На който кадето му падне..
Модератори: mitaka7, Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
А на теб не ти ли минава през главата че с вериги отпред на кола с задно пречиш на търкалянето на предните колела и създаваш проблеми с управлението и предпоставки да ти се вкопаят предните колела в снежеца и да буксуваш?

tzavti написа:А на теб не ти ли минава през главата че с вериги отпред на кола с задно пречиш на търкалянето на предните колела и създаваш проблеми с управлението и предпоставки да ти се вкопаят предните колела в снежеца и да буксуваш?
Ти да чу, някой да е бичил по тоя начин в 2 метра преспи в планината?
Както каза някой от колегите по-горе, като са ти зле и 4-те гуми, слагаш ги на Х, една отзад и една отпред и си цар

_!_
- tzavti
- Потребител
-
Space написа:tzavti написа:А на теб не ти ли минава през главата че с вериги отпред на кола с задно пречиш на търкалянето на предните колела и създаваш проблеми с управлението и предпоставки да ти се вкопаят предните колела в снежеца и да буксуваш?
Ти да чу, някой да е бичил по тоя начин в 2 метра преспи в планината?
Както каза някой от колегите по-горе, като са ти зле и 4-те гуми, слагаш ги на Х, една отзад и една отпред и си цар
И си цар самоубиец.
Отзад ако си с лс диферинциал става но отпред зьабрави с една верига.
Извинявай но това е пълна простотия.
Само една верига отпред ще ти тегли на една страна и си се утрепал.

- tzavti
- Потребител
-
Ти си помисли .
Аз знам за какво говоря.
Идеята е да не караш зимата с износени летни гуми.
Може да ти струва много повече от нови такива.
А вериги много рядко спасяват.
Това с тази работа и идеята да излезеш е малко мъглива история.
Аз знам за какво говоря.

tzavti написа:Ти си помисли .
Аз знам за какво говоря.
Ми аз както е видно, мисля! Определено не трябва да се кара зимата с износени камоли летни гуми, но както знаем за българина правилата не важат и често се случва. Пък понякога наистина се случва да ни изненада някоя виелица по никое време. В такива случаи може да се прибегне до нещо такова. Не знам какво имаш предвид с това, че веригите рядко спасяват... На мен ведъж ми се случи тази година да ползвам вериги за пръв път пред живота си и това беше на милата ни магистрала "Хемус", като падна първия сняг и блокира държавата за 2 дни. Бях с летни гуми и просто малко след началото като стана баира колата спря, защото нямаше сцепление. Турих си веригите (на двете задни гуми) и си се прибрах обратно като пич. Ако колата ти е с отворен диф и са ти зле 4-те гуми да ги сложиш веригите на Х, докато излезеш от големите лайна си е бомба

_!_
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3