Боже,кви коли караме само.....!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Боже,кви коли караме само.....!
Колеги,че няма друга кола,като BMW ясно..Аз пък имам впечатления от друга кола Опел Кадет 88г.
,а именно на баща ми любимеца,който и до днес е в семейството.Та Кадета в момента е на около 550к км.+ и искам да ви кажа,че тази,кола,която е била винаги смешна за мен и съм се подигравал на баща ми за нея,ще искара още толкова(е кърпи се от време на време
)Аз се учих да карам на нея,брат ми,какви мъки е видяла..Използва се да се ходи по чукари,вили....третира се като трактор.Колата не вози никак комфортно,няма екстри-Никакви
Скоро се бяхме заговори ли за коли с баща ми...та той понеже непрекъснато ми развива теми,че неговия Опел е по-добър от всяка кола,нямало БМВ,Мерцедес и тн.Човека е маняк по-колите си и води тевтерче,кога какво е сменял и цени извади и ми показва...За 17г. от както е в него(или за 350к-400к км.) има сменяни 3-4 пати по-окачването разни шарнири...,3 пъти амортисиори,вентилаторче на парно,гарнитури по двигателя и маркучета,1път съединител и още някакви дребни неща не помня точно...Гуми,нагладки и масла не включвам,те са доста,но това си е консуматив.Двигателя не пипа масло(никога не е отварян),работи по-добре от на нова кола.Има 1 едно кърпене и пребоядисване и сега пак е тръгнала..И като теглихме чертата,парите вложени в тая кола,бяха горе долу 2-3 мой ходения в Дару Кар.Та си промених мнението за тази колица,коята доста съм ръчкал докато се науча да карам и винаги е била доста смешна и недодялана за мен
Колеги не ми се сърдете за OFF-а,реших да споделя изторията на една бесмъртна кола,Явно
А за мен колата е една-BMW!
Поздра Ви

Колеги не ми се сърдете за OFF-а,реших да споделя изторията на една бесмъртна кола,Явно

Поздра Ви

- Phoenix_316
- Потребител
-
- Кара: 18 годишна купчина желязо
- Мечтае да кара: Toyota Avensis
- Детайли за колата: BMW 316
На магистралата - метан
На светофара - А98 ;)
Leon написа:Няма за какво да бъдеш замерян с камъни, но все пак си прочети отново мнението и ще разбереш колко е субективно. За някои от нещата си прав, за други не, но най-важното е, че при старите коли е важно и на каква попадаш. И за съжаление не си разбрал дали ти допада философията на марката.
Прав си, мнението ми е субективно, но както сам казах "това е моята посока". Но мнението ми е не само на база лични впечатления. Има доказани и проверени с времето истини. Рено е комфортно и вози меко, но пък се троши често - факт! БМВ върви много, харчи много и се чупи рядко - факт!
Като теглиш чертата излиза, че го купуваш и поддържаш за едни и същи пари. С едното харчиш по майстори, с другото по бензиностанции. С едното се возиш с кеф, а другото го караш с кеф. Аз лично смятам, че като живея в 21-ви век е най-малкото глупаво да се лишавам от елементарни екстри за сметка на това, че ускорявам с 2-3 секунди по-бързо от 0 до 100. Всеки с приоритетите си!
П.С. ако някой си търси 316 е36 за 2000 лв - да се обади
Един тон желязо и пластмаса, а един пепелник не сложили... Хубава работа, ама баварска!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
рено11 1,4 бенз ми харчеше 8,5 с работещ карбуратор и 12 с непоправим карбуратор,отремонтирван педесе пъти и сменено всичко по него и пак не иска да работи като хората... така че разхода в сравнението е относително понятие. 323-е30 ми харчеше 12 ,рендето-същата работа.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Аз имам служебно Рено,което взех на 9км,сега е на 180к км. за 3,5години.С исклучение на това,че на 60к км. се беше разтропало цялото от вътре,пласмаси ей такива неща,по- сериозни проблеми е нямало.Вози доста комфортно,но много кофти изработка на материали и интериор.А друг пресен пример..Моя приятелка преди година в Toyta,отива плаща 54 000лв. за чисто нов Авенсис с full екстри..Момичето беше доста щастливо,колата доста прилично и комфортно изпълнение с доволно екстри..И Toyta-та на 8000км. след 10 месеца каране и светка лампата на маслото,започва да тарака мотора и да пуши и спира,сегменти,глава...е да тези неща минаха гаранционни,но все пак.По новите коли са направени да изкарват от части,поне според мен 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Phoenix_316 написа:...
Бате, не, че нещо, ама като не си чул рева на бейби-сиксa в Е21-цата на Ati, как да усетиш ИСТИНАТА?
Като Leon, не те е возил от в е36 318iS черно купе по завоите над Казанлък през 2004-та, няма как да усетиш ИСТИНАТА!
Като не си давал газ на е34-ката 520i на Vasilen в 6 сутринта, пак през тази далечна година, няма как да усетиш ИСТИНАТА!
Като не си тръгвал с колона от стотици коли от София към мястото на националната среща, няма как да усетиш същата тази ИСТИНА!
Като не си мечтал да караш по пистата редом с другите момчета и после да сравнявате ъглите на взизане в завои и скорости...
Като не сте седяли до 6 сутринта на ракиика и мезенце, гледайки снимки и клипчета и отново обсъждайки автомобилите и възможностите до безкрай...
Като не са ти се обадили да ти кажат - имаш да черпиш - спечелил си награда от събора

Като не си стоял под автомобила си до 2-3-4-5 и дори 6 сутринта, само и само да успееш да го вкараш в движение за да можеш да присъстваш и да караш редом с другите на пистата...
Като не си дал и последния си лев по "купчината ламарина", чувайки от баща ти "няма ли да я продадеш вече?!?!"...
Като не си седял във форума в неделя сутринта в 6:30, четейки поредната страхотна история...
Като не си слязъл да помогнеш на колега в беда в 1:30 вечерта - зимата ...
Като не си изкарал повече километри настрани през същатата тази зима, отколкото по права посока...
Като не са ти се обадили в 23:00 вечерта, отново през тази зима да ти кажат - "пали колата, след 30 мин на ОМВ-то, отиваме на Плана"...
Като не си се забил в пряспата и докато излезеш от колата и си кажеш "е са си еба мамата" се появят 10-15-20 човека готови да изнесат колата ти на ръце...
Като ти самия не си бутал коли на колеги от същите тези преспи в които си бил преди минути...
Като не се прибереш от нощно каране - минал 280 км

Като не са ти написали поредния акт за "форсиране на двигателя"
Като не са ти написали още един акт за "слаб контрол"
Като не са ти написали трети акт за "обикаляне на кръгово движение в кръг - превъртайки задните гуми на автомобила вдигайки прах и шум"
Като не си минал покрай патрулка на метла ...
Като не си излязал жив и здрав от е34-ка, след като си се търкалял със 190 казвайки "ебааааси метлата"
ИСТИНАТА Е ЕДНА - BMW!
п.с. (този списък е безкраен...)
п.п.с. ние сме си такива, обичаме си колите, понякога дори повече от нормалното, но кой ще ни обвини???

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
vicho написа:
ИСТИНАТА Е ЕДНА - BMW!

- krasi_5kov
- Потребител
-
- Кара: e46 Mpaket
- Мечтае да кара: m6
леле братле със сълзи се смея като четааа за те 12 скоростиии хахахахахаахахахахахах раскажи нещо за ауди хахахахахахахахахаахаххаахах
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
shaby написа:vicho написа:
ИСТИНАТА Е ЕДНА - BMW!
фичка,всички някога от някъде сме почнали...! ако и колегата има желание - ще се зариби и след некоя и друга година ше пише същите неща като нас и ще обяснава защо.....
- Phoenix_316
- Потребител
-
- Кара: 18 годишна купчина желязо
- Мечтае да кара: Toyota Avensis
- Детайли за колата: BMW 316
На магистралата - метан
На светофара - А98 ;)
Нямам намерение да навлизам в излишни спорове и дебати. Нито аз ще ви разубедя във вашата "истина", нито вие ще успеете да ме накарате да повярвам в нея докато продължавам да се друсам и да се потя по пътищата и бензиностанциите. Наричайте това "шофиране с удоволствие" или както там ви харесва! Аз го наричам "скъпо и неудобно придвижване от т.А до т.Б"
Прав си - за себе си! Всичко това е начин на живот. Аз нямам нужда са си доказвам каквото и да било по завои, магистрали, кръгови и т.н. А ако вие имате нужда да си доказвате нещо - продължавайте, само ме пазете на пътя!
Прав си - за себе си! Всичко това е начин на живот. Аз нямам нужда са си доказвам каквото и да било по завои, магистрали, кръгови и т.н. А ако вие имате нужда да си доказвате нещо - продължавайте, само ме пазете на пътя!
Един тон желязо и пластмаса, а един пепелник не сложили... Хубава работа, ама баварска!
Phoenix_316 написа:Колеги, с риск да бъда оплют и бит с камъни ще споделя моето усещане за БМВ
Карах 2 г. и половина Меган седан '97 1,6-бензин. Впечатления:
Седалката му - плюшен фотойл. Возенето - к'во е т'ва дупка? Двигателя - мърка като преял котарак. 180 ги държеше без проблем - това 13 годишна кола на метан със заводски гуми 14-ки, климатик и увиснала задница. Оригинални френски кабели от ПроМобил - 36 лв. Разход 6-6,5 на магистралата
В момента струват около 3000 лв., което е колкото едно БМВ '92 с малко тунинг. В момента карам именно такова 316 е36. Впечатления:
Седалката му - дъска тапицирана с брезент. Двигателя ми направи главата 365000 цвята от Варна до София - то не беше рев, то не беше грохот! През любимите ни български дупки с над 20км/ч си наместваш пломбите. Носете си хавлийка - няма климатик! Което пък не пречи да си лапа 13 литра градско. Тон и двеста ламарина и пластмаса... как не се сетиха и едно пепелниче да сложат, бе? Или поне поставка за чашка... или оборотомер, термометър, сенник, подлакътник... опаа, забравих - ще пречи на ръчната и няма да мога да събирам погледите на 16 годишните момиченца
... Поне да бяха залепили тавана с нещо по-качествено, че да не виси... тикове имам вече от отмятане на главата, кимам като улав по световарите, а после си мисля, че ме гледат, щото карам БМВ
!
За сигурност няма да говорим: http://renault-safety.com/bg/
Ако не вярвате на клипчето на франсетата - повярвайте на мен - излязох от тук с драскотина на китката http://yfrog.com/bhcrashgj
Та така, колеги (временно ви наричам "колеги") качвал съм се и на Астра дизел, на Ауди 80, на Мондео комби и друго Рено купе - все стари. Ама те возят, прилично. А прехваления ви баварец много върви, много реве и много майни отнася лично от мен. Да не говорим, че ме спряха полицаите 3 пъти за 3 дни само заради емблемата.
Не се засягайте - всеки има право на мнение, нали? Какво да направя, че не ме влече. Когато беше съборът в Калояново аз бях на 4 км. от вас (в Дълго поле) и така и не си направих труда да дойда. Карайки към Пловдив се разминах със поне 100 БМВ-та за 15 мин., а аз бях единственото в обратната посока. Явно това си е моята посока.
Ти изби рибата,да намериш е36 с толкоз малко екстри си е истинско постижение.Сигурно си го е поръчал някой арменец с еврейска жилка,банкер,брат-близнак на чичо Скрудж.
Извод: Познай как си се пре**ал

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Dpy написа:Phoenix_316 написа:Колеги, с риск да бъда оплют и бит с камъни ще споделя моето усещане за БМВ
Карах 2 г. и половина Меган седан '97 1,6-бензин...
Ти изби рибата,да намериш е36 с толкоз малко екстри си е истинско постижение.Сигурно си го е поръчал някой арменец с еврейска жилка,банкер,брат-близнак на чичо Скрудж.
Извод: Познай как си се пре**ал
Смятай щом няма и пакет пушачи...

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
DJJonny написа:Скоро карах ситроен ц3някъде около 500км
![]()
![]()
1 хидравликата е толкова необмислено безмислено немислимо лека.... нямаш никакво усещане за колата
2 десния крак ми умаля защото и тои е прекалено лек и не можеш да си отпуснеш крака и постоянно е в напрежение да не говоря че педала "виси" отгоре а не е в пода сложен
3 относно т.2 и да искаш няма как да го отпуснеш в долно положение защото имах чувството че някъде ще се преобърна или че ще се разпадне... супер шумна над 100км/ч.
4 неудобни седалки като се сетя и кръста пак ме заболява
5 тея греди на предното стъкло не знам кой ги е мислил но в завой нищо не се вижда![]()
![]()
6 тропа на пластмаса всичко
7 никакво място за пътниците отзад
8 по т7 да не споменавам безсмисления багажник
и още толкова много още кусури за кола 2007г... че дори престанах да им обръщам внимание от болка в кръста и десния крак
след това мъчение се върнах толкова уморен че като седнах в е36-та седалката като ми обгърна гърба, десния крак като си легна на мястото![]()
тва и да ми го подаряват няма дори да го взема... най много ако някой му имам зъб да му го подаря
Колега ,а пък аз ще допълня ,че ако се върнеш 3 години назад ,в интериора на Ситроен Ксара от 2004 ще видиш чертите едно много познато табло на е36 мод 91 год.,та това е дизайнерско решение ,като не можеш крадеш и толкова

- valdesbg
- Потребител
-
- Кара: Partner VTC/Mondeo
- Мечтае да кара: E90 330Xd
@Phoenix_316 не разбрах защо си направи труда да се регистрираш ??? Или зорлем търсиш конфликт ? Щом търсиш комфорт , вземи си лимузина ... някак обаче не ми се връзва "лиму.." с Рено 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
когато човек е млад и наивен вижда нещата по един начин ,след време мирогледа се сменя ... аз примерно се запитах защо да карам 10 годишно БМВ на 300-400к като мога да карам 3-4 годишна кола от същия клас но от друга марка .. след 10 години с БМВта смених марката ,пък ако се разочаровам - БМВта се продават много ,сменям колите честичко така или иначе ..искам само да споделя едно безпристрастно мнение - Е36 дето се кара от 80% от форума а и аз съм го карал близо 10 години е една стара кошница ,нито върви нито возия има просто който го твърди не се е качвал на по хубава кола .Половината от цитираните от Вичо колеги ги познавам лично и вече не карат БМВ и дори не пишат във форума от години ... и не са само те ,истинските фенове дето пишеха в началото къде са ,колко останаха ? Къде са Роската ,Пилота ,Енджи ,Ати и много други ?
Или и те не са истински ценители на марката ...Особено младежи дето татко им е купил едно Е36 преди има няма година - малко по лекинко с определенията кой е фен и кой не е ,щото те определено не знаят какво е да си фен .
Или и те не са истински ценители на марката ...Особено младежи дето татко им е купил едно Е36 преди има няма година - малко по лекинко с определенията кой е фен и кой не е ,щото те определено не знаят какво е да си фен .
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Alexi написа:...
бате, бате, мене тати ми е купил е36-цата миналата година

Като ги познаваш лично, къде са? Какво карат? Фордове?

всички сме наивни, само ти успя да прогледнеш и да си купиш (4-ри годишна) кола - ЕВАЛА!

You said: "Time will change!" What if it changes you?