Стар Туарег за Нов .... или БГ реалити

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Стар Туарег за Нов .... или БГ реалити

Мнение от AlibiTu » 24 Юни 2009, 17:57

Чичото на приятел има Туарег 2005 година Р5 ТДИ (от тия най-слабите дизели) иначе пълни екстри ... 130К лв го плати на времето. Туарега на има няма 25000 км. Човека решава да го смени с новия и отива във Варна. От там е купен и този. И казва, че иска да даде стария и да земе нов. Пращат го при някъв "началник" отдел стари автомобили да го оцени. А той от типичните "началници" на явно прекалено млада възраст да е на този пост и компетенцията му не е много ясна :)
Та тоя пич почва да обяснява: Абе брато ... тоя Туарег .. ми той хубу екстри има ... ама много проблемни. На 50 000 км фърля турбина ... той тамън още малко и ще ги направи. Незнам си още кво дава дефект. Ами той хубу има много екстри ... мъъъ с малкия дизел ... не ги харесват. Няма сила. И още некви в тоя стил.
Съответно чичото на моя приятел го гледа ей така :shock: ... ама се познава с баш шефа и го вика. Идва баш шефа и чичката: Абе .. тоя тука кво ми разправя .... че съм си купил най-големия боклук на планетата :mhihi: .... и съответно и "началника" и баш шефа ей така :shock: ... и незнаят кво да кажат.
Извода: Ми няма извод :mhihi:
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 24 Юни 2009, 18:24

Ми това е абсолютно нормално.Шефът като е казал на този който оценява колите да казва че двигателите са слаби имат проблеми това онова за да свалят цената си е маркетингов трик и по този начин клиентът плаща повече пари.Това че после като е дошъл е гледал така :shock: просто се е правил на луд ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 24 Юни 2009, 18:42

Ми да бе ,какво ще го правят като няма кой да го купи друг въпрос е ,че трябва да го оценяват на някакъв процент от цената и от там да приспадат вече ако е в лошо състояние...
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Стар Туарег за Нов .... или БГ реалити

Мнение от jori » 24 Юни 2009, 20:37

AlibiTu написа:Чичото на приятел има Туарег 2005 година Р5 ТДИ (от тия най-слабите дизели) иначе пълни екстри ... 130К лв го плати на времето. Туарега на има няма 25000 км. Човека решава да го смени с новия и отива във Варна. От там е купен и този. И казва, че иска да даде стария и да земе нов. Пращат го при някъв "началник" отдел стари автомобили да го оцени. А той от типичните "началници" на явно прекалено млада възраст да е на този пост и компетенцията му не е много ясна :)
Та тоя пич почва да обяснява: Абе брато ... тоя Туарег .. ми той хубу екстри има ... ама много проблемни. На 50 000 км фърля турбина ... той тамън още малко и ще ги направи. Незнам си още кво дава дефект. Ами той хубу има много екстри ... мъъъ с малкия дизел ... не ги харесват. Няма сила. И още некви в тоя стил.
Съответно чичото на моя приятел го гледа ей така :shock: ... ама се познава с баш шефа и го вика. Идва баш шефа и чичката: Абе .. тоя тука кво ми разправя .... че съм си купил най-големия боклук на планетата :mhihi: .... и съответно и "началника" и баш шефа ей така :shock: ... и незнаят кво да кажат.
Извода: Ми няма извод :mhihi:

Момчето си е казало каквото трябва,такава си е и самата истина,тари R-пръчонка нема продаване.
С вратите напред!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 24 Юни 2009, 21:32

Ама целия филм е там, че Джипката е купена от същото място на времето и са я фалили много :mhihi:
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Юни 2009, 21:42

този джип е пълна трагедия като динамика. 318ка върви на кантар с него.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 24 Юни 2009, 21:51

хех, арменска схема е варненското Фалве, та нищо не ме учудва

И все пак Р5 ТДИ не е чак толкова зле , въздушно окачване за добър комфорт , а мотора с малко пипане става съвсем друг (кат за 320ка примерно)))))

Потребител
Аватар
Кара: W140

Мнение от shotgun600 » 24 Юни 2009, 22:28

Вие,какво го сравнявате с разни купенца.
Тази кола не е за състезания.
За предпочитане е пред тия колички на по 15 години ,които споменавате.
Отделно ,джипката си върви перфектно,ама гроздето е кисело явно.
Последна промяна shotgun600 на 24 Юни 2009, 22:56, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Юни 2009, 22:50

всичко е състезание... човека просто е бил откровен ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jori » 24 Юни 2009, 23:24

[steeN] написа:всичко е състезание... човека просто е бил откровен ;)

Именно.
С вратите напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Юни 2009, 8:05

А като се замислите, че те реално са на загуба от тия върнати коли... ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Юни 2009, 9:15

MaXimal написа:А като се замислите, че те реално са на загуба от тия върнати коли... ;)

е клиента какво му пука - като си го купува чистак нов се сипят суперлативи колко добър избор и колко готина кола си купува, а като прави бай бек - само лоши неща чува. Това според вас нормално ли е ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 25 Юни 2009, 19:57

Нормално е, това си е търговия. Ако с договора за покупка има и разчет за бай бек по години и/или километри, всеки ще може да си прецени стойността на автомобила и този разговор е нямало да се води.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Юли 2009, 13:33

Нормално е ,за човек ,който не се уважава...Ако си пич на място,теглиш им една п.ка лелина,продаваш си го сам жипчето и си го купуваш от някъде другаде,където знаят как да се държат с клиент(човекът,който ги храни. ;) .)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Юли 2009, 16:49

много ми е интересно какво е очаквал чичото на твоя приятел?

дилъра не е бюро социални помощи. разбира се че се опитва да купи старото возило евтино а да продаде новото скъпо. тяхния бизнес е да правят пари а не да менкат стари коли за нови на кантар.

като се тегли чертата дилъра е предпложил някакви пари за джипа. твоя човек или ги приема, или ги отхвърля (и го продава сам и времето и усилията които влага в това си струват за него) или се пазари. не мисля, че има място за обиди, накърнено достойнство и самочувствие. бизнеса си е бизнес. като не му изнася, значи има по-добра алтернатива... ми.. да действа? особено при този пазар в момента дето банките са се стиснали и не дават лизинги...

всеки си прави сам сметката и не влага лични чувства. време е да се прозре този факт...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Страхотни истории