За //Мотоклопките, работата, живота... размисли и страсти

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: За //Мотоклопките, работата, живота... размисли и страст

Мнение от vicho » 17 Авг 2012, 9:26

според мен в тая чаша има нещо специално... :dunno:

иначе, адмирации

а колкото до ///М-ките - по-хубави коли НЯ-МА!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 17 Авг 2012, 10:46

Радвам се, че темата се развива и се чуват разни интересни неща.
Имам обаче един въпрос към енигма, може и да ти се стори странен:
Кой измисли оградата на басейна? Имам предвид бялата ограда в гръко-римски стил. Така ли си беше когато си купил/наел къщата?
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Авг 2012, 11:26

Абе кво има в тая чаша, че само я разнасяш навсякъде :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 17 Авг 2012, 11:39

На мене ми е интересно какво ще стане, ако си изключиш телефона за 24 часа и никой не може да се свърже с теб :D
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 17 Авг 2012, 11:45

Първия път като прочетох темата веднага ми изплува една мисъл : Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z, където x е работата, y е забавлението, а z е да си държиш устата затворена.
Добре, ама колкото повече я отварям и до прочитам толкова повече почва да прилича на историята с трите сита на Сократ :
Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел!
- Чакай малко- спрял го Сократ- Преди да ми го разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита.
- Ами да- казал Сократ- Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам „проверка с трите сита. Първото сито на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш д ами кажеш, е вярно?
- Не, просто чух другите да говорят...
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е сито на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи- продължи Сократ-искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Хм...всъщност- не особено
- Тогава- заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?

Изводите си ги прави всеки сам, Но бих попитал автора (да приемем, че всичко е вярно), защо аджеба ни го разказваш?
-верността е под съмнение
-хубаво ? да хубаво е, но има много по интересни предавания по телевизията и ако наистина е вярно по-скоро бих казал, че не е хубаво и страдаш от липса на внимание или просто нямаш приятели с който да споделиш успехите си...
-полезно ? до толкова, че научихме, че след 20-30 години евентуално може да мернем в наща татковина някой робот който да продава на женския пазар

п.п. Замисли се ако си постигнал всичко това в живота, с какво можеш да помогнеш, а не с какво можеш да се изфукаш !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Авг 2012, 12:21

Абе човек, отрови се с кафе да го разнасяш тоя термос... :winky:

Поводът за темата на enigma може да бъде разбран от хората, които следят форума редовно и по-обширно. Не бързайте да сочите с пръст човек, само защото е отделил време да пише във форум. Едно от основните предимства на успелите хора е, че колкото и малко време да имат, разполагат сами с него. Това по принцип. А по темата, ако вярвате на автора, можете да научите неща за места и хора, с които нямате досег. Ако не вярвате - просто увлекателно четиво с картинки, все едно четете жълт вестник, но безплатно. А и винаги можете да отидете на следващата тема във форума.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 17 Авг 2012, 12:34

Е, ако си научен талант и имаш късмет да пробиеш и да се изявиш - в много други страни ще ти плащат страхотни пари заради акъла. А ако се занимаваш с доста неща и то все сериозни разработки - защо да не печелиш и още по-добре. Все пак ми се струва заслужено, предвид сериозната интелектуална работа на един екип или човек.

Така че... не мисля, че това са толкова невъзможни неща. Тук, в България, обаче науката е много нископлатена за съжаление и често пъти за да се занимаваш с наука трябва да го правиш от любов към нея и до голяма степен на благотворителност или на ръба. Има, разбира се, и случаи на добро плащане, ама то не е като да е по принцип стандарт в тая сфера. Ама това е при нас. И е обект на друга тема.

---------
Дали е истина написаното, дали не е - дреме ми. Някой е написал някаква история. Ок. Честно казано не ми пречи като го чета написаното, а дали ще го взема за чиста монета - мисля, че всеки може сам за себе си да прецени.
Не знам защо толкова ви бърка как живее някой и дали лъже или си измисля някакви истории (и защо изобщо ги пише). Защо изобщо взимате толкова насериозно тия неща?
И аз не виждам особен смисъл да се пишат чак толкова подробно някои неща, ама - на който му харесва да си ги пише и който иска да си ги чете. Голяма работа.

Написаното даже си има клипчета и картинки!!! Най-малкото - постарал се е човекът, ако не друго ;)
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Авг 2012, 14:00

Мисля, че всички пропускате дълбокия смисъл на темата и какво е посланието на автора. А именно - за да успееш е нужно да имаш...термо чаша за кафе!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 17 Авг 2012, 15:49

Ми да ....ако погледнем преносно то успех без безсънни нощи няма,които водят до прекалена консумация на кафе :D
Тая чаша е общото на всички снимки от различни места,което предполага ,че един и същ човек ги е снимал....
П.п. Темата е приятно зареждащо четиво за мен,с изключение на някои мненията ,сочещи търсенето на готов проект за успех пред клавиатурата.Защото такова ''животно ''няма или поне аз не вярвам да има
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 17 Авг 2012, 16:11

Дали е истина или не всичко това - незнам.Но силно се надявам да е истина!
Хубаво е да видиш от близо хора,които са успели с много учене,труд и мозък - някак си по този начин,така желания успех за всички става малко по-реален и по-възможен!
В дупката в която живеем тези неща (резиденции,басейни,самолети) могат да са само лъжи,но в нормалния свят,където хората имат бъдеще са просто неща,които един успял човек е нормално да има.
И мисля,че темата не е просто фукня,а цели да покаже,че има смисъл да се труди човек,и най-важното - човека да си цени труда!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 17 Авг 2012, 18:48

Мен ми е интересно да разкажеш нещо повече за Markov decision process при който робота сам се учи да прави неща . :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Авг 2012, 19:31

темата е общо взето едно леко четиво за подрастващото поколение и нищо друго. и понеже няма нищо конкретно казано, всеки започва да си вади най - различни заключения, които я имат нещо общо с действителният случай я не - успял с учене, труд и т.н.

в нормалиният живот нещата изглеждат доста по - различно - тези които учат и се трудят, наистина живеят нормално, но в никакъв случай не са преуспяли, че да се чудят какво да си правят парите. и те винаги си остават на една и съща позиция или близка до нея (говорим съвсем общо - годишен доход, отговорност и т.н.), защото именно си вършат работата добре и никой шеф няма да ги махне или предложи повишение, защото утре няма да има кой да им върши работата.

другите, които са преуспяли са обикновено мениджъри и в повечето случаи не толкова добри, колкото първите но по една или друга причина са успели да се закачат на хорото.

и последните са тези, които са направили парите къде по честен, къде по нечестен път.

та така ги виждам аз нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 17 Авг 2012, 19:36

Мен пък ми е чудно защо сте такива подлизурковци ? Човека постигнал нещо и ко дай сега да му се мазним и да му се радваме и да го " браво-сваме" е и ко нищо ..... 100% съм сигурен че има хора от писалите в неговата тема къде да са му писали на лично да му се домазнят ,щот нали човека кара Х6 М галардота малардота е ко прайм ? Ако един обикновен гражданин пусне тема как му минава ежедневието не на Х6 да си пие кафето ами на стара ладичка и след работа да не влиза в басейна а да отива в градината да свърши някоя работа и това нещо го опише със снимки " като в жълт вестник " Вие какво ще кажете къв тоз селянин ? Кви работи публикува ? Ама нали човека кара хубави коли и жевее добре дай да се мазним !!! :censored: :censored: :OT: :OT:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 17 Авг 2012, 20:13

брей, ама и ти си един началник, бива те да казваш кое да правим и кое - не ;) айде да си затраеш следващия път, щото никой не те пита, а като не ти се струва голяма работа и гроздето ти киселее твърде много, че да кажеш едно 'браво' на един успял наистина българин, дето те кара да си горд, че и ти си българин - ми тогава жалко за тебе, да беше подминал

кво значи да се 'мазним', бе? какво, ще ни вземе всички на работа у хамерика и ще му караме ламботата ли, ако му кажем, че се кефим на разказа? я виж пак кви ги плещиш?!

на всички тук им стана кеф да прочетат темата и да поздравят човека за адски многото, което е постигнал един българин, и ако могат, да получат някой съвет или да видят стъпките му към успеха - а това принципно не е безплатно и евала на енигмата, че споделя в един малък форум като тоя, щото сега може да е в хаити на островче с яхтичка и да го боли игуаната за нас тука в мизерията....

та, с други думи - завиждаш брато, и смърди на бай-ганьовщина отвсякъде, ама нейсе - булгара си булгар...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 17 Авг 2012, 20:42

Да човек завиждам ти нормален ли си ??? Плещя ги каквито си искам все пак всеки има свободаа да говори и пише каквото си иска така че ако обичаш не ми прави забележки :* смърдяло на бай баньовщина само мога да ти кажа пфф
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории