един ЪПСУРД които не мога да не споделя с вас ПРОЧЕТИГО!!!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: 760il

един ЪПСУРД които не мога да не споделя с вас ПРОЧЕТИГО!!!!

Мнение от pompata » 03 Юли 2009, 14:20

става вапрос за птп в което сам участник (не виновен) на кратко, кола от град монтана не спира на знак стоп и ме удря бая добре,(колата е за тотална щета)и има пострадал-според техните думи СИМУЛАНТ става вапрос за застхаователна компания АРМЕЕЦ..при пристигането на кат те ми издават портокол за птп не двустранен които ще ми е нужен за пред застрахователя, при което ме вращаха 3-4 пати да го коригирам, за тва няма проблем, но вече 3-ти месец ходене по садилища и др,,, не сме видяли и 1ст, от тях,,, нито аз за колата нито пострадалия ми пътник... според тях защо ... 1.карал сам с превишена скорост и умишлено не сам спрял.за да получа парично обезщетение..2, при които се опитват да икарат мен виновен за птп-то, ходех да се моля за записите от камерите на близкия нон стоп.. и пак ги осадих но пари иок(нема) на последак бая често ги претиснявам в главния офис в софия и те от там ми казват че не биле длажни да изплащат обещетения на никого,,,после пак ми казват че било криза и немали пари, после си извиняват и казват че имало много градушки и парво лизинговите коли трябвало да се оправят,, САМО НЕКВИ ПАЛНИ ЪПСУРДИ НАПРАВО СТАВАТ ЗА СМЯХ... после ме карат да сам пуснел жалба с-у виновния водач-че за кво дая пускам тои човека си е направил ГО точно за такива случаи.... и да сам си искал парите от него,,тука е наи интересното и аз сам щял да спечеля иска на 1000% и ако нямал пари да ми даде сас садебното решение на садия изпалнител(частен) че имало по галяма вазможност да ми варне парите ХАХАХАХ... ТАИ ЧЕ КОЛЕГИ САМИ СИ ПРЕЦЕНЕТЕ И РЕШЕТЕ ПРИ КОИ ДА СИ СКЛЮЧИТЕ ГО- ЧЕ ВСИЧКО СТАВА НИКОИ НЕЕ ЗАСТРАХОВАН ОТ НИШТО МОЖЕ И ДА СТЕ ВИНОВНИ ВИЕ И.АК НЕ ДАВА ГОСПОД ТРАИНО ПОСТРАДАЛИ ХОРА ИЛИ УБИТИ ЧЕ ТОГАВА МОЖЕ И НА УЛИЦАТА ДА СПИТЕ ОТ ТАКИВА ХОРА... АКО МОДЕРАТОРИТЕ СЧИТАТ ЧЕ ТЕМАТА НЕИ Е ТУК МЯСТОТА НЕКА Я ИЗТРИЯТ АЗ ПРОСТО БЯХ ДЛАЖЕН ДА СПОДЕЛЯ И ДА ПРЕДПАЗЯ ХОРАТА ОТ ТАКИВА ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ........ С ЕДАНА ДУМА НЕКОРЕКТНИ КАМ СВОИТЕ КЛИЕНТИ- КОИТО ИМ ДАВАТ ХЛЯБА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Юли 2009, 14:41

Според мен гражданската отговорност на другият водач би трябвало да обезпечи ремонта на повредите по твоята кола, а оттам нататък по съдебен ред да си приберат парите от виновният водач-как ще стане си е тяхна, а не твоя грижа. Другият вариант е да се договорите да ти плати щетите и да не стига до съда. Застрахователят ти явно е супер-некоректен, а тия катаджии, които не са ти попълнили протокола за ПТП .... :censored: Няма какво да се циганят-щом не ти си направил нарушението и не са ти писали акт правото е на твоя страна.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Юли 2009, 16:05

saleen написа:Според мен гражданската отговорност на другият водач би трябвало да обезпечи ремонта на повредите по твоята кола, а оттам нататък по съдебен ред да си приберат парите от виновният водач-как ще стане си е тяхна, а не твоя грижа. Другият вариант е да се договорите да ти плати щетите и да не стига до съда. Застрахователят ти явно е супер-некоректен, а тия катаджии, които не са ти попълнили протокола за ПТП .... :censored: Няма какво да се циганят-щом не ти си направил нарушението и не са ти писали акт правото е на твоя страна.

Точно така е колега!Но явно има все още некоректни застрахователи в България които нямат място на застрахователния пазар.И като земат да ми хвалят тия Армеец... :help:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 03 Юли 2009, 17:56

Имам само 1 дума за всички абсурди който се случват и тя е "БЪЛГАРИЯ" или по- накратко абсурдистан.

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 03 Юли 2009, 18:08

Криза :mhihi: ми то бива бива ама все пак ти като им дължиш пари и ще те намерят и на кучето в г*зъ а когато те трябва да дават криза било :mhihi:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Plague » 03 Юли 2009, 18:29

виновния водач изобщо не е длъжен да изплаща пари на застрахователите освен ако не е бил пиян, дрогиран или нередовен по някоя точка ( няма преглед и т.н.) ако всичко му е изрядно то застрахователя трябва да изплати на потърпевшия щетите и толкова... а ако е нередовен то трябва да изплати щетите след което да си търси парите от виновния ( за второто не съм 100% сигурен де) ..
Ако ти имаш каско можеш да отидеш шри тях - те ще ти покрият щетите и после ще си търсят парите от армеец в случая ( поне преди известно време при мен така процедираха ) но тогава въпроса с пострадалия човек си остава висящ...
Но не виждам причина да се търсят някакви пари от виновния водач при положение че е бил редовен - това е замисъла на тези застраховки и за това са задължителни - за да няма съдилища и т.н.
На едно от МПС-тата ми гражданската е в армеец... явно догодина няма да е там...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Юли 2009, 20:26

Колега, драсни ми едно ЛС и ще ти кажа как ще оправим нещата ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 03 Юли 2009, 22:30

mejdupraznika написа:Имам само 1 дума за всички абсурди който се случват и тя е "БЪЛГАРИЯ" или по- накратко абсурдистан.

Колега не може така да се потъпкват законите и моралните норми ! Това не е оправдание и само чрез притискане на виновните може да се постигне нещо, по-различно от "Това е България" и да му теглим една.. Ние сме тези, които трябва да се борят срещу бих казал "несправедливостите" на системата, които са допуснати от безхаберието на други, а не просто да се примиряваме :confused:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 03 Юли 2009, 23:51

mejdupraznika написа:Имам само 1 дума за всички абсурди който се случват и тя е "БЪЛГАРИЯ" или по- накратко абсурдистан.

Е, айде стига вече. Писна ми да слушам оправдания с това "Абсурдистан". Не може ли да измислите нещо ново? Това вече се изтърка, демек не е актуално. За всяка болка си има билка.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 04 Юли 2009, 0:27

Елате да се борите с Английски застрхователи в подобна ситуация. Още по-голям кошмар

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 04 Юли 2009, 18:24

Вече не остана къде да правя ГО, за всичките съм чул все от познати по някоя фрапираща история дето на края пари никакви, а нерви безкрайно много... Трябва ли да е толкова сложно, ето има протокол, тва и тва стана, ае ся оправете ми колата нали за тва си плащам като ми я потрошат да я оправите, ама не, трябва да сме прецакани все... :evil: другото любимо ми е "оправи щетите ние ще ти изплатим после всичко по фактура"... хах ако ми е толкос лесно с парите да си оправям колата след удари - ми няма да си оравя каско :D
Think. Believe. Dream. Dare...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2009, 19:46

ония ден отивам да маркирам една кола(не е моята) и тоя като почна,гледане,сверки на маркировка,алармата 3 пъти пробва дали свири,завира се навсякъде,викам-абе аз с БМВ то няма да си го застраховам при вас щото ще ме накарате 2 аларми да си слагам
пък той-ако искаш застраховка 5 аларми ще си сложиш
викам си,тея застрахователи утре ще поискат и задължително гараж да имаш ,договор със СОД и по възможност хич и да не я караш колата,само идвай редовно за застраховките да плащаш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Юли 2009, 19:45

Аз също съм много недоволен от Армеец но немам нерви и време да се съдя с тях :confused:

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 06 Юли 2009, 16:56

Винаги ще има некоректност от страна на застрахователите когато им позволим,разберат ли че могат да изкарат някой лев от нас и се нахвърлят като (Ястреб на мърша),не ги ли натиснеш още от самото начало иии..... край с теб. Почва се с: -Тази щета не е от това птп,това се е износило и за това се е скъсало (удара не му е повлиял :confused: ;) ) и така смучат докато могат,повечето си играят комбинки със сервизите които работят.Изписват една част за повече пари,копуват я за по-малко и каде отива разликата вие си обяснете...
Така,че колеги има ли някакво произшествие и когато дойде време за огледи натискайте докато можете,в противен случай.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Re: един ЪПСУРД които не мога да не споделя с вас ПРОЧЕТИГО!

Мнение от Бумърчето » 11 Сеп 2009, 22:23

Бумърчето написа:Колега, като прочетох твоята история се сещам за моята. Преди няколко години ме удари Трабант -не е смешно щото като си видях щетите ми се приплака , а тоя Трабант потроши и едно Тико щото изхвърча от мен и удари Тикото. Причината опитах се да изпреваря Трабанта наълно законно установено и от КАТ- Варна и той ме засече - (в случая се показаха като абсолютни професионалисти при все че Трабанта се оказа с абсолютни връзки в КАТ-Варна , та се наложи да давам втори път показания заедно с водача на Тикото за да потвърдим професионализма на Момчетата отново с истината).Започна се с чакането на обезщетението от застрахователно дружество "Витоша". За да ми плтят трябваше според тях сам да издиря (сега издавам тайната) ВОДАЧКАТА на Трабанта при все че ми беше издаден служебен протокол от КАТ защото ВОДАЧКАТА си има свои тълкувания на З.заД.поП.Тотално им отказах защото това е единствено и само тяхна работа(аз не съм на заплата при тях) тя е техен клиент. Когато ги заплаших със съд нещата се подредиха(вече се бях консултирал с вещи адвокати) Но това не е всичко.Започнаха оценка на щетите.Оценката-втора употреба части щото не били длъжни да ми правят колата чисто нова.Репликата ми-Пич имаш ли деца? Дупликата-Да. Реплика - Би ли ги возил с шарнири,накрайници,носачи ,тампони,амортисьори(цялата дясна срана барабар с калника ,мигача и набит рог, счупена ал.джанта-тотално потрошена)ВТОРА употреба?????? Аз НЕ!!!!!! И чудо -ПЛАТИХА ми.
Призива ми към вас!!! КОЛЕГИ сменяйте окачването си при проблеми не само от едната страна където имате проблем, а и от двете ,за да може автомобила ви да се държи еднакво и от двете страни за да пропуснете поне един проблем за войната по пътищата!!!! Караме бързи коли.Скоростта(разрешената и .....) изисква пълна изрядност на автомобила. И кое е по скъпо и за кого резервни части няма??? Знаете ли че например накладки и спирачни дискове се продават не в комплект а отделно само в страни като нашата и това не е щото сме по -умни а пестеливи .Въпрос-От какво пестим?
P.S. Брат ми имаше даже по сериозни проблеми от моите със застраователно дружество "Булстрад" съм свидетел.Щеше да ги съди и нещата се оправиха след заплахата.

Следваща

Назад към Страхотни истории