Страхотна... селяния
Модератори: mitaka7, Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Страхотна... селяния
За пореден път се убеждавам в колко селска държава живеем.
Днес натоварих баба ми в колата и тръгвам да я возя на село (класика
)
Качваме се по Волов и аз си карам спокойно с 60-тина км в средна лента - за никъде не бързаме, не ми се слуша мрънкане от спидометъра, вграден в бабата и ми е някак си спокойно, а и слушам минутите за класика по Радио 1... Абе скука. Гледам някакво Ауди А4 от най-старите, сиво, ме минава бавно-бавно отляво. Не щеш ли - в лявата лента има конуси и ремонти след 100 - 200 метра. Нашия човек обаче решава да свие в моята лента, ама не след като мине напред, а докато аз съм му отстрани. Започва системно и постепенно да ме "избутва" в дясната, аз вече наполовина там му бипнах и натиснах спирачка, за да се прибера пак по средата - зад него. Същевременно се съсредоточавам в ритмите на Моцарт, за да си успокоя нервите поне малко.
Тъкмо решавам, че съм по-спокоен и нашия досадник, пак минал вляво, забавя ход и се изравнява с мен. Гледа ме странно - като огладнял шопар преди дажбата от помия. В последствие забелязвам, че всичките 3-ма 4-ма в колата са тлъсти чички озлобени на живота, разтропаните тампони на скърцащото Ауди и кварталните ученички, които не се впечатляват от размера на... шкембетата им. Пътят е двулентов, на излизане от Русе. От лява лента чичковците подават рязко газ, но усетил тлъстите им намерения аз набих рязко спирачки и се изнесох рязко вляво. Та те се оказаха запречили дясното платно, в което вече ме нямаше. Викам си - тез вече прекаляват, подминавам ги и пак си хващам дясната лента.
Като досадна срамна болест, за пореден път отляво ми стои... сивото Ауди А4. Свинемобила... Смъквам си прозореца и започвам да слушам за болежките на наште чички. Та, оказало се, че ме имали за татково отроче и че "като съм имал такъв номер" да не се мисля за голям гъзар. Свърши се с обичайните поздравления и аз си отворих най-накрая устата. "Туй лий сичко?". "Абе ти кво още искаш, ъ?" "Мноу хубуу" - викам пак аз и затварям прозореца. Покараха още малко до мен и се съветваха нещо, ама не им се излизаше от града, та ме оставиха до последната отбивка обратно към Русе.
А аз си карам и си мисля - дали младоликото ми лице ги провокира (на 25 съм, но ми дават най-често 21) или "гъзарския" номер (който получих на късмет заедно с колата - от предишния собственик). И защо по дяволите се правят на мутри, след като всичкия материал за мускули са го складирали отпред, а не в ръцете и вратовете.
Но по едно време чух "Олей, шъ съ убийми" и се върнах към реалността. Точна както винаги - стрелката вече подминаваше 120. Чудя и се на тая жена, как я отмерва тая скорост толкова добре?
Днес натоварих баба ми в колата и тръгвам да я возя на село (класика

Качваме се по Волов и аз си карам спокойно с 60-тина км в средна лента - за никъде не бързаме, не ми се слуша мрънкане от спидометъра, вграден в бабата и ми е някак си спокойно, а и слушам минутите за класика по Радио 1... Абе скука. Гледам някакво Ауди А4 от най-старите, сиво, ме минава бавно-бавно отляво. Не щеш ли - в лявата лента има конуси и ремонти след 100 - 200 метра. Нашия човек обаче решава да свие в моята лента, ама не след като мине напред, а докато аз съм му отстрани. Започва системно и постепенно да ме "избутва" в дясната, аз вече наполовина там му бипнах и натиснах спирачка, за да се прибера пак по средата - зад него. Същевременно се съсредоточавам в ритмите на Моцарт, за да си успокоя нервите поне малко.
Тъкмо решавам, че съм по-спокоен и нашия досадник, пак минал вляво, забавя ход и се изравнява с мен. Гледа ме странно - като огладнял шопар преди дажбата от помия. В последствие забелязвам, че всичките 3-ма 4-ма в колата са тлъсти чички озлобени на живота, разтропаните тампони на скърцащото Ауди и кварталните ученички, които не се впечатляват от размера на... шкембетата им. Пътят е двулентов, на излизане от Русе. От лява лента чичковците подават рязко газ, но усетил тлъстите им намерения аз набих рязко спирачки и се изнесох рязко вляво. Та те се оказаха запречили дясното платно, в което вече ме нямаше. Викам си - тез вече прекаляват, подминавам ги и пак си хващам дясната лента.
Като досадна срамна болест, за пореден път отляво ми стои... сивото Ауди А4. Свинемобила... Смъквам си прозореца и започвам да слушам за болежките на наште чички. Та, оказало се, че ме имали за татково отроче и че "като съм имал такъв номер" да не се мисля за голям гъзар. Свърши се с обичайните поздравления и аз си отворих най-накрая устата. "Туй лий сичко?". "Абе ти кво още искаш, ъ?" "Мноу хубуу" - викам пак аз и затварям прозореца. Покараха още малко до мен и се съветваха нещо, ама не им се излизаше от града, та ме оставиха до последната отбивка обратно към Русе.
А аз си карам и си мисля - дали младоликото ми лице ги провокира (на 25 съм, но ми дават най-често 21) или "гъзарския" номер (който получих на късмет заедно с колата - от предишния собственик). И защо по дяволите се правят на мутри, след като всичкия материал за мускули са го складирали отпред, а не в ръцете и вратовете.
Но по едно време чух "Олей, шъ съ убийми" и се върнах към реалността. Точна както винаги - стрелката вече подминаваше 120. Чудя и се на тая жена, как я отмерва тая скорост толкова добре?
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Re: Страхотна... селяния
Жалка БГ-Картина колега... ама какво да се прави има ги и такива, които си мислят че ''аербега'' пред тях е доза мускул и се мислят за велики.. особенно с такава междугалактическа бегачка
Иначе баба ти доста добре се вмъква измежду екстрите на автомовила..... добра навигационна система има 

Браво. Много добре разказано. Колкото до чичките... абе, пий една студена бира и им тегли една майна или в обратния ред... абе нема значение. То и аз съм попадал на такава селяния, ама селяците бяха с АМГ-та. В София и в Бургас. Най-интелесното ми е, че и в двата случая репликите бяха едни и същи. Странно но факт.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
тия чичаци ако не са некви изпаднали пияници къде са гледали по телевизията че некви мутри се засичат с коли те па на
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
White 1913 Power написа:тия чичаци ако не са некви изпаднали пияници къде са гледали по телевизията че некви мутри се засичат с коли те па на
Явно обаче не са изгледали целия репортаж, защото иначе щяха да си вземат поука

Най-ме накефи края "олиии шъ съ убииими"
Иначе един приятелски съвет към теб, не се занимавай с хора, които явно са доста простички и нямат грам съобразителност на пътя.

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
аааааа-малките къртат

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
Добре разказана история, колега. Аз съм си наложил да не поглеждам наляво като някой реши да ме изпреварва. Още повече, че и аз съм с "такъв номер" както ти се изрази и много хора обичат да зяпат и да видят кой аджеба е тоя "гъзар".
Аналогичен случай - оня ден двама мухльовци с една "Фиеста" караха поне 5 мин на една педя зад мен, като от недвусмислените им жестове стана ясно, че ме обсъждат и в един момент ме изпреварват и минават толкова близо, че само дето не ми завлякоха страничното огледало. Това при положение, че има място за поне 3 коли. Само дето останаха много разочаровани от това, че тотално ги игнорирах и не показах никаква реакция. Селяци много. Особено по нашите пътища.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Dimitroff написа:White 1913 Power написа:тия чичаци ако не са некви изпаднали пияници къде са гледали по телевизията че некви мутри се засичат с коли те па на
Явно обаче не са изгледали целия репортаж, защото иначе щяха да си вземат поука
Точно това щях да напиша и аз

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
_65536_kb_sec_ написа:на мен не ми дреме, ако пък стане по напечено - кикдаун - 220 и ме няма...
Ще ти дам да повозиш моя цербер, да видим тоя кикдаун

- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
И моита е така с бастуня по главата ме млати

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Класика в жанра ,такива селяци колкото искаш в България ,просто не им обръщай внимание колега и си карай по пътя.

селяните край нямат
Хич да не ти пука
карай да вари и тва е

meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер![]()
поздрави

Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
най-обикновени комплексари - има ги много по нашите пътища
щом са били 4-ма в колата са смели и безсмъртни... ако беше само 1 едва ли щеше да е толкоз смел 

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2