История на пътя...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го полека..

История на пътя...

Мнение от D_I_V_A_K_A » 20 Апр 2009, 22:37

Преди 3 дена правя една малка разходка извънградско малко и си карам 100-120 някаде и сам на 4-3 км. от едно село и доста коли се разминаваме на пътя (не сам ги броял ама бяха доста) и преди да се разминем с една Е36-ца тои ми цъка с далги,че в селото има куки.Направи ми впечетлние,че с доста коли се разминахме и никой не цъкна,че има куки само колегата с Е36-та!!!Това е то да се уважаваме на пътя нищо,че не се познаваме или сме от друг град. 8)
I DON'T DRIVE VERY FAST....I JUST FLY TOO LOW!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pLaM3N » 21 Апр 2009, 6:58

Така е, без значение, кой с каква кола или мотор или каквото и да е, трябва да се предопреждаваме !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Апр 2009, 7:45

pLaM3N написа:Така е, без значение, кой с каква кола или мотор или каквото и да е, трябва да се предопреждаваме !

Еми шофьорска солидарност. А и не става дума само за КАТ-ако е станало ПТП на пътя или или някаква друга опасност е добре да се предупредят и другите колеги на пътя да имат едно наум. И по- мои наблюдения собствениците на баварци по- често си служат със прецъкването, което е хубаво и колегиално.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 21 Апр 2009, 20:32

:evil: :banghead: :banghead: :banghead:

Не случайно раздела се казва "Страхотни истории" и всеки който влезе очаква да прочете ИСТОРИЯ!!! а не 3 реда как на връщане някой ти бил присветнал.

И да не е само критика, да се включа и аз по темата.....та прибирам се аз към София след 3 дена ядене и пиене по Великден и по-пътя София-Варна, някъде из Ловешкия регион, един ми присветна че имало полицаи. 100 метра по нататък и един Опел Зафира ми светна, след него един Форд Транзит, а накрая и един Мерджан 190-ка.

10 километра по нататък, пътувам си аз и отсреща една Голф 3-ка и гледам 2 пъти ми присветна. После някъв чичка с Джета, щото в едно от селата имаше патрулка, ама те пиеха кафе.

На Долни Богров една лелка с Корса ми светна през мантинелата. После още 2-3 коли. ЕВАЛА

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i/E46 320d

Мнение от vlado_78 » 22 Апр 2009, 5:45

Дано всички сме такива но съм забелязал че всеки мисли за себе си и не го интересуват другите

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 22 Апр 2009, 8:16

vlado_78 написа:Дано всички сме такива но съм забелязал че всеки мисли за себе си и не го интересуват другите

Kакво означава "всеки мисли за себе си" ??? Че ти нарушавайки нарочно и целенасочено закона, някой дръг е длъжен да те предупреди и да ти спести акта ли?
Ако не го направи, значи е егоист и мисли само за себе си? Странна логика...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 23 Апр 2009, 21:24

vlado_78 написа:Дано всички сме такива но съм забелязал че всеки мисли за себе си и не го интересуват другите

Мисля, че хората са егоисти когато пресветкат при наличие на полицаи. По този начин мислят за колегата каскадьор, а не за щетите които би могъл да причини с шофирането си. Ако сме мъже на пътя нека ни глобяват, когато ни хванат. Не да се бием в гърдите колко сме велики с автомобилите си, а като отидем в КАТ, щото ще ни взимат книжката заради снимка с камера или наказателно постановление, да кършим пръсти и да се вайкаме.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 23 Апр 2009, 21:45

Колеги Ескейп и Коко, не сте прави. От моя гледна точка.

За какви закони говорим? Ако КАТ си вършеше работата както трябва да я върши, ако си изпълнява задълженията по закон, тогава и аз ще изпълнявам моите по закон.

Обаче докато се крият из храстите като шушумиги и дебнат от кой да смъкнат 10 лева, не мога и НЯМА да уважавам такива.

Аз светкам винаги, когато искам. Дори да няма полиция. Кара колегите на пътя да намалят поне за малко. А ако има заложена пусия от "иманярите", както им викам, светкам задължително. Да не им позволяваме да ни дерат, когато и както им скимне. Светкам, понеже не мога да сляза и да ги зашамаря. Това е единствения ми начин като отделна личност да се боря с корупцията - да предупреждавам, че може би следва опит за изнудване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 24 Апр 2009, 9:31

Фил написа:Колеги Ескейп и Коко, не сте прави. От моя гледна точка.

За какви закони говорим? Ако КАТ си вършеше работата както трябва да я върши, ако си изпълнява задълженията по закон, тогава и аз ще изпълнявам моите по закон.

Обаче докато се крият из храстите като шушумиги и дебнат от кой да смъкнат 10 лева, не мога и НЯМА да уважавам такива.

Аз светкам винаги, когато искам. Дори да няма полиция. Кара колегите на пътя да намалят поне за малко. А ако има заложена пусия от "иманярите", както им викам, светкам задължително. Да не им позволяваме да ни дерат, когато и както им скимне. Светкам, понеже не мога да сляза и да ги зашамаря. Това е единствения ми начин като отделна личност да се боря с корупцията - да предупреждавам, че може би следва опит за изнудване.

Пак не съм много съгласен.
Преди всичко да кажа че и аз светкам, и на мен ми светкат...

Вярно е че се крият из храстите, нямат право да го правят, НО винаги се крият на места където има ограничения. И това дали се крият или не няма значение, защото ТИ СИ в нарушение. Няма точка в закона която казва, че ако се крият полицаите нямат право да ти пишат акт.

Просто цялата тема е безмислена. Както винаги обидите са изцяло и само по адрес на полицаите. Как може да им викаш "иманяри"? Не стига че ти правят услуга да не ти напишат акт, спестяват ти куп разправии, висенета по опашки, глоби, точки и всякакви затруднения (например да караш с акт и да се обясняваш като поп при всяка проверка)..... та правят ти хората добро а какво получават? мизерни 10 кинта и епитети от рода на "педераси", "иманяри" и т.н.

Ми кат не ви харесва защо давате пари? Дай си талона и книжката да ти пишат акт. Проблема си е лично на шофьора - няма полицаи дето ще пише акт ако няма нарушение, не го ли разбрахте. То не може и кино и сладолед.... не може да си караш като в Индия и да се мръщиш че се били скрили и ти писали акт.

Най-често се крият на първокласните пътища при разклоните. Еми има защо. НЕ може при ограничение 60, да караш със 100 а колите да висят по 10 мин и да не могат да се включат (примерно като идваш от Елин Пелин на Долни Богров). Не знам защо ли се хабя да пиша като следващия пост пак ще е "тъпите педераси *****"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 24 Апр 2009, 10:53

Прав си колега, но нали знаеш: "Едно си баба знае-едно си бае" ;)
Хубавото е, че присветкването все пак е израз на колегиално отношение между колеги на пътя-нещо, което е все по- голяма рядкост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 24 Апр 2009, 11:35

Еми аз се разминах с поне 10 коли, единствено ми присветнаха катаджиите, за да ме спрат. Писаха ми фиш, защото не се бях засилил много. Иначе са си прави хората - като съм в нарушение, ще си понеса отговорността. Никой не ми е длъжен да ме предупреждава, по-скоро аз съм длъжен да спазвам закона, не съм ли прав?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 24 Апр 2009, 11:37

sharksfin написа:Еми аз се разминах с поне 10 коли, единствено ми присветнаха катаджиите, за да ме спрат. Писаха ми фиш, защото не се бях засилил много. Иначе са си прави хората - като съм в нарушение, ще си понеса отговорността. Никой не ми е длъжен да ме предупреждава, по-скоро аз съм длъжен да спазвам закона, не съм ли прав?

Да, прав си :) ама повечето хора не го разбират по същия начин...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 24 Апр 2009, 13:53

Голяма драма в тая тема :mhihi:

Аз ша гласувам за оня дето махне ограниченията от 60км на всяка бензиностанция или разклон :twisted:

Щото аз през моя 10 годишен шофьорски стаж, не съм видял милиционерите да дебнат преди потенциално опасни участъци от пътя (завои, тесни пътища ...). Все седят на прави участъци, около бензиностанции с ограничение 60 или 40км.

Колкото за глобите, неведнъж ми се е случвало - карам спокойно, изпревари ме някой джигит и след завоя гледам - куките го спрели. След няколко минути, джигита отново ме изпреварва. /хем вече сигурен, че милиционери наблизо няма/.
Слуховете, че печално известния Стависки, е бил спрян от милиционери, преди инцидента, всички ги знаят.

И много се дразня, когато карам в колона и наближат милиционерски пост и всички почват да се влачат с 30-40 км (ограничение 60 примерно), сакън да не провокират фуражката да ги спре.

Така че аз си светкам. Ако видя някой много засветкан, и на него светкам. Да се осефери малко :mhihi:

Ама темата се обърна на: светкате ли или не, при милиционери на пътя и вече не е за тоз раздел. Не че и поначало е много за тука ама айде :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 24 Апр 2009, 14:44

Какво е "милиционер"? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 24 Апр 2009, 19:20

Benedetto написа:Голяма драма в тая тема :mhihi:

Аз ша гласувам за оня дето махне ограниченията от 60км на всяка бензиностанция или разклон :twisted:

Щото аз през моя 10 годишен шофьорски стаж, не съм видял милиционерите да дебнат преди потенциално опасни участъци от пътя (завои, тесни пътища ...). Все седят на прави участъци, около бензиностанции с ограничение 60 или 40км.

Колкото за глобите, неведнъж ми се е случвало - карам спокойно, изпревари ме някой джигит и след завоя гледам - куките го спрели. След няколко минути, джигита отново ме изпреварва. /хем вече сигурен, че милиционери наблизо няма/.
Слуховете, че печално известния Стависки, е бил спрян от милиционери, преди инцидента, всички ги знаят.

И много се дразня, когато карам в колона и наближат милиционерски пост и всички почват да се влачат с 30-40 км (ограничение 60 примерно), сакън да не провокират фуражката да ги спре.

Така че аз си светкам. Ако видя някой много засветкан, и на него светкам. Да се осефери малко :mhihi:

Ама темата се обърна на: светкате ли или не, при милиционери на пътя и вече не е за тоз раздел. Не че и поначало е много за тука ама айде :twisted:

Колега, дай дефиниция за "потенциално опасен участък"? Нима описаните бензиностанции не са такива? Споменатите завои и тесни пътища са потенциално опасни само за "каскадьорите" дето им светкаш постоянно и за нормалните хорица, които евентуално могат да пострадат заради първите. Аз лично не светкам на никой, не искам никой да ми светка. За 15 г. съм имал 3 акта и безброй фиша, и спокойно мога да се похваля, че не съм дал една сторинка на патрулните полицаи................. както казах по принцип не нарушавам закона, но наруша ли го и ме хванат, понасям си последствията без да хленча като малко дете колко са лоши и подкупни полицаите, а в същото време за всяко събитие да търся първо тях.

Следваща

Назад към Страхотни истории