Невероятното изживяване наречено Е36 325 !!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Невероятното изживяване наречено Е36 325 !!!

Мнение от Vasilen » 20 Авг 2004, 10:07

Както някои знаят вчера имах възможноста да се докосна до магията наречена 325 :D та в тази връзка искам да споделя някои наблюдения, впечатления както и възторга си :shock:
Значи паркирах аз тежката петица пред блока до 325-цата след като взех ключовете от кума ми слязох и запалих с тръпнещо сърце звяра :twisted:
Потеглих бавничко опознавателно, тръгнах от ОМВ-то до затвора към ул. Майор Векилски, от там набирайки смелост и скорост по Константин Величков, усещането е невероятно колата се ускоряваше на сфетофарите оставяйки назад всички останали :twisted: адреналина вече блъскаше главата ми, спомних си думите на Kay как първа скорост свършва мигновенно, оборотомера се врътка невероятно бързо до 7000 оборота, надлежно имплантирания чип си каза думата също :twisted: разбира се не сравнявам турбинираното М3 което е карал Kay, но на фона на колите които съм карал си е невороятно изживяване!
За съжаление нямаше навитаци за сфетофар-драг до Екото :cry:
На завоите 325-цата седи много добре въпреки плахите ми опити да се утрепам :P На завоя от Димитър Несторов по бул България не издържах и настъпих на втора при излизането от завоя, изпреварвайки от дясно една красива Е30-ка свирейки с гумите си помислих че ще стане закачката погледнах огледалото и видях Любо Мегов в Е30-ката, но вече трябваше да намалявам за Екото.
Там с пулс 150 сигурно спрях :shock:
След като се въртяхме по Екото и след още един тест драйв по бул България тръгнахме към Бояна, при лудата надпревара по България установих че скоростите над 100 са истинската сила на БМВ-то, на 3-та това животно откликваше на всяко докосване на педала :twisted:
Сравнително твърдото окачване пък помагаше да се взимат завоите с висока скорост. Въпреки че смятах че дупките ще повлиаят на стабилноста бях приятно изненадан от спокойствието с което преминаваше през тях. Конструктивно Е36 е измислена много добре очаквах да усетя олекването на задницата при навлизане в завой със дупки, но нямаше отскачания и вибрации освен лекото свистене на гумите.
На Бояна ни изгониха полицаите и всички дружно се преместихме на ОМВ-то още не спрял Мадпетьо смигна да направим старта за който се бяхме уговорили... застанахме един до друг на околовръстното и след дадения старт потеглихме тоест мадпетьо потегли а аз свирех с гуми зацепвайки постепенно изостанах с половин една кола накрая на първа, втора постепенно го настигнах и при превключването на трета вече убедително дръпнах на пред. Впечатление ми направи как цялата 2-ра свиреха гумите тоест имаше приплъзване явно е че 205 гуми са недостатъчни за тази кола, липсата на шпер диференциал също не ми помагаше много за разлика от на мадпетьо мад-шпера.
Накрая при обратния завой върху празно разсипания пясък започнахме малко въртене коете прерастна в бясно такова 8) накрая чак загубих управлението, но при натискането на спирачката колата за части от секундата се успокои и спря покорна в ръцете ми.
В заключение искам да кажа че това е един невероятен автомобил, не само като динамични характеристики а и като окачване, спирачки, баланс оптимално събрани в една кола с марката :bowdown: BMW Изображение!
May the BMW force be with you!

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 20 Авг 2004, 10:23

:yes:

За това ги обичаме тия коли...

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 20 Авг 2004, 10:31

Ами....кво да кажа неам думи... 8) 8)

ПС> Ти хубаво усети какво е 325 ама мен що не ме повози :evil: :evil:

Доктор на БМВ науките
Аватар

Мнение от Vasilen » 20 Авг 2004, 10:38

GaD написа:ПС> Ти хубаво усети какво е 325 ама мен що не ме повози :evil: :evil:

Уффффф сори наистина :cry: , ще се реванширам ... много народ имаше и съм забравил :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 20 Авг 2004, 12:32

Гот ,то и аз като се кача на 320 ми се вижда така,ама то си е нормално....325цата си има доста поуер.....а аз да попитам снощи мнооо рано тръгнахте за бояна ,аз отидох в 10:10 на Екото и нямаше жив човек :roll: :roll: :roll:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Доктор на БМВ науките
Аватар

Мнение от Vasilen » 20 Авг 2004, 12:36

Ми не ме сдържаше па и оная GaD-инка също ръчкаше да сме тръгвали 8) И други много ентусиазирани имаше та за това :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от Kriso » 21 Авг 2004, 19:55

Тази мания наречена БМВ 325 наистина е мнооого завладяваща.
Във въпросното 325 ме возиха Енджи и Василен (много благодаря за което) и мога да ви уверя че е некола,направо самолет на 4 гуми(Возил съм се преди чип тунинга,сега просто не ми се мисли).
Спомням си че на 1ва - 60,на 2ра - 96-97,3та на 140 и се наложи да намалиме.
Колата определено е доста обсебваща и непрощава на никои на светофарите.
BMW - The king of the route.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VARBAN » 23 Авг 2004, 20:43

Ех кола!!! Не като мойта антика :(
Моля се и на мен да ми падне нещо такова в рацете :twisted:
Човек се учи докато е прост (Цицерон)

Назад към Страхотни истории