"наклона" на форума...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

master of the force
Аватар

"наклона" на форума...

Мнение от alx » 08 Окт 2009, 23:13

размисли (случайни) на глас...

четох темата за пияния дето със 530-ката е отнесъл пасата. това го познах че е фв на снимката само по джантите... забележете розовото мече на снимката (в дясно).

което ме навежда на друга мисъл... това което ми е правило впечатление при страшни катастрофи е... разхвърляните неща по пътя. не само ламарини. ако е имало деца - играчки, дрешки... книжки... сърцето ти се качва в гърлото. както ми е и на мене сега като го пиша това.

имам приятел работи "парамедик" - тези дето идват с линейките първи при катастрофата. онази вечер седиме ... аз го гледам и пия смирноф айс, той се налива с една бутилка уиски. мълчи. викам му - тежък ден? той... "4 часа търсихме една глава и една ръка край една магистрала"...

после гледам форума и бройката на прочетените теми...

"за и на безсмъртните" - 13к прочита
"кой не е спирал на стоп палка и ... " - 37к прочита за по-късо време.

и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Re: "наклона" на форума...

Мнение от Christoff » 08 Окт 2009, 23:20

Хората търсят зрелището.

Иначе, сериозна част от населението имат нужда от психологичеси консултации, защото по пътищата е ад.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pLaM3N » 08 Окт 2009, 23:24

И аз съм против това ... :no:

Честно казано, тази тема "кой не е спирал на стоп палка и ... " не съм е прочел ...
Но, тази "за и на безсмъртните" прочетох е, даже е пратих на сестра ми и майка ми ... :angel:

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 09 Окт 2009, 10:08

Не, че се търси зрелището, все пак темата "за и на безсмъртните" е не по-малко зрелищна от всяка една тема, в която главният герой или неговите спътници са дали живота си за написаното от автора .. лошото е, че се стига до тази,гореспоменатата тема постфактум.
Всеки мисли, че е защитен и богоизбран, докато не го фрасне някой/нещо .. след това всички оцелели минават от другата страна..или поне всички, останалите както каза колегата по-горе имат нужда от лечение. :dummy:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2009, 18:11

alx написа: ... това което ми е правило впечатление при страшни катастрофи е... разхвърляните неща по пътя. не само ламарини. ако е имало деца - играчки, дрешки... книжки... сърцето ти се качва в гърлото. както ми е и на мене сега като го пиша това. .

Лятото минах покрай една катастрофа, имаше разхвърляни много книги и се замислих за хората отиващи към морето къде всъщност са свършили заради нечия грешка..
За наклона на форума- нормално, е36 = новия голф. С нетърпение чакам да минат 10 години за да останат пак само добрите екземпляри и ентусиазираните им собственици :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 09 Окт 2009, 18:29

bum_bum написа:Лятото минах покрай една катастрофа, имаше разхвърляни много книги и се замислих за хората отиващи към морето къде всъщност са свършили заради нечия грешка..
За наклона на форума- нормално, е36 = новия голф. С нетърпение чакам да минат 10 години за да останат пак само добрите екземпляри и ентусиазираните им собственици :mhihi:

За жалост според мен тогава тези "екземпляри" няма да изчезнат-ще се качат на е46 и тн.- все пак някои още се чувстват гъзари с бмв, пък било то и на 15 години :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 09 Окт 2009, 21:30

alx написа:

и така.

Колега, що за въпрос? Не си ли забелязал, че по пътищата почти няма катастрофи? Чат-пат някой нагази в шанеца, нищо сериозно. Пълно е с перфектни шофьори, цари колегиалност и професионализъм! За чии им е на хората да треперят над изцепките на поредния (сори, случайния) недорасляк?

И аз обаче точно като теб (за щастие и някой други колеги) не проумявам настъпилото всенародно щастие и убедено ще продължавам да спамя при всяка катастрофа, причинена от пиянде или самонадеяно камикадзе. Ей така, на един да му трепне и да спре да натиска или като друсне 2-3 чашки да си викне такси вместо да убива невинните хорица. Пак ще е файдица. А ако някой ден успеем да догоним една Швейцария с 500 убити на пътя на година вместо сегашните 1000, евала! Тогава ще ходим да дрифтим по пистите с чиста съвест.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Окт 2009, 1:06

icog написа:А ако някой ден успеем да догоним една Швейцария с 500 убити на пътя на година вместо сегашните 1000, евала! Тогава ще ходим да дрифтим по пистите с чиста съвест.

Има и държави в ЕУ с под 6 млн население,които имат по 300 жертви годишно... ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 10 Окт 2009, 7:28

има... обаче в България за да идеш от вкъщи до работа е СПОРТ, да идеш на кафе е СПОРТ...дали да се пазиш от катастрофа, дали да караш бързо и да разправяш на приятелите си колко си велик... извратена дъжава сме просто :/
4 8 15 16 23 42

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Окт 2009, 12:49

|`oTuH написа:има... обаче в България за да идеш от вкъщи до работа е СПОРТ, да идеш на кафе е СПОРТ...дали да се пазиш от катастрофа, дали да караш бързо и да разправяш на приятелите си колко си велик... извратена дъжава сме просто :/

в БГ шофьорските курсове трябва да ги направят като във Финландия (мисля че там беше така) където продължават по 3 години и има дисциплини като дрифт, овладяване на колата на лед и всякакви такива, само че тука трябва да ги направят - избягване на дупки, по ефективно бибиткане, състезания с шофьори с агро манталитет, трениране на реакциите при тръгване, и всякакви такива простотии...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 11 Окт 2009, 0:36

абе и на мен са ми разправяли ..... само че бивши парамедици...вика отиваме..човеко пил...пил...пил...и още малко пил.....стълба си го посрещнал подобаващо.... :help: ПИЧА:доооооокториее има ли ми нещооооо :kuku: оня вика фащам му ръката тя са гъне кат кашкавал(пане) .... ВИКА нема ти нищо еи ся ша та опраим :wave: :paranoid: вика нито го болеше нито нищо....по едно време вика кат зе да пищи....и аааааааиде... :angel: :wave: така че се замисляите като карате бързо или като пиете 2 бири и карате НА СИГУРНО (цитирам от темата за карали ли сте пил :driving: ) като решите да покажете на голфа че може и по-бързо да се мине настрани :dummy: той голфа по никакъв начин няма да се опита даже да успее да тръгне на страни НО има екземпляри който им показват все още :dunno:
ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ПОРЕДНАТА ОБМИСЛЕНА ГЛУПОСТ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ Е ДОБРЕ ДА ВИ ПИШАТ КАТО ЖЕРТВА НА ИЗМИСЛЕНАТА ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Окт 2009, 0:57

Алекс, много си прав за наклона. И аз понякога се нервирам на малоумието на някои от пишещите там и когато изкоментирам някой пост с тезата, че на автора бих му шибнала няколко шамара, ако го видя наживо, веднага се намират няколко души, които да наскачат.

Тук карачи има много, лошото е, че са и по пътищата.

Последните месеци на няколко пъти излизам в банкета заради малоумници, които даже не си правят труда да се приберат в платното си, последният път беше заради автобус на Етап-Адрес, който изпреварваше преди завой една колона. Едвам успях да се метна в чакъла, добре че имаше такъв, и добре, че нямаше коли след мен, защото този щеше да отнесе някой със сигурност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 12 Окт 2009, 13:37

icog написа:
alx написа:

и така.

А ако някой ден успеем да догоним една Швейцария с 500 убити на пътя на година вместо сегашните 1000, евала! Тогава ще ходим да дрифтим по пистите с чиста съвест.

Имал съм възможността да живея около половин година в Швейцария,е такива шофьори като тях другаде не съм срещал.Всеки ден пътувах с автомобил,хората се изчакват,никой за никъде не бърза,а хората който бързат ползват железопътен или автобусен транспорт,просто голяма колегиалност и цивилизованост.Винаги когато тръгнеш да пресичаш още не си стъпал на пешеходната пътека и спират.Даже на мен ми е ставало неудобно,и гледах по малко да пресичам :lol: .
:driving: :dunno: :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 12 Окт 2009, 21:45

|`oTuH написа:... извратена дъжава сме просто :/

Не държавата е извратена... просто липсва възпитание - от първите 7 години, до хващането на волана.

И днес всичко опира до пуст балкански манталитет, "Ела ме вижте, кво мога..." :oops:
Убедена съм, че в 99% от семействата особено сега, 20 години "демокрация" налагат по-усърдно правилата на децата да си мият зъбите сутрин и вечер, от колкото убеждението, че има закони и правила /като този за Движение по пътищата/, които са - за да се спазват!

Повечето от убилите се по пътищата са на възраст от 15 до 21... и не защото имат опит, а защото не са ги научили, че "На пътя и в боя - Цар - няма!" И, че на пътя и в живота има като скорост, съобразяване с пътно платно и обстановка, изпреварване и още куп нужни и животоспасяващи правила. Когато го научат загиналите са вече на метър и нещо надолу и под дебела сянка завинаги.

И е прав Алекс, че се чете, чете се,... но на мнозина вече не им прави и впечатление ежедневната статистика... "еди колко си произшествия за деня, еди колко си убити", и май следим само най-кървавите произшествия, само заради зрелището.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2009, 22:16

честно казано нямам очи да почна да опреквам и да давам оценки за останалите шофери, щото зная, че аз самия съм рисков фактор и си блъскам кола след кола

но иситна е, че бера голям страх зад волана, не ми минава с времето и опита

много ме е шубе като настигам по магистралата някои, че ще реши да се престрои в лявата лента без мигач, докато го застигам с 200, защото ми се е случвало

страх ме е, че ще се появи дупка в критична точка на завоя и ще подметне колата, защото ми се е случвало

страх ме е като минавам през кръстовище да не ме атакува циганин без книжка, защото ми се е случвало

честно казано май съм късметлия, че до сега не съм имал некви сериозни повреди по мен си, колите са без значение в случая
No bling at the Ring

Следваща

Назад към Страхотни истории