страхотен- не.. но ето един разказ в картинки

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

master of the force
Аватар

страхотен- не.. но ето един разказ в картинки

Мнение от alx » 11 Окт 2011, 16:45

http://jeffish.dyndns.org/gallery/index ... 2011-10-07

освен редовните състезания, с приятели често се събираме и ходиме на "трак дейс"... щото едно е да караш състезателни коли на писта- съвсем друго е да караш ежедневки. пък и когато опонентите са ти близки приятели- до колкото няма смачкани ламарини смачканите самочувствия са изключително забавни :mhihi:

това се случи миналия петък. снимките по тъмно са в 5:30ам в местната закусвалня...

пистата е "ню хампшир рейсуей" която е доста къса и технична- с една нормална кола на края на дългата права си с около 200 км... но мене много ме кефи защото духа на наскар си се усеща там- 1/3 от пистата е на трасето на наскар (въпросната права отсечка пред главните трибуни)... "характерния" завой на пистата е "купата" (дъ боу) които е 180 градуса завой с доста добър наклон и ненамираем апекс :banghead:
алекс
трабант 601с
разни други возила

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: страхотен- не.. но ето един разказ в картинки

Мнение от DrivinGGoD » 11 Окт 2011, 16:53

Дай някакви резултати за сравнение... Как беше SLK-то сравнено с другите коли :roll: Нещо по-интерено като кола?

Гледам има някаква интересна Е36ца... тя как беше?
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Окт 2011, 19:09

DrivinGGoD написа:Дай някакви резултати за сравнение... Как беше SLK-то сравнено с другите коли :roll: Нещо по-интерено като кола?

ми.. слк-то вървя наравно със е39 м5... разните дребни лотуси бяха бързи на завоите, но не достатъчно че да са напред накрая на дългата права... карерата гт я завъртяха два пъти- тая кола не може да се кара бързо просто без да има моменти на героизъм... е92 м3 със пистовия пакет беше горе долу на кантар със слк-то, но там мисля, че имаше и момента зку-то... ферарито беше една идея по-бързо от слк-то в завоите, но интересно беше, че не дърпаше на правата което просто не знам от какво е защото трябваше да е осезаемо по-бърза. най-бързи бяха кайманите "с". аз съм карал такова преди време и за мене това е най-добре седящата нормална кола на пътя. много силни в завоите, а на правите достатъчно бърза, че да не я задминават като спряла просто защото входящата й скорост към правата е висока и почва с едно 5-10км аванс... е36-цата беше със сликове и олекотена и 3.2 та там нещата бяха малко по-сложни за сравнение, но колата се държа много добре в завоите (малко по-бърза от мене) и аз поне не можех да я събера достътъчно бързо на правата че да има задминаване. мисля, че ако беше с нормални гуми щях да съм по-бързия но нямам база за сравнение.

тази писта конкретно е къса и технична и конете почти не играеха а шасито беше "цар". което говори страшно за е39 м5 защото тая 2 тона кола беше доста бърза. може би това беше колата която най-много ме изненада...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Окт 2011, 19:41

Всъщност Е39 М5 е под 1800кг .Иначе хубав разказ :yes: има ли видео ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 11 Окт 2011, 19:44

Браво :clap: състезание между приятели... мечта :confused: добре сте си прекарали хапване пийване и :driving:
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 11 Окт 2011, 20:16

alx написа:
DrivinGGoD написа:Дай някакви резултати за сравнение... Как беше SLK-то сравнено с другите коли :roll: Нещо по-интерено като кола?

ми.. слк-то вървя наравно със е39 м5... разните дребни лотуси бяха бързи на завоите, но не достатъчно че да са напред накрая на дългата права... карерата гт я завъртяха два пъти- тая кола не може да се кара бързо просто без да има моменти на героизъм... е92 м3 със пистовия пакет беше горе долу на кантар със слк-то, но там мисля, че имаше и момента зку-то... ферарито беше една идея по-бързо от слк-то в завоите, но интересно беше, че не дърпаше на правата което просто не знам от какво е защото трябваше да е осезаемо по-бърза. най-бързи бяха кайманите "с". аз съм карал такова преди време и за мене това е най-добре седящата нормална кола на пътя. много силни в завоите, а на правите достатъчно бърза, че да не я задминават като спряла просто защото входящата й скорост към правата е висока и почва с едно 5-10км аванс... е36-цата беше със сликове и олекотена и 3.2 та там нещата бяха малко по-сложни за сравнение, но колата се държа много добре в завоите (малко по-бърза от мене) и аз поне не можех да я събера достътъчно бързо на правата че да има задминаване. мисля, че ако беше с нормални гуми щях да съм по-бързия но нямам база за сравнение.

тази писта конкретно е къса и технична и конете почти не играеха а шасито беше "цар". което говори страшно за е39 м5 защото тая 2 тона кола беше доста бърза. може би това беше колата която най-много ме изненада...

Усетих аз, че Е36цата има нещо по-сериозно :twisted: Надушвам ги тия коли 8) Иначе да, нормална надали може да е бърза колкото CLK-то, но е много хубава база за бърза кола... Ако е била и американски спек е доста бърза за 240 коня кола :roll:

Евала и на М5цата... Явно не е достатъчно спънато трасето, че да я озорва, щото има "геометрия" за бързи завои, но масата и размерите не позволяват тесните...

Не за пръв път както от теб така и от други чувам такива хвалби за Каймана... Трябва да се помъча да се докопам до такъв, че ми е много интересно :twisted:

Значи се затвърждава факта, че SLK–то не е за подценяване...

Много готино написано всичко... завиждам благородно... по-често да ни "снабдяваш" с такъв мат'рял...
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Окт 2011, 21:05

да. каймана е фантастичен. толкова скорост да носи това купенце в завоя- просто е перфектна... всичко което 911 трябваше да бъде - каймана е. не случайно им слагат хамстери вместо истински мотори защото ако това нещо беше само 400 коня на писта само гт3 рс-ката щеше да му се опъва... сега са по 320 коня (кайман с) и както казах беше най-бързото от всички ни.

слк-то... ми то е прасенце, ама ако го караш като душманин- е силно сред простосмъртните. ц63 също беше много силно, но беше на кантар с е92 м3-ката с пистовия пакет но както казах бмв-то не съм сигурен че се караше добре така че времената не бяха показателни. общо взето предимството при м3, слк-то и ц63-ката за мене беше въпрос на шофьорски умения. но трябва да се има напредвид, че м3-ката беше вече с пистовия пакет докато слк-то и ц-то нямаха п30/030 пакета (шпер/окачване/спирачки) които може би щеше да ги направи по-бързи от м3-ката.

за сериозното състезателно каране- на 29ти имам кръг на лайм рок в кънектикът... ма по принцип гледаме да не се снима много много... а и те гледат въпросително та...

но ето ти една снимка от миналата година на лайм рок... ;) всяка прилика със действителни лица е случайна :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 11 Окт 2011, 21:11

Където съм гледал сравнения като времена на М3ки с Competition пакет, C63 и другите подобни не могат да го стигнат, но разликата е малка - т.е. пилот... та работата е кантар... така че не ме очудва това, което си написал...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Окт 2011, 21:27

:OT:
БМВ М3 Ц63АМГ
Hockenheim short 1'14"00 1'15"20
Tsukuba 1'05"70 1'07"37
Balocco 2'57"50 2'57"43
Bedford Autodrome 1'25"90 1'28"80
Haute Saintonge 1'04"30 1'06"19

Слалом (18метра) 69км/ч 63,1 км/ч
Исо тест 144/142,5 138,5/137
ВДА тест
скорост влизане 79 км/ч 76 км/ч
скорост излизане 62 км/ч 50 км/ч
За ускорение няма да пиша , че работата е ясна и определно не е в полза на нашата марка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 11 Окт 2011, 22:01

карера гт ,нямаше ли тракшън контрол стандартно? -или на толкова спъната писта повече пречи ,отколкото помага
...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Окт 2011, 22:02

Евалата! Ех Америка..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Окт 2011, 22:02

azotos написа:карера гт ,нямаше ли тракшън контрол стандартно? -или на толкова спъната писта повече пречи ,отколкото помага

да де... както си е с тракшън контрола... в котешката ваничка с пясъка и така два пъти :ranting: тая кола е по-бърза от тракшън контрола си... или ние не можеме да я караме... :oops:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Окт 2011, 22:17

Интересно е било. Аз никога не съм карал на писта и много бих искал, но не мога да си го позволя. Днес даваха репортаж по БТВ за тия неща, но... В България има една писта, и тя е на 300км. от мен :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 11 Окт 2011, 22:44

alx написа:
azotos написа:карера гт ,нямаше ли тракшън контрол стандартно? -или на толкова спъната писта повече пречи ,отколкото помага

да де... както си е с тракшън контрола... в котешката ваничка с пясъка и така два пъти :ranting: тая кола е по-бърза от тракшън контрола си... или ние не можеме да я караме... :oops:

:)

От снимките ,карерата изглежда като от друга планета спрямо останалите.

п.с.
Вече има и кайман R ... +10кс и -55кг ,спрямо S варианта.
...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 10:32

защо го карат бокстера с отворен покрив, не се ли нарушава цялостната хегемония

аз съм карал кабрио с твърд покрив и има осезаема разлика в поведението на колата с качен и със свален таван

във втория случай просто не можеш да ползваш панорамното огледало за задно виждане, понеже то играе ръченица :)
No bling at the Ring

Следваща

Назад към Страхотни истории