Неделни шофьори
Модератори: mitaka7, Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Неделни шофьори
Днеска трябваше да обиколя няколко магазина спешно и хоп скачам на колата първо през дианабат, после до бизнес парка и студентски. Е няма такива кретени, които събота или неделя изкарват колата на която дисковете са ръждясали от едно седмичния престой пред блока. Странни физиономии и пози забелязвам както си бръмча. Няма толкова спрели хора ей, нито знаят къде отиват, нито как да карат до там.
Ето и "страхотната част" вече...
Някъв смотаняк с благоевградска регистрация и алфа ромео от зимния дворец до сфетофара на унсс кара със 20-30 МАКС, оглежда през стъклото, движи по средата на улицата, а аз се влача зад него. Изключвам от скорост и си викам добре, айде няма да се нервирам. Ама го застигам и по-инерция, вече на 2 метра от него гледам скоростомера - 30 км/ч и си казвам добре стига толкова простотия, с намерението да го изпреварвам, НО в момента в който поглеждам към него го виждам СПРЯЛ на платното, без абсолютно никаква причина. Усетих АБС-а и колата успя да спре без да го докосна. Изправих се на клаксона, той продължи да кара, задминах го, спрях отпред излезнах и се развиках на тоя тапунгер, само като видях тъпия му поглед и как вдига рамене нагоре си казах, че просто няма смисъл да се занимавам, прибрах се и потеглих.
Навръщане един микробус ми отне предимството на кръстовище с повече трафик, пак се изправям на клаксона, ама дядката даже не се обърна да се огледа... Добре че си карах с 50 и просто намалих.
Ето и "страхотната част" вече...
Някъв смотаняк с благоевградска регистрация и алфа ромео от зимния дворец до сфетофара на унсс кара със 20-30 МАКС, оглежда през стъклото, движи по средата на улицата, а аз се влача зад него. Изключвам от скорост и си викам добре, айде няма да се нервирам. Ама го застигам и по-инерция, вече на 2 метра от него гледам скоростомера - 30 км/ч и си казвам добре стига толкова простотия, с намерението да го изпреварвам, НО в момента в който поглеждам към него го виждам СПРЯЛ на платното, без абсолютно никаква причина. Усетих АБС-а и колата успя да спре без да го докосна. Изправих се на клаксона, той продължи да кара, задминах го, спрях отпред излезнах и се развиках на тоя тапунгер, само като видях тъпия му поглед и как вдига рамене нагоре си казах, че просто няма смисъл да се занимавам, прибрах се и потеглих.
Навръщане един микробус ми отне предимството на кръстовище с повече трафик, пак се изправям на клаксона, ама дядката даже не се обърна да се огледа... Добре че си карах с 50 и просто намалих.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
Колега когато придобиеш малко повечко опит и се поотракаш повече тези неща няма дори да ти правят впечатление.
П.П Внимавай да не ти се "смачка" клаксона от много изправяне.
П.П Внимавай да не ти се "смачка" клаксона от много изправяне.

Вярно е отначало се нервиш, нервиш, нервиш, нервиш, нервиш и ако не се научиш да си коол ще умреш млад. Хората в бг си карат така - идиотски.
Любимата ми гледка последно време е как се карат някви тъпаци на пътя.
Тва ми напомня как един кенеф викаше на дядка-охранител на паркинг, дядото обесняваше, че не може да паркира на някво място, а кенефа с кенефската му 20 годишна таратайка викаше на глас, много сърдито, че ако не можел да паркирал там под някав наклон, колата му нямала да запали. Аз гледам отстрани и се хиля, макар че ми идваше на моменти да ида и да го пребия, щот държавата ни е в такова положение заради такива идиоти, които не могат дори да общуват нормално.

- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Ако няма ограничение за минимална скорост (каквото съм 99% сигурен, че няма) просто трябва да се съобразяваш с него. А това, че е спрял "без да има никаква причина" е леко смешно да го кажеш. За да спре си има причина, дори и да няма, може да си спира колкото иска. Затова в закона си пише с големи "мазни" букви: Всеки водач е длъжен да съобрази скоростта си според ситуацията в която се намира. Незнам дали си го срещал на курсовете, а може би си си "купил" книжката?
Второ тва, че си го засякъл и си спрял пред него, още повече че си слязъл не те прави мъж, а те прави...как да го кажа...селянин. Не се обиждай и не се форсирай, но ако видиш такава случка да се случи на друг и ти така ще кажеш... Недай си боже да попаднеш на някой боклук, дето си носи бухалка/винкел/гаечен ключ/пистолет, който да те отрепе без да се замисли и без да му пука за теб, защото в България този тип хора стават все повече...
Горния коментар е без грам лоши чувства, но преди да правите глупости или поне преди да пишете и да се хвалите какво сте направили, помислете!
Второ тва, че си го засякъл и си спрял пред него, още повече че си слязъл не те прави мъж, а те прави...как да го кажа...селянин. Не се обиждай и не се форсирай, но ако видиш такава случка да се случи на друг и ти така ще кажеш... Недай си боже да попаднеш на някой боклук, дето си носи бухалка/винкел/гаечен ключ/пистолет, който да те отрепе без да се замисли и без да му пука за теб, защото в България този тип хора стават все повече...

Горния коментар е без грам лоши чувства, но преди да правите глупости или поне преди да пишете и да се хвалите какво сте направили, помислете!
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Това е колега трябва да разбереш , че не всичкис а добри шофиори или изобщо ако можем да ги наречем така .. те просто се качват и карат взимат както предимството ти на 1 сфетофар така и живота на някои малко по надолу ... разбери какво говоря усмисли го и внимаваи 2-пъти повече от сега !
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Супер история просто написаното говори за това какъв човек си всъщност 

По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Вие щото всичките го познавате и знаете къв човек е,та затфа го наредихте така...
Аз пък с ръка на сърцето смея да твърдя,че той е един от най-спокоините шофьори,които познавам...и за да се стигне до там...
Май събота и неделя само 16-ката трябва да карам
Аз пък с ръка на сърцето смея да твърдя,че той е един от най-спокоините шофьори,които познавам...и за да се стигне до там...
Май събота и неделя само 16-ката трябва да карам

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
///MapTo написа:Вие щото всичките го познавате и знаете къв човек е,та затфа го наредихте така...
Аз пък с ръка на сърцето смея да твърдя,че той е един от най-спокоините шофьори,които познавам...
Какво разбираш под "опитен шофьор"? Zboost ясно е написал, че човека с alfa-та е с чужда регистрация и кара бавно - щом е толкова добър шофьор, би трябвало да му светне, че тоз човек явно търсни нещо и може да спре всеки момент. Обаче място за изнервяне няма. Факта, че кара по инерция след друга кола, ич няма да си играя да го коментирам.
И е съвсем естествено е, повечето хора тук да не го познават и да съдят за него само по описаната от самия него случка. В която, явно не е действал като "опитен шофьор" какъвто го познаваш.
И евала за предотвратеното ПТП

И определението "неделен шофьор" звучи нелепо. Колата (за разлика от мотора) отдавна е необходимост, а не лукс. Особено в държава като нашата с нередовен градски транспорт.
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Може да не съм прав за много от вас,но и аз се нервя от такива мудни шофьори.Ами ако ще кара да кара,ако ще спира да спира,ако не знае какво да направи тогава да спре и да реши какво да прави,но да направи място поне и да освободи пътя то заради такива стават задръстванията.Представям си ако бързаш за някъде как ще подскачаш зад волана... и нищо не можеш да направиш.Във връзка с тоя случай и аз се сетих за една ситуация в която попаднах:
Карам си аз по магистралата от София за Ст.Загора със 130-140-както се кара по магистрала и пред мен камион,поглеждам в огледалото-една колона коли в най-лявата лента и започвам да намалям.Върнах газта,леко спирачка,и още,и още,иоще докъто почти спрях.Поглеждам километража-
40.Споменах доста хора(майката,бабата,лелятя...)и си викам що не вземат да въведат някаква задължителна минимална скорост на тея магистрали и ако не защо тогава забраняват на трактори,комбайни и други такива да се движат по тях ми и те с толкова карат.Аман от баби-както вървят,тъй и да карат 
Карам си аз по магистралата от София за Ст.Загора със 130-140-както се кара по магистрала и пред мен камион,поглеждам в огледалото-една колона коли в най-лявата лента и започвам да намалям.Върнах газта,леко спирачка,и още,и още,иоще докъто почти спрях.Поглеждам километража-

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Не знам кой по-нагоре беше говорил(явно наизуст) как в закона нямало минимална скорост. Минимална скорост на движение няма, но има член, гласящ, че всеки водач е длъжен да управлява превозното средство с такава скорост, че да не предизвиква колона зад него, когато превозното средство го позволява. Така че такива работи "Може да си кара с колкото си иска", при условие, че отзад се редят 1-2-3-n автомобила, са някак смешни и жалки. Същото е със спирането. Да спират "където и когато си искат" имат право само куриерските фирми и държавни автомобили. И следващия път внимавай какви ги говориш, че ти ако караш така най-много боя да си изядеш някъде.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,