Нестрахотна история :((((

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Нестрахотна история :((((

Мнение от plradev » 30 Ное 2008, 22:47

Първо искам да се извиня,ако темата не е за този раздел,но прецених че е по-удачно да я представя като история,отколкото да я пускам в 'Извън темата"..

Та да започна направо.Днес се ударих в една мантинела и ще се пукна от яд в момента :evil: :evil: .Бях на гости в Перник при един приятел и когато стана време да си тръгвам към 17:00 часа си рекох да не се прибера през Владая и да се набия в зверския трафик,а през Божурище..Наскоро разбрах,че пътя е ремонтиран основно и си намерих повод за приятна разходка и да покарам по завойчета :P .И наистина така беше ,пътят гладък,нов асвалт,карам умерено и се кафя на музичката която слушам....2-3 пъти съм минавал от там по времето когато беше като минно поле,но не мога да твърдя,че го познавам,зощото беше отдявна.През цялото време карам зад една Вектра ,всичко спокойно, не се гониме или дразниме и така идва една права преди слео Гурмазово,вектрата понамали осезаемо и аз реших да я изпреваря...Изпреварвам спокойно,карам още около 300м и виждам знак за десен завой с ограничение 30,намалявам до към 50 и.....завоя се оказва почти обратен с наклон,пясък,стекла се полузамръзнала вода от вадата покрай пътя и хубава здрава мантинела откаъм лентата за насрещно движещите се.Е опитах се каквото можах,но явно не беше достатъчно и последва приличен удър :bcry: :bcry: :bcry: .Не помогна нито АБС-а,нито обратния волан,абе нищо.И в този момент осъзнах ,какво значи да изгубиш контрол над автомобила :confused: :confused: .Продължих още 50-тина метра и спрях БЕСЕН !!! Не за друго, а затова колко съм ТЪП,та да изпусна колата :evil:

Какви бяха: пораженията,ляв фар,предна броня,смазан преден калник,огънат преден ляв ъгъл на капака,одран заден ляв калник,ляв стоп и счупена задна броня..Вратата непокътната :shock: :shock:.ОТКАЧИХ още повече...Момчетата с Вектрата след мен спряха :bowdown: и викат "изпусна ли го бе човек,толкова време кара пред нас ...." и т.н.Искаха да ми помгнах,аз им отговорих ,че няма с какво,защото ще викам КАТ,пожелахме си приятна вечер и така....Обадих се веднага,на приятеля ми от Перник и на още един от София и след 30-40 мин.бяха при мен с вода,която им казах да донесат,защото ми се стори ,че потече антифриз(бях се объркал затова,слава богу) и въже ,за да опънем калника,защото опираше в гумата...

След още малко дойдоха и катаджийте,напукаха ми един акт за ПТП,описаха всичко и дойде момента в които искаха да ми спрат колата от движение :shock: :shock: :evil: заради фара,които си светеше,но му беше счупено предното стъкло.Кръглите стъкла и енджъл айса здрави.Успокоих че ангелите са здрави :mhihi: :mhihi: .Та стана ясно,че трябва да им давам пари,дадох им и си заминаха доволни,пожелавайки ми лека вечер :mhihi: .Пак откачих,ама по-малко :mhihi:

Та така,дано не съм Ви отегчил с глупавата ми тема,ама имах нужда да споделя...Сега се почва мъката със застрахователи,търсене на части и ходене по майстори :cry: :cry: .Просо не ми се верва к'во ми се случи.......съсипах си колата.... :( :( :(

п.п Карайте по-внимателно от мен,че една наглед безобидна ситуация води до маса разправий после.......
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 30 Ное 2008, 23:06

Дано ти е олекнало поне малко, като сподели... Знам, че и да ти кажа да не се ядосваш, няма да помогне, щото няма нещо което да те накара да не те е яд в момента! На скоро ми треснаха бронята отзад и въпреки незначителните щети бях бясна сума ти време...

Хубаво е че си си извадил някаква поука от цялата работа и знаеш че сега като оправиш колата ще си 100 пъти по-внимателен. Неприятна случка, но важното е че ти си добре... Колата ще я оправиш, въпреки че сега се чувстваш все едно се е сринал света.... Или поне аз така бих се чувствала... :roll:

Успех със застрахователите и дано всичко е ок ! :angel:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 30 Ное 2008, 23:08

Наистина неприятна случка,но се случват такива работи,колкото и да звучи като клише-никой не е застрахован.Това сега ще ти е като обеца на ухото.Добре че щетите са само по колата и на тебе ти няма нищо.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Дек 2008, 0:11

добре дошъл в клуба :confused: както каза колежката Копривка,сега поне може да сме по-внимателни :roll: Има един лаф-"който не кара,той не се удря"..И така,все пак е малкият дявол-ламарини.. Жив ,здрав,късмет със застрахователите и без аварии занапред ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 01 Дек 2008, 0:59

Кофти,колега! Ама станалото станало, не се ядосвай за минали неща! Както ти казаха колегите преди мен, важното е, че на теб нищо ти няма. И аз направих преди няколко седмици първото си ПТП. Имам книжка от близо 10 години и имам хиляди километри зад гърба си с всякакви коли (няма да изпадам в подробности какви точно, че повечето ще ме сметнат за лъжец :D :D :D ) Винаги съм си мислел, че на мен няма как да ми се случи или ако се случи, то няма да е моя вината. Но след като бях изминал близо 1000 км въпросния ден, разбираемо бях доста поуморен, секунда невнимание и белята беше готова. Най се ядосах обаче, че бях буквално на 100 метра от целта, където трябваше да предам колата. Както и да е, щетите бяха незначителни, нещата се оправиха със застраховката и всичко беше ок. А сега аз пак си карам с кеф, с тая разлика, че съм доста по-внимателен отпреди, след като осъзнах, че никой не е застрахован и на всеки може да се случи. Успех и да си караш колата отново с кеф! :) :) :)

Аватар

Мнение от Mihmor » 01 Дек 2008, 1:29

Колега, мисля че те видях следобед като отиваше към Перник, аз бях в задръстването на Владая посока София, огледах се в колата ти, много ми хареса, изпъната, стойкаджиика с готини джанти, жалко за колицата, ама ще си я оправиш ;)
п.п. ако си бил ти, колата ти има много готин звук :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Дек 2008, 7:13

:confused: Съжалявам колега, то у нас нито пътищата пътища-българска работа.Дано бързо я оправиш :driving:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 01 Дек 2008, 8:06

Стига бееее :banghead: Лоша работа.... Дано си я оправиш бързо! :roll:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Дек 2008, 8:34

Колега ,знам всеки метър от отсечката за която говориш през Гурмазово и Бабица от Брезник за Божурище ... Верно, отремонтираха го пътя там ,НО е направен така сякаш да се трошат автомобили не само зимата ами и лятото :evil: :dummy: :ranting: :maad:
банкетите са на нивото на пътя , ситния филц отстрани се изхвърля от завоте на платното заради тъпанари ,които незнаят как се шофират и се хвърлят по банкетите като на рали-крос :evil: :comp: изхвърлят всичката фракция на платното ... Отделно ,че почти навсякъде има :arrow: няма такива обратни виражи ... просто е ужас ,взели са нещастниците парите и никой не гледа кое как е направено :!: :ranting:

То цялата ни републиканска пътна мрежа е ужас ,но е престъпление да се ремонтира основно пътен участък и да си оставиш ръцете мама му стара :!:

Дано по-скоро си оправиш колата без никакви нерви и разходи по възможност , на лед си бил няма какво да се сърдиш на себе си , свирено е било :confused:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Дек 2008, 9:03

колега,неа се пуашиш. стават такива работи! и аз там дадох фира една е30-мамина златна беше! трябва да се внимава много сега . пазете другите и се пазете сами. пълно е с хора ,които не знаят къде са.
до седмица ше г опреглътнеш горчивия хап и ше се опраат нещата. и другият път-умната....! и русата....! ;)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 01 Дек 2008, 9:05

За яд си е, но ще я оправиш. В такива моменти трябва да се поядосваш малко, да му теглиш една и да гледаш напред... ;) Изглежда трудно, но започнеш ли - ще я оправиш - калник, стоп, фар - едно по едно и така - ще стане... :yes:
Иначе и аз имам подобна случка по непознат път - карам след 2-3 коли по някакво пътче и гледам как намалят до 40-50 - решавам да ги изпреваря - със не повече от 80 примерно и от храстите изскача една жилетка с палка в ръка... :mhihi: Спряха ме и ми сочи един знак на 100м назад зад едно младо дръче - 50км/ч... :mhihi: Викам знака зад дървото - не го видях - не помогна... :mhihi: Та от тогава знам - по непознат път намалят ли тия пред теб - намаляй и ти... ;) :mhihi:
Айде по-скорошно привеждане на колата в стария й вид... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 01 Дек 2008, 10:06

Колега, трябва да се радваш, че е станало така. Сега имаш едно на ум, и ще караш по-внимателно за в бъдеще. Най-важното е, че си жив и здрав, и че няма пострадали. Такаче, не съжелявай за нищо!! Случва се на всеки да изгуби контрол над автомобила!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Дек 2008, 11:02

Пфууу много ви благдаря за подкрепата!!!Имах нужда!!!

Mihmor Ако сме се разминали межу 2 и 3 часа и съм бил аз,благодаря ти за хубавите думи :lol: Сега поне тая случка е повод да си направя колата още по-хубава,че имах малки забележки :D

Penchev Мерси и на теб за хубавото описание на пътя,прав си във всяка една буква от "картинката".Само че няма да обвинявам никого....Не са ми виновни ,че надцених ситуацията....сега ще си имам едно на ум ;) .

Баси колкото и да ми е горчиво още ,не е свършил света ......
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 01 Дек 2008, 12:35

Няма страшно, както са казали и колегите, важното е, че ти си жив и здрав.
Предполагам какво ти е, няма по-голяма гадост от това, да се удариш "почти спрял", ама... случва се.
То наистина и пътищата са такива, че... нямам думи. Вчера се прибирах по "Хемус" и то не са неравности, не са обратни виражи, крави по платното :shock: , абе... за 100км. видях поне 5 неща, заради които можеш да се пребиеш като куче, при това, без да си с по-висока от разрешената скорост. :banghead: :censored:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 01 Дек 2008, 14:01

а кат защо извика :?:
дано по скоро си оправиш красавицата

Следваща

Назад към Страхотни истории