BMW - The Ultimate Driving Shit at Snow

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Яну 2008, 14:06

zBoost написа:Както и да е същността на въпроса е, че много хора почнаха да си удрят задниците в тавана (мантинелата) и да ми обесняват как задното е даже по-добре от 4x4 в тия условия.

Същността на въпроса е, че "по-добро" е субективно понятие. Задното е "по-добро", за мен, лично, точно щото ми е повече кеф да го карам на снега. Ти обясняваш, че AWD-то е по-стабилно. Ми хубаво. But that's no fun.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Яну 2008, 14:22

LeX написа:...

Пускал съм се по планините, нз кой дето има бмв не го е правил, ама на мене ми е кеф да си пера и през преспите и да се возя по някви хълмчета и коловозчета ;) Снощи с няколко приятели така си направихме едно trip-че и беше много яко, въобще не съм скучал. В тва също си има кеф, пък от мултипликатора винаги може да си пуснеш само задното и да се връткаш, не е като bmw ама пак бива :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 04 Яну 2008, 14:26

LeX написа:
zBoost написа:Явно тва са хора дето никога не са сядали зад волана на нещо подобно, като седнете на някоя джипка или quattro в ей тва време да сравните, тогава ми говорете. Аз съм го направил и си казвам мнението, другите квото си искат да мислят.

Онзи ден се качвах до Алеко с на баща ми джипката. Рав4 2006та година дизелов. Да върви много и без никакви проблеми, ама като тръгна да го хлъзгам и се започват едни писъци от таблото едни мигания и усещам системата как ми бие спирачките и кефа свършва до там. Иначе спор няма минавах през огромни преспи нарочно и проблеми не съм имал никаде. Снощи обаче си се качвах с 30ката към копитото и през по-голямата част от качването колата беше на една страна...е тогата фън имаше и то голям. Разликата е там, че баща ми си е купил дизелова джипка защото иска да бъде спокоен зимата, той си кара с 40-50 като е заснежено и заледено и си е спокоен, аз съм си купил е30ка за да я карам зимата и то за да я карам здраво, и като има сняг не карам с 40-50 ами със 100-110 на една страна...и тогава толкова много се радвам че ми се иска да карам още и още и още. Да може да се случи да вляза с пряспа и да трябва да ме бутнат но поне ще знам че трябва да ме бутат защото съм карал а не съм бил поредния ламер дето седи във форума и обяснява колко гадно било това колко гадно било онова. И ще завърша с това че като завали сняг повечето хора почват да пъшкат и да викат колко било гадно сега по улиците, а аз и една малка група мой приятели, само гледаме прогнозите за времето и се надяваме да вали и да трупа и като минава снегорина само да заглади пътя и да не хвърля пясак, за да може да почнем ние след него...е така на една страна ;)

п.с. и понеже не искам да се карам с теб ти пожелавам приятно стоене довечера вкъщи пред компютъра, може да ми се обадиш по някое време да ти кажа как е в планините :winky:

Точно това се опитва да ти каже и да ви каже колегата zboost, а и темата е точно затова - не дали ти е кеф да караш, а колко стабилна ти е колата в тея условия, щото може изведнъж да ти стане кеф 2 метра под земята в орландовци - да чукнем на дърво не ти го пожелавам.
Тука е по-важно да си със сигурна кола, която 101% да те закара от точка А до точка Б без да направи някакъв проблем - ти ще кажеш задкормилното устройство, да ама знаеш понякога човек се надценява. И точно тоя случай може да е фатален. Ти ако обичаш да живееш на ръба ок, ма някой хора не обичат да си играят на ези тура с живота си.
Иначе и аз се радвам на идиотските лъзганици сега, ама понякога трябва да мислим и повече ;)
Айде и безаварийна.
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Яну 2008, 14:39

zBoost написа:Пускал съм се по планините, нз кой дето има бмв не го е правил, ама на мене ми е кеф да си пера и през преспите и да се возя по някви хълмчета и коловозчета ;) Снощи с няколко приятели така си направихме едно trip-че и беше много яко, въобще не съм скучал. В тва също си има кеф, пък от мултипликатора винаги може да си пуснеш само задното и да се връткаш, не е като bmw ама пак бива :winky:

Спор няма, въпрос на личен избор обаче... просто зависи на какво наблягаш. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от ffly » 04 Яну 2008, 16:06

Здравейте, четох, четох и какво да ви кажа - колите са ви хубави ама не са за сняг. Аз разбрах че е валял сняг по това че трябваше да си ичистя предното стъкло :D може и да има кеф да ти се лъзга задницата ама 10 пъти по-голям кеф е да лъзнеш цялата кола странично в завоя и да я извадиш с яко газ от това без да ти се е нарушил комфорта, няма такъв кеф на 20см. сняг да згазиш газта до долу и да усетиш залепването за седалката - почти като на сухо :lol:
за изпреварване да не говорим - а стръмни непочистени улички, преспи, коловози - няма такива неща - само чистачките и парното да ти работят и музиката в колата да е добра. Лошото е че като слезеш от колата и ти се напълнят обувките със сняг - спрял си в непочистеното :mhihi:
може да ме уплаши само празен резервуар

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 04 Яну 2008, 16:37

LeX написа:ужас направо ще взема и аз да я продам и да си купя едно дизелово рено с предно и да ми мирне главата :confused:

уфф добре че не е дизел кенефа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Яну 2008, 18:26

zBoost колега, имаме и ново Митсубиши Л200 '07 ,което има всички демултипликатори,блокажи и прочие неща за офроуд :idea:
С тази машина е да стигнеш полека дотам дето не предполагаш,че е възможно - освен нови изрудски гуми, му купихме и вериги Кьониг за 320 лв за задния мост.Онзи ден и вчера в Свогенския Балкан, по един планински път ,дето ако не си го минавал 20 години като мен ,няма как да разбереш,че въобще това е път :!: при 50 см пресен сняг + 10 стар отдолу с ледена кора :idea: Една Виетнамка буксуваше безпомощно, същата ,от която съм се плашил като от демон ,като съм видял откъде лятото мина :shock: С Митсубишито с веригите и малко баласт в товарния отсег минахме на 2-ра бавна та не усетихме.Зарадвах се ,че това нещо ни завози горе високо в Балкана.
Толкова с кефа със 4 по 4-то :!:

Обаче,аз както и хората ,които писаха досега по подфорумите "За" задното в снега не изпитваме удоволствие от това безинтересно и монотонно пътуване :!: Мисля си ,че БМВ не е твойта кола - не ми се обиждай ;) От твойте мнения аз разбрах ,че ти си търсиш спокойствието и сигурноста - О'К ,за теб е джип-а и офроуд форума :idea:

Съвсем приятелски те каня на сбирката ни в Четвъртък на ЕКО-то и ще се качим нагоре, клин клин избива :idea: Не е добре млад човек (предполагам) толкова много страх да носи в себе си,че чак да затвори колата си за през зимата :D Ако искаш ще дойда с на майка ми Е36-цата ,която е със същите гуми ,като мойте и няма шпер както и мойто комби да видиш и дасе убедиш,за това което ти говоря :idea:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 04 Яну 2008, 18:29

аз мисля че туи 750 доста време висеше в мобиле.бг на цена 20000лв ма може и да съм в дрешка беше обявата от варна или бургас и колата беше на над 220хил км

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Яну 2008, 19:23

Penchev написа:...

Ми колега кво да ти кажа, мене различни работи ме кефят и харесвам.
Като ми кажат BMW си представям топло време, една E34-ка цялата черна с черния бъбрек отпред с готини джанти или една E36-ца купе с M пакет със свалени стъкла, таблото светещо червено към шофьора удоволствието и увереността, която носят. Има едни клипчета на DTM Power в нета, ей тва точно си представям. Като ми кажат Mercedes си представям капака и мерника отпред, вратите как се затварят звучно и комфорта който носи. Като ми кажат Audi си представям извивките на A6-ца quattro в снега. Или като ми кажат джипка се сещам за offrоad или лов, щото баща ми е ловджия и ме кефи понякога да ходя с него.
Те така. Не, че bmw няма да те закара на сняг ;)
Бе незнам може би неможе да ме разбереш :roll:

edit: Иначе bmw-то сега точно го карам рядко щото мисля да му правя някой работи по него, не щото ме е страх нещо на сняг, аз даже карах с летни гуми първия сняг, недей да си мислиш такива работи ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Яну 2008, 23:05

BlackTown случаино да не си от Х.Димитър? ако да колата съм я виждал няколко пъти,добра стойка има

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 05 Яну 2008, 1:12

zBoost написа:Я се осъзнайте малко и не се излагайте с глупости. Явно тва са хора дето никога не са сядали зад волана на нещо подобно, като седнете на някоя джипка или quattro в ей тва време да сравните, тогава ми говорете. Аз съм го направил и си казвам мнението, другите квото си искат да мислят.

Виж сега прекаляваш, сам спомена някъде по темите, че това ти е
първи зимен сезон на задно - това първо, сега второ НЕ МИ ГОВОРИ
ГЛУПОСТИ - карах почти година и половина А6 2,5 дизел куатро 2001
след което си взех чисто ново Волво XC90 и на двете коли съм навъртял
по над 50К километра и смятам, че имам доста ясна представа от тези
возила 4х4, така че викам да престанеш да изказваш виртуални мнения
а да вземеш малко да понавъртиш километри на различни видове коли
пък после ще спорим и ще си доказваме, кой и какво ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BlackTown » 05 Яну 2008, 1:39

Всички седите и обсъждате колко сте добри зад волана , как от значение е задкурмилното устройство , как задното предаване , големите коне и изключеното ДСЦ или АСЦ са #1 няма сняг , няма лед задното е номер 1. Ок нека поставим нещата по друг начин.
Дядо ми или вашият дядо , който определено не е БМВ Фанатик или привърженик на дрифта , какво следва да прави когато управлява БМВ в 30 сантиметра сняг? Да взима завойте на врати ? Правите безмислени сравнения, 4x4 , quattro и тн . Помислете си колко време седяхте на полу съединител на 1ва за да излезете от паркинга , гаража или просто квартала. Не е въпроса в поднасянето , всеки който има бмв чака да ръсне малко сняг за да започне да се върти. Ок, явно тук всички можете да се въртите , но какво се случва когато колата ви поднесе с висока скорост без да го искате ? Става ПЛЯС ! БМВ са уникални машини и винаги ще е така. Имат спортен дух , имат визия и зловещ вид, но не са единствени. Вторият ми автомобил е малко по висок клас спрямо бмв-то и е друга марка, пак е със задно, но и там си идват проблемите.
Отново ще се повторя , не сравнявайте автоматика с ръчни предавки! Мощен автоматик без АСЦ е абсолютно неподвижен в дълбокият сняг. Пипате педала задницата пропада и дотам :!:
BlackTown | Living oN A Video !!!

Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 05 Яну 2008, 1:43

земи си бтр

и стига си ревал
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 05 Яну 2008, 1:54

BlackTown и на теб ще отговоря, да карам автомат на задно с 560 Nm
въртящ момент защото при тръгването това е важно ... и с изключено и
с включено ASC нямам проблем, може би проблема е в моя телевизор :mhihi:
ПС - досега никой не ме е бутал нито таз нито предишната зима а да
си кажа чесно съм се качвал доста и по планините, айде лека и спорна
... и умната със задното ако е автомат :winky: ако не качи русата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 05 Яну 2008, 10:49

rosen.kolarov написа:BlackTown и на теб ще отговоря, да карам автомат на задно с 560 Nm
въртящ момент защото при тръгването това е важно ... и с изключено и
с включено ASC нямам проблем, може би проблема е в моя телевизор :mhihi:
ПС - досега никой не ме е бутал нито таз нито предишната зима а да
си кажа чесно съм се качвал доста и по планините, айде лека и спорна
... и умната със задното ако е автомат :winky: ако не качи русата :mhihi:

Да не са ти пробутали някое 535xd :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории