Приятно пътуване с колега - София - Слънчев бряг - Е36 и Е46
Модератори: mitaka7, Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Приятно пътуване с колега - София - Слънчев бряг - Е36 и Е46
Здравейте,
реших да драсна няколко реда, да разкажа и аз една историйка
На 12.08 (Сряда) рано рано към 03:00 подкарах Комбито към Слънчев бряг. Жена ми заспа още щом стъпихме на Цариградско и от там нататък бях сам, сам със Sony-то и бясната машина
. От горчив опит с бързите скорости и разхода на гориво реших да карам икономично - 120-130 - среден разход 7,7 на 100. Така си перках до към Пловдив, докато не ме изпревари една Софийска двувратка Е46ца, със запалени халогени и лепенка на задния прозорец. Понеже беше тъмно не знам защо си въобразих, че тази лепенка е стикер от събора и реших да го последвам. Пича не караше много по бързо и така реших, че някое и друго кило отгоре няма да е проблем, стига да не скучая до края на пътуването си.
И така се лепнах зад него и той явно разбра за к'во иде реч и си спретнахме гонката. Естественно само да уточня че не сме предприемали рискови изпреварвания, а просто си карахме средно 150км./ч. - помагахме при изпреварване, цъкахме си халогени, аварийки, мъгли, къси, дълги, абе общо взето купон.
Чесно да ви кажа не усетих кога мина времето. По едно време се набих в няква колона и го изгубих, а и трябваше да сменя водата на рибките, та реших да престана с гонката.
Най-интересното обаче беше, че като пристигнахме в Слънчев бряг и се настанихме в хотела, на паркинга беше спрял колегата с е46цата
"Колко е малък светът(България)", а още по-интересното беше, че лепенката на задния страничен прозорец не беше стикер от събора, а проста обява че колата се продава
) направо паднах да се смея:) , но нищо, важното е че колегата беше пич и се забавлявахме по пътя.
След обяд колата я нямаше вече и в дните които бях там не се появи, явно цялата работа беше да се докара колата до там за да се продаде(щото не вярвам някой да дойде до морето за 4-5 часа и да се прибира обратно).
Снощи като се прибирах към София, изпуках от скука, никой не се закачи за мене, пробвах се с някакъв Бургазлия с едно Рено със запалени халогени, викам е това е човека, ама нещо явно не ме разбра и го откъснах, караше мноо бавно....
И така, това е мойта историйка, определено се забавлявах по време на пътуването, естественно без да губя концентрация на пътната обстановка.
Айде лека и безаварийна на всички колеги.
реших да драсна няколко реда, да разкажа и аз една историйка

На 12.08 (Сряда) рано рано към 03:00 подкарах Комбито към Слънчев бряг. Жена ми заспа още щом стъпихме на Цариградско и от там нататък бях сам, сам със Sony-то и бясната машина

И така се лепнах зад него и той явно разбра за к'во иде реч и си спретнахме гонката. Естественно само да уточня че не сме предприемали рискови изпреварвания, а просто си карахме средно 150км./ч. - помагахме при изпреварване, цъкахме си халогени, аварийки, мъгли, къси, дълги, абе общо взето купон.
Чесно да ви кажа не усетих кога мина времето. По едно време се набих в няква колона и го изгубих, а и трябваше да сменя водата на рибките, та реших да престана с гонката.
Най-интересното обаче беше, че като пристигнахме в Слънчев бряг и се настанихме в хотела, на паркинга беше спрял колегата с е46цата

"Колко е малък светът(България)", а още по-интересното беше, че лепенката на задния страничен прозорец не беше стикер от събора, а проста обява че колата се продава

След обяд колата я нямаше вече и в дните които бях там не се появи, явно цялата работа беше да се докара колата до там за да се продаде(щото не вярвам някой да дойде до морето за 4-5 часа и да се прибира обратно).
Снощи като се прибирах към София, изпуках от скука, никой не се закачи за мене, пробвах се с някакъв Бургазлия с едно Рено със запалени халогени, викам е това е човека, ама нещо явно не ме разбра и го откъснах, караше мноо бавно....
И така, това е мойта историйка, определено се забавлявах по време на пътуването, естественно без да губя концентрация на пътната обстановка.
Айде лека и безаварийна на всички колеги.
- Green_Label
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Все по-рядко :(
- Мечтае да кара: нещо поне 5.7 V8
Случват се подобни пътувания
Края на юли пътувах към Бургас и накрая на магистралата, преди Стара Загора, ме настигна едно лилаво Е90 с М-пакет, може и М-да беше, но не караше много повече от мен. Беше весело да пътуваме заедно почти до Бургас... ама по едно време реши да кара с доста над възможностите на колата ми...

Края на юли пътувах към Бургас и накрая на магистралата, преди Стара Загора, ме настигна едно лилаво Е90 с М-пакет, може и М-да беше, но не караше много повече от мен. Беше весело да пътуваме заедно почти до Бургас... ама по едно време реши да кара с доста над възможностите на колата ми...

Искам да съм дизел и да съм такси, Лепа Брена с мен в едно легло да спи!
И аз имах едно готино пътуване с предишното ми БМВ, е30-ката. От Плевен до София с едно зелено, софийско БМВ е36-ца се забавлявахме доволно. Карахме си спокойно и безгрижно и пътя мина за отрицателно време.
Скоро имах един случай с една астра, черна. По магистралата от Пловдив се юркахме с нея, тя беше някаква спортна, имаше и номер на стъклото, явно от някое участие се връщаше. Първо аз й бях антирадар до Ихтиман, после той ме изпревари и продължихме да дърпаме със 160-170. И като го настигнах на един светофар в Левски на Владимир Вазов и се облещих: в скута на шофьора, младо момче, имаше бебе на не повече от 2 години и стискаше волана.
Втрещих се от тази безотговорност. 
Скоро имах един случай с една астра, черна. По магистралата от Пловдив се юркахме с нея, тя беше някаква спортна, имаше и номер на стъклото, явно от някое участие се връщаше. Първо аз й бях антирадар до Ихтиман, после той ме изпревари и продължихме да дърпаме със 160-170. И като го настигнах на един светофар в Левски на Владимир Вазов и се облещих: в скута на шофьора, младо момче, имаше бебе на не повече от 2 години и стискаше волана.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Има такива случаи. Има и малки неразбирателства - когато едната кола няма стикери.
Аз така си карах миналата година около 30км с един колега с Е34ка с лепенка отзад на джама, даже аварийки му пуснах за чао като се отделих от пътя за Бургас, ама той май не се усети.
Като цяло разпознаването е лесно при насрещно движение, поне при Е46ците - CCFL angel eyes няма почти никой, който не посещава нашия форум.
Миналия петък се срещнахме с един колега на пътя за Панагюрище и отдалеч ми стана ясно, че сме съфорумци
Аз така си карах миналата година около 30км с един колега с Е34ка с лепенка отзад на джама, даже аварийки му пуснах за чао като се отделих от пътя за Бургас, ама той май не се усети.
Като цяло разпознаването е лесно при насрещно движение, поне при Е46ците - CCFL angel eyes няма почти никой, който не посещава нашия форум.
Миналия петък се срещнахме с един колега на пътя за Панагюрище и отдалеч ми стана ясно, че сме съфорумци

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Archangel написа:Има такива случаи. Има и малки неразбирателства - когато едната кола няма стикери....
Е да ама, в моя случай аз си бях решил че това е стикер от събора и се закачих, чак накрая разбрах че е обява за продан

А иначе шофьора явно беше в час, щото се хвана и се заиграхме.
Според мен даже не е от нашия форум, иначе досега да е драснал някой ред тука. (нямаше CCFL)
А колкото до Angel eyes-а мисля че не е критерии дали е от форума или не, защото аз още не мога да намеря време да си сложа:), въпреки че вече са по 70-80лв. и се слагат за няколко часа.
Иначе е голям кеф с колегите, даже сега се сещам докато бях на морето и отивах към Несебър, имаше едно кръстовище и никой не пускаше една 5-ца BMW да мине, аз естественно го видях, още повече беше със софийска регистрация и го пуснах като му примигнах и той естественно отвърна със същото.
Стана ми гот.
Колко малко му трябва на човек.

///peter написа:ferdy написа:Скоро имах един случай с една астра, черна.
Колежке, добре че не е била бяла астра
И с такива съм имала, миналата година три ме спряха като по филмите, защото си помислиха, че им бягам, а просто не знаехме маршрута и имахме творчески различия с колегите в колата накъде да тръгнем. Това на една детелина във Варна. Хващам единия ръкав, долу има две отклонения, тръгвам по едното, а там стои патрулка. Колегите започват да спорят и аз връщам назад, тръгвам по другия ръкав. На следващата пресечка същата история: патрулка в едното платно, аз първо тръгвам натам, после се връщам и тръгвам по другото, след това решаваме, че всъщност първото е било нашето платно, обаче вече патрулката се беше махнала. И тъкмо вече хващам правилния път и гледам по булеварда летят три патрулки с лампи и ми зяят да отбивам, аз докато гледам чудото и едната ми препречи пътя на ръчна направо, другата отстрани ме прихвана, третата се лепна зад мен.
Започна се екшън, а ние не знаем за какво става въпрос, чак после се сетихме.

А колата не е моя, ударена отпред, нямаше преглед... трагедия. Искаха да ни водят по районни за да видят дали не сме ударили някой и затова да бягаме, да спират колата от движение.
Поговорихме си кротко 5-10 минути и накрая ни пуснаха и даже и нищо не писаха.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ferdy написа:///peter написа:ferdy написа:Скоро имах един случай с една астра, черна.
Колежке, добре че не е била бяла астра
И с такива съм имала, миналата година три ме спряха като по филмите, защото си помислиха, че им бягам, а просто не знаехме маршрута и имахме творчески различия с колегите в колата накъде да тръгнем. Това на една детелина във Варна. Хващам единия ръкав, долу има две отклонения, тръгвам по едното, а там стои патрулка. Колегите започват да спорят и аз връщам назад, тръгвам по другия ръкав. На следващата пресечка същата история: патрулка в едното платно, аз първо тръгвам натам, после се връщам и тръгвам по другото, след това решаваме, че всъщност първото е било нашето платно, обаче вече патрулката се беше махнала. И тъкмо вече хващам правилния път и гледам по булеварда летят три патрулки с лампи и ми зяят да отбивам, аз докато гледам чудото и едната ми препречи пътя на ръчна направо, другата отстрани ме прихвана, третата се лепна зад мен.
Започна се екшън, а ние не знаем за какво става въпрос, чак после се сетихме.![]()
А колата не е моя, ударена отпред, нямаше преглед... трагедия. Искаха да ни водят по районни за да видят дали не сме ударили някой и затова да бягаме, да спират колата от движение.
Поговорихме си кротко 5-10 минути и накрая ни пуснаха и даже и нищо не писаха.Така е, ако караше някой от колегите щяха да ни разкостят, но с моята честна физиономия няма как да стане.
Аз пък нямам честна физономия но ги респектирам като сваля гащите и се почва един спор с какво го храня...накрая ме пускат
п/п
храня го с блондинки

майтап-просто се сетих

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
ferdy написа:Е, какъв късмет, че съм брюнетка.
Някой хора (дами) пък за разлика от тебе не смятат че е късмет че са брюнетки и поправят тая грешка

"кой е измислил вицовете за блондинки?
-брюнетки...през дългите самотни нощи"

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Е.Димитров написа:Аз пък нямам честна физономия но ги респектирам като сваля гащите и се почва един спор с какво го храня...накрая ме пускат
п/п
храня го с блондинки![]()
Бате ти уби всичко детско в мен.......

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Hito написа:Е.Димитров написа:Аз пък нямам честна физономия но ги респектирам като сваля гащите и се почва един спор с какво го храня...накрая ме пускат
п/п
храня го с блондинки![]()
Бате ти уби всичко детско в мен.......![]()
Сине,майтап да става

Е.Димитров написа:ferdy написа:Е, какъв късмет, че съм брюнетка.
Някой хора (дами) пък за разлика от тебе не смятат че е късмет че са брюнетки и поправят тая грешка![]()
![]()
"кой е измислил вицовете за блондинки?
-брюнетки...през дългите самотни нощи"![]()
Ееее вярно ли бе? Кажи още някой лаф да се посмееме, че те и дните са дълги и самотни.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ферди, ти пак ли си с БМВ в крайна сметка? Помня колко се оплакваше като продаваше старото, ама не съм видял да си се похвалила за ново. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3