не изка и да чуе за спирачка :) ... по нататък където пътя пак ставаше по 2 ленти в посока опитах още на 2 пъти да я спря .. светках си лампата да ме види сочих и че има проблем мъчих се обаче не та не ... жена ко да го праиш не спря ... реших да и прая блокада ама си мислех ако нема много акъл дали нема да стане като по екшън филмите да ми мине през бимата с яко фоерверки и заря :lol: ... накрая на шела при драгичево гледам намаля явно да влезе в селото и дава ляв мигач .. настигнах я насвирках и се яко дано да се усети и си продължих ... чудих се после сигурно като е видела теча се е усетила за какво съм я гонил :lol:
имах и друга случка на излизане от сандански .. там падна некаф кашон от 1 кола добре че бях по далече и го заобиколих но тоя път беше шофер свирнах му намали и през джама му казах че нещо изтърси и си продължих

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Re: Да бъдем толерантни един към друг!

Мнение от M2PR » 06 Мар 2006, 18:39

BateValcho написа:Желая на всички да си карате без ядове и да си правим уважение по пътищата - от един отбор сме, все пак!

Добър призив,но като гледам малко постове.... :conf: :roll:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 09 Мар 2006, 17:46

M2PR написа:
BateValcho написа:Желая на всички да си карате без ядове и да си правим уважение по пътищата - от един отбор сме, все пак!

:yes: :yes: :yes:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Мар 2006, 21:42

това ми напоня за миналия петък на магистралата за пловдив карам си спокоино с 120 и един пич ме застига и задминава с една 5ца с пазарджишка регистрация и по едно време намали и аз го изпреварих и така 5-6 пъти до пловдив много се изкефих къси дълги авариики пътя почти не го усетих

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 09 Мар 2006, 22:13

The 5th element написа:
M2PR написа:

:yes: :yes: :yes:

В интерес на истината напоследък момичетата са доста по-толерантни на пътя :D ...е, освен тези на околовръстното де :mhihi:
Изображение

E34 M50B25 forever

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d
Мечтае да кара: М3 е92
Детайли за колата: E90

твърдо за

Мнение от BrAmKo » 09 Мар 2006, 22:39

От доста време искам да напиша именно това а и още нещо..
На всеки му се случва да бърза и да кара като луд в града:driving: :driving: ...именно карайки така си прави преспектива къде как ще мине и дали ще се шмугне тук там...та мисълта ми е ако видиш друг с кола БМВ който видимо бърза да го пуснеш е това вече ще е супер, незнам дали се изразявам точно и дали ще разберете ама идеяата ми е точно толерантност към колегите които бързат, а и така останалите водачи ще знаят що за сила сме. Примера е ляв завой на жълтите павета от БНБ посока цум, при страшно задръстване посока раковска и 2 колони с коли и бмв-колега ме пусна първи и така минах иначе никакъв шанс. Аз лично го правя винаги стига да мога бих и спрял за да мине.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 10 Мар 2006, 11:57

Аз обикновено пускам всякакви които бързат (на прави отсечки, не по светофарите). Ако има работа да си я свърши, като няма но бърза - да се трепе.

селянина с колелото
Аватар

Мнение от PROPOVEDNIKA » 10 Мар 2006, 12:47

BateValcho написа: Това е и моя начин на поведение, особено когато става въпрос за баварише!

Що бе,ако не е с БМВ след няколко светофара ли ще му кажеш,или само ще гледаш и ще се подхилкваш? :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от LaByBaMaPa » 14 Мар 2006, 11:11

На 8-ми март пътувах от Варна-Добрич-Варна, и полицайките спираха на Аксаковския баир камионите, защото след баира беше Сибирска прелест, но за мое учудване Добричката част от участъка преди с.Стожер беше сух и явно почистен. Когато вече тръгнахме да се връщаме във Варна на излизане една Е36-ца ни издуха много бързо, и защо ли си мисля и впоследствие споделих със спътника ми, че тоя ше го настигнем рано или късно нищо, че кара със 150-160 пък ние със 110км. И какво си мислите? След въпросното село, когато вече има преспи на пътя нашия пич беше се джвакнал в една канавка, което не ме изненада много, но някой може би ще ми обясни как като ти кажат по телевизията, че пътя е затворен ти ще жулиш със 100 и нещо по този път...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 14 Мар 2006, 14:21

По принцип пускам всякакви коли, когато видимо бързат и не са нагли, стига аз да не бързам (ако са БМВ-та с шофьорки още по-добре).
Под наглост разбирам когато има 3 ленти за направо, и още една - най-лявата, за ляв завой, но тя е свободна, понеже там повече от 2 коли наляво не завиват, да се наредиш в лявата и после като тръгнат 3 ленти направо, а завиващите пред теб спрат, да си пуснеш десния мигач и да ръгнеш рязко вдясно, така че този зад тебе да скочи на спирачките, понеже вече е набрал скорост, да спреш колоната, и вместо да преминат 5 коли от тази колона, да преминат 2 и наглеца (ти). Бързаш добре, ама може да помолиш някой от по-задните да се мушнеш преди него преди да е потеглила колоната, или като виждаш че не можеш да минеш, да изчакаш червеното и тогава да се престроиш, без да блокираш колоната.
Този случай специално е почти всеки ден на семинарията от София Ленд към Кулата.
Така че колеги, когато бързате не мислете само за себе си, а имайте и уважение към другите, които спазват правилата - не е редно да прекарате други трима, за да минете вие.
На всеки се случва да има бърза работа, но поне се старайте като бързате другите около вас да не се чувстват прецакани.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар
Кара: 528 Е39
Мечтае да кара: 740

Мнение от ^^MuTaKa^^ » 21 Мар 2006, 21:49

Нека и аз разкажа една такава история. Един хубав слънчев ден както си карах моето скутерче и гледам едно Пежо 307СВ излиза от Хасковското ОМВ. На пръв поглед нищо особено, но като покарах малко зад него почнах да усещам, че нещо ме пръска. Като се огледах видях, че му тече Нафта от резервоара. Започнах да му бибиткам и да го настигам. Махах, виках, какво ли не правих, но не знам защо шофьорът реши че му се подигравам, защото караше с 80 Км\ч и даде рязко газ и аз изведнаж изостанах. Кофти ми стана, че не можах да помогна, но все пак вината не беше моя. Та мисълта ми беше, че самочувствието ни на пътя не трябва да бъде чак толкова високо, в смисъл може да го има, но в границите на нормалното. Какво ли си е казал:" Хах Тоя с тва скутерче ще ме минава. Чакай да му покажа аз на него". Общо взето това исках да кажа.

Следваща

Назад към Страхотни истории