БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН СЪЩЕСТВУВАХА
Модератори: mitaka7, Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН СЪЩЕСТВУВАХА
Не е кой знае каква история, но тоя пич определено рулира.
"В лето 6738 /1230г./, аз, Иван Асен, в Христа бога верен цар и самодържец на българите, в 12- та година от царуването си, разбих при Клокотница гръцката войска и самия цар кир Теодор Комлин, плених всичките му боляри.
И цялата му земя превзех от Одрин до Драч- гръцка, още и Арабанашка и Сръбска. Намиращите се около Цариград градове и самия този град владееха франките, но и те се покоряваха пред десницата на царството ми, понеже друг цар освен мен нямаха и БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН СЪЩЕСТВУВАХА."
Надпис, издълбан върху една от колоните на Търновската църква "Св. 40 мъченици" по повеля на Иван Асен II.
"В лето 6738 /1230г./, аз, Иван Асен, в Христа бога верен цар и самодържец на българите, в 12- та година от царуването си, разбих при Клокотница гръцката войска и самия цар кир Теодор Комлин, плених всичките му боляри.
И цялата му земя превзех от Одрин до Драч- гръцка, още и Арабанашка и Сръбска. Намиращите се около Цариград градове и самия този град владееха франките, но и те се покоряваха пред десницата на царството ми, понеже друг цар освен мен нямаха и БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН СЪЩЕСТВУВАХА."
Надпис, издълбан върху една от колоните на Търновската църква "Св. 40 мъченици" по повеля на Иван Асен II.
Re: БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН СЪЩЕСТВУВАХА
bum_bum написа:Не е кой знае каква история, но тоя пич определено рулира.
Ами той Иван Асен II е рулирал 1/4 Европа

Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))

По-често трябва да се пишат такива историй!И не само тук-НААВСЯКЪДЕ!Това българина е странно същество,нямаме никакво национално самочувствие!А да не говорим че сигурно 60 процента от населението,не познава историята ни/си!
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
да, ако почетеш още малко от историята ще видиш че едва ли не всеки от българските ханове/князе/царе е бил убит със заговор. на всяка героична победа се падат по 2-3ма дето нищо не са направили и са или били убити или са избягали във... византия.
ма.. друга тема. не за тоз форум.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Това за убийствата на владетелите фигурира в историята на всяка държава с по- дълго съществуване. При нас този процес може да е с по- висока честота, но това се дължи предимно на характера и съзнанието българско. Завистлив народ сме и това не фигурира от скоро
Поне в миналато достойнте хора са били повече, отколкото днес ....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
alx написа:да, ако почетеш още малко от историята ще видиш че едва ли не всеки от българските ханове/князе/царе е бил убит със заговор. на всяка героична победа се падат по 2-3ма дето нищо не са направили и са или били убити или са избягали във... византия.
Също и в Римската империя, но какво от това..
Не е причина да не се гордеем с някои неща от историята си.
Малко съм бил в чужбина, предимно наоколко, но винаги съм бил със самочувствие, че съм някой, а не Бай Ганьо от Булгаристан. И на много пъти "комшиите" съм ги правил да ме гледат тъй-

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
bum_bum написа:alx написа:И на много пъти "комшиите" съм ги правил да ме гледат тъй-Ко ида някога и по- надалеч пак ще ги правя тъй-
, даже по- западняците като по- тъпи от славянските народи ще са още по- тъй-
![]()
![]()
Bum-bum, ами Бай Ганьо точно като те е опитвал да се направи на интересен пред чужденците. Не ме разбирай погрешно, просто май не е това начина да се доказваме по света. Всичко най-хубаво.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
alx написа:да, ако почетеш още малко от историята ще видиш че едва ли не всеки от българските ханове/князе/царе е бил убит със заговор. на всяка героична победа се падат по 2-3ма дето нищо не са направили и са или били убити или са избягали във... византия.
Само дето не са ги възвеличали като в Римската Империя. Иначе биха станали достойни "заместници" на Клавдий (например)... за съжаление

И дано не бъркате Византия с днешна Гърция. Разликата е особено голяма

Да караш Peugeot е страст!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Babuna написа:bum_bum написа:alx написа:И на много пъти "комшиите" съм ги правил да ме гледат тъй-Ко ида някога и по- надалеч пак ще ги правя тъй-
, даже по- западняците като по- тъпи от славянските народи ще са още по- тъй-
![]()
![]()
Bum-bum, ами Бай Ганьо точно като те е опитвал да се направи на интересен пред чужденците. Не ме разбирай погрешно, просто май не е това начина да се доказваме по света. Всичко най-хубаво.
Ми явно ти не си ме разбрал правилно тогава. Работя вив фирма с клонове в около 30 страни, когато съм бил в някои от тях са ме гледали така

Eva* написа:[Само дето не са ги възвеличали като в Римската Империя...... И дано не бъркате Византия с днешна Гърция. Разликата е особено голяма
не бъркаме. аз съм от старата генерация (на цели 36 съм) и си знам историята. проблема е че всичко каквото знаеме за нашата история идва от византийски летописци... ние по една или друга причина не сме имали никакъв пр... да не говориме че сме били неверници много дълго време като резултат от боричканията на цариград и рим за надмощие у нас... имали сме няколко царе които са разбрали че перото побеждава меча, но като цяло политиката ни е била много слаба.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Думи на alx
"не бъркаме. аз съм от старата генерация (на цели 36 съм) и си знам историята. проблема е че всичко каквото знаеме за нашата история идва от византийски летописци... ние по една или друга причина не сме имали никакъв пр... да не говориме че сме били неверници много дълго време като резултат от боричканията на цариград и рим за надмощие у нас... имали сме няколко царе които са разбрали че перото побеждава меча, но като цяло политиката ни е била много слаба."
Ние трябва да се гордеем от факта, че голяма част от историческите извори са от византийски автори. Тъй като те са доста субективни, можем да си представим какви смазващи са били победите на българските владетели...Това че сме били "неверници" (това е дума, която се използва от мюсюлмани за определение към "друговерци" - правилно е "езичници") е помогнало за новото (трето поред) изграждане на България като държава...Надмощие у нас Рим и Цариград никога са нямали. Причината - в "езична" България кваханът е олицетворявал силата - военна, политическа, верска. След християнството - три центъра на власт (както е между другото и сега) - политическа, военна и църковна. И последно - ние сме на тази географска точка поради причината, че кавхан Аспарух е бил войн, а не поет!!!! Това относно горният цитат. Разбира се историята не е точна наука
. Всичко е въпрос на лично тълкувание.
Темата ми е безкрайно интересна, дано се развие в правилна посока. Можем всички да се обогатим. Има една прекрасна книга, която разкрива една по - различна гледна точка към българите и българската история - Пътят на Велика България от Димитър Съсълов. Мисля, че е издадена през 1938, но скоро е преиздадена...
"не бъркаме. аз съм от старата генерация (на цели 36 съм) и си знам историята. проблема е че всичко каквото знаеме за нашата история идва от византийски летописци... ние по една или друга причина не сме имали никакъв пр... да не говориме че сме били неверници много дълго време като резултат от боричканията на цариград и рим за надмощие у нас... имали сме няколко царе които са разбрали че перото побеждава меча, но като цяло политиката ни е била много слаба."
Ние трябва да се гордеем от факта, че голяма част от историческите извори са от византийски автори. Тъй като те са доста субективни, можем да си представим какви смазващи са били победите на българските владетели...Това че сме били "неверници" (това е дума, която се използва от мюсюлмани за определение към "друговерци" - правилно е "езичници") е помогнало за новото (трето поред) изграждане на България като държава...Надмощие у нас Рим и Цариград никога са нямали. Причината - в "езична" България кваханът е олицетворявал силата - военна, политическа, верска. След християнството - три центъра на власт (както е между другото и сега) - политическа, военна и църковна. И последно - ние сме на тази географска точка поради причината, че кавхан Аспарух е бил войн, а не поет!!!! Това относно горният цитат. Разбира се историята не е точна наука

Темата ми е безкрайно интересна, дано се развие в правилна посока. Можем всички да се обогатим. Има една прекрасна книга, която разкрива една по - различна гледна точка към българите и българската история - Пътят на Велика България от Димитър Съсълов. Мисля, че е издадена през 1938, но скоро е преиздадена...
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Неверници? По тоя въпрос може доста да се поспори... Когато цар Борис започва да покръства българите през 864 г, всички в днешното Г7
са неверници.. и говорят на родните си езици предимно с конете си...
На събора в Плиска 893 г. пък българският е обявен за официален език - административен и църковен, с прилежащата му писменост. (Нещо, което много от присъстващите във форума и днес не знаят.)
Днешното ни национално безхаберие не е повод да забравяме откъде идваме.

На събора в Плиска 893 г. пък българският е обявен за официален език - административен и църковен, с прилежащата му писменост. (Нещо, което много от присъстващите във форума и днес не знаят.)
Днешното ни национално безхаберие не е повод да забравяме откъде идваме.
You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2