Случки с пешеходци???
Модератори: mitaka7, Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Случки с пешеходци???
Тръгвам от зелен светофар с 30-40 км/ч има няма, абе бавно.Малко преди да пресека отсрещната пешеходна пътека една баба преминава на червено и все едно аз не съм там преминава пред мен - спрях на сантиметри.РАзвиках се уплашен супер афектиран а тя ме погледна така като че ли е вселенската кралица и светофарите и правилата не се отнасят за нея,ако не бях проявил рефлекс сега щях да я излежавам.
Втори случай- майка с дете бърза-детето се мята след нея едвам докосвайки земята хванала го за ръката , а тя без да се огледа пресича улицата като принцеса. Видях я ,пропуснах я и се замислих ако ми беше примерно , прилошало(инфаркт и т.н. не дай си боже)кво щеше да стане при натискане на газта.....................................................Пазете се сами щото и господ не може да ви опази - майки с деца...................................
Колеги шофьори създадох темата за да споделите опита си от подобни случки понеже стреса да не удариш....убиеш някой най-най-най лошо в невръстна възраст въздейства на психическото здраве. Тези две истории са само една малка част от 18 год. ми стаж като шофьор. При всяко тръгване с автомобил се превъртат в главата ми.За това не се сърдете когато някой пред вас освен ако не говори по мобилен телефон някой тръгва по бавно на кръстовище.
СПОДЕЛЕТЕ опита си по тая тема!!!!!!!!
Смятам че няма да бъде интерсно само на мен.................
Опишете чувството когато на косъм сте избегнали ПТП с пешеходец....
Втори случай- майка с дете бърза-детето се мята след нея едвам докосвайки земята хванала го за ръката , а тя без да се огледа пресича улицата като принцеса. Видях я ,пропуснах я и се замислих ако ми беше примерно , прилошало(инфаркт и т.н. не дай си боже)кво щеше да стане при натискане на газта.....................................................Пазете се сами щото и господ не може да ви опази - майки с деца...................................
Колеги шофьори създадох темата за да споделите опита си от подобни случки понеже стреса да не удариш....убиеш някой най-най-най лошо в невръстна възраст въздейства на психическото здраве. Тези две истории са само една малка част от 18 год. ми стаж като шофьор. При всяко тръгване с автомобил се превъртат в главата ми.За това не се сърдете когато някой пред вас освен ако не говори по мобилен телефон някой тръгва по бавно на кръстовище.
СПОДЕЛЕТЕ опита си по тая тема!!!!!!!!
Смятам че няма да бъде интерсно само на мен.................
Опишете чувството когато на косъм сте избегнали ПТП с пешеходец....
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Днеска на светофара на Четалжа посока Пикадили-то. Един бая разсеян пешеходец се блъсна в чакащо за зелена светлина c220 комби.

Преди 4 години блъснах пешеходец . Дядо , на 89 години . Изскочи на пътя и се спря там ... след последвалия спирачен път го блъснах . Оказах му първа помощ , извиках КАТ и Бърза помощ . Водиха се 9 дела срещу мен , изкараха ме невинен . Стоях 6 месеца без книжка и платих 1000 лева глоба . Но това е нищо , в сравнение с звука на чупещи се кости в предния ти капак . Не пожелавам на никого такава кофти тръпка . Тази случка ме тормози и днес , очите ми са не на 4 , ами на 10 ! Човека се опитваше да ме изнудва за пари ... почина 1 месец след това в болницата . След 3 тройни експертизи , докторите стигнаха до заключение , че нямам никаква вина за смърта му ... но все пак се чувствам виновен до някаде . Карайте внимателно момчета и момичета !
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Re: Случки с пешеходци???
За сега не съм имал премждия с пешеходци (надявам се и да нямам такива) но много често ми се случва пред мен да изкачат "заблудени" пешеходци и едва след като са стъпили на асфалта се сещат че трябва да се огледат и като скоча на спирачките и ми присвирят гумите ме гледат възмутено ( скоростта ми при такива случаи не е била голяма) направо не знам.... те сами не искат да се пазят

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Като цяло повечето са неадекватни и нямат никаква култура откъде и как да пресичат;стъпвайки на платното за движение тръгват точно като овце, с поглед "равнение надясно" -хич не им дреме, че фучащите коли идват от лявата им страна, случва се като стигнат средата на улицата, да се обърнат "кръгом" веднъж една такава баба почти ми целуна прозореца (страничния заден); с две думи-трябва супер много да ги пазим, понеже те самите не го правят, пък и един ден и ние ще сме като тях, колкото и да не ни се вярва.
Никой не мое ма връне на селу!
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Да не дава господ на никого случки като на колегата tokata2....
Аз веднъж на задна подпрях една малоумница, която беше тръгнала да си изхвърля кофата и да пресича улицата...Аз бях се качил на един тротоар между две други коли перпендикулярно в еднопосочна улица, тръгнал бях да излизам, бях се изнесъл почти и гледам вдясно да не закача колата и след това почнах да въртя волана, в този момент парктроника почва да пищи яко и аз скочих на спирачката, но я подпрях....явно излязла между колите, дори и с периферното си зрение не я видях никъде преди това, спрях, излязох, извиних се както трябва, нищо и нямаше де...оная ми се навика, въпреки че за мен тя си е виновна, аз си мълчах, милион извинения и това е....но аз ако бях на нейно място щях да изчакам започналата вече маневра кола да се изнесе и тогава щях да си изхвърля шибаната кофа, то голямо бързане да си изхвърлиш кофата...ами ако бях с камион
Аз веднъж на задна подпрях една малоумница, която беше тръгнала да си изхвърля кофата и да пресича улицата...Аз бях се качил на един тротоар между две други коли перпендикулярно в еднопосочна улица, тръгнал бях да излизам, бях се изнесъл почти и гледам вдясно да не закача колата и след това почнах да въртя волана, в този момент парктроника почва да пищи яко и аз скочих на спирачката, но я подпрях....явно излязла между колите, дори и с периферното си зрение не я видях никъде преди това, спрях, излязох, извиних се както трябва, нищо и нямаше де...оная ми се навика, въпреки че за мен тя си е виновна, аз си мълчах, милион извинения и това е....но аз ако бях на нейно място щях да изчакам започналата вече маневра кола да се изнесе и тогава щях да си изхвърля шибаната кофа, то голямо бързане да си изхвърлиш кофата...ами ако бях с камион

F**k them all!
на кръстовището на гара Подуене има пешеходен подлез, но възрастните хора го избягват от съображение за сигурност /често стават кражби/ и поради многото стъпала. И така един хубав горещ августовски ден, първа кола съм на светофара и потеглям на зелено. Виждам, как няколко възрастни жени, явно току що слезли от трамвая тръгват да пресичат кръстовището. Отпуснах газта, с надеждата те да преминат безпрепятствено на другия тротоар а след тях, аз да си продължа. Да, ама не... изненадата дойде от една от бабките, която се забави. Свирнах и с клаксона, да побърза, за да не спра на средата на кръстовището в чакане и тя... вместо да се забърза по пътя на логиката напред към тротоара, тя се обърна и буквално хукна право към мен... спирачки... от горещия асфалт и от рязкото спиране гумите изкърцаха и направо щях да влезна в новините
всички хора, от всички посоки гледаха мен. Както и да е, всичко се размина с моята и нейната уплаха, но от тогава аз клаксон не използвам при среща с пешеходци, още повече пък ако са възрастни хора. Не им знаеш колко им е ангела и на къде ще хукнат.
Имам и една много по-неприятна история, за която като се сетя се разтрепервам, от миналата година. На Семинарията има спирка на трамвая и логично има и пешеходна пътека, на която задължително спирам като има пешеходци или намалявам, да няма после "бау". Пиков час... тарапана. В опратната посока до мен спрял някакъв бус и ми отнема видимостта за лявата страна на пътеката. В дясно няма пешеходци, от ляво никой не се вижда, първа и леко потеглям. В този момент... иззад буса изскача едно момче на БЕГОМ... и въпреки моята бърза реакция върху спирачката той се спъна и падна пред бронята на колата. Щях да умра! Само при вида, че е човек, а и още по-лошо - младо момче, може би ученик поне в 10-ти клас, вече не знаех на кой свят съм. Изскочих от колата, то се изправи и почна да се извинява... Предложих му веднага да го откарам до поликлиника, болница, където каже. А то не, та не. Минути по-късно оставих колата пред офиса и няколко часа не излезнах никъде. Кошмар.
Трябва да се обяснява на всички деца и ученици, че не се тича през пешеходната пътека, особено ако няма добра видимост. И въобще, пешеходните пътеки се пресичат леко и внимателно, всеки ще стигне, за където е тръгнал. И шофьора и пешеходеца, стига да е предпазлив.

Имам и една много по-неприятна история, за която като се сетя се разтрепервам, от миналата година. На Семинарията има спирка на трамвая и логично има и пешеходна пътека, на която задължително спирам като има пешеходци или намалявам, да няма после "бау". Пиков час... тарапана. В опратната посока до мен спрял някакъв бус и ми отнема видимостта за лявата страна на пътеката. В дясно няма пешеходци, от ляво никой не се вижда, първа и леко потеглям. В този момент... иззад буса изскача едно момче на БЕГОМ... и въпреки моята бърза реакция върху спирачката той се спъна и падна пред бронята на колата. Щях да умра! Само при вида, че е човек, а и още по-лошо - младо момче, може би ученик поне в 10-ти клас, вече не знаех на кой свят съм. Изскочих от колата, то се изправи и почна да се извинява... Предложих му веднага да го откарам до поликлиника, болница, където каже. А то не, та не. Минути по-късно оставих колата пред офиса и няколко часа не излезнах никъде. Кошмар.
Трябва да се обяснява на всички деца и ученици, че не се тича през пешеходната пътека, особено ако няма добра видимост. И въобще, пешеходните пътеки се пресичат леко и внимателно, всеки ще стигне, за където е тръгнал. И шофьора и пешеходеца, стига да е предпазлив.
Последна промяна Eva* на 26 Сеп 2009, 12:29, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!
За малко щях да бия веднъж една майка с количка. Карам по улицата пред нас, изведнъж пред колата се пробутва една детска количка, зад един бус, паркиран перпендикулярно, изскача и директно на шосето. От там спирачки, върти волана, отсреща коли, разминаване на косъм.
Падна ми пердето, защото си представих как летят колички и бебета в тоя момент, спрях, изскочих от колата и направих майката на бъз и коприва. Толкова бясна не съм била май никога, за малко щях да я хвана за гушата, все още не знам какво ме спря. Деа и тъпата овца, изобщо не погледна за коли, на по-малко от сто метра и от двете й страни има пешеходни пътеки, а тая с количката напред и юруш на улицата.
Падна ми пердето, защото си представих как летят колички и бебета в тоя момент, спрях, изскочих от колата и направих майката на бъз и коприва. Толкова бясна не съм била май никога, за малко щях да я хвана за гушата, все още не знам какво ме спря. Деа и тъпата овца, изобщо не погледна за коли, на по-малко от сто метра и от двете й страни има пешеходни пътеки, а тая с количката напред и юруш на улицата.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
1-2 пъти ми се е случвало на полу-съединител назад да подпирам разни блейки и си е уплаха, но най-голямата ми беше преди около 5г. Още карах купето, завивам от "Стамболийски" надясно по "Опълченска" в посока "Сливница. Пропускам пешеходците, на които също им е зелено, виждам че на тротоара си стоят 2 жени (майка и дъщеря, както се оказа) с 4-5 деца. Точно преминавам бавно през пешеходната пътека, когато едно момиченце на около 3-4г се стрелка на улицата. Набих спирачки, но само го видях как изчезна някъде около предния ми десен калник. Следват писъци на двте жени, че съм сгазил детето, че съм му спрял върху ръката и т.н. Давам заден леко и слизам. Оказва се, че за щастие детето се е блъснало отстрани в калника и е паднало до колата, уплашено е, но му няма нищо. Оглеждам по-внимателно жените и без видима причина (не са ромки, не се пазарят за пари и т.н.) ме обхваща притеснение за последиците. Предлагам на бабата да се качи с мен и да закараме детето в болница, отказват категотрично. Един пешеходец, който е видял се спря и предложи да извика полиция, за да каже, че нямам вина. В този момент мина патрулка, махнах им да спрат, обясних какво е станало. Провериха ми документите, жените се оказа, че нямат, та ги проверяваха по радиостанцията. Не можаха да обяснят точно защо не си пазят децата по улиците, полицаите записаха в една тетрадка имената на всички и случая + имената на свидетеля. Първоначално решиха, че са ми направили постановка за пари, но като казах, че не са ми искали, ги пуснаха. Дадох 5 лв. (толкова дребни имах, пък и тогава си бяха пари) да купят нещо на детето, прибрах се и не пипнах колата повече в този ден, ама ме разтърси доста случая.
Never mistake motion for action...
Мойта е от преди около 3 месеца.За щастие без последици.Слизам от бетонния мост и правя дясен завой за към халите,за дясния там сфетофара не важи.Намалям защото има около 2-3 метра гаден паваж,свързващт двете улици.Карах с около 50-60, намалям на около 20 и стъпвам на паважа.
от дървото отдясно(доста дебел пън достатъчен да прикрие и 150кг човек)изкача възрастна жена и тръгва да пресича като зомби,без изобщо да погледне на страни.Аз веднага леко ляв и спирам.Тя седи на около 10см от пасажерската врата.Слизам супер изплашен и заповам да и крещя.Не съм я обиждал или псувал,просто и обясних че ако в този момент съм гледал на страни,палил цигара или съм гледал в огледалото за няма и секунда и ще е по колата.Изчаквам някакъв отговор около 10 сек,тя обаче седи гледа си единствено напред се едно е с гипсиран врат дори и без да се помръдне на някаде
стана ми ясно и се качих и потеглих треперейки от адреналин.
Преди това имах подобен случей 20м по надоло.Дясен от Кондолов към Бяло море и от паркиралите коли до видео зоната излезна една ненормална там от нашия квартал.Излезна и пресече се едно урал на път с предимство
Колеги бъдете внимателни щото знаеш ли някой ден и някой от доло през някоя шахта може да ти изкочи

Преди това имах подобен случей 20м по надоло.Дясен от Кондолов към Бяло море и от паркиралите коли до видео зоната излезна една ненормална там от нашия квартал.Излезна и пресече се едно урал на път с предимство

Колеги бъдете внимателни щото знаеш ли някой ден и някой от доло през някоя шахта може да ти изкочи

Аз пък май съм единственият блъснат от пешеходец
))
преди години в студентски виждам една блейка (демек студентка 1-ви курс от някое китно българско село) която гледаше надясно като пресичаше - незнайно защо си мислеше че коли има само от едната страна..... при което аз най културно спрях и мацето след 2 секунди продължавайки да гледа на дясно се прасна в калника и се подпря на ръце на капака
))))))))
в първия момент тръгна да ми вика идиот, простак и т.н. до момента в който нейната приятелка и обясни как съм бил спрял и тя се е праснала сама........

преди години в студентски виждам една блейка (демек студентка 1-ви курс от някое китно българско село) която гледаше надясно като пресичаше - незнайно защо си мислеше че коли има само от едната страна..... при което аз най културно спрях и мацето след 2 секунди продължавайки да гледа на дясно се прасна в калника и се подпря на ръце на капака

в първия момент тръгна да ми вика идиот, простак и т.н. до момента в който нейната приятелка и обясни как съм бил спрял и тя се е праснала сама........
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Ако не се пазим сами и не пазим другите няма кой-важното всичко да е с щастлив край 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз преди няколко години почти качих едно бабе на капака на колата. Не съм и предполагал, че възрастна жена може така да спринтира
направо не можах да я догоня да й се извиня, въпреки, че нямах вина. А и вече като видя някой пенсионер да се мотае около пътя с намерението да пресича - очите на 20 страни 

Si non confectus, non reficiat.
Eva* написа:...но от тогава аз клаксон не използвам при среща с пешеходци, още повече пък ако са възрастни хора. Не им знаеш колко им е ангела и на къде ще хукнат.
Общо взето едно нещо ми се е запечатало в съзнанието от шофьорските курсове - водеше ги един чичка, който беше следовател към КАТ по тежки произшествия. В по-голямата част от случаите като им свирнеш младите хукват напред, а възрастните гледат да се върнат назад, независимо къде се намират

Иначе на мен ми е изскачал на пътя един хлапак и то нарочно - изчака да се приближа и тръгна с бодра крачка пред колата. Добре че извадих хубава реакция и не се движех бързо. Иначе в "свирепия поглед" на търсещият битка 30-килограмов гном се четеше колко много трева е изпушил преди да скокне като Рамбо в сражение

- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Бумърчето написа:Готов съм да споделя още две случки от многото за стажа ми като шофьор и пешеходец.Вярвам че това ще ви направи по внимателни както например мен четейки вашите истрории(това е допълнителен опит за мен),щото за такъв опит учебници и формули няма.
1.Спирам на махленското магазинче намиращо се точно до неужевен път в смисъл че от там се минава с кола когато искаш да отидеш до магазина.Тъй като до самото магазинче има пейки много често там прибивават майки с деца.Майките си приказват,децата си щъкат на около идилия...... лошо няма. Пазарувам и скачам в автомобила.Налага се да извърша матевра на заден за да си тръгна и в този момент се разнася вик: СПРИИИИ........Зад колата ми малчуган на триколчица прави маневри итъй като е на 50см над земята абсурд е да го видя!!!Добре че една от майките беше свършила това вместо мен, иначе.....................Сега когато спра там или на подобно място два пъти обикалям авто мобила си итпред и отзат и ако трябва си подсигурявам безпрепятственото изчезване от мястото.
2.Ролята ми е на пешеходец тъй като в момента колата ми беше в бокса за дребен ремонт. Докто той се ивършваше аз търпеливо си пушех цигарата на изхода на сервиза който се намира на супер ужевен път по който минава и градския транспорт и си е сериозен баир.Виждам двама участници в движението- автобус на градския транспорт спущащ се на въздушна и моторната си спирачка бавничко и едно Ауди комби което се готвеше също да посети сервиза.Точно тук е равръзката-Аудито преценява че може да мине тъй като маневрата щеше да стане на безопастно разстояние(впрочем както бих направил и аз) в тоя момент когато Аудито вече пресича пътя на автобуса КОЛОЕЗДАЧ с висока скорост изпреварва автобуса отдясно и Аудито го удари при което КОЛОЕЗДАЧА мина на косъм от мен (загаси ми огънчето на цигарата) извършвайки няколко салта във въздуха и се преземява отъркалвайки сериозно по асфалта- кървава картинка. Всичко се размина без полиция ,въпреки и кървав КОЛОЕЗДАЧА уплашен изчезна с кривия си велосипед въпреки че се опитахме да го спрем за да му окажем помощ.До ден днешен ми е "Х" кой щеше да бъде виновен ако се решаваше съдебен казус...................
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3