От каде се е зародила любовта ви към БМВ ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 02 Окт 2008, 7:27

моята любов е изразена в 2 насоки:
1-вата е че БМВ-то е кола която може да си позволи всеки дришльо, но не всеки дришльо знае какво точно е БМВ.
2-рата че хората които сме заедно в този форум имат уважение един към друг, винаги ще помогнат , ще ти дадат добър съвет, личен или за автомобила.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 02 Окт 2008, 7:46

Сега, аз също не мога да се похваля че съм влюбен в марката от невръстна възраст (то моето детство беше толкова отдавна и във времена когато в целия ни блок имаше 5-6 коли, три лади и три москвича да речем)...
Де факто няма и половин година откакто карам БМВ....преди това кво ли не, тази година само преди БМВ-то четири други марки поради едни странни стечения на обстоятелствата......и както един колега в една друга тема е цитирал, все едно мен е имал предвид "Братче, все едно досега не съм карал кола"....
Вярно, винаги са ми харесвали, но имах разни други приоритети а пък и не исках да става като в приказката "на гол тумбак чифте пищови". Да карам еди-ква си кола, а да живея в коптор и в джоба да имам стотинки колкото за една минерална вода......
Иначе твърдата ми убеденост че следващата ми кола ще бъде БМВ тръгна от едно пътуване до Швейцария и назад преди година и половина с една Х3, тогава вече мога да кажа че се влюбих, още повече че няколко месеца след това същото пътуване беше направено с Кайен без той да ме впечатли повече от Х3-ката.. та тогава реших да си взема е36, но после реших да изчакам една година и сега съм с е46.....
Живот и здраве мисля да карам от тук нататък само БМВ
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 02 Окт 2008, 22:55

Съвсем в началото когато бях на към 13 години имах възможността да карам 2 коли - фиат уно и лада и още тогава разбрах че предното предаване не е за мен :) и не че съм правел дрифтове, ами просто самото усещане на автомобила в завой е много по-различно. След време карах едно е30 324тд и това общо взето предопредели всичко.

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 03 Окт 2008, 0:40

стан написа:Съвсем в началото когато бях на към 13 години имах възможността да карам 2 коли - фиат уно и лада и още тогава разбрах че предното предаване не е за мен :) и не че съм правел дрифтове, ами просто самото усещане на автомобила в завой е много по-различно. След време карах едно е30 324тд и това общо взето предопредели всичко.

Така ли ми се струва или сравняваш БМВ с лада или по точно държането на лада в завои с това на БМВ ?! :conf: :conf: :conf: :kuku:
///M
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 03 Окт 2008, 0:42

Абе не мога да кажа, че вече съм маниак, защото още чакам моята си Е39ка, но наистина ме зариби един от най-добрите ми приятели, които караше Е36 320и и ми даде да го покарам на една от сбирките на ЕКО в четвъртък вечер преди около година. Трансфер от 57 дизелови кончета на 150 ванос расови .. адреналина ми дойде в повече. Бях адски впечатлен.

А едно време като бях малък чичо ми имаше Е30 кралско синя 318и, но може би тогава не съм разбирал от коли, защото единственото, от което бях впечатлен бяха хамелеоновата боя, която ставаше почти лилава при силно слънце и алармата, която палеше колата от разстояние и без шофьор в нея.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 03 Окт 2008, 0:57

Аз пък като бях малък (на 8 може би) майка ми беше в Гърция,имаше си приятел а той имаше Е36 Schnitzer.Та една зима реши да ме вземе малко на почивка.Аз още от преди това харесвах БМВ но като видях въпросното Е36 очите ми останаха по него. :D :D :D :D Цялото черно и едни джанти,любов от пръв поглед. :uups: :uups: Цяла зима се возех в него и така общо взето се подпалих.А колко пъти съм спорил с бащата(той се базикаше естествено) че Мерцедес били по-добри а аз с часове си защитавах любимата марка. :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Fiesta
Мечтае да кара: M3

Мнение от slimarata » 03 Окт 2008, 5:24

Аз бях на 4-5,когато за пръв път видях BMW,бяхме с баща ми на Албена и то беше спряно пред един хотел.Тогава не знаех какъв модел е,а сега мисля,че е било Е28,но тогава това беше най-красивата кола,която някога бях виждал и оттогава бяло-синята емблема е в сърцето ми и знаех,че това е колата,която ще карам един ден и сега след 20 години мечтата ми се сбъдна.Когато я купих и трагнахме да се прибираме нямаше по щастлив човек от мен повярвайте ми :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36 1,8 i & DK E30
Мечтае да кара: e 30-ската си преобразена

..

Мнение от staevski » 03 Окт 2008, 8:53

На мен пък ще ми е интересна историята на Роската/YOKOHAMA/ и да каже колко хора покрай него са се запалили по марката :mhihi: ПОЗДРАВИ РОСКА :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 03 Окт 2008, 10:23

стан написа:Съвсем в началото когато бях на към 13 години имах възможността да карам 2 коли - фиат уно и лада и още тогава разбрах че предното предаване не е за мен :) и не че съм правел дрифтове, ами просто самото усещане на автомобила в завой е много по-различно. След време карах едно е30 324тд и това общо взето предопредели всичко.

Хех, ладата е със задно бре човек. :)
И за да не съм съвсем офтопик - винаги съм харесвал BMW. Всъщност една от двете немски марки, които ми харесват. Другата е Porsche. :mhihi:
В момента карам друга кола, която също много харесвам, а основната причина, поради която не си возя задника и на BMW е, че моделите, които наистина харесвам, все още не са ми по джоба. :help: :D
Но, някой ден... :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 03 Окт 2008, 20:44

първи път ме повозиха с Е21 323 ,беше приятел на татко и ме повози доста добре ,яко с вратите напред и татко все ме питаше дали ме е страх а аз бяха така ухилен че даже забравих за колелото което ми бяха купили предни ден за това че бах завършил 1 клас с отличен :mhihi: и дори като слизах от колата не исках да слизам ,държах са за седалката и ревах кат магаре а нашия ме дърпаше и хората си мислиха че иска да ме бие ,после цяла вечер ми обещава че ще си купим такава кола, a когато видях километража на 200 направо си умрях от кеф и дори сега като го видя този човек все ми се смее за тва дет не се пусках от седалката,той пак кара БМВ Е46 320i ,
в последствие баща ми взе едно Е30 троен стоп 316 от германия което и до ден днешен си е перфектно дори новия му собственик е много доволен
сега аз карам Е30 320 беше 18-ска ама М10-то бързо умря :mhihi:
а баща ми Е36 320 :D
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikavashnika » 04 Окт 2008, 11:04

Не харесвам БМВ-тата. Влюбен съм в е34 :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от бебето » 04 Окт 2008, 23:59

uricatoli написа:моята любов е изразена в 2 насоки:
1-вата е че БМВ-то е кола която може да си позволи всеки дришльо, но не всеки дришльо знае какво точно е БМВ.
2-рата че хората които сме заедно в този форум имат уважение един към друг, винаги ще помогнат , ще ти дадат добър съвет, личен или за автомобила.

Ти го каза най-точно! :bowdown: Аз пък да си призная нямам конкретна случка или спомен,който да ме е запалил по БМВ-та.Просто от малка си я харесвам тая марка.А като направиха до нас сервиза на БМВ :winky: ....само на терасата висях да си пълня очичките... :mhihi: Просто съм влюбена!!!

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 05 Окт 2008, 10:20

uricatoli написа:моята любов е изразена в 2 насоки:

Съгласен съм колега :clap:
///M
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 93 BMW 325 TD
Мечтае да кара: BMW E30 ///M3

Мнение от BuLdwAiZeR » 15 Окт 2008, 20:35

BMW E36 THIS IS THE CAR :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Окт 2008, 21:33

Ми значи първата кола която съм карал е москал алеко, девгето и беше одно копие на Е30 стария мотор на 318, особенно като погледнете с вдигнати капаци еднакви едно към едно. Та яка машина прегрява по баири, каде ли не особенно лятото беше изживяване навън жега 35 грасдуса вътре 45 - от парното :lol: . Та понеже беше копие та си викам мноо дръжи , нищо че блока е чугун и просто няма как да се пръсне нищо че се чува как маслото ври :mhihi: . Само са утарвали конете!
В последствие една 36 316 М40, сега малко и прехлопва коляновия вал де ама се носи. И най ме кефи че за 10 год, консумацията и беше само масло и бенз, е и ремъчета. После реших да си взема дизел но попаднах /само като му чух звука и.../, сега на М52 320ка, обаче му свикнах и ми се кара нещо по голямо. Яки коли , а и за парите просто няма какво друго да си вземеш.
А има и друго който веднъж е седнал в БМВ няма слизане, вервайте ми!

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории