Кола на НСО, едва не уби 4-ри човека !

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 10:52

Anthony_J написа:Е, пич, ако са се ударили с такава скорост, каквато твърдиш, как му оцеляха лампите в предната решетка?
бяха разпилени части от тях колега, да не ставаме дребнави, след това дойдоха още 3-4 Е46-тици пак с лампи под предната решетка ;)

Anthony_J написа:За пръв път чувам за бронирана С-класа и то с 2.0 двигател (136 к.с.). Как мислиш, че ще се ускори 3 тона кола до тези космически скорости с такъв умрял двигател?

Попринцип не ги разбирам Ц-тките, но защо да няма бронирани зависи как са ги поръчали предполагам нямам представа.Кола която вози дипломати и прочие шанса да е борнирана е огромен не мислиш ли ;)
не съм експер знам какво е станало със сигурност като катастрофа и знам, че имаше лампи и дойдоха още бая коли като тази ;)

Anthony_J написа:Освен това както писах по-долу, джипът беше на колелата си като минах от там и само двете десни врати бяха смачкани.

Да защото са го изправили след като са успели да излезат навън, притеклиса се хора на помощ и са помогнали.Айде да не ставаме дребнави ;)

Anthony_J написа:двете десни врати бяха смачкани

Колата беше посукана та пръв поглед, но това ще го определят застрахователите, нито съм експерт нито мога да го коментирам, но дори и тавана беше крив до колкото помня.То човек в такива моменти много неща му обягват това е нормално.Единственото нещо за което съм сигурен, е че с разумна скорост нямаше да стане това :!:

Anthony_J написа:Не знам къде е истината.

Истината е много обширно понятие

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 10:56

Това е което знам засега, ако има нещо друго ще пиша ;)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Май 2008, 10:57

за да изясним докрай-няма бронирана Ц-класа в нсо...! питах.
а за случката: и другото е сигурно,че ако твоят приятел е спазил правилника и си е дал предимство на другия-нямаше също да стане катастрофата! също е вярно,че ако другият беше карал по-леко пак можеше и да не стане! само че от двамата твоят приятел е по-виновен!!! сори ,че заставам повече на другата страна,но това е истината.

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 11:06

SKISA написа:за да изясним докрай-няма бронирана Ц-класа в нсо...! питах.

Грешката е моя значи ;)

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Май 2008, 11:17

_BoBI_ написа:
SKISA написа:за да изясним докрай-няма бронирана Ц-класа в нсо...! питах.

Грешката е моя значи ;)

грешката не е твоя,ма карай...! важното е ,че са здрави!другото ше мине ,ше изтече срока на наказанието и ше се оправи...!!!
майната му-кажи на приятеля си да не се ядосва,да знае че има и по-лошо и друг път да внимава повече..!!
степенуването е :
1.баси дано не се удара...!
2.баси-дано се треснем леко...!
3.баси-дано не се е одрала много...!
4.мамка му -дано само се е огънала ...!
5.мале-добре ,че само колата строшихме...!!
6. лелее-счупих ръка,ребра,ключица..ма съм жив!!
7.егати тая кома дълго трае....!добре ,че излязох...!!
и от тука нататък не знам ква е градацията!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 16 Май 2008, 11:19

Според мен най-важното в случая е, че хората са добре. Ако имаше жертви и тежко ранени голям праз кой е виновен. Станала е малката беля. Ще има наказание, но то не е страшно и необратимо. Аз като видях снощи пожарните и линейката доста се уплаших. Веднага като се прибрах проверих дали има някакво инфо за пострадали, но не намерих.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 16 Май 2008, 11:37

За превишаване на скоростта(в града) с 51+ км/х : 15 точки 250 глоба и 3 месеца без книжка!
Неспазване правилата за предимство, при създадена непосредствена опасност за движението: 6 точки, от 50 до 150 лв глоба!
Което точно неспазване на правилата за движение е по-тежко от другото ,че аз не разбрах май ?
Колкото до тази българщина, ограничение 50, ама щом има две ленти да речем, значи може и с 150, я няма никъде по света, защото в нормалните държави бесните с "предимство" шофьори, топлят килиите.
Високата скорост е много, ама много по-опасна от неспазване на предимство.. това, че не сме в нормална държава е друг въпрос.
Или че пешо карал там с 200, значи и ние можем... не е оправдание или довод, че и ти трябва да караш така. С такава скорост да навлизащ в кръстовище е пълна простотия, не случайно на магистралите НЯМА кръстовища, защото скорост е висока и докато погледнеш наляво и надясно, може да те върнат 10 метра назад!
Не съм от София, но там сигурно е имало и пешеходна пътека, как щеше да спре, ако бяха тръгнали хора по нея, ВСЕ ПАК СМЕ В ГРАДА ?
Това е безразсъдно шофиране и аз знам за случка при която извън града, колона от трактори, пресичат маркировката за навлизане на черен път и моя човек с 160-70 идва отдолу по баира, тракторите без светлини, без нищо, вижда трактора в последния момент ..спирачки.. последвал удар и 30-40 метра след трактора спира, колата нямаше никаква симетрия.... комоцио.. естествено и без жертви не се размина. Моя човек също по вашата логика е "невинен", обаче рииш ли 7500 лв глоба(кръвнина по-точно)на майката, отделно на бащата още 7500., 3 години условно и около 1 година без книжка, за тракториста помня само по 15 хиляди лева на единия родител .. условно.. и без книжка, но за колко време не помня, случката е преди доста години.
Доклада от полицията също мога да го изнамеря, но тогава все още не бяхме на 100% държава на абсурдите, тогава можеше да е виновен повече от 1 човек, за ПТП! Сега какво... можеш да караш с 200 в града да пометеш 10 коли, да слезиш и да кажеш "ба ви мамата с премиство съм" и да си фаниш шапката, защото отнемането на предимството било "по-тежко", бла бла, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ НИКОГА! :evil:

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Май 2008, 11:48

rever написа:За превишаване на скоросттабла бла, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ НИКОГА! :evil:

искаш ли да се фанем на бас кой ще отнесе акта...!?!? разграничихме нещата и се разбрахме по закон кой е прав икой по-малко крив и по човешка логика...!!! от там нататък ...!!при ситуацията няма и как да се докаже с колко точно е карал мерца...!!! свирено! така само си приказваме,ма карай! ти не се оглеждай и не давай предимство ,па чакай некой да кара с 50 да не те удери!!! и така нема да се оправиме...!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 16 Май 2008, 12:26

Знам че има места където ограниченията са смешни, не идвам от камбоджа... но през кръстовище да минаваш с такава скорост... вече си е безразсъдно шофиране! Колкото до скоростта.. самия удар е бил поне най-малко с 60 км/х, мерджана да е убил към 60-120 км/х от скоростта си! За случката която говорих по горе... доклада на полицаите - спирачния път е бил 42 метра - скоростта му 180 км/х, без да питат, без да разпитват, бият ти печата и в съда!!
Какво да се оглеждаш бе човек... ти защо не пробваш на магистрала да направиш обратен.. да видим как ще свърши всичко, един път ще минеш, два пъти, ама третия път, ония в далечината няма да кара с 150, а с 250.!? Има 50 ограничение, ти инстинктивно не очакваш някой хвърчаш с 150.. 60-70-80-90, ДОБРЕ.. ще натиснеш спирачката удара ще е с 20 км/х, даже може и полиция да не викате.. ама така да се минава през кръстовище, защото си бил на път с предимство, обаче ония пешеходец решил да пресича, автоматично ти взема предимството, точно това е безразсъдното шофиране!! Висока скорост, ВИНАГИ АМА ВИНАГИ е предпоставка за ПТП !! Та те на пистите, катастрофират, пък какво остава за кръстовища и т.н.!

Колкото за баса, няма нужда, аз знам какво е сегашното управление.. точно защото ония с предимството превишил 3 пъти разрешенета скорост няма да му направят нищо, утре като мине отгоре детето ти което пресича или върху тебе, и аз ще ти напиша, С ПРЕДИМСТВО Е БИЛ, ДА СИ ГЛЕДАЛ КАТО ПРЕСИЧАШ! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Май 2008, 12:33

Бе, много сте зле, кво се джафкате. :mhihi:
И на гробната му плоча няма да пише "Умрял с предимство".:mhihi:
То, и на мен вчера един ми отне предимството, обаче се движех с нормална скорост и се разминахме на има няма 30-40 сантиметра, мога да кажа, че той си беше на 100% виновен.
Едно е ясно и 2-та са виновни, обаче на бобо приятеля може да е нарушил закона неумишлено, заслепяване от слънце, лош шофьор т.е по невнимание, а докато другия се е движел умишлено с тази превишена скорост. Във всяка нормална държава мерца би го отнесъл повече.
Всичко се случва, на мен преди килимчето ми затисна газта и щях се притрепя на един завой, ама човека на който му отнех предимството си караше с 50, а не със 150, всичко беше ок, извиних му се и т.н.

ПП: Мерца си е наковалня от първите си модели, погледайте малко краш тестове. Имаше някакви постове, кой на кого кво му купил. Не мога да разбера, какво се бъркате на хората по джобовете, ми купили му го родитилите, няма да му го купят съседите. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 16 Май 2008, 12:47

acer написа:И на гробната му плоча няма да пише "Умрял с предимство"
....:mhihi:
Всичко се случва, на мен преди килимчето ми затисна газта и щях се притрепя на един завой, ама човека на който му отнех предимството си караше с 50, а не със 150, всичко беше ок, извиних му се и т.н.

Извинявам се за спама ама... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз ако бях на клада щях да го запаля това килимче. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blue&White » 16 Май 2008, 15:27

Нещо много се вживяхте. Първо си мисля че инфото на BoBi е леко, да не кажа много грешно. Бронирана цетка на НСО...кажи верно ли?! Станишев не го возят в бронирана S-класа, та камо ли C-тките. Второ - тия от НСО си карат бързо, ама все си мисля, че за да е джипа тотал, мерца треа да е още повече. От историята не се разбра кви са му щетите. Трето - инфото си го получил от приятелите си, които са били афектирани след случката, и тогава на човек са му други възприятията и е естествено да добави едни 40-50 км към скоростта на този който го е блъснал. Не казвам, че мерца не е виновен, но май истината е малко по-друга от това което казваш ти. Интересно ще е да чуем и версията на другия шофер. Да не се окаже после, че Пешо не си бил купил, а му го били откраднали, и не било мерцедес, а колело. Аа и как прецени, че костюмара(обикновен шофьор от НСО вероятно) е комунист? Да не би да беше облепил мерца с партийни лозунги? Шегата настрана - кофти за приятелите ти, но важното е, че всичко е ОК ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Май 2008, 15:31

_BoBI_ написа:...Човека как да види, че оня е психопат и лети с ебати скоростта :?: :idea: :!:

_BoBI_ написа: Преди да го защитаваш се замисли с колко трябва да караш за да тотализираш ДЖИП с малка Ц-класа ;) Замисли се ако имаше хора недай си Боже.То затова скоростта е 50 а не 150!

:yes: Принципно съм съгласен с теб. Много си прав :idea: ... ОБАЧЕ :!: :!: :!:
_BoBI_ написа: ...Тази вечер по път към екото карах доста бързо както обикновенно и пред мене имаше два Порше Кайена на чесни бизнесмени най-вероятно които 100% не се движеха заедно а просто така се бяха стекли обстоятелствата muhihihihi
И по едно време се приближава черно Е60 с буркани.Джиповете настъпиха аз също и по едно време бяхме с по 150-60 по България посока Бояна и преминавахме Екото горе долу.Бурканчовсице се изгубиха назад някъде
кажи ми какво щеше да пишеш в тоя случай ако твоя приятел беше излязъл от Екото и ТИ го беше помел със 150- 160???
Нищо лично ама много добре помня изказванията ти по оная тема как си карал с некви страшни скорости из града ама само като прецениш, че няма опасност и т.н.. Не си прав ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Май 2008, 16:18

тфа малко като ония каде ги размазаха някъде около СФ един голем камион а те правят завой и в насрещното .. явно и камиона е виновен че не е карал с 20 а те са невинни че правят завой и го засичат ... личи си че си афектиран и приятеля ти също .. както някои каза няма ако тинтири минтири .. отнел си предимство отнасяш го .. не се ли пазиш ти не чакай никои друг да те пази .. тои си е в право да си дигне там и 200 пък ако го хванат куки да се оправя .. ти след като пресичаш и нямаш предимство си зяпай добре че после да не те опеваме по форума или да събираме кинти и за теб ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 16 Май 2008, 16:29

@rever, абе пич, ти все едно си бил там с радар и си засякъл скоростта на мерцедеса. За тази работа си има експертизи. Карал бил с 200. Ми аз ви казах, че видях и двете коли. Верно, само минах от там, но мерца беше по-добре от джипа. На джипа му бяха смачкани двете врати. Според мен нито една от двете коли не е с тотална щета. Ще видим какво ще кажат застрахователите. Най-вероятно няма да има въобще експертиза за скоростта на мерца, тъй като вината е напълно ясна и законът е категоричен. Убеден съм, че и да не беше кола на НСО, пак щеше да е същото. Друг е въпросът, че никога не трябва да разчиташ само на предимството си. Трябва да се внимава повече.
П.С.
В 22:00 няма много силно слънце да го заслепи. А и пешеходци няма особено там.

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории