РОДНИНИ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
РОДНИНИ
Ей, фенове трябва някъде да си излея душата, щот просто не мога да проумея как може да има толкова тъпи хора вее.
Родил съм се с късмет, либерални родители имам, ама роднините... само ще кажа, че съм базикал баща ми да не е бил осиновен или нещо...
Та, става въпрос за един чичо, та тоя същият е много зле, обидчив тип с МНОГО странна логика. Взеха си комп преди година и аз реших да помогна на децата му, които са 5-6ти клас да ги науча на основните неща и сигурно над 30 пъти ходих в тях за да помагам и поддържам компа. Е, по-нататък нещо се скапа пцто и трябваше да се преинсталира, не се занимавам с подобни неща, но бях склонен да го оправя. Казах на едно от децата да му предаде, да донесе компа вкъщи ще го оправя. Всичко ми е под ръка тук, а и не ми се разкарваше, въпреки че живее на няма и 2км, но все пак не аз имам проблем, нито получавам пари, нито ми е работа, всичко си има някакви граници...
И сега ми звънна и му се включва желязната и обидчива логика, явно му е под достойнството да донесе нещо в нас да му го оправя...
Той: Ало, да не си болен?!
Аз: Не, не съм болен, кажи...
Той: Какво му има на компютъра?
Аз: Ми, за преинсталирване е.
Той: Какво е това? Счупен ли е? И какво не можеш да дойдеш до нас?
Аз: Вкъщи всичко ми е под ръка, а и работата не е малко.
Той: Компютърът няма да излезне от нас, да знаеш!!!
Аз: Ми ти си знаеш, не аз имам проблем...
Той: Ще го занеса на майстор, ти не си такъв!
Аз: Така е не съм, занеси го на майстор...
Той: блаблабла Тука говори супер несвързано (често го прави), единственото, което разбирам по интоацията му, а не от думите е, че е супер обиден от мисълта великият му задник да докара пц-то до нас, тоест да падне под нивото си! (строител и то муден)
Аз съм си виновен, но помагах заради децата му, а и все пак един ден ще пораснат... не ми се иска да ме мислят за някъв надут тип, но от друга страна се хиля на глас и не мога да проумея как може някои възрастен човек да се държи толкова незряло и не само за компа, винаги си е такъв...
Родил съм се с късмет, либерални родители имам, ама роднините... само ще кажа, че съм базикал баща ми да не е бил осиновен или нещо...
Та, става въпрос за един чичо, та тоя същият е много зле, обидчив тип с МНОГО странна логика. Взеха си комп преди година и аз реших да помогна на децата му, които са 5-6ти клас да ги науча на основните неща и сигурно над 30 пъти ходих в тях за да помагам и поддържам компа. Е, по-нататък нещо се скапа пцто и трябваше да се преинсталира, не се занимавам с подобни неща, но бях склонен да го оправя. Казах на едно от децата да му предаде, да донесе компа вкъщи ще го оправя. Всичко ми е под ръка тук, а и не ми се разкарваше, въпреки че живее на няма и 2км, но все пак не аз имам проблем, нито получавам пари, нито ми е работа, всичко си има някакви граници...
И сега ми звънна и му се включва желязната и обидчива логика, явно му е под достойнството да донесе нещо в нас да му го оправя...
Той: Ало, да не си болен?!
Аз: Не, не съм болен, кажи...
Той: Какво му има на компютъра?
Аз: Ми, за преинсталирване е.
Той: Какво е това? Счупен ли е? И какво не можеш да дойдеш до нас?
Аз: Вкъщи всичко ми е под ръка, а и работата не е малко.
Той: Компютърът няма да излезне от нас, да знаеш!!!
Аз: Ми ти си знаеш, не аз имам проблем...
Той: Ще го занеса на майстор, ти не си такъв!
Аз: Така е не съм, занеси го на майстор...
Той: блаблабла Тука говори супер несвързано (често го прави), единственото, което разбирам по интоацията му, а не от думите е, че е супер обиден от мисълта великият му задник да докара пц-то до нас, тоест да падне под нивото си! (строител и то муден)
Аз съм си виновен, но помагах заради децата му, а и все пак един ден ще пораснат... не ми се иска да ме мислят за някъв надут тип, но от друга страна се хиля на глас и не мога да проумея как може някои възрастен човек да се държи толкова незряло и не само за компа, винаги си е такъв...

Последна промяна acer на 07 Окт 2008, 19:57, променена общо 2 пъти
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Много мразя такива криворазбрани хора които им обясняваш нещо а той си знае че е единствено за майстор ... Ако знае повечето майстори какви са . Още по-лошо като се падне и от роднинска линия . Не му се връзвай много много на акъла 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Проблемът с роднините е, че не си ги избираш, за разлика от приятелите.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Баце таа ситуация с компа е често срещана. В смисъл, че и на мен ми се е случвало, само дето аз като поправям компове и правя (оправям) мрежи си изкарвам прехраната. Поне се посмях после, ма така съм се смял, че съседа идва да ме пита имам ли още трева или съм я излращял цялата
Не се стягай, в крайна сметка, не ти имаш проблем, нека му отрежат главата, ма така от кръста да му я резнат, те тия друго не заслужават.
RESPECT
by t060

Не се стягай, в крайна сметка, не ти имаш проблем, нека му отрежат главата, ма така от кръста да му я резнат, те тия друго не заслужават.
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Пич, извинявай много, ама ако за всеки дискомфорт, който са ни причинили пускаме по една тема, повярвай ми, само аз след работа ще пълня по една страница във всеки подфорум. Не виждам какво й е страхотното на тази история... по-скоро е работа на Миглена Чакръкчиева (по старому Ангелова).
- nikavashnika
- кандидат ентусиаст
-
Vlados написа:Пич, извинявай много, ама ако за всеки дискомфорт, който са ни причинили пускаме по една тема, повярвай ми, само аз след работа ще пълня по една страница във всеки подфорум. Не виждам какво й е страхотното на тази история... по-скоро е работа на Миглена Чакръкчиева (по старому Ангелова).
Колега не разбираш колко адски досадно е да оправяш комповете на разни лаици! До преди 2-3 години оправях комповете на съседи, приятели, познати, майка ми даже имаше наглостта да урежда някакви нейни колежки и приятелки с компютърна помощ от моя страна по техните домове! Най-дразнещо е когато някое тъпо копеле на когото си направил компа като слънце след 1 месец да ти се обади да ти каже че компа му не върви защото е махнал антивирусната която съм му сложил и я е сменил с неговата любима програма която е спряла да работи след 15-дневен trial и естествено си е напълнил щайгата с вируси! Или пък че desktop stripper програмата която 10 пъти му казах да НЕ Я СЛАГА СЛЕД КАТО Я МАХНАХ, не е просто готина мацка която ти танцува и се съблича над старт меню-то ами е бъкана с adware, троянци и бог знае още какво.
Просто в един момент ти идва до гуша да те използват и почваш да искаш пари. Така че разбирам колегата. Аз бих побеснял ако някой има наглостта да ми се прави на задник и да изисква безплатна помощ от моя страна

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Не само ти си с кофти роднини, колега. Моя вуйчо пък иска баба (неговата майка) да му преписва къщата на село и той щял да я "гледа".. Как ще я гледа, като не иска да я вземе в Търново - от разстояние ли? Как, като си ходи на село само когато има да вземе нещо - я ракийка да си направи, я нещо друго.. Ходи си веднъж на 2 месеца... това ли му е "гледането" питам аз? И после се сърди, че не му я преписва къщата на негово име.. Никой няма да го върне ако си отиде на село, какво е това яростно желание да притежава къщата на майка си... може би защото дядо почина (лека му пръст на човека) и докато беше жив нищо не беше споменавано за къщата, ама нали ся жената е сама - дай да се възползваме от ситуацията... ебаси хората!!!...
После ходи да разправя, че майма ми (неговата сестра) си била уредила живота в Кипър и нямало да се върне (един вид тя не заслужава нищо от тази къща, не че я е искала...). Та така - сички сме черни - само той е бял.
То не бяха интриги и говорене зад гърба, че баба ми е давала пари, когато дядо беше в болница (е това никога не се е случвало - да взимам пари при положение, че тя се нуждае от такива..)...
Авееее ..... нямам думи, стига съм ви занимавал..
Хубав ден ви желая!
После ходи да разправя, че майма ми (неговата сестра) си била уредила живота в Кипър и нямало да се върне (един вид тя не заслужава нищо от тази къща, не че я е искала...). Та така - сички сме черни - само той е бял.
То не бяха интриги и говорене зад гърба, че баба ми е давала пари, когато дядо беше в болница (е това никога не се е случвало - да взимам пари при положение, че тя се нуждае от такива..)...
Авееее ..... нямам думи, стига съм ви занимавал..
Хубав ден ви желая!
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
- uko
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 320D '02г. Автоматик
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
nikavashnika написа:Колега не разбираш колко адски досадно е да оправяш комповете на разни лаици! До преди 2-3 години оправях комповете на съседи, приятели, познати, майка ми даже имаше наглостта да урежда някакви нейни колежки и приятелки с компютърна помощ от моя страна по техните домове! Най-дразнещо е когато някое тъпо копеле на когото си направил компа като слънце след 1 месец да ти се обади да ти каже че компа му не върви защото е махнал антивирусната която съм му сложил и я е сменил с неговата любима програма която е спряла да работи след 15-дневен trial и естествено си е напълнил щайгата с вируси! Или пък че desktop stripper програмата която 10 пъти му казах да НЕ Я СЛАГА СЛЕД КАТО Я МАХНАХ, не е просто готина мацка която ти танцува и се съблича над старт меню-то ами е бъкана с adware, троянци и бог знае още какво.
Просто в един момент ти идва до гуша да те използват и почваш да искаш пари. Така че разбирам колегата. Аз бих побеснял ако някой има наглостта да ми се прави на задник и да изисква безплатна помощ от моя страна
Колега, само за твоя информация: нямяш си и идея, колко повече от добре разбирам, че е адски досадно е да оправяш комповете на разни лаици! И до ден днешен още го правя на близки хора и колеги. Правил съм комп слънце на точно такова хлапе, което след 10 дни се обади да каже, че не му стартира компа и след третото дооправяне, му вкарах номера в блеклистата на моя телефон. Така, че ми е повече от ясно какъв е "келепира"... Но да се върна на предния ми пост, който явно не си разбрал - мисълта ми беше, че не е нужно всеки, който нещо се е ядосал да пуска тема за повода. От сутринта вече два пъти ми вдигнаха кръвното в работата и сега сигурно трябваше да има две нови теми в Страхотни истории, а довечера сигурно още две... а колко потребители има форума?
П.С. Нямам нищо против колегата, пуснал темата (дори и не се познаваме), просто изразявам мнение, че подобни теми само излишно пълнят форума. Има други форуми например, по-подходящи да си излееш мъката, свързана с нещата от живота и нямаща нищо общо с БМВ.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
uko написа:Всеки труд трябва да се заплаща!
не....просто рядко остава ненаказано добро!
или както казва една позната-пътя към ада е осеян с добри намерения

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
sonny написа:Има една приказка: Роднина и комшия, неможеш да си избереш
Но не забравяйте и другата поговорка:
Съседа пали, съседа гаси!
Това, че някой хора са назад в интелектуалното си развитие си е кофти за тях