Приятно пътуване с колега - София - Слънчев бряг - Е36 и Е46

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

Приятно пътуване с колега - София - Слънчев бряг - Е36 и Е46

Мнение от badmojo » 17 Авг 2009, 14:19

Здравейте,
реших да драсна няколко реда, да разкажа и аз една историйка :)
На 12.08 (Сряда) рано рано към 03:00 подкарах Комбито към Слънчев бряг. Жена ми заспа още щом стъпихме на Цариградско и от там нататък бях сам, сам със Sony-то и бясната машина :). От горчив опит с бързите скорости и разхода на гориво реших да карам икономично - 120-130 - среден разход 7,7 на 100. Така си перках до към Пловдив, докато не ме изпревари една Софийска двувратка Е46ца, със запалени халогени и лепенка на задния прозорец. Понеже беше тъмно не знам защо си въобразих, че тази лепенка е стикер от събора и реших да го последвам. Пича не караше много по бързо и така реших, че някое и друго кило отгоре няма да е проблем, стига да не скучая до края на пътуването си.
И така се лепнах зад него и той явно разбра за к'во иде реч и си спретнахме гонката. Естественно само да уточня че не сме предприемали рискови изпреварвания, а просто си карахме средно 150км./ч. - помагахме при изпреварване, цъкахме си халогени, аварийки, мъгли, къси, дълги, абе общо взето купон.
Чесно да ви кажа не усетих кога мина времето. По едно време се набих в няква колона и го изгубих, а и трябваше да сменя водата на рибките, та реших да престана с гонката.
Най-интересното обаче беше, че като пристигнахме в Слънчев бряг и се настанихме в хотела, на паркинга беше спрял колегата с е46цата :)
"Колко е малък светът(България)", а още по-интересното беше, че лепенката на задния страничен прозорец не беше стикер от събора, а проста обява че колата се продава :)) направо паднах да се смея:) , но нищо, важното е че колегата беше пич и се забавлявахме по пътя.
След обяд колата я нямаше вече и в дните които бях там не се появи, явно цялата работа беше да се докара колата до там за да се продаде(щото не вярвам някой да дойде до морето за 4-5 часа и да се прибира обратно).

Снощи като се прибирах към София, изпуках от скука, никой не се закачи за мене, пробвах се с някакъв Бургазлия с едно Рено със запалени халогени, викам е това е човека, ама нещо явно не ме разбра и го откъснах, караше мноо бавно....

И така, това е мойта историйка, определено се забавлявах по време на пътуването, естественно без да губя концентрация на пътната обстановка.

Айде лека и безаварийна на всички колеги.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Все по-рядко :(
Мечтае да кара: нещо поне 5.7 V8

Мнение от Green_Label » 19 Авг 2009, 0:10

Случват се подобни пътувания :)
Края на юли пътувах към Бургас и накрая на магистралата, преди Стара Загора, ме настигна едно лилаво Е90 с М-пакет, може и М-да беше, но не караше много повече от мен. Беше весело да пътуваме заедно почти до Бургас... ама по едно време реши да кара с доста над възможностите на колата ми... :roll:
Искам да съм дизел и да съм такси, Лепа Брена с мен в едно легло да спи!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 19 Авг 2009, 0:48

И аз имах едно готино пътуване с предишното ми БМВ, е30-ката. От Плевен до София с едно зелено, софийско БМВ е36-ца се забавлявахме доволно. Карахме си спокойно и безгрижно и пътя мина за отрицателно време.

Скоро имах един случай с една астра, черна. По магистралата от Пловдив се юркахме с нея, тя беше някаква спортна, имаше и номер на стъклото, явно от някое участие се връщаше. Първо аз й бях антирадар до Ихтиман, после той ме изпревари и продължихме да дърпаме със 160-170. И като го настигнах на един светофар в Левски на Владимир Вазов и се облещих: в скута на шофьора, младо момче, имаше бебе на не повече от 2 години и стискаше волана. :shock: Втрещих се от тази безотговорност. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Авг 2009, 7:07

Има такива случаи. Има и малки неразбирателства - когато едната кола няма стикери.
Аз така си карах миналата година около 30км с един колега с Е34ка с лепенка отзад на джама, даже аварийки му пуснах за чао като се отделих от пътя за Бургас, ама той май не се усети.
Като цяло разпознаването е лесно при насрещно движение, поне при Е46ците - CCFL angel eyes няма почти никой, който не посещава нашия форум.
Миналия петък се срещнахме с един колега на пътя за Панагюрище и отдалеч ми стана ясно, че сме съфорумци 8)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Авг 2009, 8:42

ferdy написа:Скоро имах един случай с една астра, черна.

Колежке, добре че не е била бяла астра :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от badmojo » 19 Авг 2009, 10:46

Archangel написа:Има такива случаи. Има и малки неразбирателства - когато едната кола няма стикери....

Е да ама, в моя случай аз си бях решил че това е стикер от събора и се закачих, чак накрая разбрах че е обява за продан :)
А иначе шофьора явно беше в час, щото се хвана и се заиграхме.
Според мен даже не е от нашия форум, иначе досега да е драснал някой ред тука. (нямаше CCFL)

А колкото до Angel eyes-а мисля че не е критерии дали е от форума или не, защото аз още не мога да намеря време да си сложа:), въпреки че вече са по 70-80лв. и се слагат за няколко часа.

Иначе е голям кеф с колегите, даже сега се сещам докато бях на морето и отивах към Несебър, имаше едно кръстовище и никой не пускаше една 5-ца BMW да мине, аз естественно го видях, още повече беше със софийска регистрация и го пуснах като му примигнах и той естественно отвърна със същото.
Стана ми гот.
Колко малко му трябва на човек. :)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 19 Авг 2009, 13:05

///peter написа:

И с такива съм имала, миналата година три ме спряха като по филмите, защото си помислиха, че им бягам, а просто не знаехме маршрута и имахме творчески различия с колегите в колата накъде да тръгнем. Това на една детелина във Варна. Хващам единия ръкав, долу има две отклонения, тръгвам по едното, а там стои патрулка. Колегите започват да спорят и аз връщам назад, тръгвам по другия ръкав. На следващата пресечка същата история: патрулка в едното платно, аз първо тръгвам натам, после се връщам и тръгвам по другото, след това решаваме, че всъщност първото е било нашето платно, обаче вече патрулката се беше махнала. И тъкмо вече хващам правилния път и гледам по булеварда летят три патрулки с лампи и ми зяят да отбивам, аз докато гледам чудото и едната ми препречи пътя на ръчна направо, другата отстрани ме прихвана, третата се лепна зад мен.
Започна се екшън, а ние не знаем за какво става въпрос, чак после се сетихме. :mhihi:

А колата не е моя, ударена отпред, нямаше преглед... трагедия. Искаха да ни водят по районни за да видят дали не сме ударили някой и затова да бягаме, да спират колата от движение.
Поговорихме си кротко 5-10 минути и накрая ни пуснаха и даже и нищо не писаха. :mhihi: Така е, ако караше някой от колегите щяха да ни разкостят, но с моята честна физиономия няма как да стане. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Авг 2009, 13:18

ferdy написа:
///peter написа:

И с такива съм имала, миналата година три ме спряха като по филмите, защото си помислиха, че им бягам, а просто не знаехме маршрута и имахме творчески различия с колегите в колата накъде да тръгнем. Това на една детелина във Варна. Хващам единия ръкав, долу има две отклонения, тръгвам по едното, а там стои патрулка. Колегите започват да спорят и аз връщам назад, тръгвам по другия ръкав. На следващата пресечка същата история: патрулка в едното платно, аз първо тръгвам натам, после се връщам и тръгвам по другото, след това решаваме, че всъщност първото е било нашето платно, обаче вече патрулката се беше махнала. И тъкмо вече хващам правилния път и гледам по булеварда летят три патрулки с лампи и ми зяят да отбивам, аз докато гледам чудото и едната ми препречи пътя на ръчна направо, другата отстрани ме прихвана, третата се лепна зад мен.
Започна се екшън, а ние не знаем за какво става въпрос, чак после се сетихме. :mhihi:

А колата не е моя, ударена отпред, нямаше преглед... трагедия. Искаха да ни водят по районни за да видят дали не сме ударили някой и затова да бягаме, да спират колата от движение.
Поговорихме си кротко 5-10 минути и накрая ни пуснаха и даже и нищо не писаха. :mhihi: Така е, ако караше някой от колегите щяха да ни разкостят, но с моята честна физиономия няма как да стане. :mhihi:

Аз пък нямам честна физономия но ги респектирам като сваля гащите и се почва един спор с какво го храня...накрая ме пускат

п/п
храня го с блондинки :mhihi:

майтап-просто се сетих :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 19 Авг 2009, 22:55

Е, какъв късмет, че съм брюнетка. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Авг 2009, 9:59

ferdy написа:Е, какъв късмет, че съм брюнетка. :mhihi:

Някой хора (дами) пък за разлика от тебе не смятат че е късмет че са брюнетки и поправят тая грешка :) :mhihi:

"кой е измислил вицовете за блондинки?
-брюнетки...през дългите самотни нощи" :mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Авг 2009, 10:01

Иееее, ти си моят идол :banghead:

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 20 Авг 2009, 10:09

Е.Димитров написа:Аз пък нямам честна физономия но ги респектирам като сваля гащите и се почва един спор с какво го храня...накрая ме пускат

п/п

Бате ти уби всичко детско в мен....... :ok: :weed:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Авг 2009, 10:40

Hito написа:
Е.Димитров написа:Аз пък нямам честна физономия но ги респектирам като сваля гащите и се почва един спор с какво го храня...накрая ме пускат

п/п

Бате ти уби всичко детско в мен....... :ok: :weed:

Сине,майтап да става :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 20 Авг 2009, 15:51

Е.Димитров написа:
ferdy написа:Е, какъв късмет, че съм брюнетка. :mhihi:

Някой хора (дами) пък за разлика от тебе не смятат че е късмет че са брюнетки и поправят тая грешка :) :mhihi:

"кой е измислил вицовете за блондинки?
-брюнетки...през дългите самотни нощи" :mhihi: :winky:

Ееее вярно ли бе? Кажи още някой лаф да се посмееме, че те и дните са дълги и самотни. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 20 Авг 2009, 16:01

Ферди, ти пак ли си с БМВ в крайна сметка? Помня колко се оплакваше като продаваше старото, ама не съм видял да си се похвалила за ново. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Следваща

Назад към Страхотни истории