*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ..
Модератори: mitaka7, Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ..
*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ във Велчево, автопатрулът от КАТ - Троян закопча нарушителя *Задържаният ще бъде съден за подкуп и го грози затвор до 3 години
На 29 септември в 10:40 часа във Велчево, община Априлци, автопатрул на КАТ - Троян спрял за нарушение БМВ с врачанска регистрация. Полицаите обяснили на водача - 38-годишния П.Н.П. от Златна Панега, община Ябланица, че ще му съставят акт за констатираното нарушение.
П.Н.П. обаче решил, че ще може да се измъкне по втория начин и предложил на катаджиите 20 лева подкуп, за да си затворят очите. Служителите на реда отказали нечестната игра, но шофьорът на немското возило бил упорит и пуснал 20-левката в полицейския автомобил. Тогава последвало онова, което обикновено виждаме само по филмите - униформените задържали нарушителя, а банкнотата, с която се опитал да ги подкупи, иззели като веществено доказателство. Срещу П.Н.П. е образувано следствено дело по чл. 304 от Наказателния кодекс. А въпросният член гласи, че който предложи на длъжностно лице дар или друга облага за извършване или неизвършване на някаква дейност, се наказва с лишаване от свобода до 3 години.
===============================
Там са най-некуромпираните ченгета които съм виждал честно....добре, че нямаше ексцесии при посещението
На 29 септември в 10:40 часа във Велчево, община Априлци, автопатрул на КАТ - Троян спрял за нарушение БМВ с врачанска регистрация. Полицаите обяснили на водача - 38-годишния П.Н.П. от Златна Панега, община Ябланица, че ще му съставят акт за констатираното нарушение.
П.Н.П. обаче решил, че ще може да се измъкне по втория начин и предложил на катаджиите 20 лева подкуп, за да си затворят очите. Служителите на реда отказали нечестната игра, но шофьорът на немското возило бил упорит и пуснал 20-левката в полицейския автомобил. Тогава последвало онова, което обикновено виждаме само по филмите - униформените задържали нарушителя, а банкнотата, с която се опитал да ги подкупи, иззели като веществено доказателство. Срещу П.Н.П. е образувано следствено дело по чл. 304 от Наказателния кодекс. А въпросният член гласи, че който предложи на длъжностно лице дар или друга облага за извършване или неизвършване на някаква дейност, се наказва с лишаване от свобода до 3 години.

===============================
Там са най-некуромпираните ченгета които съм виждал честно....добре, че нямаше ексцесии при посещението

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
аз ходя 4есно до априлци и моят приятел кото живее там каза и тои 4е си4ките са некви горди и неподкупни и това нее 1 вият слу4аи на подобно задържане 4есно,так4е внимаваите като ви спират в този регион

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
И как ще докажат че точно тази въпросната 20 левова банкнота е била използвана за подкуп
Че той човека може да каже че му е изпаднала от джебчето и е паднала в колата на ченгетата...примерно (а примери много)
Или понеже те са двама(или трима), демек повече, а подкупващия сам, това ли ще го срине в съда?
Евала за честността, ама тука сме се нагледали на абсурди...тъй че човека ще си се измъкне
Жалко че това може би е единствения регион в България с такива служители.

Че той човека може да каже че му е изпаднала от джебчето и е паднала в колата на ченгетата...примерно (а примери много)
Или понеже те са двама(или трима), демек повече, а подкупващия сам, това ли ще го срине в съда?
Евала за честността, ама тука сме се нагледали на абсурди...тъй че човека ще си се измъкне
Жалко че това може би е единствения регион в България с такива служители.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
мдам подхода определено е наи - важен мен последния път като ме спряха ме бяха засекли с 90км/ч при ограничение 50 и ми се размина с фиш за 10лв
иначе съм чувал че като ти напишат акт за превишена скорост ако напишеш в 3-те реда за възражение които имаш, че в момента когато са те спрели те е изпреварила "няква кола" и напишеш марка, модел, цвят и номер (ама наистина да съществува такава кола) ченгетата сами си късат акта щото при обжалване в съда отпадал 100%

иначе съм чувал че като ти напишат акт за превишена скорост ако напишеш в 3-те реда за възражение които имаш, че в момента когато са те спрели те е изпреварила "няква кола" и напишеш марка, модел, цвят и номер (ама наистина да съществува такава кола) ченгетата сами си късат акта щото при обжалване в съда отпадал 100%

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Абе, тоя сигурно име е съдрал нервите, ако е бил некой много отворен, дето има направо бяс като види ченгета и ония са го заяли, се е направил на интересен и им е предложил,а те като са отказали сигурно им е казал, абе тъпи куки знаете ли че аз съм депутат и познавам еди кой си и кво ша стане и след тва е фърлил 20 лева с думите и тва са ви много аиде лека и доходна и в тоя момент на ония им е преляло и....
Сигурно нящо такова ша де е било. Надявам се не съм ви отегчил с разказчето ми

Сигурно нящо такова ша де е било. Надявам се не съм ви отегчил с разказчето ми

DEFLEPPARD написа:иначе съм чувал че като ти напишат акт за превишена скорост ако напишеш в 3-те реда за възражение които имаш, че в момента когато са те спрели те е изпреварила "няква кола" и напишеш марка, модел, цвят и номер (ама наистина да съществува такава кола) ченгетата сами си късат акта щото при обжалване в съда отпадал 100%
Много яко !!! При първа удобна възможност ще го пробвам.

- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
така е там пари не взимат ама и не се заяждат много ако говориш с тях човешки не правят въртел... на мен две три фишчета са ми пускали ...тоя трябва да е бил много отворен ша знайш
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
DEFLEPPARD написа:мдам подхода определено е наи - важен мен последния път като ме спряха ме бяха засекли с 90км/ч при ограничение 50 и ми се размина с фиш за 10лв![]()
Да бе, знаеш как! Аз бях в колата. запалена, движи се и тоя ме спира и вика преди 15мин бяхте на забранена заона ще Ви пиша акт .. и .. написа ми

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Мисля, че проблемът е следният: Имам приятели в Ловеч и изрично ме предупредиха да спазвам правилата и да не се опитвам да подкупвам полицаите в Ловешко, защото е имало яка чистка преди около година и в момента са яко бетонирани!!! Иначе съветите за оспорване на акт са добри. Аз поне три пъти прилагам следният: Да превиших скоростта, но автомобилът, който започнах да изпреварвам увеличи скоростта си (което е забранено!!) и бях принуден да направя нарушението с цел да предотвратя сблъсък. Задължително вижте и запомнете номера на първия преминал автомобил и го цитирайте.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2