BMW - The Ultimate Driving Shit at Snow
Модератори: mitaka7, Общи модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
zBoost написа:Както и да е същността на въпроса е, че много хора почнаха да си удрят задниците в тавана (мантинелата) и да ми обесняват как задното е даже по-добре от 4x4 в тия условия.
Същността на въпроса е, че "по-добро" е субективно понятие. Задното е "по-добро", за мен, лично, точно щото ми е повече кеф да го карам на снега. Ти обясняваш, че AWD-то е по-стабилно. Ми хубаво. But that's no fun.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
LeX написа:...
Пускал съм се по планините, нз кой дето има бмв не го е правил, ама на мене ми е кеф да си пера и през преспите и да се возя по някви хълмчета и коловозчета

LeX написа:zBoost написа:Явно тва са хора дето никога не са сядали зад волана на нещо подобно, като седнете на някоя джипка или quattro в ей тва време да сравните, тогава ми говорете. Аз съм го направил и си казвам мнението, другите квото си искат да мислят.
Онзи ден се качвах до Алеко с на баща ми джипката. Рав4 2006та година дизелов. Да върви много и без никакви проблеми, ама като тръгна да го хлъзгам и се започват едни писъци от таблото едни мигания и усещам системата как ми бие спирачките и кефа свършва до там. Иначе спор няма минавах през огромни преспи нарочно и проблеми не съм имал никаде. Снощи обаче си се качвах с 30ката към копитото и през по-голямата част от качването колата беше на една страна...е тогата фън имаше и то голям. Разликата е там, че баща ми си е купил дизелова джипка защото иска да бъде спокоен зимата, той си кара с 40-50 като е заснежено и заледено и си е спокоен, аз съм си купил е30ка за да я карам зимата и то за да я карам здраво, и като има сняг не карам с 40-50 ами със 100-110 на една страна...и тогава толкова много се радвам че ми се иска да карам още и още и още. Да може да се случи да вляза с пряспа и да трябва да ме бутнат но поне ще знам че трябва да ме бутат защото съм карал а не съм бил поредния ламер дето седи във форума и обяснява колко гадно било това колко гадно било онова. И ще завърша с това че като завали сняг повечето хора почват да пъшкат и да викат колко било гадно сега по улиците, а аз и една малка група мой приятели, само гледаме прогнозите за времето и се надяваме да вали и да трупа и като минава снегорина само да заглади пътя и да не хвърля пясак, за да може да почнем ние след него...е така на една страна
п.с. и понеже не искам да се карам с теб ти пожелавам приятно стоене довечера вкъщи пред компютъра, може да ми се обадиш по някое време да ти кажа как е в планините
Точно това се опитва да ти каже и да ви каже колегата zboost, а и темата е точно затова - не дали ти е кеф да караш, а колко стабилна ти е колата в тея условия, щото може изведнъж да ти стане кеф 2 метра под земята в орландовци - да чукнем на дърво не ти го пожелавам.
Тука е по-важно да си със сигурна кола, която 101% да те закара от точка А до точка Б без да направи някакъв проблем - ти ще кажеш задкормилното устройство, да ама знаеш понякога човек се надценява. И точно тоя случай може да е фатален. Ти ако обичаш да живееш на ръба ок, ма някой хора не обичат да си играят на ези тура с живота си.
Иначе и аз се радвам на идиотските лъзганици сега, ама понякога трябва да мислим и повече

Айде и безаварийна.
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
zBoost написа:Пускал съм се по планините, нз кой дето има бмв не го е правил, ама на мене ми е кеф да си пера и през преспите и да се возя по някви хълмчета и коловозчетаСнощи с няколко приятели така си направихме едно trip-че и беше много яко, въобще не съм скучал. В тва също си има кеф, пък от мултипликатора винаги може да си пуснеш само задното и да се връткаш, не е като bmw ама пак бива
Спор няма, въпрос на личен избор обаче... просто зависи на какво наблягаш.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Здравейте, четох, четох и какво да ви кажа - колите са ви хубави ама не са за сняг. Аз разбрах че е валял сняг по това че трябваше да си ичистя предното стъкло
може и да има кеф да ти се лъзга задницата ама 10 пъти по-голям кеф е да лъзнеш цялата кола странично в завоя и да я извадиш с яко газ от това без да ти се е нарушил комфорта, няма такъв кеф на 20см. сняг да згазиш газта до долу и да усетиш залепването за седалката - почти като на сухо
за изпреварване да не говорим - а стръмни непочистени улички, преспи, коловози - няма такива неща - само чистачките и парното да ти работят и музиката в колата да е добра. Лошото е че като слезеш от колата и ти се напълнят обувките със сняг - спрял си в непочистеното

за изпреварване да не говорим - а стръмни непочистени улички, преспи, коловози - няма такива неща - само чистачките и парното да ти работят и музиката в колата да е добра. Лошото е че като слезеш от колата и ти се напълнят обувките със сняг - спрял си в непочистеното

може да ме уплаши само празен резервуар
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
zBoost колега, имаме и ново Митсубиши Л200 '07 ,което има всички демултипликатори,блокажи и прочие неща за офроуд
С тази машина е да стигнеш полека дотам дето не предполагаш,че е възможно - освен нови изрудски гуми, му купихме и вериги Кьониг за 320 лв за задния мост.Онзи ден и вчера в Свогенския Балкан, по един планински път ,дето ако не си го минавал 20 години като мен ,няма как да разбереш,че въобще това е път
при 50 см пресен сняг + 10 стар отдолу с ледена кора
Една Виетнамка буксуваше безпомощно, същата ,от която съм се плашил като от демон ,като съм видял откъде лятото мина
С Митсубишито с веригите и малко баласт в товарния отсег минахме на 2-ра бавна та не усетихме.Зарадвах се ,че това нещо ни завози горе високо в Балкана.
Толкова с кефа със 4 по 4-то
Обаче,аз както и хората ,които писаха досега по подфорумите "За" задното в снега не изпитваме удоволствие от това безинтересно и монотонно пътуване
Мисля си ,че БМВ не е твойта кола - не ми се обиждай
От твойте мнения аз разбрах ,че ти си търсиш спокойствието и сигурноста - О'К ,за теб е джип-а и офроуд форума
Съвсем приятелски те каня на сбирката ни в Четвъртък на ЕКО-то и ще се качим нагоре, клин клин избива
Не е добре млад човек (предполагам) толкова много страх да носи в себе си,че чак да затвори колата си за през зимата
Ако искаш ще дойда с на майка ми Е36-цата ,която е със същите гуми ,като мойте и няма шпер както и мойто комби да видиш и дасе убедиш,за това което ти говоря
Георги Пенчев

С тази машина е да стигнеш полека дотам дето не предполагаш,че е възможно - освен нови изрудски гуми, му купихме и вериги Кьониг за 320 лв за задния мост.Онзи ден и вчера в Свогенския Балкан, по един планински път ,дето ако не си го минавал 20 години като мен ,няма как да разбереш,че въобще това е път

Толкова с кефа със 4 по 4-то

Обаче,аз както и хората ,които писаха досега по подфорумите "За" задното в снега не изпитваме удоволствие от това безинтересно и монотонно пътуване

Съвсем приятелски те каня на сбирката ни в Четвъртък на ЕКО-то и ще се качим нагоре, клин клин избива

Георги Пенчев
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Penchev написа:...
Ми колега кво да ти кажа, мене различни работи ме кефят и харесвам.
Като ми кажат BMW си представям топло време, една E34-ка цялата черна с черния бъбрек отпред с готини джанти или една E36-ца купе с M пакет със свалени стъкла, таблото светещо червено към шофьора удоволствието и увереността, която носят. Има едни клипчета на DTM Power в нета, ей тва точно си представям. Като ми кажат Mercedes си представям капака и мерника отпред, вратите как се затварят звучно и комфорта който носи. Като ми кажат Audi си представям извивките на A6-ца quattro в снега. Или като ми кажат джипка се сещам за offrоad или лов, щото баща ми е ловджия и ме кефи понякога да ходя с него.
Те така. Не, че bmw няма да те закара на сняг

Бе незнам може би неможе да ме разбереш

edit: Иначе bmw-то сега точно го карам рядко щото мисля да му правя някой работи по него, не щото ме е страх нещо на сняг, аз даже карах с летни гуми първия сняг, недей да си мислиш такива работи

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
zBoost написа:Я се осъзнайте малко и не се излагайте с глупости. Явно тва са хора дето никога не са сядали зад волана на нещо подобно, като седнете на някоя джипка или quattro в ей тва време да сравните, тогава ми говорете. Аз съм го направил и си казвам мнението, другите квото си искат да мислят.
Виж сега прекаляваш, сам спомена някъде по темите, че това ти е
първи зимен сезон на задно - това първо, сега второ НЕ МИ ГОВОРИ
ГЛУПОСТИ - карах почти година и половина А6 2,5 дизел куатро 2001
след което си взех чисто ново Волво XC90 и на двете коли съм навъртял
по над 50К километра и смятам, че имам доста ясна представа от тези
возила 4х4, така че викам да престанеш да изказваш виртуални мнения
а да вземеш малко да понавъртиш километри на различни видове коли
пък после ще спорим и ще си доказваме, кой и какво ...
Всички седите и обсъждате колко сте добри зад волана , как от значение е задкурмилното устройство , как задното предаване , големите коне и изключеното ДСЦ или АСЦ са #1 няма сняг , няма лед задното е номер 1. Ок нека поставим нещата по друг начин.
Дядо ми или вашият дядо , който определено не е БМВ Фанатик или привърженик на дрифта , какво следва да прави когато управлява БМВ в 30 сантиметра сняг? Да взима завойте на врати ? Правите безмислени сравнения, 4x4 , quattro и тн . Помислете си колко време седяхте на полу съединител на 1ва за да излезете от паркинга , гаража или просто квартала. Не е въпроса в поднасянето , всеки който има бмв чака да ръсне малко сняг за да започне да се върти. Ок, явно тук всички можете да се въртите , но какво се случва когато колата ви поднесе с висока скорост без да го искате ? Става ПЛЯС ! БМВ са уникални машини и винаги ще е така. Имат спортен дух , имат визия и зловещ вид, но не са единствени. Вторият ми автомобил е малко по висок клас спрямо бмв-то и е друга марка, пак е със задно, но и там си идват проблемите.
Отново ще се повторя , не сравнявайте автоматика с ръчни предавки! Мощен автоматик без АСЦ е абсолютно неподвижен в дълбокият сняг. Пипате педала задницата пропада и дотам
Дядо ми или вашият дядо , който определено не е БМВ Фанатик или привърженик на дрифта , какво следва да прави когато управлява БМВ в 30 сантиметра сняг? Да взима завойте на врати ? Правите безмислени сравнения, 4x4 , quattro и тн . Помислете си колко време седяхте на полу съединител на 1ва за да излезете от паркинга , гаража или просто квартала. Не е въпроса в поднасянето , всеки който има бмв чака да ръсне малко сняг за да започне да се върти. Ок, явно тук всички можете да се въртите , но какво се случва когато колата ви поднесе с висока скорост без да го искате ? Става ПЛЯС ! БМВ са уникални машини и винаги ще е така. Имат спортен дух , имат визия и зловещ вид, но не са единствени. Вторият ми автомобил е малко по висок клас спрямо бмв-то и е друга марка, пак е със задно, но и там си идват проблемите.
Отново ще се повторя , не сравнявайте автоматика с ръчни предавки! Мощен автоматик без АСЦ е абсолютно неподвижен в дълбокият сняг. Пипате педала задницата пропада и дотам

BlackTown | Living oN A Video !!!
Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!
Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
BlackTown и на теб ще отговоря, да карам автомат на задно с 560 Nm
въртящ момент защото при тръгването това е важно ... и с изключено и
с включено ASC нямам проблем, може би проблема е в моя телевизор
ПС - досега никой не ме е бутал нито таз нито предишната зима а да
си кажа чесно съм се качвал доста и по планините, айде лека и спорна
... и умната със задното ако е автомат
ако не качи русата 
с включено ASC нямам проблем, може би проблема е в моя телевизор

... и умната със задното ако е автомат

rosen.kolarov написа:BlackTown и на теб ще отговоря, да карам автомат на задно с 560 Nm
с включено ASC нямам проблем, може би проблема е в моя телевизор![]()
... и умната със задното ако е автоматако не качи русата
Да не са ти пробутали някое 535xd

64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5