Ах тези мотористи :(

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 16 Юни 2007, 16:36

baselito написа:Хахаха...колеги вие го обърмахте на голям спор! Нямах това впредвид с пускането на тази тема! Просто исках да споделя страха който изпитах от тази преживяна случка....от факта че за една секунда можех да го свитна пича...наистина притръпнах!
За едно сте прави всички: НЕКА ДА КАРАМЕ ПО СПОКОЙНО, ПО ВНИМАТЕЛНО И ДА НАМАЛИМ "ВОЙНАТА" ПО НАШИТЕ УЛИЦИ !!!
Мисля че подбни рискови изпреварвания са твърде рисковани...и за какво?...за къде бързаме?.....за работа, за среща?....нищо не е по важно от живота ми......ама нищо...

:ok: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 18 Юни 2007, 11:36

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 18 Юни 2007, 11:55

Всички сте луди бе :mhihi:

Не мога да разбера мотористите какво толкова пищят. Какво искате? Да си назначим на заплата по едно джудже на задния джам да гледа постоянно назад ли? Перископи с камера? Радар на 360? От тия подводничарските? Да караме само в дясна и средна лента, за да можете вие необезпокоявани да летите с 300 на НДК?

Ай сиктир бе. И вие сте участници в движението точно толкова колкото съм и аз. Ако аз карам с 50 и ти караш с 50 дали няма да те видя? Дали ще ми излетиш покрай дясната страна, докато аз се оглеждам отляво за друг самоубиец? Я направо минавай над мене, така накъдето и да завия за тебе няма проблем.

Тоя правилник се отнася и за вас. Ако поне малко го спазвате и вие, проблеми няма да има.

Аз като ускорявам 0-100 за 11 секунди, а ти за 3 значи си по-специален ли? Това ти дава право? Нещо си повече от мен?

/не визирам конкретен участник в тази тема, обръщам се към моториста като общо понятие/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 18 Юни 2007, 12:41

Фил написа:Всички сте луди бе :mhihi:

Не мога да разбера мотористите какво толкова пищят. Какво искате? Да си назначим на заплата по едно джудже на задния джам да гледа постоянно назад ли? Перископи с камера? Радар на 360? От тия подводничарските? Да караме само в дясна и средна лента, за да можете вие необезпокоявани да летите с 300 на НДК?

Ай сиктир бе. И вие сте участници в движението точно толкова колкото съм и аз. Ако аз карам с 50 и ти караш с 50 дали няма да те видя? Дали ще ми излетиш покрай дясната страна, докато аз се оглеждам отляво за друг самоубиец? Я направо минавай над мене, така накъдето и да завия за тебе няма проблем.

Тоя правилник се отнася и за вас. Ако поне малко го спазвате и вие, проблеми няма да има.

Аз като ускорявам 0-100 за 11 секунди, а ти за 3 значи си по-специален ли? Това ти дава право? Нещо си повече от мен?

/не визирам конкретен участник в тази тема, обръщам се към моториста като общо понятие/

имено за това стаа дума.. са за теб незнам ама мноого си мислят, че като е мотор той не е с предимство въпреки, че е ...толко пъти са ми отнемаи предимство, че не е истина ... е що не ми го отнемат като съм с джипа а ?

да не говорим колко слепоци карат .. дето траак арат с очила ма не го правят ... аз лично познавам 3ма
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 18 Юни 2007, 18:50

абе дайте да си караме всички на зиг-заг без МИГАЧИ и без ОГЛЕДАЛА направо като на руска рулетка а пьк после кой останал жив кой не майната му поне ще спреме да дискутираме тея теми за 90 процентовите некадьрници по пьтищата. Не мога да разбера защо сьдите за всички мотористи с един аршин а лумпените с колите кьдето се движат с 40 на магистралата на тях кво медали ли да им раздаваме че опазват околната среда или ?. Прав е sharo като казва че трябва да се гледа и внимава всички сме участници в движението никой не е повече от другите.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 18 Юни 2007, 19:29

interlagos написа:лумпените с колите кьдето се движат с 40 на магистралата на тях кво медали ли да им раздаваме

Не, по-скоро идеята е, че всички трябва да карат така, че да могат да реагират на каквато и да е ситуация на пътя. При 220 км/ч се изминават колко? 60-70 метра в секунда? Можеш ли да реагираш при тази скорост адекватно? Не, нали?
Ами тия около теб? Поглеждат в огледалото, виждат те, че си на половин километър отзад, естествено решават, че имат време да изпреварят камиона примерно и тръгват. Да, ама ти тоя половин километър го изминаваш за 5 секунди. И какво? Удар. Нито аз, нито ти можем да реагираме.

Затова е тоя правилник, той не е писан, щото на някой си така му е скимнало след осмата мастика.

Ако всички що-годе спазваме правилата, писани и неписани, ще има далеч по-малко жертви на "войната по пътищата", която всъщност изобщо не е война, а си е чиста руска рулетка. Всички казват "Глей колко бързо мога да карам", докато всъщност важното е "Глей колко бързо мога да спирам".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 18 Юни 2007, 19:44

Фил написа:Затова е тоя правилник, той не е писан, щото на някой си така му е скимнало след осмата мастика.

гарантираш ли ...

виждат те, че си на половин километър отзад, естествено решават, че имат време да изпреварят камиона примерно и тръгват

и искаш да кажеш, че тия са невини ... то те като тръгнат да изпреварват аз и с 130 мога си ги отнеса щото те са с 80 ...

да не говорим, че обикновено и мигачи не използват,,,

а и вярвай ми, че той с м5цата и в тренирано състояние .. демек кара нон-стоп .. може да реагира 10 пъти по бързо от някой дето я вижда я не ... я е карал последната година 50 пъти я не .,... и е с кла от 80та примерно (спирачен път ала бала ...)

са правилата са писани за няква средна работа между двата примера дето дадох ...

та траа засилят и конторла на книжките ... не някой дет не вижда да си кара ... та дядо ми има книжка още .. и си я смени скоро без проблеми .. ама едвам кара вече ... добре, че има акъл и извън селото и ливадата не излиза с колата ...
а колко пъти на ден виждам някви с прибрани огледала .., я дяно, я ляво ...

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 18 Юни 2007, 23:14

а бе ,пичове ,не знам...! и вие да остареете-дай боже! ама знам едно! виновен-невинен ...по-добре се пазете сами ,щото при среща с колата -познайте кой събира камъчета по асфалта и аха да оживее...!
така че карането нормално е за вас-мотористи ! не заради нас! ако успеете да спрете навреме и да избегнете опасната ситуация-независимо кой я е създал -ще останете на двете колела ,ако ли не...

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 19 Юни 2007, 9:17

На такива мотористи аз им викам "ДОНОРИ" :roll:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zayo » 20 Юни 2007, 16:18

rado_rf написа:На такива мотористи аз им викам "ДОНОРИ" :roll:

То колега не им викаш само ти така.Това съм го чувал от лекари в Пирогов :shock:
Относно колегата които каза ,че е забранено Цариградско за мотори...Гледаи знаците !!!! Забранено е само на моста ;) ;)
То че мотористите са луди луди са , кои нормален ще се качи на на нещо което има по конска сила на КГ???? и е на две гуми ?:) А що никои колоездач не се е оплакал ?? ,че са го засекли :) :mhihi:
И аз не познавам някои моторист,които е с пистов мотор и кара под 100км по улиците.
То е същото бе колеги .. като няма трафик(Вечер/Събота /Неделя) и стстезателите с коли излизат и се почва родео тип кармагедон по улиците после " Ми не те видях",само дето мотористите го правят по всяко време защото имат възможност и по трудно може някои полицаи да им види РЕГ.номера!!!!
"Видиш ли аз съм недосегаем" един вид

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 20 Юни 2007, 19:58

zayo написа:
rado_rf написа:На такива мотористи аз им викам "ДОНОРИ" :roll:

А що никои колоездач не се е оплакал ?? ,че са го засекли :) :mhihi:

еми да те запозная да ти се оплацат ... 2 пъти са ме блъскали с колело ...
влез в мтб-бг.ком и гледай ти дали не се оплакват

в Пирогов ни викат донористи ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 20 Юни 2007, 20:33

цялата истина е, че мотора е доста по-малък от колата и не се вижда добре и когато мотор е отзад има повече мъртви точки в огледалото ...

не го обръщайте все едно шофьорите ги мързи да гледат ... просто не винаги можеш да го видиш и т.нат. ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 21 Юни 2007, 0:26

Ми брато е моторист и да ви кажа,му се чудех как спира мотора с 250...спира много по-добре от всяка кола,защото спирачките са му почти същите,ама на 4-5 пъти по-малко тегло....сещате ли се?А за зрението - при старите хора е даже предимство,защото човек като одъртее,става далекоглед - анатомична особеност - с възрастта се увеличава фокусното разстояние в ретината...бас хващам,че повечето стари хора виждат по-добре от всички нас...за рефлексите обаче е друг филм - при старите хора са си по-бавни,няма начин...това е по-определящото...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Юни 2007, 12:19

http://www.youtube.com/watch?v=j-mdoamb ... ed&search=

Ето разширен линк, второто филмче е за мотористите който пискат!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Юни 2007, 13:24

///peter написа:

http://www.youtube.com/watch?v=j-mdoamb ... ed&search=

Ето разширен линк, второто филмче е за мотористите който пискат!

Много добро, въобще това клипче показва и 2-те гледни точки на темата.

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории