За малко да направят от седана - комби

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

За малко да направят от седана - комби

Мнение от rado_rf » 19 Дек 2008, 18:57

Та, вчера се прибирам от работа. На светофара на Горубляне се нареждам в лявата лента зад едно черно Е46. Не бързам и спазвам прилична дистанция защото вали, а гумите ми още са почти сухи. Караме по Цариградско със около 100-110. Малко след Окръжна болница започваме да намаляваме скоростта и близо до х-л Плиска се движим с около 70. Но, стотина метра преди хотела БМВ-то пред мен рязко спира. Скачам на спирачките и аз. Поглеждам инстиктивно в огледалото и виждам муцуната на един бус да танцува току до задника ми. Отпускам леко стремейки се да съм максимално близо до задницата на колата пред мен. Е, да, но БМВ-то спира на място. Спирам и аз. Поглеждам в огледалата и почти виждам как буса ми влиза в багажника. В последния момент видях как зави наляво и се тресна леко в мантинелата. Удара не беше силен. Все пак почти бяхме спрели, но това не попречи на буса да застане напреко на пътя. Шофьора излезе, явно тегли некви майни и пак се качи. Направи си маневрата и си влезе в пътя. Никакви поражения.
Но!!!
Чувството да се намираш в сандвич не е никак приятно.
Колеги, карайте внимателно и спазвайте дистанция по това пусто Цариградско и знайте, че преди и след Плиска винаги има изненади.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 19 Дек 2008, 19:29

отарвал си се колега,според мен даже шофйора на маршрутката птредотвратил една касапница след като се е забил във мантинелата.според мен такива като шофйора на маршрутката много рядко могат да се срещат във българия-да одари неговата кола умишлено зада ви предпази :clap: 8) според мен е така нека споделят и другите коилегитехните мнения.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 20 Дек 2008, 5:30

И на мен ми се случи нещо подобно.На първия сфетофар на "Дондуков" след моста "Чавдар", светва жълто, пича пред мен си спира нормално, аз също спирам, поглеждам в огледалото и виждам как един малоумник с "Корса "се опитва да паркира в багажника ми, добре, че в последния момент отпусна спирачките и избяга в дясната лента, която за щастие беше свободна.Пълно е с такива тапанари и малко да валне се започва.

Потребител
Аватар

Мнение от tk3c » 20 Дек 2008, 15:25

аз съм имал още по-идиотски случай: стоя си на червения светофар и чакам и по едно време ме удрят отзад, гледам такси, слизам, вътре жена-шофьор. Викам и: "Кво напрай?", а тя: "Ми гледах светофара и не те видях" :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 20 Дек 2008, 15:29

Кофти момент е това да гледаш накой ,който устремено с отправя към багажника ти :confused: .На мен ми се случи нещо подобно с една Е60-ка която не можа да спре,заради създала се ситуация на пътя и момчето се качи на бордюра с доста голяма скорост :confused: .Изтръпнах само като го видях в огледалото,но се зарадвах след това като слезе от тротоара и продължи по пътя без видими проблеми....Бях пуснал и тема по случая да се извиня,че така стана,ама никой не отговори..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 20 Дек 2008, 15:32

tk3c написа:аз съм имал още по-идиотски случай: стоя си на червения светофар и чакам и по едно време ме удрят отзад, гледам такси, слизам, вътре жена-шофьор. Викам и: "Кво напрай?", а тя: "Ми гледах светофара и не те видях" :shock:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

а как ти звучи:

спирам на светофара и тъкмо отпускам спирачката и туп отзад :roll:
слизам гледам го момчето вътре смени 10 нюанса на бялото :mhihi:
казвам му: "кво става пичага?"
отговор: " еми то такова оня с мерцедеса нещо ми свиркаше и аз го гледам какво ми свирка и не те видях че спираш и..." :mhihi: :mhihi: :mhihi:

добре че поне само боята си остави на бронята :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 20 Дек 2008, 15:49

Такива истории, с лопата да ги ринеш. :mhihi:

На мен най-идиотското, което ми се е слувало е следното:

Стоя си аз в задръстването на Яворов след Семинарията, по посока телвизионната кула. Задръстване, ама яко, три пълни ленти с коли, от Семинарията до кулата.
И както си стоя, колата пред мен започва да се движи на заден ход, защото бях на наклона. Докато се усетя и "ТРЯС"! Слизам, пича от колата (някакво старичко Ауди беше) също слиза и вика: "Не те видях!". И аз така - :shock:
Какво има да гледа назад, при спрял автомобил в задръстване и къде блее, че е оставил колата да тръгне назад по наклона не знам. :D

Както и да е, важното е че нямаше последствия за колите, та нямаше и неприятни сцени. :)

Весели празници. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 20 Дек 2008, 20:09

Най екстремния личен подобен случай:
По Сливница във Варна от Нептун към ЛК Тракия.
Изпреварвам един дядка с Москвич 412..
Сетофара в далечината свети червено и има по една кола във всяка лента - един бус в дясната лента и учебна лека кола в лявата.
След известно двоумене спирам зад учебната кола.
Изминават около 10 секунди, през които всичките кротко сме спрели и чакаме на червено и виждам как московеца без никакви спирачки се набива до мен в микробуса. Буса изхвърча по средата на кръстовището..
Изтръпнах от мисълта какво би станало ако бях избрал дясната лента..
Кофтито в тези ситуации е това, че нищо не зависи от теб и нищо не можеш да направиш да ги предотвратиш..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 21 Дек 2008, 20:38

tk3c написа:аз съм имал още по-идиотски случай: стоя си на червения светофар и чакам и по едно време ме удрят отзад, гледам такси, слизам, вътре жена-шофьор. Викам и: "Кво напрай?", а тя: "Ми гледах светофара и не те видях" :shock:

и аз съм го имал подобен случай стоя си на светофара и Киро циганина (не се смейте тоя ми е колега) се вряза в иската отзаде с зелената си ладичка,аз излизам и му викам кво праиш бе а той
-А бе бате знайш ли откога бях натиснал спирачката
направо незнаех да плача ли или да се смея а колата я бях купил преди седмица

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от BaHka » 21 Дек 2008, 20:59

Аз точно заради такива ситуации несъм си махнал теглича отзад. Ама още никой не е извадил късмет.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 21 Дек 2008, 21:35

аз отдавна имам мерак да си слагам теглич заради такива дето невнимават :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 22 Дек 2008, 9:44

страшно много хора карат безразсъдно ... не спазват дистанция особено на мокра настилка карат 40-50 отгоре и като опрат до рискова ситуация разчитат на инстинктите си ... много мразя като ми се залепи някой веднага минавам в лява лента и изпреварвам няколко коли да ми се махне въпросния тип .. номера със спирачките не ви го препоръчвам щото един камаз събра задницата на 1 приятел

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 22 Дек 2008, 10:27

P1tbuL написа:страшно много хора карат безразсъдно ... не спазват дистанция особено на мокра настилка карат 40-50 отгоре и като опрат до рискова ситуация разчитат на инстинктите си ... много мразя като ми се залепи някой веднага минавам в лява лента и изпреварвам няколко коли да ми се махне въпросния тип .. номера със спирачките не ви го препоръчвам щото един камаз събра задницата на 1 приятел

Да, ама номера със светлините за мъгла знаеш ли каква хубава работа върши :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 22 Дек 2008, 10:53

За тези който искат да си сложат тегличи за такива ситуации ще им кажа следното! Ако удара е слаб всичко е ок и сте се спасили, но ако удара е силен последствията са по лоши. Питайте някой тенекиджия който е правил по сериозни удари с теглич да ви каже какво става :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 22 Дек 2008, 10:54

rado_rf написа:
P1tbuL написа:страшно много хора карат безразсъдно ... не спазват дистанция особено на мокра настилка карат 40-50 отгоре и като опрат до рискова ситуация разчитат на инстинктите си ... много мразя като ми се залепи някой веднага минавам в лява лента и изпреварвам няколко коли да ми се махне въпросния тип .. номера със спирачките не ви го препоръчвам щото един камаз събра задницата на 1 приятел

Да, ама номера със светлините за мъгла знаеш ли каква хубава работа върши :D

:yes: :yes: :yes: Използвано многократно и безотказно!! Ама при условие,че има и на двата стопа :D
Изображение

Следваща

Назад към Страхотни истории