Първата катастрофа ... (вече и снимки)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Първата катастрофа ... (вече и снимки)

Мнение от paco_sf » 17 Юли 2009, 13:42

Значи прясно прясно от сутринта. Мястото е на 50 км от София между Огняново (кадето е язовира) и Голяма Раковица (мойто село). Пътуваме аз и един приятел (с голф 2), колата е негова шот вече 4 месеца съм пешеходец, както и да е. Возиме се със 60-70 някъде, ляв завой, сега не си спомням дали той го взе по-отвътре (най-вероятно) или колата срещу нас по-отвънка, но какво се получава - за да не се удариме с другата кола той изправя волана малко и фактически се приближаваме до мантинелата - има малко пясък до нея, върти вече ляв да не се удариме в нея и колата поднася (гумите под сяква критика - 4 различни, ту зимна ту летна), от лявата страна ни е хълм нали и канавка преди него, а от дясната е стръмен баир надолу от около 200м. От там колата излита от пътя, прелитаме канавката и се удряме в хълма - таван гуми, таван гуми - тия по филмите пасти да ядат (не знам колко пъти, сториме се, че цяла вечност се търкаляме, викам си писна ми няма ли да спираме вече) и по едно време спряхме по таван. Моя прозорец счупен и пропълзях от него навън. Гледам моя приятел лежи на земята и му тече кръв от челото (бил е излетял от колата докато сме се въртяли, ама господ знае от каде само моя прозорец и на багажника бяха счупени, имаме подозрения за багажника ама не е на 100%), а той в шок гледа ме и не ме вижда. Аз спогледах се нищо ми няма само леко одраскано на дясната ръка и по-късно забелязах, че на дясното рамо малко синки, но нищо сериозно. Попитах го как е ама не ми отговори, много му се бях нервирал, но в същото време се радвах, че ми няма нищо. Минаха едни приятели и като ни видяха го метха в колата и айде към болницата. А аз останах при нея и изчаках един приятел и започнахме да оправяме бъркотиите(издърпахме колата - тя приличаше на баница, ще си кажеш чвек жив от нея не може да излезне, посипахме пътя с пясък, където е текло маслото и посъбрахме някой неща). Това бяха най-дългите 10 секунди в живота ми и не го пожелавам на никой. За това карайте ВНИМАТЕЛНО и очаквайте неочакваното. В тази ситуация извадихме невероятен късмет (особено аз), а можеха да се случат какви ли не неща. Като ти говорят да караш внимателно си казваш, да така и ще направя, но чак когато ти се случи осъзнаваш колко е ценен живота и че сега можеше и да не го пиша това мнение, а да говорят за мен в късните новини!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Поздрави
Последна промяна paco_sf на 22 Юли 2009, 15:41, променена общо 8 пъти
Изображение

Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: M-power 3.2

Мнение от CASIO » 17 Юли 2009, 13:52

Колега това е късмет просто голям късмет :confused:
Моята първа катастрофа беше с бус и то преди 6/7 1 година вече
с 60км/ч направо не знаех каде се намирам ,не бях аз виновен но слуичайност :( мнгоо е лошо от тогава си карам с дистанция и
на 4 очи много съм се наплашил особено от жени така ми се случва :(
докато реагират хоп вече няма смисъл сичко е загубено.
Не говоря за всички жени но по голямата част ;)
Господи пази ме от модератора "Mamouk" той е исатински звяр,пребива и наказва хора който не познава !!!
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 17 Юли 2009, 14:19

Да се пазите повече от тук натам!От гуми не се пести, че вижте к'ви работи стават ..
Трябва да се внимава .. аз в петък направих първият си дрифт с над 100км/ч и избирах известно време между стена и мантинела, докато миряса задницата, за щастие без удари, че .. :uups:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Юли 2009, 14:26

Луд късмет... :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 17 Юли 2009, 14:50

Важното е, че сте останали живи :) Дано на никого не се случва такова нещастие :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 17 Юли 2009, 15:12

И аз да разкажа една прясна история.Прибираме се с приятелката ми от яизовир Сопот(на 20 км от Троян) и на връщане точно след село Бели Извор там пътя е като масло,си карам аз с 90-100 км/ч нормално,и на отбивката за Тетевен един пенсионер със Сеат Ибиза с ВТ регистрация решава в последния момент да ми отнеме предимството и да изкочи точно пред мен.Единственото което ни спаси от удар бяха спирачките и ниската скорост,но уплаха на приятлеката ми и на мен разтреперването от гняв просто ми бяха достатъчни.По-добре да се кара с 10-20 км по бавно отколкото после да те карат с линейка на някъде. ;) ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Юли 2009, 16:28

да- забелязал ли си като почнеш да се търкаляш колко безкрайно ти се струва... адреналина започва да помпа на момента и времето се нацепва- с цел да ти се подобрят реакциите и шанса ти за оцеляване...

твоя приятел следващия път да си сложи коланчето...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sf » 17 Юли 2009, 16:56

Нито аз нито той с колани. Много голяма грешка! А относно времето минава невероятно бавно, но не си спомням какво съм правил - дали съм се държал някъде нито нищо, само чаках да спреме.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Юли 2009, 17:38

добре, че и двамта сте наред...
а помниш ли какво беше първото нещо, което си помисли преди да се ударите ? май имаше такава тема и това, което ме изненада беше, че отговорите си приличаха доста.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sf » 17 Юли 2009, 18:39

Да спомням си - Е са си е*а майката :mhihi: И явно некви инстикти ли кво е бил хванал сам се някъде и то е било доста здраво и тва ме е спасило. Хубавото е, че има автопилот за тия работи :)
Изображение

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 18 Юли 2009, 9:05

bigmurzi написа:Да се пазите повече от тук натам!От гуми не се пести, че вижте к'ви работи стават ..
Трябва да се внимава .. аз в петък направих първият си дрифт с над 100км/ч и избирах известно време между стена и мантинела, докато миряса задницата, за щастие без удари, че .. :uups:

ти си моят идол баце, с 16-ка да дрифтиш с 100 :shock: :shock: :shock:
де ти е акъла само незнам
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pLaM3N » 18 Юли 2009, 13:06

До черквата и корбанче после !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Юли 2009, 23:02

Dido_stz написа:
bigmurzi написа:Да се пазите повече от тук натам!От гуми не се пести, че вижте к'ви работи стават ..

ти си моят идол баце, с 16-ка да дрифтиш с 100 :shock: :shock: :shock:
де ти е акъла само незнам

и с 13-ска може да стане, стига да има подходящи условия ...
и на мен колата ми тръгна със 100, та после сменявах гащите, че ги бях оцветил, ама туй друга история...

по темата: курбанчето е задължително в такива случаи...

п.с. ОЩЕ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ НЯКОЙ ХОРА КАРАТ/ВОЗЯТ СЕ БЕЗ КОЛАН! :shock: :shock: :shock:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW i8

Мнение от Amigo0o » 21 Юли 2009, 21:55

Чист късмет че си доживял да споделиш това.Както каза @pLaM3N наистина трябва да минеш през църквичка :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sf » 22 Юли 2009, 15:06

църквата е задължителна, а курбана другата година :)
Изображение

Следваща

Назад към Страхотни истории