България

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 04 Фев 2008, 20:16

E айде колега,кажи ми какво очакваш ..... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 05 Фев 2008, 11:21

Нещата са много прости.

Проблеми:
1. Комунистите са си същите на власт.
2. Ниските заплати на най-важните органи, които въдворяват ред полиция, данъчни служитили, инспектори и т.н ги карат да корумпират.
3. Българския народ е измъчен от беднотията е назлобен всеки гледа се оправя, както може нормална реакция e.

Решения:
1. За да се оправи държавата се иска пълен преврат от хора готови да се жертват за България. Това значи много хора да се лишат от мечтити си примерно бмв или екзкурзия...
...
Аз лично съм си подал документите за виза за u.s.a, понеже съм 20 годишен и не съм следващия Васил Левски, но не помня да съм хвърлил боклук на друго място освен в кошчето, не карам рисковано за другите хора или за мен и винаги съм гледал да помогна, ако видя някой в беда.
В инфото ми се вижда, каква кола карам (на наще) далече е от някакъв лукс или яка джипарка, но познажам близо около 20 човека каращи коли от 50 до 150 бона изкарали пари със съвсем честен бизнес, започнали от нищото така че недейте да съдите всеки с яка кола за зъл връзкар. 86 набор приятел с програмирване си изкарва по 1000лв на месец, друг икономист по 2000, има място за кадри и заплащането сравнително за тук е супер.
Иначе България е овци без пастир, но можем да се опитаме да бъдем по-добри хора, така де овци. :mhihi:
Последна промяна acer на 05 Фев 2008, 11:38, променена общо 4 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 05 Фев 2008, 11:23

:help:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Фев 2008, 12:05

acer написа:Нещата са много прости.

Проблеми:
2. Ниските заплати на най-важните органи, които въдворяват ред полиция, данъчни служитили, инспектори и т.н ги карат да корумпират.
3. Българския народ е измъчен от беднотията е назлобен всеки гледа се оправя, както може нормална реакция e.

Решения:
1. За да се оправи държавата се иска пълен преврат от хора готови да се жертват за България. Това значи много хора да се лишат от мечтити си примерно бмв или екзкурзия...
...
Аз лично съм си подал документите за виза за u.s.a, понеже съм 20 годишен и не съм следващия Васил Левски, но не помня да съм хвърлил боклук на друго място освен в кошчето, не карам рисковано за другите хора или за мен и винаги съм гледал да помогна, ако видя някой в беда.
В инфото ми се вижда, каква кола карам (на наще) далече е от някакъв лукс или яка джипарка, но познажам близо около 20 човека каращи коли от 50 до 150 бона изкарали пари със съвсем честен бизнес, започнали от нищото така че недейте да съдите всеки с яка кола за зъл връзкар. 86 набор приятел с програмирване си изкарва по 1000лв на месец, друг икономист по 2000, има място за кадри и заплащането сравнително за тук е супер.
Иначе България е овци без пастир, но можем да се опитаме да бъдем по-добри хора, така де овци. :mhihi:
Хм,за всичко останало съм съгласен с теб,само тва със заплащането....Ти смяташ ли че 1000 лв е супер заплата за програмист??? :shock:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 05 Фев 2008, 12:25

Bogat-Beden написа:
acer написа:Нещата са много прости.

Проблеми:

Решения:
...
Хм,за всичко останало съм съгласен с теб,само тва със заплащането....Ти смяташ ли че 1000 лв е супер заплата за програмист??? :shock:

В края на изречението пича е написал " за тук" което е найстина така...

За БГ 1000лв са си цифра каквото и да работиш.
Отделен е и въпроса, че това важи само за София...май....
Кой както се спазари и колкото може по-скъпо да се продава...

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 05 Фев 2008, 13:34

Същия човек изкарва тези парички и учи редовно образование и дори е от малък град, което си е суперско за бг. То от врата за краката не става след някоя друга година ще иде и на 2 и на 3 понеже е много амбициозен.
Иначе леля ми (мед. сестра) в САЩ изкарва 6200 US на месец. програмистити по-малко от 5 не взимат, но е немислимо да сравняваме америка и бг.
Имат правителство, което се е погрижило за хората и е изградило националисти с мисълта за свобода, после как да не си обичат държавата.
А нащо правителство, какво е големите държави ни отрязоха връзката към света откъм бяло море и ни набутаха някаква мафия, която стана на демокрация с единсвената цел да не бъде свалена от народа.
Да дойде някой да види пътя до града, където аз живея в Буквален смисъл 3-4км участък дупките са на 1 метър едно до друга и на ширина, някакви колове забити в пътя аз минавам и се чудя къде се намирам. За хората, които имат бизнес ок, ама един пожарникар/полицай и т.н как си издържа семейството с 500лв...
Но ние сме си глупаците отдавна трябваше да ги свалим, а не да водим някаква псевдо странна гражданска война.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 05 Фев 2008, 13:48

Ciki написа:За БГ 1000лв са си цифра каквото и да работиш.

Зависи как си свикнал да живееш..има хора,които и с 500лв на месец оцеляват има и такива,които с 2000 едвам преживяват... :confused:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Фев 2008, 13:51

acer,абсолютно съгласен съм с последното ти мнение ,и пак с изключение на тея цифри...Колега ciki,я ми кажи какво са 1000 лв за София на месец...?Айде ако си сам млад човек и НЕ си на квартира :!: ,ше си покриваш сметките и храна и някой друг парцал ще си купуваш... и толкоз...Ами ако искаш кола да имаш,ако трябва квартира да плащаш,или жилище на изплащане,и живо здраво и за семейство и деца да мислиш...мда.. :idea: И съгласете се,не може всеки да е кадърен програмист или икономист(въпреки че и там не мисля че са космически заплатите...),какво остава за хора с друго образование ,или без висше образование,те не са ли хора,не работят ли?А един некорумпиран лекар колко взема???Един шофер в СКГТ колко взема,на него лесна ли му е работата,или той не е учил навремето,да се оправя,а?У4ителите трябва ли да скубят с частни уроци,за да имат за храна,колко им е заплатата ина4е???И казваш не може да се сравняваме с хАмерика,добре,нека е Европа,цените ни са на световно ниво,евтини относително са засега само поркането и цигарите и такситата(то там и ка4еството е... :censored:) Няма смисъл да си пиша повече дъвкани неща,и неща които всички знаем.. :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 05 Фев 2008, 14:44

///MapTo написа:
Ciki написа:За БГ 1000лв са си цифра каквото и да работиш.

Зависи как си свикнал да живееш..има хора,които и с 500лв на месец оцеляват има и такива,които с 2000 едвам преживяват... :confused:

Дупе знае 2 и 200 ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 05 Фев 2008, 14:59

Bogat-Beden написа:acer,абсолютно съгласен съм с последното ти мнение ,и пак с изключение на тея цифри...Колега ciki,я ми кажи какво са 1000 лв за София на месец...?Айде ако си сам млад човек и НЕ си на квартира :!: ,ше си покриваш сметките и храна и някой друг парцал ще си купуваш... и толкоз...Ами ако искаш кола да имаш,ако трябва квартира да плащаш,или жилище на изплащане,и живо здраво и за семейство и деца да мислиш...мда.. :idea: И съгласете се,не може всеки да е кадърен програмист или икономист(въпреки че и там не мисля че са космически заплатите...),какво остава за хора с друго образование ,или без висше образование,те не са ли хора,не работят ли?А един некорумпиран лекар колко взема???Един шофер в СКГТ колко взема,на него лесна ли му е работата,или той не е учил навремето,да се оправя,а?У4ителите трябва ли да скубят с частни уроци,за да имат за храна,колко им е заплатата ина4е???И казваш не може да се сравняваме с хАмерика,добре,нека е Европа,цените ни са на световно ниво,евтини относително са засега само поркането и цигарите и такситата(то там и ка4еството е... :censored:) Няма смисъл да си пиша повече дъвкани неща,и неща които всички знаем.. :confused:

:yes: тъкмо и аз щях да напиша нещо подобно. С 1000лв в София си жив умрял

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 05 Фев 2008, 15:09

Bogat-Beden написа:...Колега ciki,я ми кажи какво са 1000 лв за София на месец...?

1000лв. на месец са достатъчно за да живееш и да оцеляваш!
Имайки предвид, че средната работна заплата не само за София а и за страната е под 1000лв....

Bogat-Beden написа:....Ами ако искаш кола да имаш,ако трябва квартира да плащаш,или жилище на изплащане,и живо здраво и за семейство и деца да мислиш...мда.. :idea:

....Ако искаш и на жената пръстенче да купиш, на любовницата некое парцалче... и така до утре ще си пишем....

На това му се вика стандарт на живот.
Или уважаваната от мен поговорка : Всяка жаба да си знае гйола!!!
Квартирите в Люлин например са достатъчно ефтини за да можеш да си позволиш с 1000лв и наем да плащащ, Кола ще си купиш такава, че да е съобразена със възможностите ти, за деца и за семейство се отнася същото а ако пак не ти стигат парите ще си вземеш съквартирант пък и да не забравяме, че ако си женен и жена ти също ще получава заплата...

Никъде не съм казвал, че е достатъчно да получаваш 1000лв. А, че 1000лв са добра заплата предвид фактите и обстановката в страната по един или друг показател.

Имам чувството, че Вие тези пари ги нямате за нищо.....

Както казах по горе в предишния пост дупе знае 2 и 200.

Bogat-Beden написа: И съгласете се,не може всеки да е кадърен програмист или икономист(въпреки че и там не мисля че са космически заплатите...),какво остава за хора с друго образование ,или без висше образование,те не са ли хора,не работят ли?

Имаш ли образование, кадърен ли си, имаш ли опит в сферата в която кандидатсваш за работа, разбираш ли си от работата значи си направил всичко което трябва и остава само да умееш да се продадеш за парите който искаш!

Нямаш ли ги тези неща гориш като фас на течение, траеш си и бачкаш това което можеш без мн претенции...сиреч общия пазар или каквото можеш да си уредиш и пак...за колкото можеш да се спазариш.
:winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 05 Фев 2008, 15:13

Escape написа:
Bogat-Beden написа:acer,абсолютно съгласен съм с последното ти мнение ,и пак с изключение на тея цифри...Колега ciki,я ми кажи какво са 1000 лв за София на месец...?Айде ако си сам млад човек и НЕ си на квартира :!: ,ше си покриваш сметките и храна и някой друг парцал ще си купуваш... и толкоз...Ами ако искаш кола да имаш,ако трябва квартира да плащаш,или жилище на изплащане,и живо здраво и за семейство и деца да мислиш...мда.. :idea: И съгласете се,не може всеки да е кадърен програмист или икономист(въпреки че и там не мисля че са космически заплатите...),какво остава за хора с друго образование ,или без висше образование,те не са ли хора,не работят ли?А един некорумпиран лекар колко взема???Един шофер в СКГТ колко взема,на него лесна ли му е работата,или той не е учил навремето,да се оправя,а?У4ителите трябва ли да скубят с частни уроци,за да имат за храна,колко им е заплатата ина4е???И казваш не може да се сравняваме с хАмерика,добре,нека е Европа,цените ни са на световно ниво,евтини относително са засега само поркането и цигарите и такситата(то там и ка4еството е... :censored:) Няма смисъл да си пиша повече дъвкани неща,и неща които всички знаем.. :confused:

:yes: тъкмо и аз щях да напиша нещо подобно. С 1000лв в София си жив умрял

Това, че за стандарта Ви на живот 1000лв. са жълти стотинки е друга тема :winky:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Фев 2008, 15:25

Ciki написа:Това, че за стандарта Ви на живот 1000лв. са жълти стотинки е друга тема :winky:
благодаря за пожеланията :lol: ,никога не са били жълти стотинки за мен,просто при тея цени не са база за нормален живот,а както ти то4но го каза-оцеляване,ако тва ти е основна амбиция в живота :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 05 Фев 2008, 15:31

Bogat-Beden написа:
Ciki написа:Това, че за стандарта Ви на живот 1000лв. са жълти стотинки е друга тема :winky:
благодаря за пожеланията :lol: ,никога не са били жълти стотинки за мен,просто при тея цени не са база за нормален живот,а както ти то4но го каза-оцеляване,ако тва ти е основна амбиция в живота :shock:

Амбиция за живота? Спести си идеята да се хапеш за некой друг :winky:

Какво за тебе значи нормален живот? колко заплата трябва да получава човек за да води нормален живот?

Щото май не, четеш това което пиша а четеш м/у редовете ....

Специално за теб ще го напиша в червено белкем ти светне лампичката :winky:

Дупе знае 2 и 200 :idea:

Ако случайно незнаеш как да интерпретираш тази поговорка...то не би следвало да коментираш дори в подобна тема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 05 Фев 2008, 15:32

del me

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории