*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ..

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Компактен
Аватар

*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ..

Мнение от quixzole » 12 Окт 2004, 15:05

*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ във Велчево, автопатрулът от КАТ - Троян закопча нарушителя *Задържаният ще бъде съден за подкуп и го грози затвор до 3 години
На 29 септември в 10:40 часа във Велчево, община Априлци, автопатрул на КАТ - Троян спрял за нарушение БМВ с врачанска регистрация. Полицаите обяснили на водача - 38-годишния П.Н.П. от Златна Панега, община Ябланица, че ще му съставят акт за констатираното нарушение.

П.Н.П. обаче решил, че ще може да се измъкне по втория начин и предложил на катаджиите 20 лева подкуп, за да си затворят очите. Служителите на реда отказали нечестната игра, но шофьорът на немското возило бил упорит и пуснал 20-левката в полицейския автомобил. Тогава последвало онова, което обикновено виждаме само по филмите - униформените задържали нарушителя, а банкнотата, с която се опитал да ги подкупи, иззели като веществено доказателство. Срещу П.Н.П. е образувано следствено дело по чл. 304 от Наказателния кодекс. А въпросният член гласи, че който предложи на длъжностно лице дар или друга облага за извършване или неизвършване на някаква дейност, се наказва с лишаване от свобода до 3 години. :shock: :shock:
===============================
Там са най-некуромпираните ченгета които съм виждал честно....добре, че нямаше ексцесии при посещението :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 12 Окт 2004, 15:08

Сигурно са му искали повече или нещо са се усъмнили...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 12 Окт 2004, 15:39

аз ходя 4есно до априлци и моят приятел кото живее там каза и тои 4е си4ките са некви горди и неподкупни и това нее 1 вият слу4аи на подобно задържане 4есно,так4е внимаваите като ви спират в този регион
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 12 Окт 2004, 17:26

И как ще докажат че точно тази въпросната 20 левова банкнота е била използвана за подкуп :!: :?:
Че той човека може да каже че му е изпаднала от джебчето и е паднала в колата на ченгетата...примерно (а примери много)
Или понеже те са двама(или трима), демек повече, а подкупващия сам, това ли ще го срине в съда?
Евала за честността, ама тука сме се нагледали на абсурди...тъй че човека ще си се измъкне
Жалко че това може би е единствения регион в България с такива служители.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 12 Окт 2004, 18:11

Не е, за добро или лошо... Без малко да ме споходи същото в Плевенско... Много са ненормални, ей... :wink:
А иначе - в конкретния случай мисля, че причината е била наглостта на водача... В тези ситуации трябва да се подхожда по-тактично!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 12 Окт 2004, 18:24

Ако не я беше хвърлял вътре в колата 20левката едва ли въобще щеше да се стига до затвор и т.н. :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 12 Окт 2004, 18:38

мдам подхода определено е наи - важен мен последния път като ме спряха ме бяха засекли с 90км/ч при ограничение 50 и ми се размина с фиш за 10лв :D
иначе съм чувал че като ти напишат акт за превишена скорост ако напишеш в 3-те реда за възражение които имаш, че в момента когато са те спрели те е изпреварила "няква кола" и напишеш марка, модел, цвят и номер (ама наистина да съществува такава кола) ченгетата сами си късат акта щото при обжалване в съда отпадал 100% :)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 12 Окт 2004, 20:32

Абе, тоя сигурно име е съдрал нервите, ако е бил некой много отворен, дето има направо бяс като види ченгета и ония са го заяли, се е направил на интересен и им е предложил,а те като са отказали сигурно им е казал, абе тъпи куки знаете ли че аз съм депутат и познавам еди кой си и кво ша стане и след тва е фърлил 20 лева с думите и тва са ви много аиде лека и доходна и в тоя момент на ония им е преляло и.... :dummy:
Сигурно нящо такова ша де е било. Надявам се не съм ви отегчил с разказчето ми :oops: :P

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 12 Окт 2004, 21:34

DEFLEPPARD написа:иначе съм чувал че като ти напишат акт за превишена скорост ако напишеш в 3-те реда за възражение които имаш, че в момента когато са те спрели те е изпреварила "няква кола" и напишеш марка, модел, цвят и номер (ама наистина да съществува такава кола) ченгетата сами си късат акта щото при обжалване в съда отпадал 100% :)

Много яко !!! При първа удобна възможност ще го пробвам. :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 13 Окт 2004, 15:07

така е там пари не взимат ама и не се заяждат много ако говориш с тях човешки не правят въртел... на мен две три фишчета са ми пускали ...тоя трябва да е бил много отворен ша знайш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CERT » 13 Окт 2004, 21:15

Той въпросният водач е белязан от един от градските оправници там
и ако иска и 1000 лв да им е дал пак е щял да папа члена
Изображение

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 13 Окт 2004, 21:21

Ти да не го познаваш :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 13 Окт 2004, 21:36

DEFLEPPARD написа:мдам подхода определено е наи - важен мен последния път като ме спряха ме бяха засекли с 90км/ч при ограничение 50 и ми се размина с фиш за 10лв :D
иначе съм чувал че като ти напишат акт за превишена скорост ако напишеш в 3-те реда за възражение които имаш, че в момента когато са те спрели те е изпреварила "няква кола" и напишеш марка, модел, цвят и номер (ама наистина да съществува такава кола) ченгетата сами си късат акта щото при обжалване в съда отпадал 100% :)

Да бе, знаеш как! Аз бях в колата. запалена, движи се и тоя ме спира и вика преди 15мин бяхте на забранена заона ще Ви пиша акт .. и .. написа ми :) Нищо че съм го обажалвал и никъде няма знак забранено спирането или паркирането. А в моя случай си бях в колата .. :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 17 Окт 2004, 15:07

Мисля, че проблемът е следният: Имам приятели в Ловеч и изрично ме предупредиха да спазвам правилата и да не се опитвам да подкупвам полицаите в Ловешко, защото е имало яка чистка преди около година и в момента са яко бетонирани!!! Иначе съветите за оспорване на акт са добри. Аз поне три пъти прилагам следният: Да превиших скоростта, но автомобилът, който започнах да изпреварвам увеличи скоростта си (което е забранено!!) и бях принуден да направя нарушението с цел да предотвратя сблъсък. Задължително вижте и запомнете номера на първия преминал автомобил и го цитирайте.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Окт 2004, 15:40

На мен главата ще ми гръмне, ако трябва навсякъде да помня номерата :) Откъде да ги знам къде са за да знам на кой точчно да запомня номера :) ?

Следваща

Назад към Страхотни истории