Там където радиото няма обхват
Модератори: mitaka7, Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Там където радиото няма обхват
Пътуваме с компания по маршрута София - Асеновград - Пампорово - с. Гела за една вила този уикенд и разбира се радиото след Нареченски бани замлъква търсейки отчаяно станция. Пътуването беше натоварено - явно много хора в Петък пътуват от Пловдив към Смолян и този район като цяло, та има дълга колона от коли. Малко след Хвойна преди Чепеларе за пореден път се губи и последната останала надежда за радиостанция - радио Хоризонт
. Пускам наново сканиране и след секунда фиксирам с високо качество някакво радио на което върви Майкъл Джексън. Пътуването продължава леко и приятно по пътя със завойте и компанията в колата... говорим помежду си и обсъждаме някакви неща. След няколко минути се усещам, че свири следваща песен на Джексън и ми се стори леко нетипично за едно радио да пуска 2 песни по ред. Честно казано очаквах да съм хванал радио "Христо Ботев" или някаква друга подобна издънка на българския радио ефир - на RDS-а не се изписва нищо. За секунда ми мина през акъла и се засмях, защото не можех да бъда прав, че съм хванал FM transmitter-а на някоя кола от колоната - споделих го с приятелите ми и продължихме да се радваме, че между хълмовете имаме радио сигнал и слушаме музика. След още няколко минути започва да свири четвърта песен на Майкъл Джексън отново с 3 секундна пауза от последната
. Заглеждам пред мен един Голф 3, който караше чинно и спокойно в коланата към Смолян. Като цяло колона караше бавно и спокойно. Теорията ми за fm transmitter-а май взе да се оказва адекватна, но още не можех да сквана как, защото съм виждал такова нещо (дори имам едно) и знам просто колко ужасно е качеството му докато седи в запалката на колата, камо ли да разпръсква сигнала извън нея. Музиката, която бяхме хванали беше със страхотно радио качество - стерео, голям диапазон, бас и т.н. - нещо което не е типично за тези трансмитъри. Дори усилих доста за да се уверя в това, което чувам. Пъхна се една баничарка между мен и Голфа, изостанах и радиото започна да се смущава.. догоних го след малко - отново се оправи качеството. Пуснах го пак напред - слабо качество, настигнах го - перфектно. Вече бях сигурен, че това е предавател. Ето един добър Голф по пътищата... сигурен съм, че всички в колоната слушаха неговия трансмитър 
Благодаря на човека с Голфа за радиото и затова, че направи пътуването ни по-приятно
Направо ми идваше да го спра и да го попитам какво има вътре, че е толкова качествено 

Благодаря на човека с Голфа за радиото и затова, че направи пътуването ни по-приятно

Re: Там където радиото няма обхват
може да е бил трансмитера от някой нов телефон. имам един приятел с н97 и винаги като го возя пускаме през телефона избрана музика и качеството е добро. но не съм мислил, че на такова разстояние (10тина метра горе долу) ще може да хваща и друга кола
what a helluva ride
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Тук става въпрос и за по-дълги разстояния - 100-тина метра. Губих го на някой завой видимо, но радиото макар и със смущения се чуваше.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
С моя трансмитер и един приятел правихме проби и на 50-60м се хващаше много добре. При по-голяма дистанция се губеше сигнала.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
къртиш,човече,
къртиш 

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
Повеч вярвам трансмитера да има обхват 100км,отколкото в голф3 да звучи Майкъл Джексън,а не някой върл кючек.Явно има изключения 

Dpy написа:Повеч вярвам трансмитера да има обхват 100км,отколкото в голф3 да звучи Майкъл Джексън,а не някой върл кючек.Явно има изключения
Ее недей така. В моя Голф (Пасат де но то е същото) се слуша само такава музика -много рядко да пусна нещо създадено след 95 година, а музика изпълнена от българи не понасям, само като се сетя за Васко педер....Найденов и оная изрусената бабушкера ми става лошо...само Емил Димитров става за слушане от българите.
Един път имах и такава интересна случка. Лятото в един по-хладен ден си бях свалил прозореца на колата и слушам леко Radio 1 Rock и на светофара до мен спря някакъв с надута чалга. Аз му се ядосах и надъних Metallica на макс както се казва и оня явно се обиди, защото си вдигна прозорците и се изнесе 1 метър напред.
.
Не бе аз ташак си напрайх,ама истината е чалгата е завладяла яко БГ,просто манталитета на българина е такъв,най-точното е "селяндурски" и то във всички насоки,не само музиката.
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Gemar написа:
Благодаря на човека с Голфа за радиото и затова, че направи пътуването ни по-приятноНаправо ми идваше да го спра и да го попитам какво има вътре, че е толкова качествено
Няма такава история просто

9 мнения
• Страница 1 от 1