Удави ни
Модератори: mitaka7, Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Удави ни
От петък живеем като във филм на Спилбърг. Град Елин Пелин се превърна в остров насред България. Каквото и да напиша ще бледнее пред ужаса и отчаянието, който видях в очите на хората. Всички мостове които свързват града состаналия свят са аут. Излаз - от никъде. Оградени сме от воден пояс, който слава богу лека полека се отдръпва. Имам приятел, който живее в покрайнините на града. Висок е цифром и словом два метра. Водата беше стигнала до шията му. В най-голямата буря пристигна при мен само по шорти и един сак с дрехи. На другия ден не можа да стигне до къщата си. Това което дадоха по телевизията не беше нищо. Не липсваха естествено и комични ситуации. Станах неволен свидетел на следния разговор.
- Мамата си еба. Качих прасетата и симсонката на тавана. Трябваше да ги спася.
- А, баба?
- Алеле, нея я забраих.
Вода няма. Всичката минерална вода, която беше по магазините се изкупи. Както и бирата. И безалкохолните. За три дена се вмирисахме на порове. Из града се разнася вица "Абе ти от Елин Пелин ли си или така си миришеш?" В чата ме бъзикат "Ама поне нет имаш". Имам. Ама нета нито се яде нито се пие.
Извадки от вестници:
"Бронетранспортьор спаси шестима журналисти в град Елин Пелин. Четирима фоторепортери и двама репортери от национални медии останаха блокирани в града, тъй като мостът между централната част и жп гарата се срути. Журналистите веднага потърсиха помощ от МВР. Час по-късно лично главният секретар ген. Бойко Борисов разпореди към мястото незабавно да тръгне БТР. Репортерите бяха спасени от изолираното място. Медиите благодарят на Бойко Борисов на бързата намеса. Само 30 минути са делили премиера в оставка Симеон Сакскобургготски от това да остане блокиран в изолирания от света град. Премиерът, който отиде в Елин Пелин да види щетите, минал по същия мост."
Тук е мястото да благодаря на всички, които ми се обадиха и ме подкрепиха ими предложиха помощта си. Няма да споменавам имена защото са много. Приятели, които лично познавам, ентусиасти, които познавам само като имена от форума. Дори имаше един коментар, че няма да е лошо Кирето да направи едно летящо БМВ за такива случаи.
Благодаря на тези хора за подкрепата въпреки, че нямаше как да помогнат. Дори да бяха дошли, най-много да си разправяме вицове от двете страни на реката.
Оппа, баща ми казва, че водата е дошла. Отивам да се къпя.
- Мамата си еба. Качих прасетата и симсонката на тавана. Трябваше да ги спася.
- А, баба?
- Алеле, нея я забраих.
Вода няма. Всичката минерална вода, която беше по магазините се изкупи. Както и бирата. И безалкохолните. За три дена се вмирисахме на порове. Из града се разнася вица "Абе ти от Елин Пелин ли си или така си миришеш?" В чата ме бъзикат "Ама поне нет имаш". Имам. Ама нета нито се яде нито се пие.
Извадки от вестници:
"Бронетранспортьор спаси шестима журналисти в град Елин Пелин. Четирима фоторепортери и двама репортери от национални медии останаха блокирани в града, тъй като мостът между централната част и жп гарата се срути. Журналистите веднага потърсиха помощ от МВР. Час по-късно лично главният секретар ген. Бойко Борисов разпореди към мястото незабавно да тръгне БТР. Репортерите бяха спасени от изолираното място. Медиите благодарят на Бойко Борисов на бързата намеса. Само 30 минути са делили премиера в оставка Симеон Сакскобургготски от това да остане блокиран в изолирания от света град. Премиерът, който отиде в Елин Пелин да види щетите, минал по същия мост."

Тук е мястото да благодаря на всички, които ми се обадиха и ме подкрепиха ими предложиха помощта си. Няма да споменавам имена защото са много. Приятели, които лично познавам, ентусиасти, които познавам само като имена от форума. Дори имаше един коментар, че няма да е лошо Кирето да направи едно летящо БМВ за такива случаи.
Благодаря на тези хора за подкрепата въпреки, че нямаше как да помогнат. Дори да бяха дошли, най-много да си разправяме вицове от двете страни на реката.
Оппа, баща ми казва, че водата е дошла. Отивам да се къпя.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
гледам телевизия и не мога да повярвам,такова нещо не съм виждал в БГ......Радо дано бързо се оправят нещата.....

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
аз тази събота и неделя пък трябваше да ходя до Ботевград при баба ми и дядо ми,обаче се оказа,че водата там е около 1 метър,а язовир Бебреш бил препълнен и щял да прелее в най-скоро време.
ПС - Май скоро ще дойде "след утрешния ден"
ПС - Май скоро ще дойде "след утрешния ден"
Tux0 Ca !

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Не идва след утрешния ден,а просто язовирите трябва малко да се изпускат като се знае,че ще има такива дъждове.Да се изчистят занемарените канали околи селата направени точно за тая работа и да се укрепят бентовете на язовирите и дигите на стените
ТДС - Турбо Див Селянин
Радо батка съчуствам ти .
Времето се ушашави:help:
Аз пък в петък тръгнах към Лом и минавайки през Богров видях реката(оставаше и 1 метър да се качи на моста
)Също в Ботевград е кофти положението - посредата на "пистата" има егати гьола и едвам минахме.
Един приятел от Белопопци си е хванал шаран в хола(без майтап)
Абе м@m@т@ си е еб@ло това време.Дано всичко се оправи по-бързо...
Времето се ушашави:help:
Аз пък в петък тръгнах към Лом и минавайки през Богров видях реката(оставаше и 1 метър да се качи на моста

Един приятел от Белопопци си е хванал шаран в хола(без майтап)
Абе м@m@т@ си е еб@ло това време.Дано всичко се оправи по-бързо...

- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
При тая немотия на хората просто е някакъв ужас ...
Нещо което си градил цял живот и изведнъж пуф и го няма ...
Bavarishe е прав язовирите са в много занемарено положение те не знаят кой управлява даден язовир ,че камо ли да говорим за подръжка ...
Дядо ми разправя едно време е имало система за следене на всеки един язовир подържали са се отводнителните канали... просто истината е ,че не сме подготвени за такова нещо ...И политиците ходят и виждат потупват хората по рамото съчуствие и си заминават е мерси ама едното потупване не ти дава покрив и не ти връща това което си градил цял живот ...
Природата си отмъщава,но защо точно на нас
Нещо което си градил цял живот и изведнъж пуф и го няма ...
Bavarishe е прав язовирите са в много занемарено положение те не знаят кой управлява даден язовир ,че камо ли да говорим за подръжка ...
Дядо ми разправя едно време е имало система за следене на всеки един язовир подържали са се отводнителните канали... просто истината е ,че не сме подготвени за такова нещо ...И политиците ходят и виждат потупват хората по рамото съчуствие и си заминават е мерси ама едното потупване не ти дава покрив и не ти връща това което си градил цял живот ...
Природата си отмъщава,но защо точно на нас

- BMWgirl_Z8
- младши ентусиаст
-
Е какво да ви кажа.При мене е същото.Откъснати сме от света(като на самотен остров)>Магистралата е затворена,а пътищата са във вода.Всичко е наводнено-селата Кубратово,Гниляне,Кремиковци,Челопечене и още много други.Само Чепинци,Негован и Световрачене са спасени благодарение на дигите,които се оказаха ....яката работа!
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

blqsu4ko написа:Каква природа какви след утрешния ден?Те тъпаците са изпуснали язовирите изведнъж след като понамаля/спря дъжда!А са знаели че ше вали 2 дена преди тва толква много...
Ти, па се много знаеш

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- BMWgirl_Z8
- младши ентусиаст
-
rado_rf написа:blqsu4ko написа:Каква природа какви след утрешния ден?Те тъпаците са изпуснали язовирите изведнъж след като понамаля/спря дъжда!А са знаели че ше вали 2 дена преди тва толква много...
Ти, па се много знаеш
Те действително са знаели за дъждовете.Шефа на "Напоителни системи"е дал заповед да се изпускат по 60 куб/с вода в петък в 9 часа а тея тапаци не са спазили заповедта и са започнали да я изпускат в 14 часа 3 пъти повече.Е не са ли те виновни???(става дума за яз.Тополница)
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

е, сега по верижката ще го отнесе я някой пазач, я някой обикновен администратор, щото я, я е дал тая заповед шефа, я не... Черно на бяло - на лисче, може да се изфабрикува лъжа винаги, дори дни след катастрофата. Бил заповядал... иди докажи кога и на кого и чрез какво?
А и сега наистина не се знае, кой следи за състоянието и за ремонта на диги, каскади и водоеми и язовирни стени и как така... "Язовири и Каскади" изведнъж мина под шапката на НЕК, де е енергото, де е водата... и се омешаха ... "Напоителни системи", дирекция "Вода", "Язовири и Каскади", общини... кметове и прочие..., явно така е по-лесно да се прехвърля топката напред - назад.
Мъчно ми е и съчувствам на хората, които сега мръзнат без покрив... как ще си възстановят щетите с тези знаменити отпускани 200 лв. нее ясно...
А и сега наистина не се знае, кой следи за състоянието и за ремонта на диги, каскади и водоеми и язовирни стени и как така... "Язовири и Каскади" изведнъж мина под шапката на НЕК, де е енергото, де е водата... и се омешаха ... "Напоителни системи", дирекция "Вода", "Язовири и Каскади", общини... кметове и прочие..., явно така е по-лесно да се прехвърля топката напред - назад.
Мъчно ми е и съчувствам на хората, които сега мръзнат без покрив... как ще си възстановят щетите с тези знаменити отпускани 200 лв. нее ясно...

Да караш Peugeot е страст!
- GeNa7a
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: Ъъъ преди живеех срещу затвора ъъ сега срещу нас...
Пф гадна работа брато.. Нормализираха ли се нещата???? Ако някои тъпанари си бяха свършили работата както трябва нещата сигурно щяха да се наредят по друг начин..
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Днес по новините казаха че са открити сметки на които могат да се даряват пари за хората , пострадали от наводненията. Можем да изптратим смс на номер 1222 за абонати на двата гсм оператора на цена 1.00 лв ( без ДДС ) за един смс - аз вече изпратих , защото искам да помогна а това е най-лесният и бърз начин според мен.
THE ONE & ONLY E30
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2