Панаира...и БМВ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Панаира...и БМВ

Мнение от Dimo » 30 Сеп 2004, 22:15

Та значи, отивам днеска аз на панаира и разбира се първо на щанда на любимата марка. Оказва се че представителя е МКар, демек Пловдивския (все пак сме в Пловдив 8) ). И персонала е изграден от ебати селяндурите (Туртурело не се засягай, изобщо не те визирам като казвам това :wink: :lol: !), всички коли са заключени, ако не приличате на мутра или на супер богат бизнесмен, няма начин да ви обърнат внимание, а ако се опитате да заговорите някой от тях, ви правят бърза оценка на око и като видят че не сте от посочената по горе група хора ви отговарят ехидно и все се правят базик с вас. В случая един от служителите ми вика (след като е забелязал че нося тениска на БМВ и го попитах за една от колите нещо): И ти кво дошъл си от София за да видиш колите а? И сигрно и каталог очакваш? След което без да очаква отговора ми, влезе вътре и излиза с една визитка на МКар и каза че друго не давали, камоли каталози, дори и на потенциялни клиенти (какъвто аз НЕ съм)! След този театр му казах не благодаря, обърнах се и напуснах щанда им! Ами тва е значи тва че съм фен и почитател на марката и понеже съм бил път от СОфия е смешно, така ли излиза? Що за простотия, тва освен в България другаде има ли го? Та да си довърша историята. Пообиколих аз останалите авто щандове и стигам до тоя на Мерцедес, гледам някои коли отворени, ама тоя новия Мерцедес заключен викам си ша ги питам дали ще го отворят да го разгледам, квото стане тва е, по голем срам надали мога да бера от този на БМВ щанда. Отивам до 2 каки и гордо има заявявам желанието си! Обаче не се сещам че като съм се изпъчил срещу тях и лъснала тениската ми на БМВ изпод якето и едната я видя! И вика: ти да не би да си фен, аз и обясих набързо и за фенството и за форума. СПогледаха се и едната се ухили и вика ми добре де тогава защо си на щанда на Мерцедес? Някои биха казали че е важно да видиш и конкуренцията ама аз бях толкова бесен на МКар, че и викам: Ако отидете вие на щанда на БМВ и видите как се държат с феновете си, все едно са помяри, няма да ми задавате този въпрос! Изглежда и на двете каки им стана ясно и ме питаха искам ли да ми покажат нещо и аз си казах квото исках, видях и новия Мерцедес и един Ван, мисля че Вито беше модела, и материали за S-Класата ми дадоха! Ами незнам къде е извода нека всеки сам прецени, аз си оставам фанатизиран фен на БМВ, но мисля че повече в Пловдив на панаир няма да отида, такъв срам, просто нямам думи... "да те изгонят свои и да те подслони врагът" !!! :oops: :cry:

Извинявам се за грешките и ако някъде ми се губи мислълта в разказа, но исках да кажа толкова много неща! :oops:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 30 Сеп 2004, 22:53

За съжаление в България такива са реалностите. Хванали са се на работа за МКар някви си и смятат, че са хванали Господ за шлифера, а самочувствието им е нейде в небето.
Адски ми е кофти, че е станало така, представям си аз как щях да се почувствам но навярно нямаше да имам твоите нерви и директно щях да им кажа какво си мисля за тях и за държанието им. Какво да се прави - комплекси все някъде явно трябва да се избиват :(

Надявам се един ден да станем голям и авторитетен клуб и да се усетят какво трябва да е държанието им към бъдещите им потенциални клиенти, защото освен фен, един ден ти ще си и техен клиент ако дотогава не са ти строшили нервите именно такива лекета като тези там.

Евала на служителите на щанда на Мерцедес :!:

x3m
Аватар

Мнение от x3m » 01 Окт 2004, 10:38

служителите никак не са нелюбезни в сравнение с тези от Орхид Спортс Карс. там извадих късмет че не ме набиха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 01 Окт 2004, 12:17

То и аз останах с такова впечатление :evil: , даже не се и върнах на щанда, само като се сетих за онези... Добре, че поне успях да си щракна малко снимки :D , все пак колите са си коли и марката е важна :!: :!:
stay tuned
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 01 Окт 2004, 12:39

Преди .. 4 5 години на Автосалона в софия (още беше в зала Фестивална) , не знам по какъв повод но станах свидетел на разговор между един от шефовете на шоу рума на Форд и един господин който беше със сина си. Та въпросният представител на форд каза така: Ние позволяваме на всеки да се качи и да разгледа автомобилите Форд , бил той и за 200 000 евро, защото за нас младите хора са потенциални клиенти. Когато станат на 25-30 те ще имат изградено вшечателние за нашите автомобили, не от бащите и по улиците , а иммено от автосалноните. Така ще могат да усетят напредъка на Форд с течение на годините и се надяваме да ни станат клиенти. " Може и да не беше точно такъв разговора но в този смисъл. Така че това което са направили Мкар в Пловдив ... просто е смешно за една голяма уважаваща себе си фирма. :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

x3m
Аватар

Мнение от x3m » 01 Окт 2004, 13:24

200 000 евро
тоя форд бая скъп. за тея пари сигурно и реактивен двг ще има?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Окт 2004, 15:36

^^^^мисля че тук въпроса е принципен :? :?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 01 Окт 2004, 18:24

Аз много ти се възхищавам на търпението ти и как не си им теглил една майна! Карай...Трябваше да ходиш после да седиш нагло на един стол и да им хвърлиш една пачка стотаци евро и да им кажеш "Добър ден...За началото бягай да ми направиш едно кафе и ще говорим по същество:)"

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 01 Окт 2004, 22:38

Мисля, че като не си приел визитката си направил най-доброто.
Днес коментирах с колеги факта, че болшинството от хората поради една или друга причина смятат работата си за поредното препитание и не влагат нито сърце, нито душа, когато я вършат и работят точно толкова (а понякога и по-малко), колкото е указал шефа и това е.
Тъжно, но факт....
В случая марката няма значени, с никого не е редно на панаир да се държат по този начин, ако не искаха да ги безпокоят някакви фенове, дошли чак от София да не се бяха явили там......
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Организазазатор
Аватар

Мнение от sparco » 02 Окт 2004, 1:21

Е,как ме е яд , че тази година не съм на щанда на Мкар.Миналата година със Светослав как се отнасяхме с феновете и каталози и колите отваряхме,но както каза Аti няма ли я любовта не става!!!
От Мкар не са лоши хора,но незнам тези който са назначили тази година какви са.Днес ще хода на панаира и ще говоря с тях за тази случка.
Member of HATER CLUB... soon coming
От всичко най-мразим прани дънки и BigBrother!

Изображение
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 02 Окт 2004, 11:10

Ми аз видях стари муцуи от Дару Кар, ама наистина и доста нови имаше, че даже на Минито бяха май различни!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 02 Окт 2004, 11:47

В случая се получава така, че панаира се е превърнал в саир!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 02 Окт 2004, 12:40

!!Asen_X написа:За съжаление в България такива са реалностите.

Че се надуват мнозина, така си е, и аз съм имала случаи да не "пробия" за каталог. Но рядко излизам без каталог. Особено на BMW. Може, да не ми дават за всичко, но никога не са ми отказали. Особено се кефя на изражението им след цитата:
Фенка съм на марката BMW

Коментарът става излишен. Нищо че съм дама. И на мен са ми отказвали. "Нямало, свършили, шефа не дава, били в ограничена бройка" ала бала... , какви ли не съм ги слушала. Важно е за мен да си напорист.

Иначе, специално на Пловдивския есенен Панаир съм имала най-страхотните мигове В АВТОМОБИЛИ BMW :D

Имаше навремето едно симпатично момче, с което се "целехме" по време на изложенията, всяка година. Бяхме си свикнали вече. Аз редовно хленчех да ме пусне в колите, той редовно си намираше оправдания. И така, веднъж пробих! Влизам! Той започва да ми разказва, колко екстри има, мощност на двигател, конски сили, гуми, отопляеми седалки, GPRS, волан, стъкла, всичко. Аз седя замечтано зад волана и неусещайки какво правя... галя ... волана. :lol: В един безпаметен миг, явно вече в полутранс чувам как някой истерично блъса с пръст по стъклото. Сепвам се и виждам един мой колега да крещи за да го чуя... "Какво си го загалила тоя волан ве? Виж че момчето няма да заспи довечера..." :D :lol:
Та такива ми ти работи с BMW и Панаира.
Да караш Peugeot е страст!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 02 Окт 2004, 12:45

x3m написа:
200 000 евро
тоя форд бая скъп. за тея пари сигурно и реактивен двг ще има?

Искаш да ти намеря форд за 200к евро и да млъкнеш ли? или си мислиш че печелиш овации?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от pafka » 02 Окт 2004, 14:17

Наистина отношението на някои беше отвратитено(моделите на любимите Пежа също бяха заключени ???). Искам само да споделя за контраста при щанда на Рено - там един фен едва ли не ни молеше да направим тестдрайв на едно дизелово Меганче, а ние се измъквахме, защото нямахме време. Ами човек направо си променя нагласата и поглежда доста положително на марката, в случая на Рено. Ние няма да си променим отношението към БМВ, но другите клиенти ? Рано или късно подобни коли няма да се купуват предимно от мутри. И наистина само с любов към работата се постигат резултати.

Следваща

Назад към Страхотни истории