Кола на НСО, едва не уби 4-ри човека !

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 16 Май 2008, 16:35

Абе, не бе, държавата е виновна, държавата е мафия, нсо е мафия, тия с лампите са боклуци :mhihi: :mhihi: :mhihi: ! Ония и с 300 да е карал, няма как да се докаже, или поне не със сигурност, а сигурното нещо е, че тоя с джипа е отнел предимство - тогава за какво въобще си пуснал тема - всеки здравомислещ няма да застане на страната на джипа! Я хубаво си помисли кое предизвиква катастрофата, коя е първата причина, скоростта или отнемането на предимство - щото това, "ако е онзи е карал с 50 е щял да избегне сблъсъка" - е леко ти куца логиката :evil: ! Слава богу, че са живи и здрави - сега ще си понесе последствията + тотала на джипа и да видим дали следващият път няма да се оглежда и ще отнема предимство !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 16 Май 2008, 18:21

Anthony_J написа:@rever, абе пич, ти все едно си бил там с радар и си засякъл скоростта на мерцедеса. За тази работа си има експертизи. Карал бил с 200. Ми аз ви казах, че видях и двете коли. Верно, само минах от там, но мерца беше по-добре от джипа. На джипа му бяха смачкани двете врати. Според мен нито една от двете коли не е с тотална щета. Ще видим какво ще кажат застрахователите. Най-вероятно няма да има въобще експертиза за скоростта на мерца, тъй като вината е напълно ясна и законът е категоричен. Убеден съм, че и да не беше кола на НСО, пак щеше да е същото. Друг е въпросът, че никога не трябва да разчиташ само на предимството си. Трябва да се внимава повече.
П.С.
В 22:00 няма много силно слънце да го заслепи. А и пешеходци няма особено там.

По това което е написал не ми трябва радар за да определя с колко е карал. Ако самия удар е бил с 30 то със сигурност, няма да можеш да влачиш който и да джип 10-15 метра. А този мерцедес има повече електроника и от совалка на НАСА, това да не е някой жигули, че като натиснеш спирачките с 30 км/х да правиш 10 метра спирачен път и на всичкото отгоре да дърпа наляво. И ти да чакаш да видиш 100 метра спирачен път...той само докато натисне спирачката за 1 секунда и вече е свалил 30-40 км/х, така че айде да мислим трезво ? Това че и ти сигурно минаваш всеки път оттам с 100+, не значи че трябва да ме убеждаваш че е карал с 80. Джипа, че си я има вината, има си я, но се дразня от такива категорични закони, защото по спорен закон от нашия, НЯМА никъде в света! Дори най-простите дела отнемат години за приключването им, точно заради нашия ЯСНИЯ И КАТЕГОРИЧЕН закон. Точно така нашия категоричен закон казва - от двамата, все единия ще трябва да го духа! А в нормалните държави с нормални закони и двамата го духат, защото този с мерцедеса също доста е спомогнал за ПТП.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 18:31

rever написа:По това което е написал не ми трябва радар за да определя с колко е карал. Ако самия удар е бил с 30 то със сигурност, няма да можеш да влачиш който и да джип 10-15 метра. А този мерцедес има повече електроника и от совалка на НАСА, това да не е някой жигули, че като натиснеш спирачките с 30 км/х да правиш 10 метра спирачен път и на всичкото отгоре да дърпа наляво. И ти да чакаш да видиш 100 метра спирачен път...той само докато натисне спирачката за 1 секунда и вече е свалил 30-40 км/х, така че айде да мислим трезво ? Това че и ти сигурно минаваш всеки път оттам с 100+, не значи че трябва да ме убеждаваш че е карал с 80. Джипа, че си я има вината, има си я, но се дразня от такива категорични закони, защото по спорен закон от нашия, НЯМА никъде в света! Дори най-простите дела отнемат години за приключването им, точно заради нашия ЯСНИЯ И КАТЕГОРИЧЕН закон. Точно така нашия категоричен закон казва - от двамата, все единия ще трябва да го духа! А в нормалните държави с нормални закони и двамата го духат, защото този с мерцедеса също доста е спомогнал за ПТП.

;) :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 16 Май 2008, 18:46

rever написа:По това което е написал не ми трябва радар за да определя с колко е карал. Ако самия удар е бил с 30 то със сигурност, няма да можеш да влачиш който и да джип 10-15 метра. А този мерцедес има повече електроника и от совалка на НАСА, това да не е някой жигули, че като натиснеш спирачките с 30 км/х да правиш 10 метра спирачен път и на всичкото отгоре да дърпа наляво. И ти да чакаш да видиш 100 метра спирачен път...той само докато натисне спирачката за 1 секунда и вече е свалил 30-40 км/х, така че айде да мислим трезво ? Това че и ти сигурно минаваш всеки път оттам с 100+, не значи че трябва да ме убеждаваш че е карал с 80. Джипа, че си я има вината, има си я, но се дразня от такива категорични закони, защото по спорен закон от нашия, НЯМА никъде в света! Дори най-простите дела отнемат години за приключването им, точно заради нашия ЯСНИЯ И КАТЕГОРИЧЕН закон. Точно така нашия категоричен закон казва - от двамата, все единия ще трябва да го духа! А в нормалните държави с нормални закони и двамата го духат, защото този с мерцедеса също доста е спомогнал за ПТП.

Ей тва е изказаване евала :)

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Май 2008, 18:48

Maveric твойта логика куца бих казъл и то много.
Оня комуниста що не е отишъл да се кара на тоя с джипа, а е седял в ъгъла като наказано кутре?! Щото е бил виновен и то много!
И ти като един пич се оплакваше тука във форума, че хората го засичали докато карал с 250 по магистралата...
Има ограничения и закони за предимства, ако всеки си ги спазваше и не се мислише за тарикат нямаше да имаме по 1000 жертви на година.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 16 Май 2008, 19:11

Не бе, ясно, че не е спазвал ограничения и че не е света вода ненапита и т.н. - не твърдя това - твърдя, че ПЪРВОпричината за ПТП-то е предимството и това няма как да се отрече! А сега що не му се карал - айде моля ти се - ти като участваш (недай си боже) в такава катастрофа, че и преобърнеш другата кола, че може и жертви да има, ще идеш ли на прозореца на шофьора, който е с главата надолу и ще почнеш ли да му четеш конско, че не знаел и не спазвал правилника :mhihi: ;) !

А това, че този с джипа бил "намалил и се огледал" и нямало никого и онзи изведнъж изскочил, разбираш ли, да се твърди точно за това място е най-малкото смешно и нелепо, да не използвам по-твърди епитети ;) ! Ще си направя експеримента някоя вечер, да накарам един приятел с мотор да се набере с 200(при все, че Мерцедеса посмъртно няма как да е карал с 200 и да се е разминало без жертви, а и все пак е и кола ;)) да видя как пък няма да го видя от 2км видимост на път с 4 ленти :mhihi: ! Как беше изразът - не ядем доматите с колците и не сме от Левуново :mhihi: !
Последна промяна Maverick_VS на 16 Май 2008, 23:06, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Май 2008, 20:22

ако тия дела се решаваха по форумите-щеше да го отнася,който има по-малко приятели!!!да ама не се решават!!! а да изчакаме кво ше пише в акта и да видим...!!
ревер,дай малко по-кротко! съчуствам на боби и на приятелите му...!не съм казал треаше през тех да мине да ги намачка,така че мери си пирказките за мене и за детето ми ...!!
държавата и управлението ни е криво,сичко ни е криво...!едва ли аз ще съм защитника на точно тва правителство,но ако оставим всичко да се решава анархично-едва ли ще е по-добре! единия карал бързо,другия отнел предимство...! нахендрили са се! има вина и в двете страни,но на единия вината е по-голяма и тва не е мерцедеса....! а за белите държави ,за които говориш не знам от къде си получил такива впечатления! в германия няма ограничение на скоростта на аутобан. я ми кажи сега ако си карам с 300-310 и некой ми излезе от дясно да задминава и ме фрасне кой ще е виновният в бялата държава!?!? че ми стана интресно!?!?ето-аз карам с много над нормалното за автомобил ,но има правилник и той гласи ,че при престрояване в моята лента от друг-аз съм с предимство...! а да видим кой е виновният!?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 17 Май 2008, 10:37

В конкретната ситуация, ако бяхме бяла държава щеше да има поделена вина... Това е тежко ПТП и е задължително следователи да разследват скоростта на мерца... Но нашите полицаи винаги товарят този които е отнел предимство, понеже е по-лесно..
Бачкам в Киноцентъра в Бояна и изхода от паркинга е на завой м/у две дълги прави. Видимостта е около 30м в двете посоки и има ограничение 40км/ч. Естествено никой не го спазва, и един колега когато излизаше от паркинга пресече пътя на един бързак... Сещате се на кой писаха акт, независимо от възраженията, че онзи е карал с над 60...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStig » 18 Май 2008, 1:54

Темата ми стана интересна и ако може да кажа няколко неща.
@_BoBI_,
Да, на първо място вината ще се прехвърли веднагически на приятелите ти поради обстановката в която живеем. Но от друга страна такива като твоя приятел са продукта на тази обстановка и представляват един от факторите тя да продължава да цари на пътя, на тротоара, в офиса, в къщи. Да предположим, че не е бил мерцедес на НСО, ами както каза колегата някоя по-малка стара кола. Тогава кой щеше да е виновен ?! Ти кажи ?! Нима това с каква кола те удрят в България зависи кой е виновен ?! Май така излиза от твоите думи и си прав де.

Дори никакво произшествие да няма, познай какво вече си мислим всички ние, същите на които всеки ден им се крещи да спазват правилата, тогава когато някое пишлеме с колата на тати ни сече пътя. Спазва ли той закона, на който по-късно иска да се оповава и от който иска да бъде защитаван ? Твоите приятелчета да не се кръстят, ама да слязат малко на земята и да разберат, че не всичко е мацки, на тати парите и "къде още не сме ходили да купонясваме", че някой ден няма да могат да се и кръстят. Не че мерцедеса не се е виждал, ами просто водача на джипа е имал други занимания от това да спазва правилата.

Смешно е да се цитира гол член, изваден от контекста на закона и да се тупаме в гърдите как сме прозряли истината.

Закона съдържа правни норми, правни норми и правни норми, нищо друго. Всяка правна норма съдържа в себе си три елемента: хипотеза, диспозиция и санкция. Тези елементи са неделими един от друг, но могат да бъдат имплементирани в различни членове от един и същ закон. Ето защо цитирането на един отделен от стадото член, често изтъква само един от елементите на заложената правна норма, което изкривява нейното значение. Познай дали мисля, че тук случая е точно такъв. Второ, тълкуването на закона не е шега работа и не е работа на турбо гъзари, playboys, свалячи, недоволни граждани, състезатели и каквото там се сетите, които да извикват "закона тва закона онова" само тогава когато им е в интерес. Закона не е защитна стена с избирателна пропускливост. Самото тълкуване се извършва най-малкото от хора със съответната квалификация, тъй като има редица чисто теоретично-технически похвати, които трябва да бъдат приложени.

Не е достатъчно да прочетем избирателно един закон и да си харесаме така текста в него, че после да ни е удобен да го използваме в наша полза, ами трябва първо да наблегнем на теорията, малко стаж да направим и чак тогава да тълкуваме законодателя, ама не член по член ами като един цялостен акт.

Боби, преди да вадиш членове (в който и да е смисъл) прочети литературата, изчети и НК.

За катастрофата чисто физически. Напълно възможно е мерцедеса да се е движил с не повече от 80 и пак да нанесе тези щети. Знам, че предубедеността замъглява реалната оценка по невъобразим начин, но колкото и да се самозалъгваш фактите са други - няма да е карал с 140, точно така както се е виждал от двеста метра най-малко (ама кой да гледа в огледалото като караме кола-кораб и отстрани гаджето кръстосало краката, а пък ние сме играчи) и точно така, както мерцедеса не е бил брониран (само не каза, че е имал маунтната картечница на тавана и ги е подпукал отдалече). С една дума - свали приятелските очила. Не те познавам, за това по презумпция те уважавам, но не мисля, че си способен да изпълниш и тази молба.

Едно открито отнемане на предимство винаги ще вземе връх над субективни и обективни фактори, по които да се прецени с колко е карал мерцедеса. Твърдя, че аз няма да мога да докажа, че не се е движил с несъобразена скорост, но и няма да позволя някой да твърди обратното.
Вместо това просто ще посоча мястото на което е станало местопроизшествието и половината работа да те изкарам виновен ми е свършена.

Нека другия път авера ти или да си вземе танк или да внимава по пътищата. Всъщност не говорим да бъде внимателен, а да не бъде мутра.

Отново завършвам с това, че ми е най-смешно и тъжно, че тотално газим закона както за пари, така и за удоволствие, но когато осерем кенефа почваме ревем "закона е длъжен това, закона е длъжен онова; сичко тука е мафия; няма държава и т.н."
Държавата сте вие бе, гражданско общество !

ПС.И накрая нещо оффтопик - кога в едно развито общество, примерно в Англия или Германия, ще видим 20 годишно пишлеме да кара кола за 100к. Не мога да си го представя просто... Защото колкото и пари да имат родителите му, ще му дадат един Голф 2 и ще му кажат: "Ако искаш ес класа, не само учи и работи здраво, ами и го заслужи със положение в обществото". И това ми е отговорено в прав текст (малко учудено) след като съм го задал като въпрос в пред едно германско семейство. Единия директор на завод за мебели, другия инспектор по образованието или както там се води.

А също и имаше един много як кючек дето се пее: "Ако искаш мерцедес със сички екстри, първо трябва да помислиш дали ти отива !"
И като гледам заглавието на темата имам чувството, че чета 24 часа или Труд, а то какво се оказа.
Някой не успял да отнеме предимството така, както е свикнал.

ПС2.Не съм искал да обидя никого и се надявам в по-голямата си част да съм бил разбран.
За кой закон става въпрос ?!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 19 Май 2008, 13:49

TheStig написа:Дори никакво произшествие да няма, познай какво вече си мислим всички ние, същите на които всеки ден им се крещи да спазват правилата, тогава когато някое пишлеме с колата на тати ни сече пътя. Спазва ли той закона, на който по-късно иска да се оповава и от който иска да бъде защитаван ? Твоите приятелчета да не се кръстят, ама да слязат малко на земята и да разберат, че не всичко е мацки, на тати парите и "къде още не сме ходили да купонясваме", че някой ден няма да могат да се и кръстят. Не че мерцедеса не се е виждал, ами просто водача на джипа е имал други занимания от това да спазва правилата.

Тази извадка, която постнах ми прозвуча, като от устата на разгневен тираджия, който като види по-младо момче или момиче зад волана започва да псува и да обижда наред понеже живота му е бил скапан и на младини не е постигнал това което тези хора....

Ти от къде знаеш на колко години е водача, от къде знаеш как си изкарва парите какво прави и тн, от къде познават този човек, че да го съдиш и да си толкова сигурен, че сече пътя на хората и прави каквото си иска.

Интересно как никъде не намери за недопостимо да се кара с безрасъдно висока скорост и как никъде не спомена задължителната вина на другия водач.
Според мен моя приятел има 100% вина според закона и като цяло, но не е само негова, инцидента е предизвикан и от двамата водачи...

Въпроса е принципен не толкова заради тъпия акт на кого ще го питаш и тн.Онзи е щял да ги убие не тое него, добре, че е с висока кола.Неговата превишена скорост може да убие някого не толкова отнемането на предимството.Колкото по-бързо караш толкова повече се увеличава шанса да не бъдеш забелязан от останалите водачи и затова не трябва да се сърдиш на тях, а на себеси и да караш по-разумно.За мен водача на Мерцедеса е бил с не по-малко от 100 защото това е удар с 70-80 а той преди това предполагам е намалил със спирачките.Добре 100км нормално ли е при ограничение 50, а после търсим вината само в единия.

Искам и още нещо да спомена, след като там има такава видимост за която толкова хора говорят, защо нито един от двамата не е видял другия :?: Значи и двамата са проявили глупости

Питам аз, ако имаше дечица на кръстовището, не Джип :?:
Този от НСО е можел спокойно да помете пешеходци, а ти ми говориш за предимство.

Все пак си написал много изчерпателен и смислен пост за което се радвам, дано не съм те засегнал или обидил с нещо.Не искам да защитавам мой познати, а искам да се кара с разумна скорост.Не да помиташ джипове, да ги тотализираш и да ги влачиш още 10-15 метра след като си го преобърнал, защото това не е нормално.Дори и да те засече някой когато си караш с разум определено няма да се стига до такива неща.

П.П
Предимството не убива, а превишената скорост ;)

Поста на колегата blackgod е много точен

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Май 2008, 14:02

боби,почваме да стигаме до общият извод май...! да-и двамата имат вина! да-вината на твоят приятел е по-голяма! да-другият е карал сигурно бързо ,но ако са спазвани правилата за движение/пак мисля,че там ограничение 50 няма-има до 80 мисля/ е нямало да има катастрофа!
и пак мисля ,че не си прав за примера с децата!! ако е ударил пешеходци-кво търсят тия пешеходци да пресичат на червено!?!? щото ако са пресичали -трябва да име било червено на тях...! начи и ти като закона казваш-ми трябва да спре ,квото ще да става! един пешеходец може да даде фира и от удар с 20км/ч ако си падне на врата! дори и да си с 50 или 40 и ти претича някой на червено пак може да го утрепаш!!! сори ама мисля ,че правилата важат за всички и пешеходеца като е минал дет не му е мястото или на червено си носи последствията...!
се некой друг требва да мисли за тях!!
п.с. ....а да!! и всяка скорост убива-не само превишената!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от soldier » 19 Май 2008, 22:05

Мога само да ти кажа че такива като твоя приятел са потенциална опастност за околните
И ако обичаш ми намери в тоя закон ограничение за автомобили със СРД,ако знаеш изобщо какво означава това,дори и без включена сигнализация
Ти цитираш 1 член по който нашия човек бил виновен,а я се замисли джипа колко члена е нарушил включително и този дето цитираш
Работя в НСО от доста време и такива тарикати ги срещаме всеки ден,даже се опитват и да се състезават,засичат и каквото друго се сетиш,ама нали са тарикати и като стане нещо подобно какво става?
ДРУГ ИМ ВИНОВЕН

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 20 Май 2008, 13:25

_BoBI_ , твоят човек сигурно не е преценил разстоянието.. На това кръстовище има доста добра видимост, въпреки лекия наклон на пътя..Ти спомена за моторите-не можеш да сравняваш мотор с кола. Сигурно половината щофьори по улиците изобщо не се замислят, че на пътя може да има и мотористи. Тука се получава една такава ситуация-аз не съм спазил предимството, ама оня с Ц класата защо не кара с 50... Просто човек като нарушава закона е добре да знае какво точно прави и какви може да са последствията и да действа бързо-например ако е отнел предимство, да се изнесе възможно най-бързо , вместо да се сърди защо другите не карат с 50.. Важното е, че всички са добре :)

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 20 Май 2008, 19:58

SKISA , Максо , аз съм напълно съгласен с Вас . Има и още нещо , след сигурно 200хил. км по родните пътища съм забелязал , че които кара джип си мисли че е хванал оня горе за куреца и го държи.

Боби , а я си представи че аз както се изсилвам с ИСката тоя пръдлио ми отнеме предимството какво правим ве , аз ще вляза под джипа и след 2 дена ще ме опяват така ли трябва да е ? Оня хууу карал с 120км/ч няма проблем. Ама щом е слезнал от колата не на носилка значи не е карал толкова бързо. А и другото новите коли не са толкова здрави на усукване на купето. ТО Е НАПРАВЕНО ДА АБСОРБИРА УДАРА ПО ВЪЗМОЖНО НАИ ДОБРИЯ НА¬ИН САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА ЗАПАЗИ ПЪТНИЦИТЕ ЖИВИ :!: Това че джипа се е усукал не е нищо ... а мерцедеса как беше , за такъв удар дет ти казваш тои е бил смазан до шибидаха сигурно ... .... не знам , аз съм афектирам заради един такъв които отне предимство преди 3 години пътя на един приятел с моита приятелка вътре. Момичето сега е обезобразена от стъклата които са се счупили .... След това отидохме на съд , оня си намери някви фалшиви свидетели и казва че е минал на зелено а те на червено като във въпросния случаи. Вече 3 години се съдим без ефект , застрахователите отказват да и платят операцията. Аз още на времето исках да го счупя от бои и да сме квит .. ама кои да ме чуе ...
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 21 Май 2008, 0:55

Bobi, не искам да те засегна по никакъв начин с този пост, но ...

Можеш ли да държиш сметка на другите че са карали със 140 след като ти си фучал на мотора със 170?!Както и да е, това не е важно, има подходящи места за такава скорост дори и в града (безопасни при определени условия).Разбира се, водачът на джипа явно ти е близък приятел, но мисля че си прекалено заслепен.Тези теории със скоростта като по-важен показател от предимството (в белите държави) са смехотворни.Защо тогава в 'белите държави' на кръстовищата хората си съблюдават предимството?Сам прецени какво ще се случи ако на едно Т образно всички тръгнат да си пресичат с 50км.

Станалото, станало.Цялата истина е че всички ние които сме на пътищата трябва да носим много повече отговорност не само за себе си но и за тези около нас.Първо погледнете напред, встрани, огледалата, после си ползвайте предимството щото белята става веднъж и след това game over-a е окончателен!
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории