"наклона" на форума...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
"наклона" на форума...
размисли (случайни) на глас...
четох темата за пияния дето със 530-ката е отнесъл пасата. това го познах че е фв на снимката само по джантите... забележете розовото мече на снимката (в дясно).
което ме навежда на друга мисъл... това което ми е правило впечатление при страшни катастрофи е... разхвърляните неща по пътя. не само ламарини. ако е имало деца - играчки, дрешки... книжки... сърцето ти се качва в гърлото. както ми е и на мене сега като го пиша това.
имам приятел работи "парамедик" - тези дето идват с линейките първи при катастрофата. онази вечер седиме ... аз го гледам и пия смирноф айс, той се налива с една бутилка уиски. мълчи. викам му - тежък ден? той... "4 часа търсихме една глава и една ръка край една магистрала"...
после гледам форума и бройката на прочетените теми...
"за и на безсмъртните" - 13к прочита
"кой не е спирал на стоп палка и ... " - 37к прочита за по-късо време.
и така.
четох темата за пияния дето със 530-ката е отнесъл пасата. това го познах че е фв на снимката само по джантите... забележете розовото мече на снимката (в дясно).
което ме навежда на друга мисъл... това което ми е правило впечатление при страшни катастрофи е... разхвърляните неща по пътя. не само ламарини. ако е имало деца - играчки, дрешки... книжки... сърцето ти се качва в гърлото. както ми е и на мене сега като го пиша това.
имам приятел работи "парамедик" - тези дето идват с линейките първи при катастрофата. онази вечер седиме ... аз го гледам и пия смирноф айс, той се налива с една бутилка уиски. мълчи. викам му - тежък ден? той... "4 часа търсихме една глава и една ръка край една магистрала"...
и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Re: "наклона" на форума...
Хората търсят зрелището.
Иначе, сериозна част от населението имат нужда от психологичеси консултации, защото по пътищата е ад.
Иначе, сериозна част от населението имат нужда от психологичеси консултации, защото по пътищата е ад.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
И аз съм против това ...
Честно казано, тази тема "кой не е спирал на стоп палка и ... " не съм е прочел ...
Но, тази "за и на безсмъртните" прочетох е, даже е пратих на сестра ми и майка ми ...

Честно казано, тази тема "кой не е спирал на стоп палка и ... " не съм е прочел ...
Но, тази "за и на безсмъртните" прочетох е, даже е пратих на сестра ми и майка ми ...

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Не, че се търси зрелището, все пак темата "за и на безсмъртните" е не по-малко зрелищна от всяка една тема, в която главният герой или неговите спътници са дали живота си за написаното от автора .. лошото е, че се стига до тази,гореспоменатата тема постфактум.
Всеки мисли, че е защитен и богоизбран, докато не го фрасне някой/нещо .. след това всички оцелели минават от другата страна..или поне всички, останалите както каза колегата по-горе имат нужда от лечение.
Всеки мисли, че е защитен и богоизбран, докато не го фрасне някой/нещо .. след това всички оцелели минават от другата страна..или поне всички, останалите както каза колегата по-горе имат нужда от лечение.

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа: ... това което ми е правило впечатление при страшни катастрофи е... разхвърляните неща по пътя. не само ламарини. ако е имало деца - играчки, дрешки... книжки... сърцето ти се качва в гърлото. както ми е и на мене сега като го пиша това. .
Лятото минах покрай една катастрофа, имаше разхвърляни много книги и се замислих за хората отиващи към морето къде всъщност са свършили заради нечия грешка..
За наклона на форума- нормално, е36 = новия голф. С нетърпение чакам да минат 10 години за да останат пак само добрите екземпляри и ентусиазираните им собственици

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
bum_bum написа:Лятото минах покрай една катастрофа, имаше разхвърляни много книги и се замислих за хората отиващи към морето къде всъщност са свършили заради нечия грешка..
За наклона на форума- нормално, е36 = новия голф. С нетърпение чакам да минат 10 години за да останат пак само добрите екземпляри и ентусиазираните им собственици
За жалост според мен тогава тези "екземпляри" няма да изчезнат-ще се качат на е46 и тн.- все пак някои още се чувстват гъзари с бмв, пък било то и на 15 години

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
alx написа:
и така.
Колега, що за въпрос? Не си ли забелязал, че по пътищата почти няма катастрофи? Чат-пат някой нагази в шанеца, нищо сериозно. Пълно е с перфектни шофьори, цари колегиалност и професионализъм! За чии им е на хората да треперят над изцепките на поредния (сори, случайния) недорасляк?
И аз обаче точно като теб (за щастие и някой други колеги) не проумявам настъпилото всенародно щастие и убедено ще продължавам да спамя при всяка катастрофа, причинена от пиянде или самонадеяно камикадзе. Ей така, на един да му трепне и да спре да натиска или като друсне 2-3 чашки да си викне такси вместо да убива невинните хорица. Пак ще е файдица. А ако някой ден успеем да догоним една Швейцария с 500 убити на пътя на година вместо сегашните 1000, евала! Тогава ще ходим да дрифтим по пистите с чиста съвест.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
icog написа:А ако някой ден успеем да догоним една Швейцария с 500 убити на пътя на година вместо сегашните 1000, евала! Тогава ще ходим да дрифтим по пистите с чиста съвест.
Има и държави в ЕУ с под 6 млн население,които имат по 300 жертви годишно...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
има... обаче в България за да идеш от вкъщи до работа е СПОРТ, да идеш на кафе е СПОРТ...дали да се пазиш от катастрофа, дали да караш бързо и да разправяш на приятелите си колко си велик... извратена дъжава сме просто :/
4 8 15 16 23 42
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
|`oTuH написа:има... обаче в България за да идеш от вкъщи до работа е СПОРТ, да идеш на кафе е СПОРТ...дали да се пазиш от катастрофа, дали да караш бързо и да разправяш на приятелите си колко си велик... извратена дъжава сме просто :/
в БГ шофьорските курсове трябва да ги направят като във Финландия (мисля че там беше така) където продължават по 3 години и има дисциплини като дрифт, овладяване на колата на лед и всякакви такива, само че тука трябва да ги направят - избягване на дупки, по ефективно бибиткане, състезания с шофьори с агро манталитет, трениране на реакциите при тръгване, и всякакви такива простотии...

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
абе и на мен са ми разправяли ..... само че бивши парамедици...вика отиваме..човеко пил...пил...пил...и още малко пил.....стълба си го посрещнал подобаващо....
ПИЧА:доооооокториее има ли ми нещооооо
оня вика фащам му ръката тя са гъне кат кашкавал(пане) .... ВИКА нема ти нищо еи ся ша та опраим
вика нито го болеше нито нищо....по едно време вика кат зе да пищи....и аааааааиде...
така че се замисляите като карате бързо или като пиете 2 бири и карате НА СИГУРНО (цитирам от темата за карали ли сте пил
) като решите да покажете на голфа че може и по-бързо да се мине настрани
той голфа по никакъв начин няма да се опита даже да успее да тръгне на страни НО има екземпляри който им показват все още
ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ПОРЕДНАТА ОБМИСЛЕНА ГЛУПОСТ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ Е ДОБРЕ ДА ВИ ПИШАТ КАТО ЖЕРТВА НА ИЗМИСЛЕНАТА ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА

ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ПОРЕДНАТА ОБМИСЛЕНА ГЛУПОСТ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ Е ДОБРЕ ДА ВИ ПИШАТ КАТО ЖЕРТВА НА ИЗМИСЛЕНАТА ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА
Алекс, много си прав за наклона. И аз понякога се нервирам на малоумието на някои от пишещите там и когато изкоментирам някой пост с тезата, че на автора бих му шибнала няколко шамара, ако го видя наживо, веднага се намират няколко души, които да наскачат.
Тук карачи има много, лошото е, че са и по пътищата.
Последните месеци на няколко пъти излизам в банкета заради малоумници, които даже не си правят труда да се приберат в платното си, последният път беше заради автобус на Етап-Адрес, който изпреварваше преди завой една колона. Едвам успях да се метна в чакъла, добре че имаше такъв, и добре, че нямаше коли след мен, защото този щеше да отнесе някой със сигурност.
Тук карачи има много, лошото е, че са и по пътищата.
Последните месеци на няколко пъти излизам в банкета заради малоумници, които даже не си правят труда да се приберат в платното си, последният път беше заради автобус на Етап-Адрес, който изпреварваше преди завой една колона. Едвам успях да се метна в чакъла, добре че имаше такъв, и добре, че нямаше коли след мен, защото този щеше да отнесе някой със сигурност.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
icog написа:alx написа:
и така.
А ако някой ден успеем да догоним една Швейцария с 500 убити на пътя на година вместо сегашните 1000, евала! Тогава ще ходим да дрифтим по пистите с чиста съвест.
Имал съм възможността да живея около половин година в Швейцария,е такива шофьори като тях другаде не съм срещал.Всеки ден пътувах с автомобил,хората се изчакват,никой за никъде не бърза,а хората който бързат ползват железопътен или автобусен транспорт,просто голяма колегиалност и цивилизованост.Винаги когато тръгнеш да пресичаш още не си стъпал на пешеходната пътека и спират.Даже на мен ми е ставало неудобно,и гледах по малко да пресичам

|`oTuH написа:... извратена дъжава сме просто :/
Не държавата е извратена... просто липсва възпитание - от първите 7 години, до хващането на волана.
И днес всичко опира до пуст балкански манталитет, "Ела ме вижте, кво мога..."

Убедена съм, че в 99% от семействата особено сега, 20 години "демокрация" налагат по-усърдно правилата на децата да си мият зъбите сутрин и вечер, от колкото убеждението, че има закони и правила /като този за Движение по пътищата/, които са - за да се спазват!
Повечето от убилите се по пътищата са на възраст от 15 до 21... и не защото имат опит, а защото не са ги научили, че "На пътя и в боя - Цар - няма!" И, че на пътя и в живота има като скорост, съобразяване с пътно платно и обстановка, изпреварване и още куп нужни и животоспасяващи правила. Когато го научат загиналите са вече на метър и нещо надолу и под дебела сянка завинаги.
И е прав Алекс, че се чете, чете се,... но на мнозина вече не им прави и впечатление ежедневната статистика... "еди колко си произшествия за деня, еди колко си убити", и май следим само най-кървавите произшествия, само заради зрелището.
Да караш Peugeot е страст!
честно казано нямам очи да почна да опреквам и да давам оценки за останалите шофери, щото зная, че аз самия съм рисков фактор и си блъскам кола след кола
но иситна е, че бера голям страх зад волана, не ми минава с времето и опита
много ме е шубе като настигам по магистралата някои, че ще реши да се престрои в лявата лента без мигач, докато го застигам с 200, защото ми се е случвало
страх ме е, че ще се появи дупка в критична точка на завоя и ще подметне колата, защото ми се е случвало
страх ме е като минавам през кръстовище да не ме атакува циганин без книжка, защото ми се е случвало
честно казано май съм късметлия, че до сега не съм имал некви сериозни повреди по мен си, колите са без значение в случая
но иситна е, че бера голям страх зад волана, не ми минава с времето и опита
много ме е шубе като настигам по магистралата някои, че ще реши да се престрои в лявата лента без мигач, докато го застигам с 200, защото ми се е случвало
страх ме е, че ще се появи дупка в критична точка на завоя и ще подметне колата, защото ми се е случвало
страх ме е като минавам през кръстовище да не ме атакува циганин без книжка, защото ми се е случвало
честно казано май съм късметлия, че до сега не съм имал некви сериозни повреди по мен си, колите са без значение в случая
No bling at the Ring
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3