Един хубав ден от живота

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Един хубав ден от живота

Мнение от Acoto® » 25 Ное 2008, 10:21

С първият сняг онзи ден дойде и един страхотен ден за мен. А именно, че разходих себе си в 2 машини, за които мога само суперлативи да изкажа. Първата на външен вид не беше нищо особено - черно Ауди 80, възраст около 17-18години, 1,8 бензин - мился че дава 112к.с. Готинкото в случая е друго - а именно отдавна махнатият надпис quattro :twisted: . Тъй и тъй, заредих му догоре и цял ден се катерих на места, на които Нива и Уаз се качват само. Не пропуснах да помогна и някои закъсали, имаше и един колега с 320 е36, който беше пропуснал да си монтира зимните обувки :mhihi: . И така просто съм очарован от този автомобил и въпреки че съм пристрастен към БМВ, ще си купя и едно ауди ;) .
С нощта дойде и по-интересната част от денят ми, а именно един мой приятел беше оставил джипа си при мен в сервиза да му правя джантата - заварка + монтаж. Направих я аз и му се обаждам, че е готова. А той : пали и се вози където ти душа иска, аз ще дойда след 4 часа. И аз е така :shock: . Пред мен е въпросният джип. Черен БМВ Х5 2008г. Влизам вътре и треперя. Първо от кучешкият студ навън и второ - от ентусиазъм. Поставих ключа (ако мога така да нарека правоъгълното нещо в ръката ми) на мястото му, нагазих спирачката и плахо натиснах бутона СТАРТ. Мотора заработи тихо, направо мъркаше 3-литровият дизел отпред. Сложих лоста на R, на дисплея се включи камера за гледане назад, пуснах спирачката, дадох леко газ и ... нищо, не мърда. Тогава потърсих ръчната и я открих, едно малко копче до лакътя ми :D , освободих я и плахо подкарах. Подгряването на седалката на 3, климата на 28, здраво стиснал м-ковият волан в ръцете си, натиснах газта до долу. 235-те кончета ме дръпнаха сериозно напред въпреки леда под 315мм летни баници. Идва завой (много ме притесни), но все пак свивам, очакващ занасяне и ... пак нищо, все едно бях на асфалт, усещах, че някаква система целенасочено спираше я предно ляво колело, я задно някое. Резултата беше :shock: от моя страна. Ако бях с е36-цата влязъл тук със зимните гуми по същият начин щях се скъсам от маневри да го вкарам в пътя, а хикса нищо. Намерих си след това широко място и изключих напълно бутона DTC да вида какво ще стане. Шейна :mhihi: Иначе вътре е стахотен. Черен таван, М-пак, 20цола джанта, 315 гуми - с една дума - МЕЧТА, с един единствен недостатък - цената му е такава, че сигурно никога няма да си го позволя :(
AcoTo®

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 25 Ное 2008, 11:03

Хубави са такива преживявания.
Къде от зимните обувки, къде от ДСЦ-то и аз така се почувствах за първа зима в Е46. На старата 16ка със зимни гуми не можех да се движа по жълтите павета :D
И така първият сняг - аз карам по магистралата - колеги закъсали, аз дърпам..."Интересно" си казах... няма пързулкане, няма поднасяне.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Назад към Страхотни истории