Неделни шофьори

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Неделни шофьори

Мнение от b00st » 06 Сеп 2008, 20:22

Днеска трябваше да обиколя няколко магазина спешно и хоп скачам на колата първо през дианабат, после до бизнес парка и студентски. Е няма такива кретени, които събота или неделя изкарват колата на която дисковете са ръждясали от едно седмичния престой пред блока. Странни физиономии и пози забелязвам както си бръмча. Няма толкова спрели хора ей, нито знаят къде отиват, нито как да карат до там.
Ето и "страхотната част" вече...
Някъв смотаняк с благоевградска регистрация и алфа ромео от зимния дворец до сфетофара на унсс кара със 20-30 МАКС, оглежда през стъклото, движи по средата на улицата, а аз се влача зад него. Изключвам от скорост и си викам добре, айде няма да се нервирам. Ама го застигам и по-инерция, вече на 2 метра от него гледам скоростомера - 30 км/ч и си казвам добре стига толкова простотия, с намерението да го изпреварвам, НО в момента в който поглеждам към него го виждам СПРЯЛ на платното, без абсолютно никаква причина. Усетих АБС-а и колата успя да спре без да го докосна. Изправих се на клаксона, той продължи да кара, задминах го, спрях отпред излезнах и се развиках на тоя тапунгер, само като видях тъпия му поглед и как вдига рамене нагоре си казах, че просто няма смисъл да се занимавам, прибрах се и потеглих.
Навръщане един микробус ми отне предимството на кръстовище с повече трафик, пак се изправям на клаксона, ама дядката даже не се обърна да се огледа... Добре че си карах с 50 и просто намалих.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Сеп 2008, 20:31

Защо неделни шофьори нали днеска е събота?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 06 Сеп 2008, 20:37

Nukem написа:Защо неделни шофьори нали днеска е събота?

Такъв е лафа :)

Потребител
Аватар
Кара: Peugeot 308 THP

Мнение от tzavti » 06 Сеп 2008, 23:08

Колега когато придобиеш малко повечко опит и се поотракаш повече тези неща няма дори да ти правят впечатление.
П.П Внимавай да не ти се "смачка" клаксона от много изправяне.
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Сеп 2008, 23:31

Вярно е отначало се нервиш, нервиш, нервиш, нервиш, нервиш и ако не се научиш да си коол ще умреш млад. Хората в бг си карат така - идиотски.:mhihi: Любимата ми гледка последно време е как се карат някви тъпаци на пътя.:mhihi: Тва ми напомня как един кенеф викаше на дядка-охранител на паркинг, дядото обесняваше, че не може да паркира на някво място, а кенефа с кенефската му 20 годишна таратайка викаше на глас, много сърдито, че ако не можел да паркирал там под някав наклон, колата му нямала да запали. Аз гледам отстрани и се хиля, макар че ми идваше на моменти да ида и да го пребия, щот държавата ни е в такова положение заради такива идиоти, които не могат дори да общуват нормално.

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 07 Сеп 2008, 2:10

Nukem написа:Защо неделни шофьори нали днеска е събота?

Уместен въпрос :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
///M
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 07 Сеп 2008, 13:55

Ако няма ограничение за минимална скорост (каквото съм 99% сигурен, че няма) просто трябва да се съобразяваш с него. А това, че е спрял "без да има никаква причина" е леко смешно да го кажеш. За да спре си има причина, дори и да няма, може да си спира колкото иска. Затова в закона си пише с големи "мазни" букви: Всеки водач е длъжен да съобрази скоростта си според ситуацията в която се намира. Незнам дали си го срещал на курсовете, а може би си си "купил" книжката?

Второ тва, че си го засякъл и си спрял пред него, още повече че си слязъл не те прави мъж, а те прави...как да го кажа...селянин. Не се обиждай и не се форсирай, но ако видиш такава случка да се случи на друг и ти така ще кажеш... Недай си боже да попаднеш на някой боклук, дето си носи бухалка/винкел/гаечен ключ/пистолет, който да те отрепе без да се замисли и без да му пука за теб, защото в България този тип хора стават все повече... :(

Горния коментар е без грам лоши чувства, но преди да правите глупости или поне преди да пишете и да се хвалите какво сте направили, помислете!

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 07 Сеп 2008, 16:06

Това е колега трябва да разбереш , че не всичкис а добри шофиори или изобщо ако можем да ги наречем така .. те просто се качват и карат взимат както предимството ти на 1 сфетофар така и живота на някои малко по надолу ... разбери какво говоря усмисли го и внимаваи 2-пъти повече от сега !
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 07 Сеп 2008, 18:14

няма начин и аз учим жената неделя ;) :uups:
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 07 Сеп 2008, 18:59

Е вече и за най малкото ли излизате от колите, се едно да вървя пеш и някой да ме засече с раницата си и да се спукам да викам, та и ваща работа такава.Карайте си по пътя и бъдете разбрани, не някви малоумници дето се дървят на секи дето кара по бавно от тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 07 Сеп 2008, 20:44

Супер история просто написаното говори за това какъв човек си всъщност :guitarist:
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Сеп 2008, 21:08

Вие щото всичките го познавате и знаете къв човек е,та затфа го наредихте така...
Аз пък с ръка на сърцето смея да твърдя,че той е един от най-спокоините шофьори,които познавам...и за да се стигне до там...
Май събота и неделя само 16-ката трябва да карам :lol:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 08 Сеп 2008, 9:40

///MapTo написа:Вие щото всичките го познавате и знаете къв човек е,та затфа го наредихте така...
Аз пък с ръка на сърцето смея да твърдя,че той е един от най-спокоините шофьори,които познавам...:lol:

Какво разбираш под "опитен шофьор"? Zboost ясно е написал, че човека с alfa-та е с чужда регистрация и кара бавно - щом е толкова добър шофьор, би трябвало да му светне, че тоз човек явно търсни нещо и може да спре всеки момент. Обаче място за изнервяне няма. Факта, че кара по инерция след друга кола, ич няма да си играя да го коментирам.
И е съвсем естествено е, повечето хора тук да не го познават и да съдят за него само по описаната от самия него случка. В която, явно не е действал като "опитен шофьор" какъвто го познаваш.

И евала за предотвратеното ПТП :)

И определението "неделен шофьор" звучи нелепо. Колата (за разлика от мотора) отдавна е необходимост, а не лукс. Особено в държава като нашата с нередовен градски транспорт.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 08 Сеп 2008, 9:56

Може да не съм прав за много от вас,но и аз се нервя от такива мудни шофьори.Ами ако ще кара да кара,ако ще спира да спира,ако не знае какво да направи тогава да спре и да реши какво да прави,но да направи място поне и да освободи пътя то заради такива стават задръстванията.Представям си ако бързаш за някъде как ще подскачаш зад волана... и нищо не можеш да направиш.Във връзка с тоя случай и аз се сетих за една ситуация в която попаднах:
Карам си аз по магистралата от София за Ст.Загора със 130-140-както се кара по магистрала и пред мен камион,поглеждам в огледалото-една колона коли в най-лявата лента и започвам да намалям.Върнах газта,леко спирачка,и още,и още,иоще докъто почти спрях.Поглеждам километража- :shock: 40.Споменах доста хора(майката,бабата,лелятя...)и си викам що не вземат да въведат някаква задължителна минимална скорост на тея магистрали и ако не защо тогава забраняват на трактори,комбайни и други такива да се движат по тях ми и те с толкова карат.Аман от баби-както вървят,тъй и да карат :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 08 Сеп 2008, 11:12

Не знам кой по-нагоре беше говорил(явно наизуст) как в закона нямало минимална скорост. Минимална скорост на движение няма, но има член, гласящ, че всеки водач е длъжен да управлява превозното средство с такава скорост, че да не предизвиква колона зад него, когато превозното средство го позволява. Така че такива работи "Може да си кара с колкото си иска", при условие, че отзад се редят 1-2-3-n автомобила, са някак смешни и жалки. Същото е със спирането. Да спират "където и когато си искат" имат право само куриерските фирми и държавни автомобили. И следващия път внимавай какви ги говориш, че ти ако караш така най-много боя да си изядеш някъде.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Следваща

Назад към Страхотни истории