BMW - The Ultimate Driving Shit at Snow
Модератори: mitaka7, Общи модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
Карането на кола само с задно предаване в зимни условия не е лъжица за всяка уста.
Всеки вид трансмисия си има своите предимства както и своите недостатъци.
Аз за първи сезон карам кола с предно без никаква електроника .
Впечатленията ми са лоши по отношение на пързалянето и тръпката при каране на сняг.
Голям проблем на предното е че не мога да спирам с двигател на заледено заснежено или мокро платно.
Колата веднага тръгва и не знаеш къде ще се спре.
Спирането с двигател и скорости на задното е невероятно удоволствие от карането но изисква и повече съобразителност.
Предното газ спирачка газ спирачка и така иначе целуваш мантинелата.
Аз лично не съм карал много бмв-а но от както съм станал шофьор карам руските им събратя лада жигули и москвич.
Много ще кажат че това не са коли.
Пробвайте да се качите от бмв с шперове компютри и блокировки на трансмисията на прост москвичов твърд заден мост с диференциял от стандатрен тип и да се пързаляте .
Предполагам че ще свърши зле работата.
Има и коли по зле от бмв то с задно дето толкова го пюе колежката че не можела да го кара.
Задкормилното е важно и опит-а му а не колата конете диферинцялите и тем подобни.
Всеки вид трансмисия си има своите предимства както и своите недостатъци.
Аз за първи сезон карам кола с предно без никаква електроника .
Впечатленията ми са лоши по отношение на пързалянето и тръпката при каране на сняг.
Голям проблем на предното е че не мога да спирам с двигател на заледено заснежено или мокро платно.
Колата веднага тръгва и не знаеш къде ще се спре.
Спирането с двигател и скорости на задното е невероятно удоволствие от карането но изисква и повече съобразителност.
Предното газ спирачка газ спирачка и така иначе целуваш мантинелата.
Аз лично не съм карал много бмв-а но от както съм станал шофьор карам руските им събратя лада жигули и москвич.
Много ще кажат че това не са коли.
Пробвайте да се качите от бмв с шперове компютри и блокировки на трансмисията на прост москвичов твърд заден мост с диференциял от стандатрен тип и да се пързаляте .
Предполагам че ще свърши зле работата.
Има и коли по зле от бмв то с задно дето толкова го пюе колежката че не можела да го кара.
Задкормилното е важно и опит-а му а не колата конете диферинцялите и тем подобни.

- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
Е стига с тва задкормилно де. Не разбрахте ли, че към ден днешен вече няма слаби шофьори. Всички са мега-добри и дават съвети по форумите ако някой е малко по-малко добър как и той да стане мега добър. Ше отшумите и вие здрави карачи както сините ви пръскалки и табелките ///М отшумяха от колите ви преди вас.
54321 написа:Е стига с тва задкормилно де. Не разбрахте ли, че към ден днешен вече няма слаби шофьори. Всички са мега-добри и дават съвети по форумите ако някой е малко по-малко добър как и той да стане мега добър. Ше отшумите и вие здрави карачи както сините ви пръскалки и табелките ///М отшумяха от колите ви преди вас.
Само да те питам, Вектрата дето я караш да не би да е жълта?
Вектрата дето вози като 5-ца, или ти карайки Вектра си мислиш че е 5-ца?
Когато хората са правили двигатели и автомобили, Опел са правили шевни машини!
Лека, доходна и безаварийна!
- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
Аз само да те питам ти от кои беше? От здравите карачи или от пилотите?
Да не си част от някои от прословутите Витошки групи или си от по-протата дето ходят на Плана?
Да не си част от някои от прословутите Витошки групи или си от по-протата дето ходят на Плана?
54321 написа:Аз само да те питам ти от кои беше? От здравите карачи или от пилотите?
Не, аз съм от тия дето си седят в къщи и пишат глупости по форумите!
На Витоша отивам да си заведа децата на ски, а на Плана да видя какво става с картофите по село!!!
Леко хронология:
1-ва кола Москвич 2140-Д '87г.(ама Д-то не е Дизел, а Де форсе, това е за разбирачите!). Яка руска машина, както съм я карал нея друга така не съм я карал!
Със задно предаване, много лека отзад и в сняг я няма никаква.
2-ра кола Опел Вектра -А 1,6 GL.'89 г. Първо впечатление е за една здрава немска машина донесла ми в последствие много разочарования.
Кола с предно предаване която с хубави зимни гуми е минавала от всякъде.
3-та кола(и до сега) Сеат Ибиза 1,8 GLXI '94 г. Странно, но това е една много здрава от към ДВГ и ходова част кола със слабо и тропащо купе. С предно предаване.
Със сравнително добри гуми ме е слушала доста прилично.
Всичките коли са без ABS-и и т.н. допълнения!
4-та кола( и до сега) BMW 525 ТД '94 г. Взех я с едно наум(главата и задното предаване), НО нито едното нито другото са ме притеснявали вече 1,5 г.!
Колата е с ABS и шпер, с много леки изключения не ми е правила абсолютно никакви проблеми, нито сега в снега нито когато съм се качвал на Витоша с децата!
Не претендирам да съм пилот или карач, имам някъде около 100000 само градско(Вектрата беше такси за 1,5 г. взех я на 115000 и я продадох на 250000), а за извън градското не знам колко са общо.
От всичките коли най-добре ми е BMW-то, и няма абсолютно никаква разлика от задното или предното ако си знаеш мярката!
Можеш да караш и кола 8 х 8, и ако си лешпер пак да се нахендриш в канавката!
Хайде със здраве!
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
bobi_maxo написа:54321 написа:Аз само да те питам ти от кои беше? От здравите карачи или от пилотите?
Не, аз съм от тия дето си седят в къщи и пишат глупости по форумите!
На Витоша отивам да си заведа децата на ски, а на Плана да видя какво става с картофите по село!!!
Леко хронология:
1-ва кола Москвич 2140-Д '87г.(ама Д-то не е Дизел, а Де форсе, това е за разбирачите!). Яка руска машина, както съм я карал нея друга така не съм я карал!
Със задно предаване, много лека отзад и в сняг я няма никаква.
2-ра кола Опел Вектра -А 1,6 GL.'89 г. Първо впечатление е за една здрава немска машина донесла ми в последствие много разочарования.
Кола с предно предаване която с хубави зимни гуми е минавала от всякъде.
3-та кола(и до сега) Сеат Ибиза 1,8 GLXI '94 г. Странно, но това е една много здрава от към ДВГ и ходова част кола със слабо и тропащо купе. С предно предаване.
Със сравнително добри гуми ме е слушала доста прилично.
Всичките коли са без ABS-и и т.н. допълнения!
4-та кола( и до сега) BMW 525 ТД '94 г. Взех я с едно наум(главата и задното предаване), НО нито едното нито другото са ме притеснявали вече 1,5 г.!
Колата е с ABS и шпер, с много леки изключения не ми е правила абсолютно никакви проблеми, нито сега в снега нито когато съм се качвал на Витоша с децата!
Не претендирам да съм пилот или карач, имам някъде около 100000 само градско(Вектрата беше такси за 1,5 г. взех я на 115000 и я продадох на 250000), а за извън градското не знам колко са общо.
От всичките коли най-добре ми е BMW-то, и няма абсолютно никаква разлика от задното или предното ако си знаеш мярката!
Можеш да караш и кола 8 х 8, и ако си лешпер пак да се нахендриш в канавката!
Хайде със здраве!
За москвичите си имат трик зимата.
Една лопата за сняг и щайга с тухли отзад в багажника.
Със същия звяр никога не съм закъсвал аз лично.
Споделям мнението ти .Карал съм го така като никоя друга кола и нев ми е правил проблеми.

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Аз пък сега ще ви оборя всичките...
До вчера синята ми кола стоеше пред блока..разчистена,но около нея навсякъде 50санта сняг...наложи ми се да я карам и си мислех "един ужасен ден с тази невървежна кола"...мързеше ме да чистя около нея,качих се завъртях ключа,вкарах на задна и тя излезе,все едно беше на сух асфалт...цял ден съм влизал нарочно по преспите за да затъне аджеба тфа животно...в девствен сняг по междублокови пространства влизах...неще и неще...вечерта с приятелката ми се качихме до копитото и съм дрифтил по завоите...на един от последните десни преди кулата изпуснах малко колата и цялата предница скочи в пряспата отстрани в неутъпквания сняг...точно 3 натискания на съединителя и бях отново на пътя...
п.п. Става въпрос за Е36 316 М40
...и аз не повярвах

До вчера синята ми кола стоеше пред блока..разчистена,но около нея навсякъде 50санта сняг...наложи ми се да я карам и си мислех "един ужасен ден с тази невървежна кола"...мързеше ме да чистя около нея,качих се завъртях ключа,вкарах на задна и тя излезе,все едно беше на сух асфалт...цял ден съм влизал нарочно по преспите за да затъне аджеба тфа животно...в девствен сняг по междублокови пространства влизах...неще и неще...вечерта с приятелката ми се качихме до копитото и съм дрифтил по завоите...на един от последните десни преди кулата изпуснах малко колата и цялата предница скочи в пряспата отстрани в неутъпквания сняг...точно 3 натискания на съединителя и бях отново на пътя...

п.п. Става въпрос за Е36 316 М40

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
чшшшш тва е ///м40 не се ебавай ти
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Niikoo_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: кръгчета
Penchev написа:zBoost колега, имаме и ново Митсубиши Л200 '07 ,което има всички демултипликатори,блокажи и прочие неща за офроуд![]()
С тази машина е да стигнеш полека дотам дето не предполагаш,че е възможно - освен нови изрудски гуми, му купихме и вериги Кьониг за 320 лв за задния мост.Онзи ден и вчера в Свогенския Балкан, по един планински път ,дето ако не си го минавал 20 години като мен ,няма как да разбереш,че въобще това е пътпри 50 см пресен сняг + 10 стар отдолу с ледена кора
Една Виетнамка буксуваше безпомощно, същата ,от която съм се плашил като от демон ,като съм видял откъде лятото мина
С Митсубишито с веригите и малко баласт в товарния отсег минахме на 2-ра бавна та не усетихме.Зарадвах се ,че това нещо ни завози горе високо в Балкана.
Толкова с кефа със 4 по 4-то![]()
Обаче,аз както и хората ,които писаха досега по подфорумите "За" задното в снега не изпитваме удоволствие от това безинтересно и монотонно пътуванеМисля си ,че БМВ не е твойта кола - не ми се обиждай
От твойте мнения аз разбрах ,че ти си търсиш спокойствието и сигурноста - О'К ,за теб е джип-а и офроуд форума
![]()
Съвсем приятелски те каня на сбирката ни в Четвъртък на ЕКО-то и ще се качим нагоре, клин клин избиваНе е добре млад човек (предполагам) толкова много страх да носи в себе си,че чак да затвори колата си за през зимата
Ако искаш ще дойда с на майка ми Е36-цата ,която е със същите гуми ,като мойте и няма шпер както и мойто комби да видиш и дасе убедиш,за това което ти говоря
![]()
Георги Пенчев
Я сподели какво Л200 имате, че ми стана интересно, ClubCab или DoubleCab, Invite или Intense.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- Penchev
- Сватбаря
-
Ееееей супер
Значи, аз вдигах точно 190 км/ч
на магистралата за Бургас от карнобат ,новото
И там спира ,като с прекъсвач
Е трябва доста път след 170 км/ч ,но до 170 вървят много прилично
Приятна машинка е
Малко имат лаг тези двигатели,но са силни.
Готино се подлюшкват на скорост с дълги вълнисти неравности,човек има чувството ,че се вози на лодка
С брат ми сме орали здраво ,познавам едно момче ,което работи в балкан стар с Митсубишитата и казва,че всички се кефят на пикапа повече от Паджерото,защото пикапа си е яко желязо отвсякъде,докато джип-а малко вече се "размива" с независимо окачване и още някои подрообности ,които го отдалечават от старата школа джипки на Митсубиши ...
Някой път не мога да си обясня от къде намира сцепление това животинче,хем със заводските гуми
Георги Пенчев

Значи, аз вдигах точно 190 км/ч

Приятна машинка е

Готино се подлюшкват на скорост с дълги вълнисти неравности,човек има чувството ,че се вози на лодка

С брат ми сме орали здраво ,познавам едно момче ,което работи в балкан стар с Митсубишитата и казва,че всички се кефят на пикапа повече от Паджерото,защото пикапа си е яко желязо отвсякъде,докато джип-а малко вече се "размива" с независимо окачване и още някои подрообности ,които го отдалечават от старата школа джипки на Митсубиши ...
Някой път не мога да си обясня от къде намира сцепление това животинче,хем със заводските гуми

Георги Пенчев
- Sharo
- старши ентусиаст
-
да вадя ли компроматите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- Penchev
- Сватбаря
-
НЕЕЕЕЕЕЕ за богааааа
За моя брат просто няма измислена техника ,която да му уидиса на експериментите
Георги Пенчев

За моя брат просто няма измислена техника ,която да му уидиса на експериментите

Георги Пенчев
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:НЕЕЕЕЕЕЕ за богааааа![]()
![]()
За моя брат просто няма измислена техника ,която да му уидиса на експериментите![]()
Георги Пенчев

64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5